Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Wyrównanie profesji (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=116597)

Drzamich 10-02-2007 20:37

Wyrównanie profesji

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tibia.pl
Dodatkowo, wyważenie profesji jest gorącym tematem nadchodzącego lata.

Jak miałoby wyglądać to wyważenie profesji?
Pogorszenie drutów i sorców poprzez np. odebranie im ich różdżek?
Czy może ulepszenie pallów i knightów?
Jaki sposób byłby lepszy?
A może jest jeszcze inne wyjście?

Eximos 10-02-2007 20:51

Monk

Mogli by dać żeby na non-pvp można było bić sumonnyX(

Ragnar666 10-02-2007 21:17

Tak jestem knight'em i nie chcę ulepszenia mojej profesji, wolę żeby pogorszono te które są zbyt silne, a to tylko dlatego żeby ta gra nie stawała się zbyt łatwa.
To moja opinia i macie prawo się z nią nie zgadzać więc oszczędźcie sobie wyzwiska pod moim adresem.

@up
jakby to zrobili to jak myślisz - długo by ten twój summon pożył? według mnie bardzo krótko ;]

smikki 10-02-2007 21:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eximos (Post 1259725)
Mogli by dać żeby na non-pvp można było bić sumonnyX(

Tego chyba nie przemyślałeś . Tylko rodzi się pytanie co zgnoić u sorców/druidów

Vantem 10-02-2007 21:54

Kur*a po ch*j wam ulepszanie tych knightów i paladynów?! I tak te postaci są już za potężne!!! Szczególnie paladyn! Przynajmniej na non-pvp...

było wziąć inną profesje! Ja wziąłem sorca bo wiedziałem że knight jest dupiaty bo w każdej grze tak jest...

Drzamich 10-02-2007 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vantem (Post 1259910)
Kur*a po ch*j wam ulepszanie tych knightów i paladynów?! I tak te postaci są już za potężne!!! Szczególnie paladyn! Przynajmniej na non-pvp...

Nie byłbym tego taki pewien.
Pomyśl na przykład: ile pracy potzreba knightem i druidem na pokonanie solo cyklopa.
Drut wystarczy że pójdzie sobie do sklepu po darmową różdżkę i juz może uciekają zabić cyklopa.
Knight musi poświęcić długie godziny na skilowanie zanim da z nim radę.

Niwe92 11-02-2007 01:08

kupi hmm i też skopie cyclopa :]

wg. mnie powinni odebrać czarodziejom rużdżki i mana powinna sie ładować 4 razy wolniej (tak jak było kiedyś) tylko, że knight by miał wtedy troche lepiej:p . Gram Sorcem a nie knightem jak by co:] .

DziubSs 11-02-2007 01:24

Ulepszenie Knightów i Palladynów.. ;p

H_A_W_K 11-02-2007 01:47

Dobrze jest jak teraz jest
Nie chce zmian w profesjach

btw. JEstem Knightem [:najetem]

d4rqu 11-02-2007 02:33

Ja głosuje za ulepszeniem knightów i palków, ale zarazem jestem za pogorszeniem sorców/drutów. Przecież to jest nie normalne, że sorc wbije 50lv i bije z visa po 130-160 w potwory. Takiej średniej to EO na 290lv nie ma w dragi. A sorca nie obchodzi czy przeciwnikiem jest ds, drag czy demon. Każdego bije równo i traci za to 20many lol.

Pancho_1991 11-02-2007 02:39

ulepszenie knighta i palla (u knighta mogli by przyspieszyc regeneracje many)

--Cienius-- 11-02-2007 17:08

poco knightowi mana?
2x skille
i o polowe wieksze hity(knight)sorcowi dodac 1 ruzdzke na 50 lvlu i zmniejszyc ich def (knight na 80 + shielda broni sie tak samo ja sorc na 20 + shielda na full def
200 many na exori
to by bylo wyrownanie i tyle...

