Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Dlaczego wybrać knighta. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=124907)

Peligland 13-04-2007 22:48

Dlaczego wybrać knighta.

Cześć All.Mój tytuł postu brzmi ,,Dlaczego wybrać knighta".W tym poście chce to uzasadnić.Gram w Tibie juz od 3 lat...pewnie się zdziwicie dlaczego mam 15 lvl tylko...ponieważ miałem dużo haków,key-logerów i niestety tak wylądowałem.Ale mam już dobry sprzęt i neta.Mniejsza o to ,grając w Tibie nabyłem penego doświadczenia.A więc zaczynajmy...Knight to profesja która jest wybierana przez graczy najczęściej:) .Rycerz to postać która przy dobrych skilach z paccem potrafi stanowić duże zagrożenie dla innych profesji,nawet dla 100 ms (master sorcerer-a):) .Mówią ,że Druid najszybciej zbiera kase na UH-ah.Muszę was zaskoczyć 3.40 minut się robi bp uh druidem a na Rotwormach zbierzesz kasy samych gp nie wspominając o locie 4k w ciągu tego czasu.To prawda ,że skilowanie jest męczonce ale jak to mówią skile podstawą,expienie zabawą...expienie tak!Knight expi najszybciej z wszystkich profesi.Pociesze was 1 runa Sd wazy tyle co Uh czyli 100 ms vs.100 ek to k szybko ucieknie w bezpieczne miejce .Dlaczego?Knight ma 100 razy więcej cap i może wiąść 40 bp więcej run!:] Jak Knight nosi uhy to go ciężko zbić![CHAR][/CHAR]nawet na logu Tibi jest przedstawiony Knight :).

No nic dla jedak się gra lepiej drutem a dla innych Knightem no nic mam nadzieję,że kogoś przekonałem.Proszę o skomentowanie postu PA napewno odpowiem na pytania!:)

Cenarius 13-04-2007 22:54

Cytuj:

Dlaczego wybrać knighta
dlaczego nie ?
Cytuj:

Pociesze was 1 runa Sd wazy tyle co Uh czyli 100 ms vs.100 ek to k szybko ucieknie w bezpieczne miesjce
Tylko, że sorc może jeszcze użyć jakiegoś zaklecia i knight może się nie zdażyć uleczyć.
Cytuj:

Knight to profesja która jest wybierana przez graczy najczęsciej
o_O ja myślałem że w ostnich czasach to sorcowie...

P0nury 13-04-2007 23:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cenarius (Post 1367999)
Tylko, że sorc może jeszcze użyć jakiegoś zaklecia i knight może się nie zdażyć uleczyć.

AFAIR na leczenie jest mniejszy exhaust, niż na strzelanie runami. A jeśli nawet jest równy, to knight powinien się spokojnie uleczyć przed następnym strzałem. Chyba, że jest idiotą.

Peligland 13-04-2007 23:02

To prawda ale czy widziałeś kiedyś walke ms vs ek.bo ja oglondałem mnóstwo filmików i widziałem ze napastnicy nie występowali pojedyńczo.A gdyby Knajci się by się rzucili na 1 Sorka myślisz ,że by przeżył?:)

Vil 13-04-2007 23:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez P0nury (Post 1368016)
A jeśli nawet jest równy, to knight powinien się spokojnie uleczyć przed następnym strzałem. Chyba, że jest idiotą.

zeby nie byc goloslownym:

podstawowy dmg z SD - srednio 140.
podstawowa ilosc hp wyleczona uhem - 250.
modyfikator obrazen pvp - 1/2.

jak latwo zauwazyc, zeby zadawac z SD obrazenia takie, jak przeciwnik leczy, sorc/druid/ palek potrzebuje miec sile czarow przeszlo 3x wieksza, co w praktyce oznacza przynajmniej 2x wiekszy level sorca/ druta i jeszcze wiekszy dla palka. Dla UE ( podstawowy, choc nieosiagalny dmg ~300 ) ten stosunek wyglada nieco lepiej, ale nadal oznacza, ze normalnie leczacego sie gracza nikt nie jest w stanie zabic 1v1 wczesniej niz przed wyczerpaniem jego run.

