![]() |
Mistrzostwa świata w skokach narciarskich
Witam
Jak wiadomo wczoraj wygral Amman i zostal mistrzem swiata. Adam Małysz uplasowal sie na 4 pozycji. Dzisiaj jak wiadomo odbedzie sie konkurs druzynowy i tutaj sa moje 2 pytania : 1. Jak oceniasz wczorajszy wystep Adama Małysza? 2. Która reprezentacja wygra zawody drużynowe w/g Ciebie? To ja moze podam na poczatek moje odp. bo jak pisze pytania to glupio abym swego stanowiska nie dal w tej sprawie : 1. Oceniam ten wystep bardzo dobrze mało który skoczek jest w stanie od 6 lat byc ciagle w czolowce i dal z siebie wszystko 2. w/g mnie to bedzie Austria poniewaz ma tylu utalentowanych dobrze obecnie skaczacych skoczkow :] (w glebi chcialbym aby to byla polska ale z Robertem na czele male szanse :D) Dziekuje za uwage i pozdrawiam :) |
hala skoki nie ma to jak skoczyć pare metrów dalej(patrz Harri Olli*) i przegrać bo ktoś ładniej poleciał(swoją drogą gówno prawda) no ale, mimo tych wszystkich bolączek wczorajsze skoki były excytujące
*-możliwy błąd przy nazwisku no i szkoda Adama |
no wiesz ja wole to bardziej niz pilke nozna (22 idiotow ganiajacych za kawlkiem skory xD ) Ale najbardziej to Jacobsen dostal po tyle bo byl zbyt pewien ze wygra :]
@down W Rojsjii jest tylko taki 1 szczegolnie silny zawodnik Dimitri Vasiliev (czy jak to sie pisze) a reszta to tak w kratke skacza ale sa nawet niezli a lepsi od Polski z Robertem Matejom na czele |
Ja myśle że też Austria , ale Norwegia i Finlandia mogą powalczyć ale jeszcze Rosja :P
Apropo Mateji słyszeliście kawał o tym jak się pojedynkuje z kowadłem. |
Cytuj:
|
@up
Fajnie :] Mnie specjalnie pilka nozna nie wciaga w przeciwienstwie do skokow niewiem czemu Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
2. Norwegia Denerwuje mnie to, że jakoś nie wspomniałeś tutaj o młodym Stochu, który ma bardzo dobre rokowania na przyszłe sezony i już zajmuje miejsca, których pozazrdosciłby mu nie jeden skoczek. |
Ja zawsze lubiłem oglądać skoki, nawet jako dzieciak, jeszcze przed "Małyszomanią". Coś takiego jest w tej dyscyplinie, że przyjemnie mi się ją ogląda.
Co do wczorajszego występu Małysza, to trochę szkoda, ale Adam i tak już wiele w swoim życiu wygrał, a ważnie jest, że nadal skacze w światowej czołówce. Jeśli chodzi o konkurs drużynowy, to jeszcze parę tygodni temu powiedziałbym, że Austriacy mają złoto w kieszeni. Wczorajszy konkurs pokazał, że jednak niekoniecznie. Austria, Norwegia, Finlandia te drużyny będą walczyć dziś o najwyższe laury. |
@up 2x
sorki zapomnialem o Stochu ktory oddal rewelacyjne skoki :) za bledy przepraszam ale mam lekka goraczke i lekko nie kontaktuje :) @up Ja skokami zainteresowalem sie bo moj dziadek zawsze ogladal jak bylem maly i tka mnie wciaglo ;p a to bylo duzo przed malyszomania :D wtedy Shmit sie pokazywal itp Malysz jak to moj dziadek mowil "młody szczyl" xD ledwie co do 30 wchodzil :] a teraz jest mistrzem |
Kurde, zauwazyłem, iż Mateja staje się "Narciarskim Rasiakiem" =S Juz zaczynaja się dowcipy o nim itp.
|
@up
Taa bedzie popularny jak chuck norris xD Ale teraz ogladajac skoki Stoch wywaliscie !!! PIotr Żyła dobrze Boje sie o Roberta wlasnie :/ o Adama moge byc spokojny :) @edit O boze Robert :/ |
1. Skoki Adamy byly wysmienite
2. Szwajcaria (Amman i Kuettel sa naprawde mocni) |
1. Skakał bardzo dobrze, po prostu inni byli trochę lepsi.
2. Austria, Norwegia (od początku tak stawiałem ;P). |
no i po medalu.