$Vego$ 11-02-2007 17:30

Zostawic tak jak jest.

sir Tifejo 11-02-2007 17:44

Nie ma sensu żeby ulepszać profesje Rycerzy i Paladynów (tak, zdaje sobie sprawę, że Knight jest wieeki do tyłu w porównaniu z profesjami magicznymi, a do Palka to nie wiem czego się doczepiliście, mi się gra wybornie :-)). Jak dla mnie CIPSoft przesadził z ulepszeniem Czarodziejów i Druidów, także powinni wprowadzić jakieś zmiany w systemie gry tymi profesjami - jakie? Nie mam bladego pojęcia, jak tylko mi coś wpadnie do głowy to dam znać ;-).

Pozdeawiam,
Sir Tifejo

LordofHuragan 11-02-2007 18:08

Ja jestem za ulepszeniem profesji palladyna. Wprowadzenie systemu nie lamania sie spearow bo to uciazliwe, a jak spiry sie lamia zrobic tansze spiry o polowe ceny albo wiecej! Druidowi dodac jakis czar/rune ofensywna, a sorcowi defensywna. Dodac po jednej rozdzce od poziomu 50. Knighci powinni miec o polowe wieszy atak i lepsza obrone. Po tak jak pwoiedzial moj przedmowca(nie amietam jaki nick) pall z 80 shieldem broni sie tak jak sorc na 20+ full def.
No i jeszcze moja prosba ale chba nierealne. Wylaczyc system cap.

Mefisto_of_Bhaal 11-02-2007 18:11

Do usuniecia , przepraszam zdublowal sie post przez przypadek

Mefisto_of_Bhaal 11-02-2007 18:11

Popieram zmiana nie ma zadnego sensu. To ze np sorc i druid na 33 lvlu bija hity po 60+ nie jest prostsze do osiagniecia , niz takie same hity na knighcie . Bo zeby bic rozdzka na 33 lvl trzeba troche expic a zeby bic na knighcie po 60 wystarczy wbic skills okolo 40 wiec sorce i druidy wcale nie sa prostsze od knighta ... albo palka

Capality 11-02-2007 18:21

Aha, czyli chcecie różdżkę od 50 lvl która będzię bić jak najt ze skillami po 90 i najlepszymi broniami?? Świetny pomysł! A najlepiej żeby miała obrażenia fizycznie!! Tak to wtedy by się szukało pala i najta 2 miesiące na deserta np

Ja bym dodał jakiś nowy rodzaj broni 2 ręcznej dla palka i 2x szybciej rosnące skille(tak, żeby móc nadrobić nad sorcem/drutm który w tym czasie wbije 40 lvl). I lekko pogorszył magiczne profesje

T3H_VirUs 11-02-2007 18:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drzamich (Post 1259689)
Jak miałoby wyglądać to wyważenie profesji?
Pogorszenie drutów i sorców poprzez np. odebranie im ich różdżek?
Czy może ulepszenie pallów i knightów?
Jaki sposób byłby lepszy?
A może jest jeszcze inne wyjście?

co do sorców wg , mnie wszystkie czary za wiecej many (no moze z wyjatkiem ue), ale np vis etc. za 40 lub 30 many?

Knight: szybciej skille wyzsze hity + 30hp na lvl
Paladyn: na pewno by sie przydało pare łuków i pare kusz (wiem arbalest ale nie kazdy moze)

Cytuj:

było wziąć inną profesje! Ja wziąłem sorca bo wiedziałem że knight jest dupiaty bo w każdej grze tak jest...

