Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Czy kiedykolwiek pomogłeś Polakowi w Tibii? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1239)

lukasbank 26-10-2003 19:23

Czy kiedykolwiek pomogłeś Polakowi w Tibii?

Czy pomogleś Polakowi, oferując mu pomoc??

Matises 26-10-2003 20:30

Wydaje mi się że chyba każdy pomógł Polakowi ,a powiedz mi co to ma wsolnego z klanami i guildiami, ale dobra ja pomagam huntować niższym levelom :D

Chester the Litle 28-10-2003 21:48

Jak mam jakies smieci i widze pl na 8lvl lub wyzszym to mu je daje :]

Jakim 29-10-2003 16:20

Dałem komuś kiedyś jeść:)

Kapi 29-10-2003 19:47

Pewnie

Gdy widze polaka ktory nie ma liny albo ma malo energi to mu pomagam zecz jasna !!!POLACY POWINNI TRZYMAC SIE RAZEM I SE POMAGAC!!!!!! :P
....a innym tez pomagam :P

sln85 29-10-2003 20:39

No dokładnie nie wiem co to ma wspólengo z klanami ale mniejsza z tym :P

Ja moge sie pochwalic że pomoglem polakowi :]
Nie miał liny w podziemiach i każdy wie co dalej :P

Kraus 30-10-2003 06:06

|Ja mam slabe patriotyczne serduszko i jak widze Polaka to nie tylko pomoge ale pytam sie jaki ma sprzet,by w miare mozliwosci wymienic mu szybko na lepszy,a wykorzystywany przy tym jestem
kumpla ale takim co na wyprawy chodzimy to po k armorku za free z POHu przynioslem

Noz czyz nie jestem wspanialy :))

Tomek Wyjadacz 30-10-2003 16:29

Ja pomogam PL. np. daje zarcie, wyciagam bo nie maja liny etc.

DarkHunter 30-10-2003 16:41

ja tesh pomoglem wsumie 2 polakom :D jednemu wlasnie pomagam :D przeprowadzam ich do szkieletow, rozwalam szkielety a itemki daje im :Djak czegos ktos potrzebuje (nie tylko polacy) to daje ;) tzn zarcie, wyciagam, line daje czy innego itemka :D na miare moich mozliwosci pomagam ;)

Duriel 30-10-2003 20:12

Ja kiedyś ryzykowlaem wlasneym życiem zeby pomoć qmplowi....polazlem sam do Hell Gate na 25 levie.....i udało sie dalem rade...no ale czego sie nei robi dla kolegów......poza tym jednego albo 2 polaków uchronilem wlasnym cialem od PK....raz przypłaciłem życiem ale koleś ma już bana :D

Reinmar 30-10-2003 21:44

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez lukasbank
w życiu !
no chyba, ze liczyc kilku kumpli ;) ale to licze jako kumpli, a nie polakow ;)

nightkin 30-10-2003 21:50

po thais oprowadzalem, ewentualnie pokazywalem orki i roty w ancient temple, scale armory rozdawalem itp.
jednego zaluje - ze nikt mnie tak nie oprowadzil :P

merchior 31-10-2003 23:06

narazie to mi pomagano :D

Alu 01-11-2003 16:09

Pomogłem polakom ze 4 razy ale potem gdy przyszło co do czego to mnie okradli zabili albo zostawili na pastwe losu .... Przeważnie trafia sie na dressiarzy którzy chca Pkować

Duriel 01-11-2003 20:59

Jezu naraszcie dwoiedziałem sie, na własnej skórze jak dobrze robiłem, że pomagałem polakom....dzisiaj byłem w beznadziejnej sytuacji(wpadłem do dołka w ruinach na pustyni) i pomogło mi bez wiekszego gadania jakichś 6 polaków...więc pomagajcie...bo kiedys inni wam pomogą

Alhall 01-11-2003 21:09

Ja pomogłem sporu osobom, ale tych których znałem z reala. Na Rook'u załatwiłem im tyle sprzętu ile mogłem żeby spokojnie mogli chodzić poza miastem.

No i zdarzało się, że pomagałem Pl w takich sytuacjach jak niskie hp, czy bez liny, bez opłaty. Z obcokrajowcami sie zwykle targuje :)

Tomek Wyjadacz 02-11-2003 17:07

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Alhall
Z obcokrajowcami sie zwykle targuje :)
Hehe TARGUJE :)

Lord piccolo 03-11-2003 15:00

Ja pomagam polakom a nawet czasami innym

Fakeus 03-11-2003 18:51

ok

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Lord piccolo
Ja pomagam polakom a nawet czasami innym
ja zawsze

Fenix 03-11-2003 18:57

Ja pomagam kumplom i polakom godnym pomocy
Reszcie pomagam odnowic HP i mane:)

Pozdro

Michu

Baske 04-11-2003 18:59

Ja pomogłam polakowi kiedy PK go zjechali nie miał
broni wiec mu dałam nie miał zbroji zamienijam sie z nim na gorsza nie miał tarczy to mu kupiłam a on podziekowa i da mi swoja wieczna przyjaźń w Tibi. 8)

Szymoneq 04-11-2003 22:55

No

No pewnie i to ile razy! To normalne!

a ty nie ??

jedhian 10-11-2003 23:04

hmm

ja tam wszystkim pomagam nie tylko polakom zawsze jak ktos chce to mu zryc dam albo uhne a w zamian za to srednio co drogi dzien ktos mnie pk ... pech.... :/

Hukeram 11-11-2003 07:28

Ja zwyklem pomagac ludziom...ale i tak zawsze sie pytam "swe ?"...i zalezy od odpowiedzi:
-"yes"-"Fuck off..."
Or
-"no"-"good"
Ale polakom to ZAWSZE...no chyba ze mam sie zucic na jakas gildie...wtedy polaka wysmiewam...