Dziekujemy Robert (pseudonim Kowadlo) |
Żal.pl
Niema to jak tracić medal przez jednego pajaca, który przez cały sezon nie potrafi skakać. Nie wiem wogle czego on szuka w reprezentacji na zawodach druzynowych. |
ja bym Stefana Hule dał. Robert moze sobie ze stodoły na wsi poskakac z dziecmi
zal.br |
ale on chciał!!!!Robert jak Ty żyjesz z tych skoków, no ja pierd*le nie moge wyjść z podziwu jak można skakać tyle lat taką kaszane, przecież jak komuś nie idzie to rezygnuje-.-
|
|
A Mateja bawił się dzisiaj w batmana :>
|
Po prostu, Mateja ma już za sobą lata świetności (o ile takie miał...).
A Adam skoczył dobrze, niestety trochę mu zabrakło do medalu... |
Roooobeeert Maaateeeja, nasza druuuga nadzieeja... Jego wystepu nie mozna nazwac skokami. On po prostu z tej skoczni spadal.
|
Cytuj:
|
Robercik bedzie mial teraz gorzej od Rasiaka ;)
|
Ja pojade do tego zakopanego i go zniszcze !! historyczne wydarzenie w polskich skokach by bylo, polacy z tego co pamietam nigdy nie mieli wyzszej lokaty niz 5 w druzynowym a ci takiego Mateje wystawiaja -.- ktory jak kamien spada ze skoczni
|
A czy to wina Mateji? Przecierz to trener ich wystawiał, wina trenera.
Choć swoją drogą Mateja pewnie chce być lepszy od Orła (poszukajcie historii brytyjskiego skoczka Edwardsa :>) @down Domyśl się mózgu, że on tego za darmo nie robi. Ma zrezygnować z nie złej roboty. |
@up
mysle ze wina lezy po obu stronach. Wszyscy wiedza ze Mateja nie lata daleko i nigdy nie latal chyba. A on sam powinien zakonczyc kariere bo to niema sensu lepiej by sie jakiej roboty chycil @edit Z niezlej roboty? Jak nie jest w 30 to kasy niema. Niema wynikow niema kasy, chyba ze w kontynentalnym skacze ale nie wiem tego |
Cytuj:
|
Z tego wynika, że albo trener nie umie zatrudnić dobrego psychologa, albo psycholog jest do dupy.
Cytuj:
I cały czas skacze za darmo, jaaaasne. |
Dostaje kasę jako reprezentant Polski. Podejrzewam, że nie taką małą ;>
Cytuj:
Panie Robercie, jak to mówią Rosjanie "paszoł w pizdiet!". |
Kurcze a zapachniało medalem :/
Smutna niedziela, bo skakał Mateja |
to moze teraz kto jest za tym ze Robert Mateja przeskoczy swoj rekord od kilku lat (niewaazne jaka wielkosc skoczni zawsze ta sama odleglosc ) 94,5m?
Mam nadzieje ze nie bedzie tak tragicznie skakal :) |
Po skoku Małysza aż mi się japa otworzyła coś wspaniałego ; p
|
Jup, Małysz pokazał klasę. 102 m 0.o
|
Małysz !!!!11
Zasłużył sobie na to. |
Złoto dla Polaków, tfu dla Małysza, pokazał klasę, pokazał ze mimo krytyki swoich rodaków potrafi skakać bo to kocha. Miejmy nadzieje ze zawsze tak będzie. GDZIE SĄ CI CO GO KRYTYKOWALI? Co mówili ze nic nie zrobi? no wychodźcie z nory. Adam jest jednym z najlepszych skoczków do piet mu nie dosięgacie
|
Małysz 1!! :cup: :cup:
|
Gratulacje dla Malysza oraz czesto pomijanego Stocha.
|
Gratulacje dla Małysza za zamknięcie jap jednosezonowym kibicom.
|
o kurcze jak zobaczylem wysokosc na jakiej Malysz lecial i gdzie ladowal az mnie zatkalo..... Gratz dla Adasia i drugiego naszego wspanialego skoczka Kamila Stocha :))
|
Gratulacje dla Adama Małysza pokazał klasę. Cieszy również ze Kamil Stoch zaczyna walczyć z najlepszymi, widać ze Hannu sie stara i coś może z polskimi skoczkami osiągnąć
H.L |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:24. |