Cytuj:

A gdyby Knajci się by się rzucili na 1 Sorka myślisz ,że by przeżył?:)
jesli juz chcemy kogos zabic, wszystko sprowadza sie do zebrania odpowiedniej ilosci ludzi, nic nie stoi na przeszkodzie zeby w dobrze zorganizowanym trapie bralo udzial >15 ludzi i zabili ofiare ( chocby to nawet mial byc 150 EK ) z wandow badz niewielka iloscia SD. Kwestia zlapania przeciwnika w trap.

team_pk_druid 13-04-2007 23:15

Dziwi mnie wypowiedz tego pana który zasponsorował nam ten topic. Jest to takie "Cieszenie sie ze ludzie będą kłucili sie własnie w jego temacie" takich tematów jest bez liku teraz (knight czyzby ble ; wyrównywanie ble ; dobrze ze goburu nie-ma :baby: ) Aha i tak dla przykładu - MDW gra 2.5 roku i ma 300 lvl - ty natomiast grasz 3 lata i masz 15 lvl który mogę SPOKOJNIE zrobic w dzień ...

Peligland 13-04-2007 23:29

Mam 4 chary na 35 lvl +z 4 profesji bo sprawdzałem siłę ale jak pisałem miałem haki...napisałem 15 lvl ponieważ to jest moja postać ,lepsze postacie sprzedaję.Mam film jak 120 ek broni się od ataku 140 ms , a ten sork nawala z sd jak głupi.Niestety 120 k uszedł z życiem a zemsta w części 2 była piękna :).

Niwe92 13-04-2007 23:34

Może i grasz 3 lata (?) ale wiedze na temat tej gry masz małą...

Peligland 13-04-2007 23:45

a ja tak nie sądzę ponieważ znam bardzo dużo o Tibi.I sądzę ,że wiem więcej niż ty a lvl nie świadczy o noobostwie.Mój poradnik dotyczy knighta a nie mego stylu gry ja robie 30 lvl i sprzedaję postacie.:]

P.S gz Eq..Też takie miałem przed hakiem ...:) i dawajcie odpowiedzi na temat...

Nyksus 14-04-2007 00:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez team_pk_druid (Post 1368056)
Aha i tak dla przykładu - MDW gra 2.5 roku i ma 300 lvl - ty natomiast grasz 3 lata i masz 15 lvl który mogę SPOKOJNIE zrobic w dzień ...

Nie porównuj ludzi, którzy prawie cały dzień siedzą przed komputerem, do zwykłych ludzi, którzy grają for fun ~3h max dziennie. MDW/TD/EO to przykłady ludzi którzy nie mają życia, dla których Tibia jest najważniejsza. Porównaj go do osoby, która gra tyle co on.

Salarigoth 14-04-2007 01:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Peligland (Post 1367978)
Cześć All.Mój tytuł postu brzmi ,,Dlaczego wybrać knighta".W tym poście chce to uzasadnić.Gram w Tibie juz od 3 lat...pewnie się zdziwicie dlaczego mam 15 lvl tylko...ponieważ miałem dużo haków,key-logerów i niestety tak wylądowałem.Ale mam już dobry sprzęt i neta.Mniejsza o to ,grając w Tibie nabyłem penego doświadczenia.A więc zaczynajmy...Knight to profesja która jest wybierana przez graczy najczęściej:) .Rycerz to postać która przy dobrych skilach z paccem potrafi stanowić duże zagrożenie dla innych profesji,nawet dla 100 ms (master sorcerer-a):) .Mówią ,że Druid najszybciej zbiera kase na UH-ah.Muszę was zaskoczyć 3.40 minut się robi bp uh druidem a na Rotwormach zbierzesz kasy samych gp nie wspominając o locie 4k w ciągu tego czasu.To prawda ,że skilowanie jest męczonce ale jak to mówią skile podstawą,expienie zabawą...expienie tak!Knight expi najszybciej z wszystkich profesi.Pociesze was 1 runa Sd wazy tyle co Uh czyli 100 ms vs.100 ek to k szybko ucieknie w bezpieczne miejce .Dlaczego?Knight ma 100 razy więcej cap i może wiąść 40 bp więcej run!:] Jak Knight nosi uhy to go ciężko zbić![CHAR][/CHAR]nawet na logu Tibi jest przedstawiony Knight :).

