Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Coś na odmianę (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=120136)

bosal 07-03-2007 00:40

Coś na odmianę

Update Tibia.pl prawdopodobnie przeciągnie się o ok. 10 dni, ponieważ danych jest masa i ciężko to wszystko uporządkować.
Ta niespodzianka miała być razem z otwarciem nowej Tibia.pl, ale skoro serwery już są, chcemy je udostępnić.

Dzięki firmie Shooters.pl udostępniamy Wam dla relaksu dwa serwery gry Counter-Strike.

Wszystko opisane jest tutaj.

Wraz z updatem Tibia.pl powstanie osobny dział poświęcony dyskusjom na ten temat. Oraz całej konfiguracji serwerów.

Przy okazji pamiętajcie o konkursie SMS! Jutro wyniki "PACC co 3 dni!".

Sebcio :) 07-03-2007 01:06

Gratuluje uruchomienia serverów CS'a ! Jest to naprawde swietny pomysl :) Pomimo iz sam CS'a nie posiadam ciesze sie ze Tibia.pl rozwija sie, a wszystkim uzytownikom forum gratuluje nabicie miliona postow :D Kazdy z nas ma w tym swoj udzial :)))

Foto_scr 07-03-2007 01:10

No ja mam nadzieję, że znikną te flashowe pop-upy, których za cholere nie idzie zamknąć.

Sebcio :) 07-03-2007 01:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Foto_scr (Post 1304676)
No ja mam nadzieję, że znikną te flashowe pop-upy, których za cholere nie idzie zamknąć.

Swieta prawda :)

Birmil 07-03-2007 02:06

ehh cs.. jakos specjalnie nie przepadam za ta gra..

Ragnar666 07-03-2007 02:14

buuu ja bym pograł jakby to były servery pod Source'a :(
ale ogólnie gratuluję otwarcia 2 serverów ;p

Sacred Platinum Dragon 07-03-2007 07:22

Alelluja

Bracia i Siostry dziękujmy tym dobrym ludziom, których zesłał nam łaskawy Bóg i raczył obdarzyć nas ich łaska, Alleluja :). Niech wszechmocny Pan was błogosławi.

PS Poniosło mnie troszkę.
PS2 Dzię-ku-je-my za serwery oczywiście.

Maciek1337 07-03-2007 07:29

mam pytanie. Jest szansa otrzymania admina na serverze cs'a?
Pol roku temu garlem w cs'a(garlem lacznieprzez 4 lata)doszedlem do top10 Polski(obecnie clan w ktorym gralem jest w top3 co swiadczy ze dysponuje nienagannym poziomem gry). Znam sie na konfiguracji serverow i znam wszystkie komendy do tego potrzebne, moglbym zainstalowac ciekawy mappack(mieszanka aimow+dobra konfiguracja=servery bylyby popularne) P.S W rzeczy samej gram rowniez w Tibie:-)

Silver Kay 07-03-2007 08:06

juz sciagam cs'a :D

..::QRAS::.. 07-03-2007 08:16

Sweet ! :D

Bert 07-03-2007 08:30

Teraz tak sobie patrze a tutaj na obu serwerach mapa cs_747 ... Mysle ze jak narazie nie bedzie tu duzo ludzi gralo a dawanie takich w sumie niepopularnych i duzych map tego nie poprawi;/ Ja tam napewno od czasu do czasu zajrze ;]

H.Lyoud 07-03-2007 08:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bosal (Post 1304661)
Update Tibia.pl prawdopodobnie przeciągnie się o ok. 10 dni, ponieważ danych jest masa i ciężko to wszystko uporządkować.
Ta niespodzianka miała być razem z otwarciem nowej Tibia.pl, ale skoro serwery już są, chcemy je udostępnić.

Dzięki firmie Shooters.pl udostępniamy Wam dla relaksu dwa serwery gry Counter-Strike.

Wszystko opisane jest tutaj.

Wraz z updatem Tibia.pl powstanie osobny dział poświęcony dyskusją na ten temat. Oraz całej konfiguracji serwerów.

Przy okazji pamiętajcie o konkursie SMS! Jutro wyniki "PACC co 3 dni!".

Nie zawiedliście nas :) szukacie może head admina do opieki nad serwami?

