![]() |
Paladyn a hunty z kunplami
A więc mam pala na 21 lvl z 60 distem i sie zastanawiam czy jest sens nim grac a dokładnie to moje pytanie jest takie czy inni gracze beda mnie brali na hunty ??
|
Powiem ci ze z twoim lvl to mozesz isc pohuncic sobie sam na gardy czy cokolwiek, bo z twoim lvl to raczej nikt cie nie wezmie chyba ze sobie zapoznasz jakiegos noobfrienda ktory bedzie z toba chodzil huncic :P
|
hymm
up@ tez mi sie tak wydaje;) ;)
chyba, ze jakies dragi:D |
Ale mi chodziło o co innego np na 50 lvl czy bede brany na hunty ponieważ patrzac na hity maga to jest jednak różnica i wolałbym maga na jakis hunt niz pala
|
wbij 65 i mozesc leciec na PoH ;]
|
Cytuj:
hit maga - SD 400 dmg - 400gp (powiedzmy 50 lvl) hit pala - bolt ~80-100 dmg - 3gp (też 50 lvl) Chyba sam widzisz różnice ^^ |
Powiem ci tak na 50 lvl bedziesz brany na hunty, a moze nawet od 40, ale na te hunty co chodzisz od 50 lvl od 80 bedziesz mogl juz chodzic solo i bez wiekszego waste (nieliczac hydr, demonow, warlokow, behemotow.) bo na to paladynowi prawie zawsze jets potrzebny bloker. Pozatym jak pograsz pol roku i bedziesz mial znajomych to gwarantuje ci ze z huntami nie bedzie problemow.
|
a ja wam powiem że raczej nie będzie brany na hunty... niestety ale kazdy knajt woli brac taka ekipe zeby bylo oplacalnie i zazwyczaj to wypada na sorca lub tym bardziej druida mo maja takie cos jak exori vis wiec idą sobie na bk i knajt stoi a sorc mort mort mort i pada bo a pal sie meczy z tych boltow a tak wogule to po co sorkowi knight na bk -.- ale z innymi huntami tak niestety samo jest ;/
|
Oczywiscie ze bedziesz brany na hunty jesli masz znajomych. A dlaczego maja ci nie pozwalac? Wiecej osob = bardziej oplacalny hunt. Jesli potwory respia sie dostatecznie szybko i dzieki wiekszej liczbie osob nie bedzie trzeba dodatkowo czekac na spawn to jasne ze cie wezma.
|
Miałem pala....nie chodziłem z kimś na hunty - chodziłem sam ;)
No, chyba że mając 30lvl i 70dist nadal będziesz wolał siedzieć na dragach z blokerem, to droga wolna. Dopiero później fajnie jest iść z kimś, na np. hero/wrl?. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
niegram pallkiem ale moj kuzyn gra i wiem jak go zrobil..na pcozatku na okolo 20 lvl wbil 70 dist a potem guardy jaks ie skonczyl cash na speary/kamienie naguardach siedzial do okolo 40 lvl i wtedy wbil 80 dist i mial ponad 200k w dp z loota po wbiciu dista poszedl na guardy to 60 lvl potem znow z 2 tygodnie trenil do 85 i na pohu juz dalej ;) chara zrobil chyba w 9 miesiecy a jest to 72 pallek z 86? dista niejestem pewny co do dista ale w kazdym badz razie expil sam i mial z tego kasy bardzo duzo..
|
Sam bardziej jako knight wole brac palla moze dla tego ze sie ciekawiej bije. Albo druida bo sio. Sorc to tylko vis vis vis mf vis vis. I po 10 sek juz nie ma np. draga. A ciebie nie wezmo na zadne hunty. Zrob se hunta to bedziesz popularny
|
Pala rzadko się bierze na hunty. Dużo bardziej opłaca się sorcem/drutem, ponieważ zadaje większe obrazenia i bloker nie wastuje tylu uhow. :p
|
ale jak to maniek powiedział wkurza mnie to że ten cholerny sorc podbija i vis vis vis mf vis vis vis i tak w kolko zalezy od sposobu grania blokera jezeli gra for fun i nieliczy kazdego gp wydanego na uh a pozatym palek to jego rl kolega to oczywiscie ze go wezmie.co innego jak się zbierze zgraja power gamerów którzy patrzą na każdy wydany "gieps"to wtedy oczywiste ze only sorca wezmie i jeszcze druida by siował
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
@topic, no niestety grajac palem nie licz na hunty... ;( wszyscy biora elderow a wrazie czego masterów, jak już to cie wezma tylko na jakis 4fun hunt, chociaz nie jest tak zle, bo np. na hydry na ogół sie idzie we 3 zeby byly 4 DSy, wiec styka jeden elder i pal 51+ do convice Dsów, hmm+bolt, z tym ze pal dorownuje sorcu dopóki (sorc) nie bedzie mial visa za 140+ :( |
re up:
ech.. jedni rybki zbieraja, drudzy znaczki hoduja... |
Ja huntuje nonstop sam. Jak na kanale gildii pada moje pytanie czy ktoś coś chce blokować to odpowiada mi cisza. (nie mówię już że 90% gildii to knighty) Ale ja się im nie dziwie ;)
|
ja mialem podobnie, tylko ze jak ja sie pytalem czy idziemy na jakiegos hunta to nikt nie odpowiadal... no i sie konczylo na tym, ze na gsy szlo 2 najtow i druid z dsem ;)
|
no nie wiem ;p
:evul: Paladynem sie oplaca grac jeżeli ma sie jakies plecy np:50 knighta lub 40 druida wtedy nie brak ci kasy na strzaly i na bolty i oczywiscie eq zrob najpierw druida lub knighta a dopiero potem palem zaczni grac :evul:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Tak cudowna różnica w tym dmg. Problem w tym, że jeden bolt w sklepie kosztuje 3 gp, a jedna runa SD kosztuje 375 gp (o ile się nie mylę).