No nic dla jedak się gra lepiej drutem a dla innych Knightem no nic mam nadzieję,że kogoś przekonałem.Proszę o skomentowanie postu PA napewno odpowiem na pytania!:)

Pierdoly jak holera przeczytales to chociarz? jedyne co tutaj jest prawda to ze moze nosic wiecej run , ale mnie dziwielo skad ci sie wzielo "40bp",skad ci sie wzielo "4k". wogole debilizm nic mnie tutaj nie zmotywowalo do grania knightem ... a najlepsze na koniec "Knight expi najszybciej ze wszystkich profesji" ty nie masz czego robic tylko debilizmy na forum wpisywac i wkurzac ludzi swoja glupota?

@edit
jeszcze jedno "skilowanie podstawa,pk zabawa" expienie jest monotonne i nudne ja osobiscie nienawidze expic

Zupka_Chinska 14-04-2007 08:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Peligland
Mój poradnik dotyczy knighta a nie mego stylu gry ja robie 30 lvl i sprzedaję postacie.

Po pierwsze primo:
-to ma być poradnik ? :S (Chociaż jest sobota i mam iść do szkoły, to już mi humor polepszyłeś)
-sprzedawanie postaci jest nielegalne, a rozmowy na ten temat na tym forum są niemile widziane

Jedynie chyba naprawdę mądre słowa powiedziane słowa w tym temacie, to słowa Vil`a. Szczególnie jednak:
Cytuj:

ze normalnie leczacego sie gracza nikt nie jest w stanie zabic 1v1 wczesniej niz przed wyczerpaniem jego run.
Pod tym podpisuje się obydwoma kończynami.

Cashtan 14-04-2007 08:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nyksus
Nie porównuj ludzi, którzy prawie cały dzień siedzą przed komputerem, do zwykłych ludzi, którzy grają for fun ~3h max dziennie. MDW/TD/EO to przykłady ludzi którzy nie mają życia, dla których Tibia jest najważniejsza. Porównaj go do osoby, która gra tyle co on.

Ales dojebal.

Raditz Saiya-jin 14-04-2007 09:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cashtan (Post 1368360)
Ales dojebal.

Kiedyś jak EO bił po 1,5mln dziennie, siedział zazwyczaj po 13 godzin online...

Shor'tugal 14-04-2007 10:16

To dlaczego napisał w czasie teraźniejszym ? ;)

avenmanti 14-04-2007 11:21

Cytuj:

Knight to profesja która jest wybierana przez graczy najczęściej
Gowno prawda. Sorc, druid, knight, pal -> w takiej kolejnosci wybierane sa teraz profesje.
Cytuj:

Rycerz to postać która przy dobrych skilach z paccem potrafi stanowić duże zagrożenie dla innych profesji,nawet dla 100 ms (master sorcerer-a) .
A bo ms sie boi hitow po 50 z SCA.
Cytuj:

Mówią ,że Druid najszybciej zbiera kase na UH-ah.Muszę was zaskoczyć 3.40 minut się robi bp uh druidem a na Rotwormach zbierzesz kasy samych gp nie wspominając o locie 4k w ciągu tego czasu.
Cos zle slyszales. Druid zarabia najwiecej dlatego ze leczy sie najtaniej i nie ma to nic wspolnego z uhami.
Cytuj:

To prawda ,że skilowanie jest męczonce ale jak to mówią skile podstawą,expienie zabawą...expienie tak!
Sorc/drut/pal mogą się bawić bez podstawy.
Cytuj:

Knight expi najszybciej z wszystkich profesi.
Obecnie najwolniej.
Cytuj:

Pociesze was 1 runa Sd wazy tyle co Uh czyli 100 ms vs.100 ek to k szybko ucieknie w bezpieczne miejce .
O ile zdazy zareagowac na pierwszy atak i sorc nie sciagnie go w 4 sekundy.
Cytuj:

