![]() |
Mintwallin + knight - pytania
Witam, mam kilka pytań dotyczących expienia knightem w Mintwallin:
1. Ile expa/kasy wyciągnę na godzinę? 2. Od jakiego lvla/skilli zaczyna się to robić opłacalne? 3. Czy bez Postman Questa mam tam w ogóle czego szukać? 4. Jak się leczyć: UHy czy MF + exura? Przeszukałem forum i wiele tematów o Mint, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania. |
1 To zależy od lvla i od skilla
2 hmmm powiedzmy, że 35 ze skillami 70/70 dawałby radę ale byłby duży waste 3 W sumie to postman tam jest bardzo przydatny, tak to musisz tachać lootbagi aż do Thais 4 to zależy od skilli i lvla |
Kumpel expił tam od 50lv, teraz nie zużywa tam ani jednego uha, conajwyżej pare mf na wejściu, a exp wyborny!
|
1. Ja wyciągałem 15-25k/h expa... ale srednio kolo 20.
Kasy? Zależy od tego jak wiele bedziesz mf marnowac. 2. Tak by pokonać mino guardy... Myśle że tak 35/40 level i skile kolo 70-75 starczy. 3.Jeśli ci sie chce latac z lotbagiem to prosze bardzo... Aż tak daleko to nei jest w sumie. 4.MF - magic poleci a wychodzisz mniej wiecej na to samo. Ale czasem nie idz tylko z samumi MF -.-. UHy tez bierz. Ogólnie expiłem tam ~50-60 knightem, najpierw z eq pożyczonym az dojechalem do RH + Golden arm + k legi + demonka + f axe + aol + boszki + troche kaski w dp ^^. Pozyczonym bo po haku nie mialem nic i trza sie bylo dorobic. Skile mialem kolo 75-80 cos takiego. Acha i koniecznie bierz obsidian knife... i tnij skóry :] |
;/
Zeby nie tworzyć nowego tematu :
czy opłacalnie jest tam druidem? od jakiego lvlu? wykorzystać summony? jak tak to jakie? IDĘ TAM TYLKO PO LEAHERY DO ADDONA, WIEC ZEBYM W MIARE NA 0 WYCHODZIŁ.... |
w sumie fajna zabawa jest jak jest 2 Sorców/Druidów na 30 lvlu, każdy summonuje po 2 FE i jazda :) Monki też sobie dają rade tam ale mimo wszystko polecam druidem poczekać chwilę na solowanie tego shitu
|
Cytuj:
|
FE to nie najmardzejszy pomysl.. a co do monka to jak sie bedzie ostroznym powinno sie udac...I oczywiscie nie musze wspominac zeby ropnac mino magi zeby potem nie bylo jakichs komplikacji ;)
|
Hmmm... no właśnie lootbaga nie chciałbym robić, bo nie mam postmana i gram na nonPvP... A czy zwacałoby mi się gdybym brał tylko kasę i leathery (obsidian knifem oczywiście, bo to co wypada to śmiech na sali)? Oczywiście, jak poleci np. WoCE z maga to wezme.
EDIT: Załóżmy, że 1 leather to 80gp, bo nie chce mi się sprzedawać na trade, wole u NPC w Venore. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Zapadam z ciebie ... To co wypada to smiech na sali ... Ech. Podam przyklad 109 Elita Knight z Min~ z nocki wyciaga sie ~100k. Wypadnie ci 1 plate shield to sie smiej po noce mozna miec ich z 10bp + Wiec zawsze warto zbierac! Jak chcesz podpowiedzi to nie zbieraj tylko axe. :) Pozdrawiam. |
@up
Chodzi mi o ilość mino leatherów, które wypadają z minosów bez używania Obsidian Knife. |
@up
Bardzo mała :( Jeśli chcesz juz expić dłużej na mint~ to zainwestuj w knifa - to jest moja rada |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
A jak nastawię się na robienie lootbaga i mi go ukradną, to wyjdę na jeszcze większy minus. Więc pytam czy coś z tego będzie, bo nie wiem jak z magami, ale z mino dość sporo gp leci...
|
Mam pytanie. Czy za każdym razem gdy użyje Obsidian Knife'a na minosie to wypadnie skóra?Prosze o szybką odpowiedź!
|
Cytuj:
|
Srry double:/
|
Cytuj:
To zrob tak zeby ci nie ukradli albo kup parcel i wysllij do depo :] |
Cytuj:
|
Wez pod uwage iz 10k cap loota (zbierasz doslownie wszystko procz czarnych toporkow) = 10k.
Do tego dochodzi kasa z gp + kasa z mino leathers + kasa za bolty + kasa za kusze. Na lvl 80-85 w ciagu 5h biegania tracilem tylko ok 60manafluidow = 3bp (duzo szlo na odlurowywanie spod bramy i na samym dole mintw. (na smoki oraz na wyzsze lvl'e nie wbiegam). |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Ciekawa historia tylko szkoda ze taka krotka. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:17. |