Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Na jakim zwierzaku najczęściej zdobywasz Exp. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1100)

Majen 20-10-2003 19:35

Na jakim zwierzaku najczęściej zdobywasz Exp.

Mam pytanie na kim najczęściej zdobywacie Exp.

Brat the Beard 20-10-2003 19:37

Mam level 6

NA wolfach, bo orkow wcale nie moge spotkac. ?(

Bloody_Izual 20-10-2003 20:21

Najlepsze potworki to:bug,wolf,spider,trole(w jakims odludziu),poison spider(uwaga na trucizne) i miśki.Nie warto uwagi skupiać na :orcach,orc spearman,minoski(co innego jak bloodym brałem 3 orki:)) dlatego że zawsze rzuci się na niego kupa ludzi która wszystko zwędzi ja jeżeli nie to przez ten czas nabijemy więcej exp na bugach itp.

Main Vegeta 20-10-2003 20:28

Oddalem glos na trolla bo w nich nawet mozna jakis loot znalezc oraz najlepszy w skieletonach(moje ulubione jezeli chodzi o kase) a do expowania to od 5 lvl chodzilem na zachod na spidery!

Gonzo von Krenzel 21-10-2003 15:27

moim zdaniem na rookardzie to najlepiej w jaskini pająków na zachodzie. najszybciej lvl skacze.

Lord piccolo 21-10-2003 19:16

najczęściej trenuje na orcach, bugach i trolach

Watto 21-10-2003 20:42

Yo

Jak masz 3 level, wychodzisz z miasta i po prawo masz mnóstwo snaków, bugów, wolfów. Tam najszybciej Ci wzrośnie bo mało osób tam bywa.

Ostatnio lubię iść do jaskini na Zachód dużo kasy.

A dla inventory to do szkieletów i ork spearmanów ale do tych drugich to nie mam szczęścia.

Już 3 razy próbuję go zabić i zawsze jak ma około "żółte hp" to przychodzą Ci jakieś cfele i kradną inwentarz

Brat the Beard 22-10-2003 18:04

Na szczurach

Trenuje teraz na szczurach bo musze sie nauczyc rzucac spearami (dobry level w distance fighting, bo mam 11). NIestety wlasnie stoje w jaskini i atakuja mnie szczury, bo wyskoczyl jakis blad i tibia sie wylaczyla. Ale nie polacze sie teraz bo jest to Too Many players. Tak bylo caly czas a teraz jest "The Game is going down. Please Try Again Later." Co to znaczy? Innymi postaciami wlaczam i jest tylko "Too many players". To troche Off-Topic ale nie chce tematu nowego robic tylko dlatego ze nie wiem co jest grane.

Matises 22-10-2003 19:18

A czemu nie uwzgledniles rotwoirmow i szkieletow :D

Sofet 23-10-2003 22:47

ojejq.... Mino rlz! Ale tylko na solo i na całkowitej pustce! :D Fajne tesh są Skeletony, Ghoul i mój kochany Mino Mag :).
Ja osobiście najczęściej expie na bugach, trollach oraz spiderach.

Pozdrowka! :D

Adaya 26-10-2003 21:29

Jeśli chodzi ci o expa to co najlepsze :D
JEśli zaś chodzi ci o to na czym trenie na rooku to rat :P

Szumek 26-10-2003 21:36

Ja zdobywam na wszystkich wymienionych.
Porucze tego bije jeszcze szkielety minosy zdazaja sie roty ale to tylko z dobrymi ziomkami ktorzy mine nie zablokuja.

Gonzo von Krenzel 26-10-2003 22:00

ja od niedawana fajną taktykę na rooku mam - ide na skeletony zabijam troche (35 expa za jednego) jak mam już połowe życia ide na południe do jaksini misiów tam zabijam kilka misiów, odnawiam zycie i do plecaka troszkę mięska ładuje i wracam do szkieletów... i tak ciągle (przy okazji można ze szkieletów mace wyciągnąć co się opłaca w mieście sprzedać - mi kiedyś za mace jakiś koleś dał 90gp :D ,no i nawet 10gp z jednego szkieleta wypaść może)

Norticus 27-10-2003 15:30

Najlepsze sa trole jak nie ma duzo ludzi. potem sa spidery i poison spidery bo jest ich duzo ale truja. na 3 miescu dalbym orki sa silne (jak na rook) ale daja duzo expa i przedmiotow. Na miunosy nie warto isc bo ciezko je zabic troche jest expa ale na minosy to sie 6 osob rzuca. fajne sa jeszcze rotwormy. silne sa jak na rook i malo ich ale znalazlem (jak bylem jeszcze na rooku) katane. ludzie chcieli kupic za 600 gp.