Dlaczego?Knight ma 100 razy więcej cap i może wiąść 40 bp więcej run!
Knight ma tylko niecale 3 razy wiecej capa.
Cytuj:

Jak Knight nosi uhy to go ciężko zbić!
O ile nie da sie zaskoczyc pierwszym combo.
Cytuj:

nawet na logu Tibi jest przedstawiony Knight
No i chvj z tego.
Cytuj:

A gdyby Knajci się by się rzucili na 1 Sorka myślisz ,że by przeżył?
Nie, mysle ze by go zabil hitami po 50 z SCA... Smiechu warte.

Lord Wardi 14-04-2007 11:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Peligland (Post 1367978)
nawet na logu Tibi jest przedstawiony Knight

Na logu tibii są wszystkie profesje...

A co do "poradnika"(?) to podałeś wszystko co jest dla każdego oczywiste.
A w ogóle to lepiej wybrać paladyna, bo na takich samych skillach co knight, jest potężniejszy - strzela z dystansu.

Peligland 14-04-2007 12:08

Jak grałem knight-em to miałem skile 70/70 i eq:
-crown set
-demon shield
-bright sword

to pewien Knight o na lvl 100 targał mnie z Avenger i exori po 140 + i padłem bardzo szybko,nie używał run explo.:] Co do odpowiedzi: tak Knightem zbierzesz 4k z samego loota mace+swordy i sprzedając w sklepie w Thais można z tego tyle kasy wynieść.Nie wspominając ,że dobry rycerz nosi przy sobie bp ice rapierów i nie sądzę ,że będzie mu brał 50+.Mówi się ze SD jest potężne ale pamiętajmy ,że to atak fizyczny czyli im lepsze skile i lepsze Eq sork będzie brał mniej hp rycerzowi.To na tyle:)

Peligland 14-04-2007 12:16

Gdy łucznik zacznie atakować rycerza to natychmiastowo knight daje fool def i goni pala ale jak do niego dojdzie to z palka będzie masakra.Łucznikowi zaraz spada celność i zadaje mniejsze obrażenia.:)

Raditz Saiya-jin 14-04-2007 12:22

Co mają skille do obrażeń z SD...? Proszę, zamilcz na zawsze.

Peligland 14-04-2007 12:27

LOL......skile mają dużo do obrażeń z SD dziwne ,że mojemu przyjacielowi Beholder bierze z SD =0, a kumple z SD biorą mu znacznie mniejsze hity.

beznick 14-04-2007 12:38

skille nie maja znaczenia jak dostaniesz z sd. jedynie eq zmniejsza obrazenia z tej runy. a beholder czesto wali za 0 z tego swojego sudden death

Draggy_Slayer 14-04-2007 12:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Peligland (Post 1368581)
LOL......skile mają dużo do obrażeń z SD dziwne ,że mojemu przyjacielowi Beholder bierze z SD =0, a kumple z SD biorą mu znacznie mniejsze hity.

gowno prawda ze skille
eq absorbuje czesc obrazem

poza tym widac ze jednak tym swoim 15 lvlowcem zbytniego doswiadczeia nie nabrales
ostatnio najczesciej sa wybierane postacie magiczne
100 sorc vs 100 knight :) zaden nie wygra (chyba ze sorc to paralityk i da sie zapedzic w trapa a knight idiota i nie bedzie sie uhal)
pozatym zauwaz ze malo kto nosi full capa runek wiec taki pojedynek graczy na rownym poziomie skonczyl by sie poprostu remisem

btw.
miales ty wogole jakiegos 30-40+ knighta ze mowisz ze expi szybciej niz sorc? bo chcialbym poznac twoja metode :) bo ja nichuja nie miem 3kk expa wyciagnac w 1 dzien (bez ogromnego waste)

Peligland 14-04-2007 13:06

hmm.....rozmawiałem z doświadczonymi knightami na gg i napisali mi ,że skile też zmniejszają obrażenia.A co do remisu zgadzam się lub padnie ten komu się szybciej runy skończą.Potem ulepszę wypowiedz ,,Dlaczego grać knightem".B)