Kusnier 07-03-2007 09:00

Gratulacje, swietny pomysl, jak tylko bede mial nowego neta to napewno bede smigal :D

H.Lyoud 07-03-2007 09:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maciek1337 (Post 1304716)
Pol roku temu garlem w cs'a(garlem lacznieprzez 4 lata)doszedlem do top10 Polski(obecnie clan w ktorym gralem jest w top3 co swiadczy ze dysponuje nienagannym poziomem gry). Znam sie na konfiguracji serverow i znam wszystkie komendy do tego potrzebne, moglbym zainstalowac ciekawy mappack(mieszanka aimow+dobra konfiguracja=servery bylyby popularne) P.S W rzeczy samej gram rowniez w Tibie:-)

Tak jasne powiedz że grałeś w pentagram g-shock/easy team, człowieku przecież ty nawet pisać nie umisz

Kaiba_Valoria 07-03-2007 09:10

Jesteście super :D .

Uther92 07-03-2007 09:17

Cytuj:

Aby grać trzeba posiadać oryginalny klucz oraz Steam!
;( No to trzeba będzie w CS'a zainwestować.

Scream 07-03-2007 09:17

gratuluje :D

paior 07-03-2007 09:23

troszke malo osob gra jak narazie ale jest 8.20 to dlatego ;p

Mroku 07-03-2007 09:43

a jest tutaj vac? bo na steamie mam bana -.-'

Banditos 07-03-2007 09:51

ładnie ładnie niech tylko ludzie wbijaja i jedziemy ;]

paior 07-03-2007 09:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mroku (Post 1304824)

jest trzeba bylo nie czitowac;p

H.Lyoud 07-03-2007 09:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mroku (Post 1304824)

Tak jest, trzeba było grać fair

Mroku 07-03-2007 09:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez H.Lyoud (Post 1304833)
Tak jest, trzeba było grać fair

just own3d....

Czy hack to czitowanie? o.O nice..rly...

Keiga 07-03-2007 10:10

Fajnie że otworzyli 2 servy do CS'a. Do tej pory grałem w Condition-Zero, ale jak są "TiBijskie" servy w 1.6 to napewno na nich zagram.

Wie ktoś może czy na serverach będzie ranking??

Aruna 07-03-2007 10:23

Cytuj:

Macik top3 mówisz ...
Tak to podaj nazwę klanu i swój nick... i możemy zagrać klanówke i się okaże czy to prawada... takie pisemko to ja też mogę napisać ...
Aha zapomniałem takie klanu nie grają na serwerach ffa tylko przeważnie CW i turnieje...

A o admina...
Czy bdzię jakiś nabór?

Pozdrawiam.

Dr. Omader 07-03-2007 10:46

Cytuj:

Jestem dobro by mam w nicku 1337, i ogolnie jestem kozak i gralem troche tam i troche tutaj. I tez bylem w tym i tamtym klanie.
Nie ma to jak podawanie konkretnych informacji ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bert
Teraz tak sobie patrze a tutaj na obu serwerach mapa cs_747 ... Mysle ze jak narazie nie bedzie tu duzo ludzi gralo a dawanie takich w sumie niepopularnych i duzych map tego nie poprawi;/ Ja tam napewno od czasu do czasu zajrze ;]

Ogolnie pod koniec kazdej rundy jest vote, ktora mapa ma byc nastepna. Jeszcze doszlifujemy serwer w miedzyczasie i chyba calkowicie wywalimy takie mapki z rotatora. Aczkolwiek przyznam, ze czasem fajnie pograc jakas inna mapke dla odmiany ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Keiga
Wie ktoś może czy na serverach będzie ranking??

Jest ranking na serwie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aruna
A o admina...
Czy bdzię jakiś nabór?

Narazie nie ma takiej potrzeby, jesli w przyszlosci sie pojawi to na pewno jakos to rozwiazemy. Na pewno nie na zasadzie "ej zią daj admina okeeej?" ;)

H.Lyoud 07-03-2007 10:50

@Drom
Mapy takie jak: cs_747, cs_militia,as_oilrig odstraszają graczy, skoro są dwa serwery jeden można wykorzystać w inny sposób np. Deathmatch