Latniak 27-10-2003 19:42

Według mnie najszybciej expuje się na bugach. W czasie w którym zabiłbyś jednego orka można zabić załóżmy 4 bugi. Za orka dostaje się 25 exp. Za buga 18 więc sobie pomnóżcie. Obliczycie zę jest to szybsze. Poza tym łatwiej jest zaneźć grupkę bugów i można je z łatwością zabić. Mam takie fajne miejsce gdzie po respawnie jest 6 bugów naraz. Bardzo przyjemne :D

Mowubi 31-10-2003 19:40

ja na trolle chodzę wolfy spidery i poison spidery i bugi można szybko exp zdobyć i czasami jakieś 8 gold i w trollach trochę więcej.

puminib 31-10-2003 21:50

Ja jak bylem na rooku to chodzilem??dowiecie sie

Ja najczensceij chodzilem do jaskini wilków potem na szkilety na pająki i na koniec niedzwiedzie i spowrotem pajaki szkielety no i tak dalej.

Ja tak najlepiej robilem expa.

jesli ktos wie gdzie na rooku jest gohul to niech odpisz i mi powie bo chodzom słuchy że na rooku som gohule ?(

Puminib/nova/20lv/knight/ab
Gihuzef/nova/11lv/paladyn/carlin
Bartlomiej Diaz/10lv/druid/carlin

Lord_Yabol 31-10-2003 22:31

Z tego co wiem to Ghule sa na terenie dla PACCkow,
ale nie wiem dokladnie gdzie bo nim nie jestes ;(

Gremlin 01-11-2003 06:08

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Lord_Yabol
Z tego co wiem to Ghule sa na terenie dla PACCkow,
ale nie wiem dokladnie gdzie bo nim nie jestes ;(
Ghuli z tego co wiem to niema na rook, mino mag jest 1 ale jest zamkniet a klucza niema, pozatym oba te potwory sa raczej nie do pokonania na rook (chyba ze banda jakis kolesi by sie zleciala co zostali na rook do 30 poziomu to mieli by szansa na ghula, na mino maga nadal nie bo wali czarami obszarowymi).

Na rook najlepiej mi sie expi na szczurach :) i bugach, na tych pierwszych mniej expa, ale duzo wiecej kasy, a na bugach jak wpadniesz na wiekszy respawn to 200-500 expa wpada w ciagu kilku minut.

Majen 01-11-2003 18:35

Wątpię że wpadłeś do dziury gdzie w chwilę zarobiłeś 200-500 Exp. dlatego że to by oznaczało błąd w grze np. gdy wejdziesz do minosów to błędem jest jak jest ich tam 12, dlatego że gra pilnuje żeby nie było takich nierównych szans ponieważ niewiem ile graczy by musiało walczyć z 12 minosami i kto by się zgłosił na dostawanie batów.

namlessone 23-04-2004 18:39

ja tam lubie poexpić na ratach bo ich dużo jest i kasa rośnie w zawrotnym tempie

a tak wogule to rabbity owce i jelenie tez są dobre :D

Fallorian Thennars 23-04-2004 19:11

Ja najczęściej expuje na Wolfach... a przynajmniej expowałem na Hibernie w jaskini na północnym-wschodzie wyspy w ogóle nie było ludzi. Ale najlepiej na Ratach i Bugach w jaskini pod Al'Dee's.
Co do poruszonego wyżej tematu Ghouli i Mino magów, to są na Rooku. I są ludzie, którzy by je zabili. Na przykład Sunrise (71 level bodajże) i Payton (coś koło 50)

Real Finuko 24-04-2004 10:44

a ja expie na bugach kolo mostu:] potem lace na wieze trolli i tak w kolko :D

Bakus 24-04-2004 11:44

ale i tak dvarfy rulezzzz

hh 24-04-2004 14:35

ja najbardziej lubie poision spidery bo ich jest duzo i nawet duzo expa dają

Gonzo von Krenzel 24-04-2004 15:01

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Bakus
ale i tak dvarfy rulezzzz
Gdzie na rookgaardzie są dwarfy?