Telemenel 14-04-2007 13:39

No moze i zmniejsza skile dam, od sd ale o ile o 5-10 ^.-. po drugie mi best z sd wsiadl ostatnio wlasnie na ek 140 lvl~ skile 95/95+

Salarigoth 14-04-2007 14:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Peligland (Post 1368558)
-crown set
-demon shield
-bright sword

to pewien Knight o na lvl 100 targał mnie z Avenger i exori po 140 + i padłem bardzo szybko,nie używał run explo.:] Co do odpowiedzi: tak Knightem zbierzesz 4k z samego loota mace+swordy i sprzedając w sklepie w Thais można z tego tyle kasy wynieść.Nie wspominając ,że dobry rycerz nosi przy sobie bp ice rapierów i nie sądzę ,że będzie mu brał 50+.Mówi się ze SD jest potężne ale pamiętajmy ,że to atak fizyczny czyli im lepsze skile i lepsze Eq sork będzie brał mniej hp rycerzowi.To na tyle:)

1) te rzeczy na allegro kupiles Prawda?
2) Jak sie jest debilem z takim eq chodzic bez uhow to niestety prawda ze szybko padles
3) mi nie chodzi ze nie zbierzesz tylko ze czemu nie 5k?
4) Tak kazdy knight nosi bp ice rapierow przy sobie bo mu to tito ze walczy ponad polowa w axe ale ok
5) Noob pospolity nie odzywaj sie juz bo debilizmy wygadujesz

Freezy Eddie 14-04-2007 14:25

Ten 'poradnik' wygląda na jakąś niedorzeczną ironię..

TeRcIk 14-04-2007 14:40

hehe rozumiem otsy.... gdzie knight moze naprawde poskladac msa jak wali po 300 XD

a tak ogolnie smiechu warte enjoy ;p

avenmanti 14-04-2007 14:40

Cytuj:

-crown set
-demon shield
-bright sword

to pewien Knight o na lvl 100 targał mnie z Avenger i exori po 140 + i padłem bardzo szybko,nie używał run explo.
Za to ty nie używałeś uhów i dlatego padles. Rownie dobrze mogl cie zabic 8 lvl sorc z wanda bo nie miales uhow. I po ile cie srednio targal z tego avengera: 20, 30?
Cytuj:

dobry rycerz nosi przy sobie bp ice rapierów
I jeszcze moze mi powiesz ze expi nimi na demonach xD
Cytuj:

Mówi się ze SD jest potężne ale pamiętajmy ,że to atak fizyczny czyli im lepsze skile i lepsze Eq sork będzie brał mniej hp rycerzowi
Argument ze skille wplywaja na obrazenia z sd zostal obalony juz dawno temu.
Cytuj:

Gdy łucznik zacznie atakować rycerza to natychmiastowo knight daje fool def i goni pala ale jak do niego dojdzie to z palka będzie masakra.Łucznikowi zaraz spada celność i zadaje mniejsze obrażenia.
Jak knight dojdzie do pala to pal naklada tarcze i smieje sie z frajera ktory mu wali poofy...
Cytuj:

A nie wpadlas na to ze to eq zmniejsza obrazenia? Stań do walki z tym swoim beholderem goly a potem w crown secie to zobaczysz roznice.
Cytuj:

100 sorc vs 100 knight zaden nie wygra
Tu tez sie nie do konca zgodze, bo jesli knight nie uhnie sie w ciagu pierwszych 6 sekund walki to lezy jak nic. Nie znam osoby ktora by miala non-stop palec na hotkeyu wiec sorcem mozna jak najbardziej za*ebac rycerza. Rycerzem sorca rowniez ale jest o wiele trudniej bo wali hity po 50 z SCA czyli trzeba uzywac exori.
Cytuj:

hmm.....rozmawiałem z doświadczonymi knightami na gg i napisali mi ,że skile też zmniejszają obrażenia.
Moze oni sobie z ciebie jaja robili a ty uwierzyles?
Cytuj:

A co do remisu zgadzam się lub padnie ten komu się szybciej runy skończą.
Ktory idiota napakuje sie w 30 bp uh i bedzie robil duel do skończenia run? Przeciez to jest bez sensu, nikt tak nie walczy. Nie ma sensu w ogole takiej sytuacji rozwazac.