Maciek1337 07-03-2007 11:23

Blisko byliscie:) Nie mialem przyje,mnosci grac w Easy Team lecz poczatkach Voodoo(obecne ET). Przez 3 lata gralem z BEnem oraz thsem. Przez dlugi okres czas gralem rowniez z neqiem(gral w Voodoo wtedy co ja)oraz JOOLz'em. Spytajcie sie ths'a BENa lub kogokolwiek chcecie, czy znaja osobe o nicku Spk. Na specjalne zyczenie mozecie sprawdzic steam id w ESLu. Wracajac do tego, ze tacy gracze jak ja nie graja ffa - klania sie czytanie ze zrozumieniem. KIEDYS gralem same esl/cb, obecnie wracam do gry typowo 4fun i czasem sobiee pogram ffa :) Na specjalne zyczenie moge zapodac gg ths'a/bena ale nie teraz, poniewaz jestem wlasnie w pracy:)

Kussy 07-03-2007 11:34

Bardzo cieszy mnie ta wiadomość :) Cs był moją pierwszą grą, w którą zagrałem w internecie, ehhh jeszcze pamiętam te czasy 1.3 potem 1.5 :) aż łezka się w oku kręci :) no to czas troszeczkę przypomnieć sobie starego dobrego cska i oczywiście odwiedzić serwery tibii.pl :)

Deronel 07-03-2007 12:09

EE a ja nie moge wbić -.- 7 osób gra a ja mam ciągle connection failed
@top nareszcie mam z kim w cs pograc i mniej w tibie bede grał xD

H.Lyoud 07-03-2007 12:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Deronel (Post 1304920)
EE a ja nie moge wbić -.- 7 osób gra a ja mam ciągle connection failed
@top nareszcie mam z kim w cs pograc i mniej w tibie bede grał xD

Error steam id ticket?

Gohan10 07-03-2007 12:53

Lepiej by było , żeby były NONSTEAM , Steam to myśle mało osób ma...

H.Lyoud 07-03-2007 13:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gohan10 (Post 1304945)
Lepiej by było , żeby były NONSTEAM , Steam to myśle mało osób ma...

Mało? 2-gi serwer full na ten moment

Dać reklame na boarda?

Kussy 07-03-2007 14:11

Po dobrych 2 godzinkach gry czas na wrażenia:

+ bardzo miła atmosferka, ludzie sympatyczni
+ nie było czystej, nudnej gry, można też fajnie pogadać :)
+ pingi bardzo niskie, co jest oczywiście zasługa b. dobrego serwera :)
+ wgrane mody na AFK, wyświetlanie obrażeń, bardzo przydatne na serwerach FFa :)

- niepotrzebnie wgrane 2 mody do zmian następnych map, mianowicie albo wyrzucić ten pierwszy mod gdzie losowanie mapek jest troszkę słabo wymieszane (cały czas mapki typu assault, airstrip, italy) albo wyrzucenie modu nominations, który jest bezużyteczny, bo nie zdarzy zadziałać :P
- czas mapy troszkę za krótki, odejmując wszystkie votowania i wcześniejszą zmianę map to wychodzi ok. 15 min czystej gry, a na FFa to dość krótko
- tak jak wcześniej wspomniałem za rzadko grane mapy główne takie jak: dust2, inferno, nuke

Wnioski:

Podsumowując serwer jest bardzo przyjazny do grania, te minusy aż tak bardzo nie przeszkadzają w grze, aczkolwiek jakby je poprawić to serwer byłby praktycznie idealny :))

P.S.
Jakby ktoś miał jakieś zastrzeżenia do mnie, że jestem jakiś mądrala i sie nie znam to uprzedzam, że gram w tą grę bite 6 lat i jestem dobrze w niej zorientowany :)

slawekmag 07-03-2007 15:04

To mnie zaskoczyliście.

Ma'tys 07-03-2007 15:17

Potrzeba może adminów?

Jagienka 07-03-2007 15:45

No juz nie moge sie doczekac zapowiedzianego update.Jestem ciekawa co zmienia?? A servery w CS's to dobry pomysl na odreagowanie po dedzie:blazen:

Jalokowy_ 07-03-2007 17:06

Panie i Panowie!
Jestem szczęśliwy, że serv csa pod steama uruchomiliscie. czas pograc :D

elfo.del.bien 07-03-2007 17:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Silver Kay (Post 1304731)
juz sciagam cs'a :D

Piratom Mowimy NIE!

Maciek1337 07-03-2007 18:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez elfo.del.bien (Post 1305288)
Piratom Mowimy NIE!

CS jest darmowy wiec kazdy go moze sciagac do woli...gorzej juz z garniem w ta gre :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:32.