![]() |
Poprawa zabezpieczeń na forum
W związku z niedawną plagą exploitów na forum poczyniliśmy odpowiednie kroki, aby zabezpieczyć użytkowników przed złymi wirusami. Modyfikacja prezentuje się całkiem dobrze, mamy nadzieję, że nie będzie w żadnym stopniu uciążliwa.
Od dzisiaj przy linku na forum pojawi sie ostrzeżenie w postaci obrazka: http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif. Nie dotyczy to stron takich jak: tibia.com, tibia.pl (oraz paru projektów tibia.pl). Jeśli będziecie podawali linki do obrazków ze stron takich jak: imageshack.us, photobucket.com, foteka.pl oraz fotosik.pl pojawią się one prawidłowo. Tagi IMG zostały włączone, jednak jeśli będziecie podawali obrazki z innych stron, zostanie wyświetlony wyłącznie URL i obrazek http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif. Takie działanie pozwoli na uniknięcie wirusów, oraz pozostawienie włączonych obrazków na forum. Ponadto wydaje nam się, że to lepsze rozwiązanie, niż pozwalanie na obrazki wyłącznie użytkownikom, którzy osiągną określony staż, bądź liczbę postów na forum. |
Oklaski dla Tibia.pl
Co nie zmienia faktu, ze nie ma MM juz. ;< |
Ech, teraz mój banner wygląda o wiele gorzej... (link prowadzi do kevan.brain.org) Nie mogłoby się to pojawiać pod obrazkiem?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@Topic Nie podoba mi się to wcale, a wcale. |
Trochę nie dorobiony ten pomysł ;/
Przez to niektórzy użytkownicy nie będą mogli mieć normalnie wyglądających podpisów (zobaczcie coście zrobili z moim podpisem brutale :confused: ). I można by było też zezwolić na wyświetlanie obrazków z tibia.erig.net. Może jednak bedą ludzie z tego pomysłu ;) @edit Może oprócz eriga mogli byście dozwolić również na wstawianie fotek z innych supported fansites co? Bo na nich chyba nie będzie keyloggerów. |
erig zaraz zostanie dozwolony, ale przeciez mozesz sobie to Twoje logo wrzucic na imageshack i Ci sie bedzie normalnie wyswietlalo :)
|
w tibii przy kopiowaniu linku tez wyskakuje ostrzezenie i jakos wiekszosci osob to nie chroni-.- im sie nawet tego czytac nie ebdzie chcialo
|
Petycja.
Składam petycję! :)
Każdy widzi mój podpis. Przy każdym linku widać dopisek. Jest to nieestetyczne. Chciałbym, aby wyglądało to tak: [Tibia.pl nie ponosi odpowiedzialności za szkody wynikające z klikania w poniższe linki] Rookgaard Library • Rook Balanced • Trening na Rookgaardzie • Fallen Sword • Insomnia • The best site of Rookgaard albo: [Klikasz na własną odpowiedzialność!] Rookgaard Library • Rook Balanced • Trening na Rookgaardzie • Fallen Sword • Insomnia • The best site of Rookgaard Przecież widzicie, że teraz jest brzydko. :( W końcu musimy dążyć do tego, by pracowało się nam tu jak najlepiej. Wiem, wiem. Boicie się, że to chwyt, że sam to zmienię? Zróbcie tak jak teraz, nie mogę nic zmienić. :P Z góry dzięki. ;) Vial |
Mi oczywiście nie pasuje z jednego prostego względu- mój kochany, wierny i wspaniały Lycos został zdyskrymionwany.
Tak jak wszystkie FTPki które jak wiadomo - są 100* lepsze od imageshacków, itd... ;/ |
Poprawcie tak , zeby nie bylo ostrzezenia na temat zagrożenia gdy ktoś podaje linki wewnetrzne , i bedzie dobrze.
|
Za późno to zrobiliście mnie zdążyli dwa dni temu hacknoć :/
|
Cytuj:
|
Albo mieć dobrego firewalla i antyvirusa.
Obie są w opcji freeware wiec nie ma wymówki. Niewiedza nie jest usprawiedliwieniem |
Poczekamy, zobaczymy.
