![]() |
Dlaczego wybrać knighta.
Cześć All.Mój tytuł postu brzmi ,,Dlaczego wybrać knighta".W tym poście chce to uzasadnić.Gram w Tibie juz od 3 lat...pewnie się zdziwicie dlaczego mam 15 lvl tylko...ponieważ miałem dużo haków,key-logerów i niestety tak wylądowałem.Ale mam już dobry sprzęt i neta.Mniejsza o to ,grając w Tibie nabyłem penego doświadczenia.A więc zaczynajmy...Knight to profesja która jest wybierana przez graczy najczęściej:) .Rycerz to postać która przy dobrych skilach z paccem potrafi stanowić duże zagrożenie dla innych profesji,nawet dla 100 ms (master sorcerer-a):) .Mówią ,że Druid najszybciej zbiera kase na UH-ah.Muszę was zaskoczyć 3.40 minut się robi bp uh druidem a na Rotwormach zbierzesz kasy samych gp nie wspominając o locie 4k w ciągu tego czasu.To prawda ,że skilowanie jest męczonce ale jak to mówią skile podstawą,expienie zabawą...expienie tak!Knight expi najszybciej z wszystkich profesi.Pociesze was 1 runa Sd wazy tyle co Uh czyli 100 ms vs.100 ek to k szybko ucieknie w bezpieczne miejce .Dlaczego?Knight ma 100 razy więcej cap i może wiąść 40 bp więcej run!:] Jak Knight nosi uhy to go ciężko zbić![CHAR][/CHAR]nawet na logu Tibi jest przedstawiony Knight :).
No nic dla jedak się gra lepiej drutem a dla innych Knightem no nic mam nadzieję,że kogoś przekonałem.Proszę o skomentowanie postu PA napewno odpowiem na pytania!:) |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
To prawda ale czy widziałeś kiedyś walke ms vs ek.bo ja oglondałem mnóstwo filmików i widziałem ze napastnicy nie występowali pojedyńczo.A gdyby Knajci się by się rzucili na 1 Sorka myślisz ,że by przeżył?:)
|
Cytuj:
podstawowy dmg z SD - srednio 140. podstawowa ilosc hp wyleczona uhem - 250. modyfikator obrazen pvp - 1/2. jak latwo zauwazyc, zeby zadawac z SD obrazenia takie, jak przeciwnik leczy, sorc/druid/ palek potrzebuje miec sile czarow przeszlo 3x wieksza, co w praktyce oznacza przynajmniej 2x wiekszy level sorca/ druta i jeszcze wiekszy dla palka. Dla UE ( podstawowy, choc nieosiagalny dmg ~300 ) ten stosunek wyglada nieco lepiej, ale nadal oznacza, ze normalnie leczacego sie gracza nikt nie jest w stanie zabic 1v1 wczesniej niz przed wyczerpaniem jego run. Cytuj:
|
Dziwi mnie wypowiedz tego pana który zasponsorował nam ten topic. Jest to takie "Cieszenie sie ze ludzie będą kłucili sie własnie w jego temacie" takich tematów jest bez liku teraz (knight czyzby ble ; wyrównywanie ble ; dobrze ze goburu nie-ma :baby: ) Aha i tak dla przykładu - MDW gra 2.5 roku i ma 300 lvl - ty natomiast grasz 3 lata i masz 15 lvl który mogę SPOKOJNIE zrobic w dzień ...
|
Mam 4 chary na 35 lvl +z 4 profesji bo sprawdzałem siłę ale jak pisałem miałem haki...napisałem 15 lvl ponieważ to jest moja postać ,lepsze postacie sprzedaję.Mam film jak 120 ek broni się od ataku 140 ms , a ten sork nawala z sd jak głupi.Niestety 120 k uszedł z życiem a zemsta w części 2 była piękna :).
|
Może i grasz 3 lata (?) ale wiedze na temat tej gry masz małą...
|
a ja tak nie sądzę ponieważ znam bardzo dużo o Tibi.I sądzę ,że wiem więcej niż ty a lvl nie świadczy o noobostwie.Mój poradnik dotyczy knighta a nie mego stylu gry ja robie 30 lvl i sprzedaję postacie.:]
P.S gz Eq..Też takie miałem przed hakiem ...:) i dawajcie odpowiedzi na temat... |
Cytuj:
|
Cytuj:
@edit jeszcze jedno "skilowanie podstawa,pk zabawa" expienie jest monotonne i nudne ja osobiscie nienawidze expic |
Cytuj:
-to ma być poradnik ? :S (Chociaż jest sobota i mam iść do szkoły, to już mi humor polepszyłeś) -sprzedawanie postaci jest nielegalne, a rozmowy na ten temat na tym forum są niemile widziane Jedynie chyba naprawdę mądre słowa powiedziane słowa w tym temacie, to słowa Vil`a. Szczególnie jednak: Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
To dlaczego napisał w czasie teraźniejszym ? ;)
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
A co do "poradnika"(?) to podałeś wszystko co jest dla każdego oczywiste. A w ogóle to lepiej wybrać paladyna, bo na takich samych skillach co knight, jest potężniejszy - strzela z dystansu. |
Jak grałem knight-em to miałem skile 70/70 i eq:
-crown set -demon shield -bright sword to pewien Knight o na lvl 100 targał mnie z Avenger i exori po 140 + i padłem bardzo szybko,nie używał run explo.:] Co do odpowiedzi: tak Knightem zbierzesz 4k z samego loota mace+swordy i sprzedając w sklepie w Thais można z tego tyle kasy wynieść.Nie wspominając ,że dobry rycerz nosi przy sobie bp ice rapierów i nie sądzę ,że będzie mu brał 50+.Mówi się ze SD jest potężne ale pamiętajmy ,że to atak fizyczny czyli im lepsze skile i lepsze Eq sork będzie brał mniej hp rycerzowi.To na tyle:) |
Gdy łucznik zacznie atakować rycerza to natychmiastowo knight daje fool def i goni pala ale jak do niego dojdzie to z palka będzie masakra.Łucznikowi zaraz spada celność i zadaje mniejsze obrażenia.:)
|
Co mają skille do obrażeń z SD...? Proszę, zamilcz na zawsze.
