![]() |
Soft boots
Jak wiecie w venore mozna soft boots naprawic tak ze od 1 minuty sa nowiutkie za 10k i moje pytanie jest takie:
Czy bardziej sie oplaca zuzyc soft boots do 1 minuty, naprawic je i znowu zwrocic czy kupic life ringi ? Na czym lepiej sie wyjdzie? Na czym bedzie wiecej many? Jaka roznica ceny? @Edit down Mi chodzi o dokladne obliczenai i odnawia mane i zycie przez 240 min o ile sie nie myle Mogl by ktos dokladne obliczenia zroibic ? Albo ja zrobie tylko potrzebuje ilosc many i jak szybko sie odnawia Cytuj:
|
Mi sie wydaje ze soft bootsy, przeciez wiadomo jak one szybko odnawiaja i za takie 10k (wcale to nie jest znowu taki majatek) masz 200 cos min.
Tu sie nie ma co zastanawiac :P Zeby life ringami odnowic tyle co soft bootami za te 200 ponad min. musialbys wydac: [liczy] 11,7k przy kupowaniu life ringow na edron (liczylem jakby soft bootsy mialy 250 min. bo nie pamietam ile maja) jak mniej to wychodzi ~10k wiec to samo. Many wiecej na softach chyba, odnawiaja 5x szybciej niz life ringi. |
Cytuj:
Odnowienie softow kosztuje 10k. Za 10k kupisz 11 life ringow, ktore odnowiaja hp i mane przez 20 minut (11*20=220) 220<240. Wiec zyskasz jakies 19 minut gratis uzywajac soft bootsow. |
@up
Do tego trzeba dodać, że Soft Bootsy odnawiają manę i hp szybciej niż lr. |
a odnawiają szybciej niz roh?
|
Cytuj:
@top: Polecam softy, z oczywistych wzgledow xP |
Cytuj:
@up Nie wiesz - nie wprowadzaj kogos w blad.. |
A ile soft bootsy kosztują???? 8o 8o bo sie właśnie tak zastanawiam
|
Nie zastanawiaj sie nad cena,bo watpie,zeby ktos Softy sprzedawal.Jak bys znalazl sprzedawce to i tak nie mial bys na nie pieniedzy :D.
|
Co prawda to prawda ale takie knighty to raczej sprzedaja dajmy 300k :( ale to i tak nie dlamnie przynajmniej narazie ;]
|
Cytuj:
|
Przeliczajac na manasy liczac iz manas srednio dodaje 100 many~~
za 200 manasow masz 288 Co do life ringow wychodzą o niebo drożej niz manasy 1600many-16 manasow -800gp w sklepie placimy 900. A co do ceny hmm, mysle iz taniej niz za 200k bedzie ciezko dostac:), na wielu swiatach wogole nie dostepne |
Cytuj:
Wielki lOOOOOOOOOOOOOOOOOOOl softy odnawiaja 2 many na sec a roh 4... Polecam softy na hero :D |
A co masz softy?? z Poi czy kupiles??
|
Ofc ze lepsze softy. A jeśli chcesz robić uhy w mega evul szybkim tempie do dajesz roh/lfr + softy :) Ciekawa sprawa tak robic uhy :)
|
Cytuj:
@up Ciekawe to jest tylko to, ile stracisz na tym kasy... |
Tak jak mówilem 200-400k
|
No wiesz strata kasy sie zazwyczaj zwraca
np Ms dajmy juz 50lwl i se SD robi powinno sie zwrucic 10k |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@Down Dzieki, tego szukalem :) |
Life Ring - 4 mp i 1 hp - 3 sec
Soft Boots - 4 mp i 1 hp - 2 sec Koszt odnowienia SB = 10k (co daje nam 11 life ringow) 11 LR - 220 min - 17600 mp i 4400 hp ....SB - 240 min - 28800 mp i 7200 hp .......------------------------------ .............20 min - 11200 mp i 2800 hp Koszt 100 mp przy użyciu LR - ~57 gp Koszt 100 mp przy użyciu SB - ~34 gp Z czego wynika że używając SB zarabiamy 23 gp na każde 100 mp. Wartości podane dla Ed i Ms. Mam nadzieję że wszystko się zgadza, jeżeli popełniłem jakiś błąd z góry przepraszam. |
Wpadajcie na aldorke...tu Soft Bootsy za jedyne 800-900k :)
|
A czy soft boots znikają, kiedy zużyją się do końca?
|
up.
nie pojawiają sie jako "zniszczone buty" które można później odnowic (do całkowicie nowych) za 10k |
Cytuj:
Co do tego "pojedynku" soft bootsy są lepsze, ale jeszcze trzeba je mieć. :) |
softbootsy - 28800 many i 7200 hp w 240 min (1hp/4mp na 2 sek)
roh - 1920 many i 480 hp w 8 min ( 2hp/8mp w 2 sek) wiec roh lepszy wszystko zalezy od ceny softy ladujesz za 10k zeby dostac tyle samo many i hp co softów potrzeba 15 roh wiec widac ze oplaca sie uzywac rooh ze wzgledu na szybkosc a softy ze wzgledu na cene |
Cytuj:
@DOWN tak, robilem. mam swojego kupwa. kupuje all bps za 2,8k. wiedz... nie wypowiadaj sie jak nie wiesz, lub wiesz z opowiadan innych osob. see you. ja nie wiem jak dlugo trzeba robic uhy zeby sie za sofry zwrocilo, ja je porzyczyam od qmpla gdy mam malo kasy i nie ma co robic ;s to wtedy na te 280min z uhow mam ponad 10k |
Dobra, zamknę się. A ty robiłeś?? Wg. mnie to jest opłacalne tylko na dużą skalę - mnóstwo bp tego trzeba zrobić. Mi by było szkoda kasy na te softy jeśli nawet coś dają do robienia coś by mi się zwróciło.
