![]() |
"Znikanie" Spike Sworda
Nie przyjmuję żadnych PW, wiadomości GG oraz wiadomości w grze w związku z podpowiedziami!!!
Solucja Master Slayera: Cave - dirt - poison - bite bite - ouch - step twice - flames down Niby nic nie znaczące słowa określają mniej więcej miejsce do którego należy się udać. Dość ciężka do zrozumienia... Solucja Rookguardian de'Bove: Cytuj:
Solucja ode mnie (widać, że tępość nie pomaga): Odbywa się to na Facc Area. Po pierwsze przetłumacz sobie solucje Master Slayera i mniej więcej w jej środek wrzuć solucję Instynktu. PAMIĘTAJ, że nie wszystko ma dosłowne znaczenie. Powiem, że ostatnie hasło w solucji Master Slayera odnosi się do zniknięcia Spika (chodzi o to, że ognie w dól, po prostu przygasają). Jeśli masz już przetłumaczone i połączone solucje pomyśl o miejscu, które opisuje 1 i 3 hasło. Wtedy wykonaj jedną z najprostszych rzeczy w tibi (potrzeba na to dużo kalorii, ale na rl -.-"). Lecz to nie wszystko. Musisz zrozumieć co oznacza "Step twice". Opisuje to mniej więcej kolejny krok... Co jest kolejnym krokiem? Popatrz jeszcze raz na te dwa słowa... Przyda się znajomość matematyki xD Te dwa słowa przydadzą się one również, gdy będziesz wykonywać tak jakby drugą cześć zadania...Gdy obie "banalne czynności" zostaną wykonane Spike zniknie z wyspy. Warto obejrzeć sobie filmik z luminery. Mi on pomógł bardzo. Reszta, to już logiczne myślenie i łączenie faktów. LINKI: Film z Luminery na www.video.google.pl Moje "znikanie" Spike sworda. Plik .Rec Moje "znikanie" Spike sworda, na www.youtube.com (wersja skrócona) Temat "SoF Done! |
Mam pytanie! To wszystko odbywa sie na facc area?
|
W końcu poison czy poisen? Chyba już wiem o co biega. Ale czy to wystarczy? Teraz rozumiem, że ktoś mógł zrobić to przypadkiem. A co do czynności to jest kolejność? Jak już zrobię te czynności to mam zrobić step twice? Nadal mi coś nie pasuje. Żeby to zrobić potrzebne są 2 miejsca? Mi się tam wydaje, że może być jedno. Tzn może być 1000, ale zakończenie można gdzie sie chce. No chyba że... 0o
|
@up
Z tego co ?De'Bove? powiedziała to tak. @Kshaq To wszystko zależy od koncepcji. Dirt można przetłumaczyć na brud lub na błoto, bite bite to już nie wspomnę. Poisen (o ile jest tam błąd) może oznaczać truć, zatruwać jak i trucizna. Więc nie jestem taki pewny czy wystarczy to przetłumaczyć. Prędzej trzeba to odpowiednio rozpatrzeć. Jeśli kierowalibyśmy się filmikiem z Luminery wynikało by że chodzi o komnatę z trzema Poison Spiderami, i tam trzeba coś wykonać (bite bite?). Zapewne to by była pierwsza część zagadki. Cytuj:
Powrócę jeszcze do tłumaczenia instrukcji Master Slayera: Cave - dirt - poisen - bite bite - ouch - step twice - flames down Można rożnie zrozumieć. Może chodzić o brudną jaskinię z trucizną/trującymi pająkami które to mają gryźć/kąsać (podejrzewam że nas). Ouch to chyba na pewno dźwięk który wydamy gdy się skaleczymy (ała, ałć albo coś takiego). Wiem Kshaq że nie powiesz nam w którą stronę mamy się kierować i wcale ci się nie dziwie. Nie powiesz również, które z moich wywodów jest chociaż w 1% prawidłowe. Tak więc... rozwiązań może być tysiące. Powiem tylko że próbowałem przekopać całą jaskinię z Poisonami i nic nie znalazłem. Używałem na każdym polu wędki ale i to chyba nie pomogło. Mam nadzieję że w końcu, wraz z kolegami rozwiążemy zagadkę i dowiemy się co zrobić. |
Temat do skasowania
|
Ja też tam byłem moim charem z 1 lvl [CHAR]Kocham De'Bove[/CHAR]i kręciłem filmik czy zniknie czy nie B) sam mowicz mnie poprosił :p
|
Huh... I kto tu jest wrednym materialistom? A kto mnie błagał, żebym powiedział? Błagał? Nie... spamował. A po pewnym poście widzę jak 'odkryliście'.