Btw Gdzie Knight jest potezny na 50 lvlu knighta mozna uklepac 33 sorcem...to jest zenujace
Po 2 Knight jest potezny na 130lvl+ z sca/sov i skillem 90~ Wiec nie wciskaj kitu ziom :/

A co do wybierania profesji...przecczytaj podpis kolegi powyzej...
Gust jest jak dupa: każdy ma swoją

Wrócmy do sprawy sorcerera/druida po ki grzyb im różdżka od 50 lvla? zeby po 100 klepal i combo za 40 many po 200+? nie ma mowy panowie :/
Stała by sie klęska :PPP

Knoxy 11-02-2007 19:33

Cytuj:

Hmm.... co do twego postu to mysle ze g*wno wiesz na temat tibi szczegolnie na temat profesji. Knight i Palladyn to potezne profesje? Tak naprawde to każda profesja jest dobra a szczególnie Sorcerer i Druid, te dwie profesje są aż za dobre, każdy update cipsoft robi gorszą tibie. Jak ja wybieralem postac to knight był najlepszą(dominującą) postacią, wiec byłem w 100% pewien ze bedzie mi sie tą profesją dobrze grało, miło. Wracając do tematu to chciałbym, aby wróciła tibia 7.5 oczywiście grafike, expowiska niech zostaną, ale reszta niech wróci i dla knighta niech zrobią ilość potrzebnej many dla knighta na exori, ponieważ bez sensu jest widok 40 ek ze 150 obaj mogą urzyć tylko raz (berserka) na pełną manę.

customer17 12-02-2007 10:38

Cytuj:

Sam sobie zaprzeczasz :D mam nadzieje ze cipy zrobią coś z druidami/ sorcami nie ma bata na nich... top 500 na erigu zamieniło się w listę druidów i sorców...
czemu? walą z visa we wszystko co się rusza strzał co 1 sekunda hit po 300?
a knight? <puff>, <puff>, 1, 5, 50 , <puff> itd... wkruzające jest też to ze 10 lvl knight który sobie wbije 90 skila wali tak jak 200 lvl knight z 90 skilem... i to jest najgorsze! Palki tez... zal.pl a codo pvp to wydaje mi się że tego bota co z sd można w ludzi walić na battle to lekka przesada... teraz knight nawet nie zwieje bo sorc sobie walnie utani gran hur i wtedy knight to sobie moze juz stanac jak go 4 sorcow goni...

Pancho_1991 12-02-2007 11:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 1261433)
poco knightowi mana?
2x skille
i o polowe wieksze hity(knight)sorcowi dodac 1 ruzdzke na 50 lvlu i zmniejszyc ich def (knight na 80 + shielda broni sie tak samo ja sorc na 20 + shielda na full def
200 many na exori
to by bylo wyrownanie i tyle...

np po to zeby sie wiecej leczyc albo jak kto lubi (utevo lux) (przy biciu magicznego) bo straszne wolno lec!!!

Mastach 12-02-2007 11:57

Po co ulepszać palla? on jest najlepszy w swoim fachu czyli w pk'waniu .sorc i drut nie potrzebują lepszej różdzki. dlaczego? bo exori vis jest jakby lepszą "różdzką" która się ulepsza wraz z adwansami. Ten uptade musi należeć do knighta nie ma bata

Dader 12-02-2007 13:22

Powinni ulepszyć knightów i pallów. Kto jak nie knight bloczy potworki?? Zastanówcie sie X(

NoooBeeeK 12-02-2007 14:13

Rzeczywsicie mozna by bylo dyskutowac na ten temat godzinami...
Ale knight NIE PALL moglby dostac jakies ulepszenie... pall nie ma az tak zle jesli chodzi o magie jzu nei wspomne o sorcach czy drutach... ktorzy moga rzeczywsice wykorzystac wszystko :)
chociaz jedna , dwie runki dla knighta... bo odejmowania jest bezsensu...

Mastach 12-02-2007 14:51

@up Jasssne i za 3-5 uptadow każda profesja bedzie taka sama a to knightowirunki,a to sorcom xX skille i wkońcu wyjdzie że najlepsza będzie jedne średnia profesja
@down Ty a wiesz że to naprawdę dobry pomysł :D Leave plax -.-

st1L 12-02-2007 15:01

A co palkowie na to zeby zamiast tych wszystkich czarow na robienie strzal i boltow zrobic na kamienie?