Cadonis 14-04-2007 15:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez avenmanti (Post 1368803)
Tu tez sie nie do konca zgodze, bo jesli knight nie uhnie sie w ciagu pierwszych 6 sekund walki to lezy jak nic.

No, jeśli ktoś przez 6 sekund walki nie potrafi się UHnąć, to powinszować skilla.

avenmanti 14-04-2007 18:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cadonis (Post 1368912)
No, jeśli ktoś przez 6 sekund walki nie potrafi się UHnąć, to powinszować skilla.

Lol, chodzilo mi o atak z zaskoczenia. Watpie zebys trzymal non-stop palec na hotkeyu. Sorcem knighta z zaskoczenia latwiej roz*ebac niz knightem sorca.

Sozemego 14-04-2007 18:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez avenmanti (Post 1369289)
Lol, chodzilo mi o atak z zaskoczenia. Watpie zebys trzymal non-stop palec na hotkeyu. Sorcem knighta z zaskoczenia latwiej roz*ebac niz knightem sorca.

Ehm, jak ktos potrzebuje 6 sekund, zeby nacisnac f1 czy cos, to musi byc niezlym downem >.<

Vil 14-04-2007 20:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez avenmanti (Post 1369289)
Lol, chodzilo mi o atak z zaskoczenia.

"O ! dostalem hita za 15% hp ! "<panika> hit, hit,hit, hit, f1, hit, hit, hit </panika>.

Wylacz "obsesja mode" i uruchom na chwile szare komorki, nie jestes nigdy w stanie zabic knighta 3 hitami, a w momencie gdy zacznie sie leczyc leczy sie mocniej niz ty mu mozesz zadawac obrazenia. I chvj ci da jak go z "zaskoczenia" sprowadzisz nawet na 10% hp, gdy po kilku rundach bedzie mial full.

Dinin 14-04-2007 21:13

Stuprocentowo zgadzam sie z Vil'em, nie rozumiem całej tej paranoi na temat słabośi knighta, jest to jedna wielka bzdura. Jeżeli jakaś profesja jest słaba to prędzej od knighta jest nią paladyn. Mniejszy cap, przy tym konieczność trzymania dużych ilości boltów, znacznie zmniejsza ilość noszonych run, a możliwość używania SD nie wiele to rekompensuje. Paladyn udeżając "combo" bolt+SD, zadaje obrażenia o wiele mniejsze niż knight jest w stanie wyleczyć sobie nawet na 20 poziomie. Ostatnio widziałem sytuację, w której 25 knight był goniony przez 56 RP, od Femour Hills aż do Ab'Dendriel. Knight przeżył bez problemowo lecząc się na yellow HP. Przewaga knighta nad palem jest widoczna nawet w Expieniu. HLVL Knight expi na tombie szybciej niż pal na Dl'ach. Knight lepiej radzi sobie na warlock'ach (prawdę mówiąc jeszcze nie widziałem pala na warlockach). To tyle.

Raditz Saiya-jin 14-04-2007 21:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dinin (Post 1369544)
możliwość używania SD nie wiele to rekompensuje.

Większej bzdury nie słyszałem?

Cytuj:

Przewaga knighta nad palem jest widoczna nawet w Expieniu. HLVL Knight expi na tombie szybciej niż pal na Dl'ach.

Nie expi, tylko wastuje. Równie dobrze pal może wastować kase na Wrl, bijąc z explo i sd.

Cytuj:

Knight lepiej radzi sobie na warlock'ach (prawdę mówiąc jeszcze nie widziałem pala na warlockach). To tyle.

Nie widzialeś pala na warlockach, więc nie wiesz jak sobie tam radzi. Leczy się taniej + wali mocniej z explo = expi równie szybko dużo mniejszym kosztem.