Sir elishabet 11-11-2003 19:58

No baa...

Oczywiście, że pomoglem . Wyciagalem polakow jak utkneli w dziurach a liny nie mieli:P albo to kaske sie pożyczalo :) Ale tak ogólnie to ludzie bardziej mi pomagają ;)

Pay me or die! :)

inny 11-11-2003 21:50

ja to w zaleznosci od humoru :)

czasami pomagam sciganym i tak np jesli maja czerwone hp a masa ludu za min biegnie to go UH kilka razy :) nie razx widzialem juz jak pk rezygnuja z dalszej akcji kiedy scigany znow jest w pelni sprawny :P

polakom pomagam ale nie tak na dziendobry typu czesc jestem polak pomoz mi ... plxxx !11111

najpierw sie zaznajamiam a pozniej jak widze ze nie pk i nie zlodziej to chetnie pomagam

innym zreszta tez :)

Lord Jack 12-11-2003 16:26

Ja pomogłem kilka razy rodakom.
Jednak najlepsza akcja była na Foldzie.
Wiadome jest, że na Foldzie jest dużo PK.
Ja wybrałem się tam zdobyć EXP a może nawet Level.
No i spotkałem Polaka, który uciekał przed PK.
Uh'nąłem go i wspólnie czekaliśmy na tego PK.
Gdy się zjawił, zapytałem go dlaczego chciał zabić tego gracza.
On powiedział: "lol", "buahaha".
No to się zdenerwowaliśmy z tym Polakiem.
I teraz to my go goniliśmy.
No i wkońcu go zabiliśmy.

Vanake 12-11-2003 21:40

Ja pomagam w miare mozliwosci wszystkim (chyba ze kogos nie lubie)
-jak ktos swiezo co zginie pilnuje loota i oddaje
-jak gralem na securze to pomoglem kolesiowi na 8 lvl wydostac sie z bagien gdzie sie zrespawnowal scorpion, niestety sam zginelem
-jedzenie, ropowanie to prawie codziennie

Z PK troche inaczej, najpierw musze znac kolesie, musze z nim pogadac, potem z pk a dopiero potem decyduje czy zabijac kolesia czy zostawic

eerion 15-11-2003 06:31

Ja nic nie chcę mówić, ale to jest dział KLANY! jak chcecie taki temat to dajcie go do działu Mainland

Night Moon 16-11-2003 14:11

oczywiście, że pomagam Polakom i nie tylko... :P

Eustachy 28-11-2003 22:51

hmm

no pewnie ze dakje jesc wyciagam z podziemi ale jak by pomyślec logicznie czy taka osoba ci sie dowdzieczyła ?
np.... widze polaka - gadamy itp i po któtkiej rozmowie grozi mi ze mnie zabije albo siedze se w kopalni na dwarfach i spotym polaka i sie zapoznalismy a na nastepmy dzien mowi mi ze mi pożyczył 800gp i mam mu szybko oddac bo mu potrzebne :P:P:P:P
beszczelnosc :D:D:D

Dzoshu 29-11-2003 00:02

Jak najbardziej i to nie tylko polakom - oczywiscie w miare swoich (skromnych) mozliwosci :D

Fakeus 29-11-2003 10:50

pl?

polakowi? zawsze ale żaden mi pk to zazwyczj polacy :78proc.

Watto 29-11-2003 14:11

Cytuj:

Reszcie pomagam odnowic HP i mane:)

Pozdro

Michu
Jak się zabija to w świątyni mają już pełne fakt :D 8)

miras 02-12-2003 09:18

ehhh

ja na liberi pomoglem kumplowi bo pk go zabil...i chcialem zabic pk...niestety mialem takeigo pecha ze potem prawie cale kaz mnie scigalo i typ na 50+ lvl powiedizal ze mnie zrookuje itp;PPPP

Anka siora buska 02-12-2003 10:18

;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( Ja dziewczynie dałam swoja line oprowadziłam faceta pokazałam jak sie poluje naszczury dałam pieo czasem kase biednym i przysłam bratu trzy butelki do robienia chleba i pochodnie ale powiedział ze to bezużyt4eczne chham co nie?? ;(

Higokes 02-12-2003 19:11

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez lukasbank
Ja bez gadania Polakom pomagam. Nigdy mnie Polak nie atakował. Raz pomogłem zabijając trzech gości 9 lvl palki tamtem mial 7 lvl (raz go zabili i spadł z lvl) Ja akurat 12 lvl mialem :] to jakiś problemów nie było. Waliłem z tego runu adori grana i udało się. Dałem mu jeszcze jedzenie bo kiepsko wyglądał:(

Mowubi 02-12-2003 21:23

ja pomaaaagam np daję żarcie , pomagam tym co nie mają liny itp. ale mi tesh pomagają dają żarcie wyciągaja jak nie mam liny :D

Sir Buraczek 02-12-2003 22:53

ja rybki łapie i nie mam z nimi co zrobić.... więc daje innym a potem mi pomagają
niby nic a cieszy :D

ketsok 03-12-2003 20:22

no ja gram w to okoo 3 dni..gdzyby nie pewien Polak (Slopsk-pozdrawiam jak tu bywa) to penwie do tej pory chodzilbym w podziemi z tarcza i torchem jako nożem (tak tak myślałem ze pochodnia to noz)...ale za to..jak zabijam szczory to zawsze zbieram je..sprzedaje i jak juz uzbieram z 20 to daje jakims nowym zeby mieli troche kaski na poczatek, swoja droga kilka razy jak poprosilem po angielsku o jedzenie to mi po angielsku mowili ze nie dadza a jeden polak jak sie potem okazalo tez po angielsku ze mna gadal i mi dal!!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:36.