![]() |
Heavy mace (atak 50)
Wcaoraj, w Venore, Czarodziejka Swiatla pokazywala HEAVE MACE... atak 50. Gdzies byl temat ze spitami z grudniowego update, nie moge znalezc, pewnie tam byla... Szczyt zakonczony jakby rombe z kolcami. Fajna... Nowka chyba, jeszcze o niej nie pisali nigdzie.
Wald Temat odszedł dalece od głównego wątku. |
o.O
No to ciekawie... Nowa broń dla clubowców teraz tylko pytanie: Czy jest dwuręczna ?? :/ |
Jesli juz to Pogromczyni Swiata a co do nowego cluba more info plz
|
Pogromczyni światła to moja kumpela i ona nie ma żadnych takich rzeczy xD
|
Jakby była taka maca już byśmy o niej usłyszeli i to w kilku tematach... Bądź też na TibiaWiki, bo oni szybko dostarczają informacje :P
|
|
A może chodzi o ten club z PoI?
|
Jaki ma Def ta broń???
Wreście powstała jakaś super broń dla Knighta |
W koncu...
W koncu zadbali o clubowcow:p przez dlugi okres byli skazani na skull staffa i war hammera az w koncu dwie super bronie.W koncu cipy zaczynaja myslec
|
@up
Nawet nie wiadomo, czy taka broń istnieje, więc się tak nie jarajmy tą bronią ;p |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
moze bedzie z ta bronia zwiazany jakis qust :D ale znajac te rary nie dostanie jej zwylkly zjadzacz meatow :D
|
zrob screna albo ooblkajall na tibia.pl i powiedz co to jest...
|
Cytuj:
Cytuj:
|
http://tibia.erig.net/Heavy_Mace
Jak czytamy: Nothing is currently known about this club weapon, assumed its loot from the north Darashia raid. First seen on Harmonia. Nic nie wiemy o tej broni, ... jest to loot z rajdu na Darashie. Pierwszy raz widziana na Harmoni. Czyli jest duże prawdopodobieństwo że ta Heavy Mace (Atk: 50 Def: 15) Została wylotowana podczas rajdu na Darashie, czyli autor tematu może mieć racje ;) |
Mial racje, bo widzial. Ze Pogromczyni Swiatla - racja, przepraszam :-) Obrazek sie zgadza, ten co kilka up byl pokazany. Niestety, nic wiecej nie wiem...
|
na Erig.net pisze że jednoręczna ale ja w to nie wieże bo wtedy by Zjebali Axe i by musieli dodać jakiegoś axe jednoręcznego z atk. 51+
|
#up
Czemu niby axe ma byc najpotezniejszym rodzajem broni? Oo Bardzo dobrze ze zrownuja. |
@2up:
Ale żeś mnie rozśmieszył , kolega Vasth ma racje, czemu niby axe/swordy mają być lepsze od club'ów, może wreszcie skończy się era sword'ów/axe |
@up + 2up
Ale to axy podobno mają mieć największy atak :P |
A teraz
Avenger - 50 atk SCA - 50 atk Arcane staff/heavy mace(?) - 50 atk Po równo panowie |
Kawa na ławe panowie teraz nie bedzie roznicy wsrod knightow a mnie nie beda przezywac n00bem bo biegam w clubem xD
@down a g***o prawda wedlug ciebie co jest lepsze 1,5 metrowy 2handed sword czy niedopracowana siekiera ktora wazy wiecej niz ten sword a jest 1handed, pograj dluzej w tibie lub w gry takie jak morrowind, L2 a zobaczysz |
Zastanowcie sie...