Przecież miałem się zamknąć. Żegnam. |
@up za softy sie zwroci jak sie ma kupca ktory nawet po pare bp kupi za ponad 2,5k ;s inaczej chyba, ze sie ma z 100k, robi parenascie/paredziesiat bps i sella
|
Softy - 240 min - 28800 many - 10k
28800/20*400=3,6 - ilość bp UH 3,6*2,8=10,1k Tyle dostaniesz za UHy [2,8k/bp] 10,1k-10k=0,1k - "zysk" A trzeba jeszcze odliczyć cenę pustych run i plecaków... 3,6*20*10+10=756 gp 100[które "zarobiłeś"] - 756[plecaki i puste ruy]=-656 gp [które tracisz] Widać, że tak nie zarobisz... Chyba że liczysz manę która ci się regeneruje podczas palenia Softów, ale ta mana nie powinna być brana pod uwagę bo nie jest darmowa [można ja sprzedać jako UHy, nie używając jej - tracisz]. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Mmm a jak sie nazywa NPC co odnawia softy?? :o
|
Cytuj:
@Up: NPC Aldo |
"@up
no ale jednak trzeba liczyc z mana z jedzenia. przeciez i tak kazdy chyba ma jako taki fishing i umie obsluzyc wormsy . zreszta jedzenia w tibi jest tyle ze mozna spokojnie uznac je za darmowe. a w 4h to spokojnie odrobisz koszt bpkow i run " Z tym nie liczeniem many z regeneracji nie chodziło mi o cenę jedzenia ale o to że zregenerowana mana nie jest darmowa bo sama w sobie może być użyta do robienia run, które można sprzedać. Używanie jej można by podciągnąć tak łatwo jak "używam L-ringa ale to sie nie liczy jako dodatek bo sam go wylootowałem z ghoula". To że się coś zdobyło samamu [czy to ringa czy to manę] nie znaczy że ta rzecz nie ma wartości za którą można byłoby ja sprzedać osobno. >.< Pisane przez Hide |
Cytuj:
10080-660=9420gp, a nie 10k, wiec sa straty, a niezyski.. gdybys po 3k sprzedawal BPki to bys zarobil prawdopodobnie. Mana zregenerowana w 4 godziny stania w softach to 14400 many. Z niej robisz 1.8 BP UH ktore sprzedane po 2.8k daja 5.04k gp. Gdybys stal bez softow zarobil bys ~4.5k. Stojac w softach masz 3.9k zysku w 4 godziny, ale NIE ZARABIASZ DZIEKI SOFTa tylko dzieki regeneracji many 1 MP - 1 sec -.- Dzieki softa spalasz poprostu wiecej many i soulpointow co dla wielu graczy sie liczy bardziej niz pare GP. Za te 600gp masz spalone dodatkowe 28800 many w 4 godziny. Duzo bardziej oplaca sie w Softach chodzic na hunty. Manasy za 10k zregenerowaly by 22000 many (a nie 28800 jak softy) i wazyly by 704 oz.(a nie pare oz. ktore waza softy). Dzieki temu na huntach w ciagu 1h oszczedzasz 800gp uzywajac Softow zamiast/razem z manasami. Soft na securze majac fart+znajomosci+frajera kupisz za 650k. Oszczedzajac 0.8k na godzinnym huncie, zeby odrobic na softy musisz huncic 812.5h. Jesli tyle huncisz na cos co bierze tyle many ile daja softy konczac tego hunta z 8 lvl zrobisz 100-110 lvl (np. scaraby). Wedlug mnie nie oplaca sie trzymac softow :> 650k da ci duzo wiecej zabawy i expa niz soft.. chyba, ze jestes PG ktory gra 8h doba.. taki w 100 dni odzyska wydana kase.. To pisal Gesior, brat Hide~ |
Co trzeba powiedzieć do NPC Aldo, aby odnowil soft bootsy?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
i tu sie mylisz ;d nie wiesz -nie mow, chociarz moze mozna kilka slow powiedziec tak jak np. hi/hello etc, ale ja zawsze uzywam "soft boots" ^^ Cytuj:
to dlaczego jak robilem uhy na softach robilem wiecej bp i zarabialem 3-5k ? hmm, ciekawe. uhy z softami nie robi sie dla zarobku tylko dla mlvla, lecz ZASWSZE 10k za softy sie zwroci, przynajmniej z promo. nie wiem jak bez..... i nie wiem czemu ale bp uh z softami robie 50min, czyli wychodzi 4bp ponad |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:13. |