Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   A czy TY coś napisałeś? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121726)

Ashlon 20-03-2007 20:39

A czy TY coś napisałeś?

Lubisz pisać? Wiesz, że jesteś zdolny, a ludzie lubią czytać Twoje dzieła? Chcesz się sprawdzić, albo po prostu liczysz na wartościowe nagrody? Nie czekaj, weź udział w nowym konkursie Tibia.pl!
O co chodzi? Wystarczy napisać opowiadanie, które będzie zgadzać się z regulaminem. Zapytasz zapewne, czy to wszystko? Niestety, nie - twoja praca musi być lepsza niż prace innych! Standardowo przypomnę, że zgłoszenia ocenia jury (czyt. grono moderatorskie), nie ma też określonej daty podania wyników - mogę was zapewnić, że postaramy się sprawdzić wszystko jak najszybciej. No i na koniec najważniejsze - nagrody!

Nagrody!

Zwyciezca otrzyma sagę pt. "Wiedźmin".
Zdobywca II miejsca dostanie trylogię pt. "Achaja".
Jeśli zajmiesz III miejsce powędruje do Ciebie "Eragon. Trylogii Dziedzictwo".

Regulamin - link.
Temat do zgłaszania własnych prac - link.
Temat zawierający komentarze - link.
Zespół Tibia.pl życzy powodzenia!

Pamiętajcie o cały czas trwającym konkursie SMS!

Kulikos 20-03-2007 21:39

Brawo. Każdy narzekał, że nie będzie takiego konkursu, że zawsze wymagany był talent artystyczny... A przecież tutaj dobrych pisarzy nie brakuje :D do boju rodacy ;p

OnlyShadow 20-03-2007 21:40

Dlaczego nie dla grafików ;< Niektórzy będą pewnie zadowoleni.

@Kulikos
Cytuj:

talent artystyczny
Ale twórczość pisana to również sztuka.

Dr.Unknown 20-03-2007 21:42

Nie wiem jak wy, ale bardziej niż przegranej bałbym się III-go miejsca...

Nadrill 20-03-2007 21:44

IMO o wiele bardziej wartościowe nagrody niż PACCki. Mimo iż mam całą sagę Wiedźmina, byłbym zadowolony z II i III miejsca.
Niestety, dla niektórych taka nagroda to kara. Szkoda, bo frekwencja nie będzie dopisywać.

Ashlon 20-03-2007 21:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 1325918)
Nie wiem jak wy, ale bardziej niż przegranej bałbym się III-go miejsca...

Powiem tyle, ze akurat ta nagrode nie ja wymyslilem :) Ale ksiazka popularna, wielu sie podoba, wiec dlaczego by jej nie dac?

-=DanieL=- 20-03-2007 21:50

No widze, że tibia.pl zmieniła perspektywe nagród w konkursach w końcu skończyła się era durnych pacców ( w końcu nie każdemu chce się grać, a by sobie wystartował). Książki przynajmniej można sprzedać na allegro jak już się ma taką serie.

Kulikos 20-03-2007 21:50

Umiejętność czytania zanika ;p ale wątpię żeby ktoś dał prace, a nie lubiił czytać. No i więcej było tych graficznych niż... Pisarskich ;p

Del'Khaos 20-03-2007 21:50

Książka Eragon jest kuuuuuullllllllllllll!!! A co dopiero Najstarszy =)

Thor of heaven 20-03-2007 22:16

Taaak coś na rozruszanie działu twórczość ;]
Miejmy nadzieje, że poziom prac będzie wysoki i będzie co czytać.
Może też się skusze, ale marny ze mnie pisarz.

Pozdro

Morgaroth 20-03-2007 22:24

Szkoda, że wyszedłem już z formy :( Z chęcią napisałbym coś...

Misza 20-03-2007 22:40

Heh, żeby napisać, trzeba mieć pomysł, bez tego wyjdzie oczywisty gniot. ;) Już współczuję modkom - fala opowiadań-potworków pisanych na siłę...

Aha, Eragon jest brzydki, zły, okropny i satanistyczny!
Nowa moda: bluzganie Eragona. Bądź tręęędi, zacznij kląć na Paoliniego! Ale najpierw przynajmniej przeczytaj książkę.
@2down: Tu masz rację, początek Najstarszego jest najgorszy z całej książki, tak samo zresztą żałosny jak wtręty 'dla tych co nie czytali poprzedniej części'.