Viedzminek 12-02-2007 16:32

Ulepszyć knighta !

Cytuj:

Rzeczywsicie mozna by bylo dyskutowac na ten temat godzinami...
Ale knight NIE PALL moglby dostac jakies ulepszenie... pall nie ma az tak zle jesli chodzi o magie jzu nei wspomne o sorcach czy drutach... ktorzy moga rzeczywsice wykorzystac wszystko
chociaz jedna , dwie runki dla knighta... bo odejmowania jest bezsensu...
Runy dla knighta, od tego są drudzi i magowie... pomysl zanim coś napiszesz-.-

PS. Avatar świadczy o fajnym otsie, daj mi ip plx :baby:

daleko up kolega powiedział o zwiekszeniu many na czar(chodzi w szczególności o force strike) dla postaci mage, w 100% sie zgadzam.

Knight moglby tez dostawac troche wiecej hp na lvl, i wiecej walic w pvp, ponieważ teraz rzadko trafi w sorca/druta noszącego dobre eq X(

Keel 12-02-2007 17:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Viedzminek (Post 1263296)
Knight moglby tez dostawac troche wiecej hp na lvl

lol...............

skurczebyk 12-02-2007 17:33

Ta ankieta jest żałosna.
Mam nadzieje że druid dostanie jakieś czary ofensywne

swiniaQq 12-02-2007 18:08

aha
vis za 40 ? to exori za full mana -.-

Ujo 12-02-2007 18:26

Wydaje mi sie ze druid i soccer zostanie osłabiony bedze mógł robić uhy od 40lv i tylko pacc tego bym nie chciał wtedy druiduw było by najmiej a knight dostał by exure gran i vite wtedy cena bp uhuw wynosiła by 2k a ihuw 500gp w tego nikt by niechciał i mam nadzeje że tego nie zrobiom

mago 12-02-2007 18:27

Ulepszyc palow i knightow !! :D

Pal nie ma zadnych czarow ofenzywnych , jako jedyny za wszystko musi placic - ammo runy itp. Sorce druci maja swoje rozdzki , kina bronie.

Wogole wielu tu wypowiadajacych sie nie mialo nigdy 100 levela.

Kina zeby normalnie expic musi brac explo , gfb i nawalac na lewo i prawo. Pal to samo. Jak ma sie oplacac taka gra?

Magiczne postaci wezma se te 40 bp manasow skocza na wrle czy gdzie tam chca i jeszcze zarobia. wbijajac 200-250k expa na godzine tak na lajcie.

Pal , Kina by taki exp wbic musi zrobic mega waste kasy. A i tak psim swedem jakies max 150k wbija.
Potem pojdzie taki kina na hunta bloczyc by zarobic kase i nie poexpi. wychodzi na to ze i tak czy expi 50-70k/h bez waste czy 150k/h z runami to i tak tyle samo expi bo na hunty czesciej musi chodzic bo odrpobic waste.

Teraz potezni sroce i druty zarabiaja prawie zawsze chyba ze im sie raz czy dwa rzzy mega pech z lootem trafi.

zoliax 12-02-2007 18:33

"polepszyć, polepszyć!"

OSŁABIĆ!
Polepszanie nie zmusi graczy do walki w drużynie. Poza tym chcecie, żeby każdy normalnie, bez problemów bił demony? Wyobraźcie sobie małego człowieczka bijącego samotnie demona 3x3m.

Ujo 12-02-2007 18:42

wydaje mi sie ze bedze wiencej wanduw i roduw i broni dystansowych i wiencej hp dla knighta a broni dystansowych jest malutko i jednoręczne są bardzo słabe więc jak by dawli palladynowi wiencej broni jednorecznych (mocnych) i kilka rodzajów łuków palladyn były dobrą profesją no i oczywiśćie musieli dać że jak zabije potwora to spear leży na wierzchu :P

skurczebyk 12-02-2007 18:55

Postacie magiczne powinny dostać więcej capa (przynajmniej 20 od lev), gdy druid/sorc używa ytamo vita to mlev powinien rosnąć, shielding powinien rosnąć 2x szybciej i żeby z jednego użytego mf przybywało ze 400 many. No, to chyba wszystkoB)