Topor to najpotezniejsza bron ofensywna (duzy atk, maly def) Sword to balanced. A club uzywany przewaznie przez druidow powinien miec najwiekszy def. Tak jest we wszystkich innych grach w kotre mialem okazje zagrac. |
Tjaaa, to teraz dajcie jeszcze Ice Axy i Ice Cluby i będzie po równo...:fool:
|
A przestan te przedmioty sa prawie nieosiagalne dla byle kogos
+dodatek bronie obochowe oraz topory uzywane byly przez barbarzyncow mloty sluzyly im do niszcznia domostw a topory do scianania głow swych wrogow. |
Cytuj:
|
Poleciola z Jogurta na PoI quest na Harmoni -.-
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ale mi sie z was nobki smiac chce xD .. Jaracie sie tak ze masakra xDi robicie oftopa
po 1 niema go pogro ;] po 2 ma 50 ataku i 30 defa po 3 wypada z Jurge cos tam peace ;] |
Mi sie osobiscie to podoba :), szczeze mowiac gdybym teraz mial robic najta, to bym sie mocno zastanowil czy nie wybrac wlasnie clubow, jeszcze pare miesiecy, a tych heavy macow moze byc naprawde sporo.
|
Cytuj:
Sparuj cios z morgenszternem w ręku. |
Cytuj:
btw:A bandy barbarzyńców z młotami do rozwalania domów to polscy pijani budowlańcy. @down Cytuj:
"Podstawowym orężem średniowiecznego rycerstwa europejskiego był miecz, a obok niego najpierw włócznia (zarówno do rzucania jak i pchnięcia), a potem kopia oraz cały arsenał dodatkowych broni od sztyletu po topór czy broń obuchową (buzdygan, buława, nadziak)." ^- to z: http://pl.wikipedia.org/wiki/Bitwy_p...9Bredniowiecza Czyli masz rację co do miecza czy włóczni ale nie masz jeśli chodzi o używanie przez rycerstwo toporów, buzdyganów itd. Do drugie : barbarzyńcy w średniowieczu (w przekonaniu zachodniej Europy) to byli oprócz Prusów : Litwini, Do chrztu Polski Polacy, Wikingowie, Tatarzy , Maurowie itd.- wszyscy niechrześcijanie - co nie przeszkadzało np Wikingom, trząść całą Europą przez pare wieków czy później Tatarom ( Cała Ruś , Polska ( najazd pod Legnicą 1241) -czyli nie wszyscy "barbarzyńcy" to bandy debili po 30 osób z których największy kozak miał siekierę a reszta pałki nabite gwoździami ,tylko normalne jak na tamte czasy nowoczesne wojsko. No to palnąłem se wykładzik :P |
haha to mnie ubawiłes co do vikingow to sie zgodze ze uzywali mieczy ale rycerze głownie uzywali mieczy, ewentualnie wloczni kiedy kawalerzysci jechali na koniach, barbarzyncy w sredniowieczu to byli prusini
|
ROZWIEJE WSZYSTKIE WASZE WĄTPLIWOŚCI.
http://static.erig.net/wiki/9/90/Heavy_Mace.gif Item Class: Two-Handed Club Weapons Broń dwuręczna Staty: Atk: 50 Def: 15 Waga: 110.00 oz. Zlocona z: Juggernaut Notka: First seen on Harmonia, the current owner is [CHAR]Kalili [/CHAR] Skill....Max dmg PvM.......Av dmg PvM........Max dmg PvP......Av dmg PvP* 60............200....................100.......... .........100..................50 70............225....................112.......... .........112..................56 80............250....................125.......... .........125..................62 90............275....................137.......... .........137..................68 Zloocona wczoraj.[tj. 14.01.2007] Pamiętam jak kilka miesięcy temu inny użytkownik tego forum napisał mi, że cluby są bez przyszłości. Mylił się. |
Czekałem na to żeby usłyszeć 1-handed czy 2-handed długi czas i co 2-HANDED HAHAHAHAHAHHA SCA DALEJ RZADZI AXE ROX HAHAHAHAH
|
I co z tego ze jest 2handed skoro na wysokim lvl expi sie z 2handed porownaj se 2 knightow skille te sam poziom i armor 1 ma SCA a 2 arcane staff jak myslisz ktory wygra?
|
Ten z Sca, bo będzie mniejsze hity obrywał
|
Błedne koło...
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:55. |