Mozo 20-03-2007 22:46

To nie dla mnie ;<

Dr.Unknown 20-03-2007 22:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 1325933)
Powiem tyle, ze akurat ta nagrode nie ja wymyslilem :) Ale ksiazka popularna, wielu sie podoba, wiec dlaczego by jej nie dac?

Nie no, spoko, to był tylko ironiczny żart względem ch*jowatości "Eragona".

Ale wielu ludzi to lubi.

Cytuj:

Najstarszy
Całkiem niezła, odłożyłem aż po 3 stronach.

grook 21-03-2007 00:43

a ja sie skusze tylko ze marny ze mnie pisarz hehe wiec na nic nie licze ale zawsze mozna napisac cos hehe

Ojczul1 21-03-2007 00:43

Widze nagrody sa bardzo wartosciowe... postarali byscie sie zamiast jakies gowna dawac

Banditos 21-03-2007 07:21

No nagrody bardzo fajne
Wiedzmiń jest ekstra

emilok 21-03-2007 08:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ojczul1 (Post 1326319)
Widze nagrody sa bardzo wartosciowe... postarali byscie sie zamiast jakies gowna dawac

Jeśli liczysz na kasę to pisz dla FAKTU.

Zummer 21-03-2007 08:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Regulamin
12. Próba przekupstwa któregokolwiek z członków Jury jest niedopuszczalna.

hahaha.

@topic
Spróbuję coś napisać, ale wątpię żeby się udało :P

Maxioris 21-03-2007 09:17

Ja bym wolal zająć III miejsce :D
No! I wreszcie Eragon, stanie się trochę popularniejszy... :)
Co prawda w "Najstarszym" jest streszczenie pierwszej części, ale
ja polecam wpierw przeczytać pierwszą część, pt Eragon oczywiście :)
Dla tych co niedoczytali :P
I część "Eragon"
II część "Najstarszy"
III część Chyba jeszcze nie wyszła ;(

EDIT@
Cytuj:

Wiedźmin i Eragon (Najstarszy) są dwiema świetnymi książkami, ale Achoja nie czytałem, także nie skomentuję.
Jak nagrody ci nie pasują, to twoja strata! Chociaż mugłbyś coś napisać dla samej satysfakcji jakbyś wygrał >.<

AsiaK162 21-03-2007 09:33

Hmm o ile mi czas pozwoli to czemu nie :P zawsze warto sprobowac xD

Dr.Unknown 21-03-2007 11:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ojczul1 (Post 1326319)

W tej chwili przesadzasz. Cała saga "Wiedźmina" dla mnie byłaby super nagrodą, "Achaja" to zresztą też świetna trylogia, a po namyśle stwierdzam, że rzeczywiście sporej ilości ludzi nie podoba sie "Eragon", ale jest też sporo osób, którym sie podoba. Poza tym, to jest konkurs literacki, więc jak ktoś bierze udział, to z zasady powinien się literaturą interesować.

W skrócie, po Twojej wypowiedzi wnioskuję, że powinieneś spróbować sił w konkursach typu "najwięcej XP w pół godziny", bo to chyba trafi w Twoje jedyne zainteresowania...

Lupil 21-03-2007 11:09

Wszysto już to czytałem :d Ale może się zgłosze? Kiedyś pisałem własną powieść ^^

Fejfer 21-03-2007 11:56

Z tego co wiem, to trzeciej części "Dziedzictwa" jeszcze nie ma...

Skąd w takim razie macie całą trylogię? ; d

Tom The Tanner 21-03-2007 12:24

Podobno jest, ale przekładu jeszcze nie ma. ;p

Vial

Wiedźmin 21-03-2007 17:25

I skąd ja kurde czasu wytrzasnę? (dla takich nagród warto, nawet jak Wiedźmina i Achaję czytało)

@
Dali byście konkurs poetycki choć raz (co z tego, że prawie nikt na tym forum nie pisze :P )

Slay 21-03-2007 17:53

Gdyby nie to, ze wyniki beda skrajnie nieobiektywne, bo na dobra sprawe nikt w jury (moze poza Hegem) nie ma najmniejszego pojecia o pisaniu, to moze nawet wzialbym udzial.

Adolphus Elbragol 21-03-2007 18:01

Ojezu, jakie chujowe nagrody.