Gucias 12-02-2007 19:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez skurczebyk (Post 1263718)
Postacie magiczne powinny dostać więcej capa (przynajmniej 20 od lev), gdy druid/sorc używa ytamo vita to mlev powinien rosnąć, shielding powinien rosnąć 2x szybciej i żeby z jednego użytego mf przybywało ze 400 many. No, to chyba wszystkoB)

Mózg też ci powinien 2x szybciej rosnąc, a nie rośnie....

Chyba mama cię za często przytula(a może tata?)

I jeszcze może, runa która będzie zmieniać ci pieluchy....

Aqua Mador 12-02-2007 19:23

Sugestia

Może nie jestem zbyt doświadczonym graczem ale mi się o wiele lepiej gra knightem niż sorcem i drutem.
Drut i Sorc nie grają pary. (nie są porównywalni co do siły)
Ile jest silnych Sorców?? TYSIĄCE!
A Drutów?? może setka chociaż nie jestem pewien.
Powinni ulepszyć druta, Knighta i Palladyna a Sorca zostawić w spokoju z tego:
Drut- jedne co mu jest potrzebne to sio dla facca (jest to jeden z powodów czemu jest tak mało druidów)Bo na paccu Druid jest dobry ale Facc...
Knight- Może coś w stylu czar między Exurą a Exurą gran? + szybsza regeneracja many
Pall - Czary ofensywne + Conjure Bolt dla Facca
~>Moja opinia<~
Każdy się może z nią nie zgadzać

Chciałbym jeszcze oznajmić że prawie wszystkie najlepsze postacie z Tibii to Knightci.... Eternal,Seromontis, Bubble(etc.) :p

zresztą teraz narzekacie a kto wcześniej knighta wybrał??

skurczebyk 12-02-2007 19:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gucias (Post 1263747)
Mózg też ci powinien 2x szybciej rosnąc, a nie rośnie....

Chyba mama cię za często przytula(a może tata?)

I jeszcze może, runa która będzie zmieniać ci pieluchy....

Człowieku, powinieneś opanować swoją fantazje, wydaje mi sie że ta runa "na mieluche" bardziej przyda sie Tobie.... i odrobina oleju w głowie.

skurczebyk 12-02-2007 19:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aqua Mador (Post 1263781)
Może nie jestem zbyt doświadczonym graczem ale mi się o wiele lepiej gra knightem niż sorcem i drutem.
Drut i Sorc nie grają pary. (nie są porównywalni co do siły)
Ile jest silnych Sorców?? TYSIĄCE!
A Drutów?? może setka chociaż nie jestem pewien.
Powinni ulepszyć druta, Knighta i Palladyna a Sorca zostawić w spokoju z tego:
Drut- jedne co mu jest potrzebne to sio dla facca (jest to jeden z powodów czemu jest tak mało druidów)Bo na paccu Druid jest dobry ale Facc...
Knight- Może coś w stylu czar między Exurą a Exurą gran? + szybsza regeneracja many
Pall - Czary ofensywne + Conjure Bolt dla Facca
~>Moja opinia<~
Każdy się może z nią nie zgadzać

Chciałbym jeszcze oznajmić że prawie wszystkie najlepsze postacie z Tibii to Knightci.... Eternal,Seromontis, Bubble(etc.) :p

zresztą teraz narzekacie a kto wcześniej knighta wybrał??

Po częsci sie z Tobą zgadzam. Sam jestem druidem i z doświadczenia wiem że druid na 33lev+ bez pacc jest niczym:/ (brak czarów ofensywnych i rod o zasięgu 1 kratki)
Na początku grałem knightem i musze powiedzieć że fajnie mi sie grało, oczywiście jeżeli są dobre skile i dobra dwóręczna broń;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:15.