Widzisz jak to jest? Jak się ma, to się nie podzieli... A ja nie ma - to się robi * Szczerze mówiąc wątpie, żebyście sami na to wpadli. *zgadnijcie. |
@Kszaq
Mam nadzieję że nie "najbanalniejsza w tibii" bo to by oznaczalo ze musze dednac xD No ale co może być takie banalne: Zalogowanie/Wylogowanie sie Dednięcie Otwarcie baga/backpacka Zaatakowanie potwora Zabicie potwora Zjedzenie czegoś Zapalenie torcha położenie czegoś na ziemi Wejście/przejście gdzieś Napisanie/wysłanie wiadomości na Defalut channel I tyle. To lista najbanalniejszych rzeczy w tibii. Czy "Ta banalna rzecz" jest na tej liście? Tak/nie |
Jak ludzie wciąż będą sugerować się Twoimi błędymi podpowiedziami, to faktycznie wieki miną, nim ktoś do tego dojdzie.
|
Rozwiązanie?
A ja się tym kierowałam... Tym filmem i wskazówkami, ale nie wiem co to jest ta banalna rzecz ;/ (fajnie by było jakbym była za mądra żeby tą banalną rzecz zrobić, ale jest za głupia) :baby:
do niczego nie dochodze, ale podejrzewam że to gdzieś jest po drodze na quest kapitana Iglo... |
Temat do skasowania
|
Ja nawet nie mam okazji popróbować tego zrobić bo pell zapewne ciągle to robi :(
|
@Kshaq:
Taka racja. I błedy są tu... Jeżeli ktoś zrobi coś, co powiedziałeś, to choćby 666 lat robił to nie zrobi. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Temat do skasowania
|
Cytuj:
Zginąć. ... |
@Kshaq
Poco zrobiłeś ten temat jeśli nie (tu cytat) szpanujesz? Przecież i tak nie chcesz nikomu pomóc... Nie? Chcesz pomóc? Zebrałeś informacje i dodałeś "podpowiedź" żeby nam pomóc? To czemu nie chcesz chociaż odpowiedzieć na moje pytanie. Przecież widzisz że te "podpowiedzi" nikomu kto-sie-nie-dowiedział-z-zewnątrz nie pomagają... |
Temat do skasowania
|
@2up
Aby był na temat "znikania" temat w którym możecie gadać... Poprzedni topic jest już tak z offtopowany i zaspamowany, że powinien zostać zamknięty. |
Wytężam i co? PSTRO
Teraz mam w głowie mętlik.... może poprostu niech ktoś zniknie tego miecza z kamyczka, a my (co tego nie umiemy) bedziemy go szukać, bo wkońcu gdzieś się musiał pojawić... Tylko trzeba się jakoś zgadać... |
Dwa miejsca. Ogień i Energia. Prosta rzecz to zginąć. Czyżby zginąć w training roomie?
@down Zgadzam się niestety :( |
Jestem niemalże pewny, że kiedy ktoś na forum będzie blisko odkrycia sposobu i go niedokładnie opisze, to zaraz powstanie temat, założony przez któregoś z uczestników żartu, w którym stwierdzi on, że zlituje się nad całym forum i wspaniałomyślnie opisze sposób.