Cytuj:
|
Gratulacje ! Wkoncu Cos z tym zrobiliscie :):]
Pozdro... |
http://erig.net zostal dodany do poprawnych linkow
|
Hm... troche w tym niewygody (troche irytują te dopiski jak ktos ma jakies linki w podpisie np), ale forum zrobi sie bezpieczniejsze...
|
Mnie się podobają zmiany _/
|
tia. jeszcze wynajmniecie kogoś kto wyczyści korupcje w rządzie tibia.pl i będzie ok (taki żarcik komunistyczny ;<)
|
Pomysł na szybko:
ustawić tak by w podpisach napis nie wyświetlał się, natomiast by po lini oddzielającej post od podpisu w wypadku linków w podpisie pojawiał się napis "Tibia.pl nie odpowieda za linki w podpisach, mogą być one niebezpieczne" i tu dla ozdoby następna taka linia (tekst między dwoma liniami), w razie braku linków tekst by się nie pojawiał. Pomysł nr. 2: ustawić jakąś tam granicę odległości między linkami, i jeśli nie zostawała by ona przekroczona, np 5 linków pod sobą lub obok siebie oddzielone tylko 1-2-3 zdaniami max powiedzmy, linki te ograniczane by były na początku (przed pierwszym) i na końcu (po ostatnim) przez tekst o którym mowa. PS. Na moje oko tibicams też zasługuje na dodanie do listy ignorowanych linków. |
oklaski
jak wyzej kilka razy oklaski dla tibi.pl :) pasuje mi to :)
|
Imho nie wyszło Wam. Tibia.org znalazła zdecydowanie lepsze rozwiązanie.
|
www.tibia.pl
www.tibia.com http://forum.tibia.pl http://forum.tibia.com www.erig.net http://tibia.erig.net http://lottery.erig.net /Pomysł zaczerpnięty z tibia.com? ;] |
Wszytskie Supproty powinny byc on.
Imho dobra decyzja. A dlaczego imageshcuk, fotosik, etc. są dozowolone? Czy na nie nie da się exploitów wrzucić? |
z deczka asekuranckie zagranie, nie wiem w czym komu to ma pomóc . A nie przypomniało mi się,tym milionom dzieci które wchodzą bezmyślnie na różne głupie strony,przecież ostrzeżenie napewno je powstrzyma tak jak w tibii...
www.tinypic.com dodajcie do bezpiecznych-.- |
Cytuj:
Cytuj:
|
A mi sie to wszystko podoba !
Tylko pomyślcie...czy nie da sie wywalić obrazka z exploitem na imageshack ?B) Bo nie jestem w 100% tego pewien. A i proszę o dopuszczenie linków z tinypic, bo ostatnio zwiększyła się popularność tego serwisu hostingującego obrazki. @PiXik Tinypic rlz! @Edit Czy jest możliwość wyłączenia tagów img, tylko dla siebie...np dodanie takiej opcji w profilu ? @Edit2/down Te linki są bardzo niebepieczne xD |
No i mala literowka sie pojawila ; ). W moim podpisie jest wyjasnione ;d.
Btw. Moze dodacie do serwisow bezpiecznych, xFire? |
Wreszcie sobie pooglądam normalnie zdjecia
ale Prosze dodac strone www.tinypic.com do stron akceptowanych bo wiele osob wklada tam fotki! |
I teraz w większości podpisów widnieje napis :
Uwaga, klikasz na własną odpowiedzialność -.- I w moim też chociaż mam link counterstrike.pl PS Jak zrobić żeby nie bylo adresu w sygnaturce ? |
www.tibia.org.pl <test> <-------to raczej też możecie dodać do bezpiecznych stron.
Cytuj:
|
Cytuj:
Jeżeli tak-nie ma problemu i zapewne zostanie dodane. Foteka.pl też jak upora się z problemami technicznymi. @Foto_scr Obecny tibia.pl ma 200gb przestrzeni dyskowej. Biorąc pod uwagę przyrost ilości zdjęć dawanych na forum-wypełniłoby się to w 2-3 tygodnie. A potem co? Zmieniamy zakres działalności z "forum" na "hoster zdjęć"? |
Cytuj:
Jest to dobry uploader zdjęć. |
Beznadziejne rozwiązanie. Ja wolałbym po prostu pier**lić IEowców, niech ściągają Operę i Firefoxa to nie stracą tego swojego 15lvlowego konta.. Zaraz zacznie się plaga podobna co do działu Filmy, podam link do byle jakiego serwisu i od razu 5 postów "UWAGA NIE WCHODZIĆ KEYLOGGER!!".
Poza tym nie jest to zrobione dobrze.. Próbowałem już userbara wgrywać na photobucket i foteka.pl, a mimo to zamiast obrazku pojawia mi się link (a używam taga [IMG]).. A nie chcę wgrywać na imageshack, gdyż tam co chwile jest jakaś awaria.. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Co do napisow, postaram sie dzisiaj wymyslij jakis bardziej przystepny sposob ostrzegania userow, np maly obrazek przed niebezpiecznym linkiem np. stop, po najechaniu wieksza informacjia. Co wy na to ? |
@up: mnie uszczęśliwi po prostu doklejanie wiadomości (nawet na czerwono, świecąca, wielkości syga, itp.) POD SPODEM.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Mój podpis jest teraz taki piękny.
może by tak przy odrobinie czasu dodać last.fm do tych 'dobrych' stron? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:19. |