Matheous 21-03-2007 18:30

Jeżeli ktoś ma 'Achaję', a nie ma 'Wiedźmina', to ciekawy z niego człek -.^

Jeżeli ktoś ma 'Eragona', a nie ma 'Wiedźmina', to jest gówniarzem, który leci na sensację i bzik na 15latka...

A co, jeżeli ktoś wystartuje w konkursie z zamiarem wygrania, dajmy na to, Eragona, a zajmie 1sze miejsce i dostanie Wiedźmina, którego już posiada? -.^

Oj, ludzie, ludzie...

Ashlon 21-03-2007 18:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matheous (Post 1327268)
A co, jeżeli ktoś wystartuje w konkursie z zamiarem wygrania, dajmy na to, Eragona, a zajmie 1sze miejsce i dostanie Wiedźmina, którego już posiada? -.^
.

Sprzeda Wiedzmina na allegro i kupi sobie Eragona? ;)

<<<Kiemi>>> 21-03-2007 19:09

Heh...ja już wysłałem...wkońcu jakiś porządny konkurs w którym nie ma nagród sami wiecie jakich :D PPPAAACCC!!! Heh...mam nadzieje, że znajdzie się troche pisarzy :) Życzę sobie jak i innym powodzenia :D

Xamash123 21-03-2007 20:19

wzialem udzial, ale wolalbym PACC..przedłużyliby mi :)

ripper 21-03-2007 21:18

Slay ma po części rację, co jednak mnie nie zniechęca. Zawsze można spróbować. Ostatecznie nie obrażę się za kilka książek na półce gratis.

@nagrody
Chcesz pacc? Masz konkurs sms. IMO idiotycznym byłoby nagradzać najlepszą pracą literacką czymś tak trywialnym i oderwanym od tematu jak pacc. Może większość by się z tego ucieszyła, ale przynajmniej wyeliminuje to choć kilku kretynów z konkursu, dla których pacc to szczyt marzeń. Książki co prawda mogłyby być IMO inne, ale nie są tak tragiczne. Grunt, że Harry'ego Potter'a nie ma.

Dr.Unknown 21-03-2007 22:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1327662)
Grunt, że Harry'ego Potter'a nie ma.

Dlaczego? Dlaczego mnie nie lubisz?

Koszyk 21-03-2007 22:28

Hmm moze cos wykombinuje? :P.

Co do nagród mam jedno pytanie... skad do cholery macie Eragona czesc 3? skoro jej jeszcze nie wydali xDDD

Vil 21-03-2007 23:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matheous (Post 1327268)

Startuje w konkursie ze swiadomoscia jakie sa nagrody, jesli liczy ze moze wygrac ( a skoro startuje to liczy ) to chyba nei bedzie wybrzydzal ze dostal cokolwiek zamiast niczego ?

Thor of heaven 21-03-2007 23:16

@2up Zawsze można pokombinować i popytać laureatów II i III miejsca czy nie chcieli by się zamienić ;]

Tom The Tanner 21-03-2007 23:16

@Up.
Mi się wydaje, że jednak chodzi o pierwszą cześć Eragona. W końcu tak napisali. Eragon. Trylogii dziedzictwo. Czy oni tam napisali "Eragon: Najstarszy"? "Eragon: Dziedzictwo"?

Jeśli to rzeczywiście taki "chuyt" marketingowy to pewnie opko, które wystawiłem zostanie ocenione w innej skali... ;( Bu... buuu... Ale co mi tam, i tak taki ripper, albo Gofin zmiecie all z powierzchni ziemi. Więc nic nie straciłem. 8o

Vial

eerion 22-03-2007 06:46

Ja tam wystartuje.
Kicha czy nie - sprzedam najwyżej nagrody, jak już ktoś powiedział.
Choć konkurencja zapowiada się dośc ostra, choć przynjamniej mogę wygrać, jak paru z karczmy skrybów odpadło :P

Foto_scr 22-03-2007 18:17

No ciekawe, będę musiał skrobnąć coś ciekawego.
Rzuciłem okiem na kilka zgłoszonych prac i ośmieliłem się stwierdzić, że nie są one wysokich lotów. Chyba nie będę miał konkurencji. 90% tych (nazwijmy to umownie) ,,prac" są arcybanałami bez żadnej fabuły.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:52.