W ogóle te dmg to kompletny bez sens bo on nie o to pytał. 21 Lvl i 60 Dist to fajny dist. Większość z ludzi po prostu robi 40 Dist i expi, więc ty masz ten plus, że masz dobry dist. Moim zdaniem powinieneś poexpić do 40 lvl , a wtedy powinien wejść ok. 70 Dist, więc ani się obejrzysz, a ludzie będą cię sami pytali czy z nimi pójdziesz. Co do expa, jeśli nie masz PACC to idz po prostu z boltami na Poh. Najlepiej kup 1 bp uh tak dla pewności. Jak wbijesz 30 lvl możesz iść na Dwrafy Guardy i to tyle do 40 lvl. Jeśli masz pacc to możesz iść na tomby, a tam sam zobaczysz, które piętro ci się opłaca. |
Maly offtopic : czy moj dist 64 jest dobry na moj lvl 30 ?? Jesli nie to powiedzcie czy skillowac i do ilu ... gram na no-pvp to troche ciezko sie skilluje :/
|
Cytuj:
|
@up - dobry. Koło 45 lvl'a z samego expienia powinno Ci wpaść 73+, co w zupełności wystarcza do bicia wszystkiego, co akurat jest opłacalne na twoim poziomie.
|
No tak masz rację Konaretto (chyba xD). Ale ja mówie o tym porównaniu, które mija się z celem. Jeśli takie porównanie to Druid vs. Sork, a nie Pall, który też na wyższych lvl może wziąść SD. Bo 400 z SD to raczej chyba na ok. 60 lvl.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Hehe Troche to inaczej powiem sorc prawie zawsze jebnie za 400 z sd a pall prawie zawsze z sd 270 ... jest 1 ale mam kolege 96 dista iii best hit 186 wiesz o co mi chodzi ;> Chyba ze ci chodzilo o P Bolty A to poprostu zapomniales dodac:) |
Cytuj:
No ja wiem bo miałem palla 46 i wiem jakie są besty, ale zauważyłem też, że choć na bardzo dużych skillach ma słabsze besty niż Najt to Pall duuuuużo częściej bije po 100+ z Bełtów niż najt z broni. :) |
Cytuj:
|
Cytuj:
@down: hehz lapie za slowka ;) |
Cytuj:
|
60 pal vs 60 sorc
Sorca latwo wykonczyc. 60 sorc ma okolo 2 bp sdkow okolo 1-2 bp uhow i z 3-4bp manasow .Paladyn ma okolo 1 bp sdkow i okolo 3 bp uhow i moze z 2 bp manasow.Dajmy sorc zatakowal pala z 2 FE a wiec pal jest w nie korzystnej sytuacji.Ale z takiej sytuacji latwo wyjsc o ile sie nie spanikuje wystarczy tylko szybko ubic FE sdkami.Dajmy ten sorc ktory pkuje odrazy bedzie nawalal sdkami a wiec pal wtedy sie bedzie uhal czyli pal traci 200 hp ale wyruwnuje ilosc zyc do fulla uhem.A zatem akcja bedzie wygladala tak:
sorc bedzie walil sdkami a pal sie uhal i bil sorca boltami i czekal cierpliwie az sorcowi sie skoncza sdki a wiadomo ze napewnooo sie skoncza .I tez wiadomo ze sorcowi szybciej zejdzie 2 bp sdkow niz palowi 3 bp uhow.I wtedy kiedy to sie stanie sorc jest w sytuacji krytycznej.Moze on jedynie walczyc dalej uzywajac exori vis + rozdzka chociaz i tak to mu zbytnio to nie pomoze bo takiego ciosu czyli exori vis mozna latwo uniknac a dmg z rozdzki sa srednie ale bys musial podjesc do pala na odleglosc 1 kratki .A pal za to wkroczy w akcje czyli beda szly sd+bolt dmg = ok.150+ i tej chwili spanikowany sorc tak szczerze mowiac juz nic nie zrobi i nie mowcie mi kurde ze sorc the best bo to gowno prawda... Zaraz ktos mi wyskoczy z komentarzem ze sorc i tak jest najlepszy no bo on moze uzywac Great energy beam itd. i ze pal to glupia profesja bo on nie ma takich samych dmg jak sorc!! omg... Nie piszczcie do mnie taki komentarzy bo i tak wiem ze sorc jest tak samo silny jak pal knight czy druid a wiec noobki typu 20 lvla ktorzy mysla ze maja 20 lvl i sa sorcami to wymiataja i sie chwala ze 60 lvlowi sorcowie sdkami wala w potwory za 400 a jak ktos takie cos pisze to mi sie smiac chce bo przecie sorc jak idzie expic to jak zobaczy ds to odrazy wywala w niego sdka tak?I nie wali exori vis tylko sdki ida za 400 sorc praktycznie uzywa na powazne hunty i w pvp na pkowanie itd !! a nie na tombach itd uhauhuehauhue gratuluje glupoty tym ktorzy sie podniecaja ze 60sorc wali z sdkow za 400 w potwory. Gratuluje glupoty... -,- |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:52. |