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez hh
ja najbardziej lubie poision spidery bo ich jest duzo i nawet duzo expa dają
Poison spidery to na wyższych poziomach, ale od 4 lvl już spokojnie na spiderach można expować...

pianino 24-04-2004 16:10

Oddałem głos na Trolla.

Trolle są the best. :D

Bobercjusz 24-04-2004 20:40

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez pianino
Oddałem głos na Trolla.

Trolle są the best. :D

Owszem. Lecz często jakieś $k**we**ny lurują minosy w tamte okolice. A jak spotkasz minoska to jest nie wesoło. Szczególnie jak cie troll zablokuje. Ostatnio nawet ja siedziałen na trollach koleś przyprowadził mino, to ja ctrl + r, odpowiednia notka i koleś zniknął :D. Poprostu tacy ludzie mnie denerwują!!!!

idZi Master Of Dizaster 29-04-2004 22:33

wolfy , bugi i poison spidery oczywiscie

Maniack 29-04-2004 22:39

rozpoczynam od ratow...zbieram kase,kupuje mace i palte shield.. ide po chain armor,legion helmet a potem na bugi pod sklepem al'dee

Kpt. Meszkoni 30-04-2004 14:57

Najczęściej walcze z Wolf'ami - dosyć łatwo się je pokonuje i jest te "troche" Exp'a. :]

Pozdrawiam.

Andy ognisty 30-04-2004 16:24

ja najczesciej expie na bugach spiderach i wolfach lubie tez trolle i skeletony bo maja fajnego loota czasami tez chodze na waspy bo daja duzo expa i sie je szybko zabija tylko jak sie ma pecha to one moga zabic ciebie :D

Litawor 30-04-2004 17:11

Do treningu na rooku dobre są trolle a potem minotaury, których tu nie uwzględniono, bo trolle robią się za słabe. Minotaury mają dobry defens i słabą obronę, czyli idealne cechy potworów treningowych. Niestety, zwykle są oblegane przez graczy, a jeśli nie, to jest ich za dużo.

cankel 30-04-2004 21:09

Na Roku najlepiej jest trenować do 2 lv na raty, a potem przejść na trole a na końcy orc i minotaury. :D

PS: Minotaury oczywiście nie samemu, chyba że jest jeden :D a w to wątpie :D

PiXik 02-05-2004 13:57

ja expie tak

1-4lvl raty
4-8lvl wilki bugi spidery Trole i czasami przelotnie minosy grupowo orki :)
najlepszy plan a najlepsze stworki do expa to trole i wilki :D

Artuditu 02-05-2004 14:07

Trolle sa spox bo maja dobry defence (dla rookusi) a slaby atak :D

Raul 02-05-2004 15:05

To o co Ci wreszcie chodzi o exp czy o trening. W pytaniu Sondy masz "Na czym najczęsciej trenujecie?" i zaraz się pytasz "Na czym najczęsciej Expicie?"

Sopre 02-05-2004 16:58

najlepsze są wolfy i bugi ;]
spidery tez lubie :D

Rage Fury 03-05-2004 17:56

A ja osobiście bije od cholery troli bo sie je łatwo zabija,dobre są też wilce chociarz w duzej ilosci są cholery groxne na niskich lv ozywiście bugi niedośc że słabe to jeszcze durne:)a tak pozatym opłaca się chodzić na skeletony bo prawie zawsze cośik dadzą pożytecznego.

Gold Raven 03-05-2004 20:31

Ja ostatnio (czyli ten tydzień) bawie sie na skeletonach, rotach i wilkach - że tych 2 pierwszych nieuwzględniono - oddałem głos na wilki.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:23.