@Milan Mógłbyś zacząć pisać normalnie, przestać stosować wielokropki i stylować swój tekst na tylko_my_znamy_sekret_jeden_sie_wyłamał_ale_i_tak_ poniesie_kare_cuz_we_rock |
Cytuj:
|
@Midarth:
Nawet wiem przez kogo... A w tym temacie są błędy. I nie mówcie mi, ze nie. Nie mówię, ze tego nie dokonali. Może wiedzą jak - ale na ślepo. Jeden z nas wyłamał się... Za dużo powiedział. Szczęście, że nie wie wszystkiego. Jeżeli nie wiesz, że PROWOKACJA / WKRĘT polega na podaniu informacji które NIE są prawdziwe (odejście Hege... Odejście modów innych - odeszli? Nie. A napisali, że tak... Co? Bana im?) to już nie moja wina. I my chyba wiemy lepiej... -.-" |
Mnie krew zalewa jak widzę Milana i resztę... złamali regulamin, wyraźnie pisze, że za ich przewinienie powinni dostać trochę punktów karnych
Cytuj:
Milan@ Wyjdź z tego tematu, bo się znowu zacznie kłótnia... I Midarth ma rację -.- |
Cytuj:
yhy.. to powiedz mi czy pell padl jak robil ten trik ;> @topic Ja kombinuje tak... skoro to "cos" co znika spike sworda i ogien nie moze byc daleko.. i narazie trzymam się "tego " poisen-drit itd.. jak to nie wyjdzie prubuje nastepnego przykladu... ludzie mozecie chodz raz pomyslec -.- Byczycie sie siedzac na forum i czytajac co kto nowego napisze zamiast ruszyc sie i wziasc do roboty.... Naprawde... Widzac co tu sie dzieje mam juz ochote siedziec na tibi.org Pozdrawiam tych ktorzy przynajmiej prubuja cos zrobic-.-, Xzizz~ |
Cytuj:
Cytuj:
... Cytuj:
|
Temat do skasowania
|
Niech Milan z taqd nie odchodzi... może jeszcze cos podpowie.... przeciesz on to wie. A co do tej zagadki... czy przypadkiem ten Sword sie gdzieś nie pojawia jak zniknie? Ponawiam moją poprzednia wypowiedz. Aby ktoś z Wiedzących zniknął sworda a my niewiedzący będziemy ganiac po mapie i szukać czegos dziwnego. Bo ponoć jak Sword znika to w Tibi coś się zmienia, ale tzreba być spostrzegawaczym, (to było w temacie o Zdobyciu SoFa.)
może cos się otwiera, lub odsłania... albo pojawia się gdzieś cos w zamian sworda, co pomoże go znaleść.. jakis kluycz gdzieś ... Trzeba latać i szukać... Już dziś szukałam ale nie znalazłam nic,,, ale wierze w ten SpikeSword ... i wiem że gdzies musi byc... przeciesz w tibi nie ma trzeciego wymiaru który pochłania itemy... |
Jeśli cipsoft zrobił tak, aby dało się zniknąć spike sworda, to nie zrobił tego bez powodu. To nie koniec questa.
|
Słyszałem od rookerów ,że na rooku jest jakiś popiół i może na niego trza wylać wode a ognie przygasną na wyspie ze spikiem ?
|
Cytuj:
|
@Laila Polka co słyszałaś o tym popiele
@ja sam główkowałem (jeszcze pamientam jak chciałem sciąć dwarven tree za domem toma the tannera small axem xD) i moze trzeba gdzieś iść połknonć slime to mó pomysl |
Boże, już mnie głowa boli od tego myślenia. Robiłem wszystko (no prawie) a to "coś" dalej leży na tej zakichanej wyspie !!! nie mam już sił ... :(
|
Solucja master slayera w translatorze
Cytuj:
|
@Dambibi
Za dużo nie słyszałam. Przecztałam do 41 strony ten temat o zdobyciu SoFa (teraz juz może byc ich więcej) i wiem tlyko to co tam pisali. Moge to Wszystko ładnie streścić: Popiół : ponoć można go wykopać kilofem (pick) i służy do dalszej części questu na SoFa. Klucz do Mino Maga : ponoć może go zrobić Blink Orc jak dasz mu 100 piece of Iron(nie wiem czy dobzre napisałam) ale to tylko pogłoski. Ponoc Mino Mag ma coś wspólnego z SoFem(chyba teleport) Banalna RZECZ : po zrobieniu banalniej rzeczy Sword Of Fury znika ze swojej wysepki. Ale tlyko kilka osób wie jak i gdzie zrobić banalną rzecz. Główna podpowiedzią jest: Cave - dirt - poison - bite bite - ouch - step twice - flames down. Ghoul: Też ma jakieś skrajne powiązanie z SoFem, mówią że trzeba go pokonać by zdobyć Sworda TO troche tego co wiem. a Jeszcze jest coś takiego co juz chyba pisałam że jak zniknie ten sword to coś się zmienia! To ponoć jest rozwiązanie wszystkiego. A co do zagadki, myślałam że trzeba zacząć w tym tnelu z miasta na drugą strone mostu, ale ponoc nie, więc możliwe ze terzba zacząć z któregoś siedliska spiderów. Bo w końcu musi być Poison. a Kshaq pisał że to specywiczna jaskinia. CoŚ w tym jest!! Sorki jeśli to Offtop. ale może się przydać... |
Poison cave (dziura z PSami) to jedyna rzecz której jestem pewien...
@down Jest na mojej liście :P? |
Temat do skasowania
|
Ropowanie xD
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:42. |