100~rp na wrl:

http://www.rogepost.com/n/2823995396

Dinin 14-04-2007 22:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin (Post 1369584)
Większej bzdury nie słyszałem?

Hmm, paladyn na 150 levelu z 23 mlvl:

Czarem Sudden Death zadajesz obrażenia 445 do 624

czyli w pvp będzie to 222 do 312 obrażeń.

Dla porównania, siła UH dla 150 knighta z 8 mlvl

Ultimate Healing leczy 810

Czyli średnio jest to 3.5 (!) razy więcej niz palek na takim levelu jest w stanie uderzyć z Sd. Doliczając do tego siłe bolta (powiedzmy 50 obrażeń choć wątpię aby tyle weszło w knighta na 150+, dalej będzie to ponad 3 razy mniej. A więc uderzając z 3 Sd +3 bolty a więc wydając 3*325gp = 975gp zada średnio 801 obrażeń + cos z bolta, a więc knight zużyje UH za 175 gp i uleczy się do full.

Co chcę tym udowodnić? To, że knight posiadając nawet tyle samo run UH co pal SD (wątpliwa sytuacja) wciąż będzie w stanie wziąć go nawet na przetrzymanie w PVP. Nie chce by uznano że gloryfikuję knighta. Wręcz przeciwnie ta profesja jest słabsza od postaci czarujących, po prostu to paladyn jest profesją, której nikt nie potrzebuje (może poza nielicznymi sorcami na non-pvp na Dl'e), która w PVP nie jest w stanie zdziałać więcej niż knight, może co najwyżej wystrzelać więcej run, a jego exp na pewno nie jest szybszy niż exp knighta.

Kamil_WZL 14-04-2007 22:19

Ja ma m 8 lvl knaighta i nie jestem ta kbardzo zadowolony bo knaight na 8-9-10 lvl to latwy ,,kąsek'' dla wiekszego lvl najczesciej sorka lub druta, fakt lvl idzie szybko potem jak ma juz lepsze skile to jest ,,frajda'' ale według mnie i moich kumpli knaight to najgorsza profesia ale kazdy patrzy z innej strony do okolo 15 lvl rycerz jest dośc slaby potem zaczyna się zabawa....
PozDro....

Vil 14-04-2007 22:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dinin (Post 1369667)
w PVP nie jest w stanie zdziałać więcej niż knight

pvp 1v1 tutaj nie istnieje, w pvp grupowym przydaje sie mimo wszystko mozliwosci walniecia za te 300 damage. Dodasz do palka jeszcze kilku ludzi i mozna w ten sposob kogos zdjac.

Raditz Saiya-jin 14-04-2007 22:32

Cytuj:

Czyli średnio jest to 3.5 (!) razy więcej niz palek na takim levelu jest w stanie uderzyć z Sd.

Muszę cię zaskoczyć, ale paladyn potrafi uhać się więcej od knighta. Nie będę mówił ile razy więcej niż knight wali z explo, bo nie chcę cię speszyć... 100 pal chcąc ubić 100 knighta nie pójdzie na niego solo, ani odwrotnie. Tak w ogóle to niezbyt rozumiem po co to tutaj napisałeś, przecież to oczywiste. Nawet pod ostrzałem 200 msa 100 ek mógłby się swobodnie uhać.

Cytuj:

w PVP nie jest w stanie zdziałać więcej niż knight, może co najwyżej wystrzelać więcej run

Paladyn może walić za więcej niż knight co turę i to właśnie jest jego przewaga w PVP.

Cytuj:

a jego exp na pewno nie jest szybszy niż exp knighta.

Na pewno znowu masz rację!

Dinin 14-04-2007 23:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin (Post 1369738)
Nie będę mówił ile razy więcej niż knight wali z explo, bo nie chcę cię speszyć...

Wali średnio o te 30% siły runy więcej wynikajace z jego przewagi mlvl'u (ok. 10 mlvl).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin (Post 1369738)

Paladyn może walić za więcej niż knight co turę i to właśnie jest jego przewaga w PVP.

Co nie zmienia faktu że sam nie jest w stanie nikogo ubić. A Sorc tak.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:15.