|
LOL......skile mają dużo do obrażeń z SD dziwne ,że mojemu przyjacielowi Beholder bierze z SD =0, a kumple z SD biorą mu znacznie mniejsze hity.
|
skille nie maja znaczenia jak dostaniesz z sd. jedynie eq zmniejsza obrazenia z tej runy. a beholder czesto wali za 0 z tego swojego sudden death
|
Cytuj:
eq absorbuje czesc obrazem poza tym widac ze jednak tym swoim 15 lvlowcem zbytniego doswiadczeia nie nabrales ostatnio najczesciej sa wybierane postacie magiczne 100 sorc vs 100 knight :) zaden nie wygra (chyba ze sorc to paralityk i da sie zapedzic w trapa a knight idiota i nie bedzie sie uhal) pozatym zauwaz ze malo kto nosi full capa runek wiec taki pojedynek graczy na rownym poziomie skonczyl by sie poprostu remisem btw. miales ty wogole jakiegos 30-40+ knighta ze mowisz ze expi szybciej niz sorc? bo chcialbym poznac twoja metode :) bo ja nichuja nie miem 3kk expa wyciagnac w 1 dzien (bez ogromnego waste) |
hmm.....rozmawiałem z doświadczonymi knightami na gg i napisali mi ,że skile też zmniejszają obrażenia.A co do remisu zgadzam się lub padnie ten komu się szybciej runy skończą.Potem ulepszę wypowiedz ,,Dlaczego grać knightem".B)
|
No moze i zmniejsza skile dam, od sd ale o ile o 5-10 ^.-. po drugie mi best z sd wsiadl ostatnio wlasnie na ek 140 lvl~ skile 95/95+
|
Cytuj:
2) Jak sie jest debilem z takim eq chodzic bez uhow to niestety prawda ze szybko padles 3) mi nie chodzi ze nie zbierzesz tylko ze czemu nie 5k? 4) Tak kazdy knight nosi bp ice rapierow przy sobie bo mu to tito ze walczy ponad polowa w axe ale ok 5) Noob pospolity nie odzywaj sie juz bo debilizmy wygadujesz |
Ten 'poradnik' wygląda na jakąś niedorzeczną ironię..
|
hehe rozumiem otsy.... gdzie knight moze naprawde poskladac msa jak wali po 300 XD
a tak ogolnie smiechu warte enjoy ;p |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Wylacz "obsesja mode" i uruchom na chwile szare komorki, nie jestes nigdy w stanie zabic knighta 3 hitami, a w momencie gdy zacznie sie leczyc leczy sie mocniej niz ty mu mozesz zadawac obrazenia. I chvj ci da jak go z "zaskoczenia" sprowadzisz nawet na 10% hp, gdy po kilku rundach bedzie mial full. |
Stuprocentowo zgadzam sie z Vil'em, nie rozumiem całej tej paranoi na temat słabośi knighta, jest to jedna wielka bzdura. Jeżeli jakaś profesja jest słaba to prędzej od knighta jest nią paladyn. Mniejszy cap, przy tym konieczność trzymania dużych ilości boltów, znacznie zmniejsza ilość noszonych run, a możliwość używania SD nie wiele to rekompensuje. Paladyn udeżając "combo" bolt+SD, zadaje obrażenia o wiele mniejsze niż knight jest w stanie wyleczyć sobie nawet na 20 poziomie. Ostatnio widziałem sytuację, w której 25 knight był goniony przez 56 RP, od Femour Hills aż do Ab'Dendriel. Knight przeżył bez problemowo lecząc się na yellow HP. Przewaga knighta nad palem jest widoczna nawet w Expieniu. HLVL Knight expi na tombie szybciej niż pal na Dl'ach. Knight lepiej radzi sobie na warlock'ach (prawdę mówiąc jeszcze nie widziałem pala na warlockach). To tyle.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
100~rp na wrl: http://www.rogepost.com/n/2823995396 |
Cytuj:
Czarem Sudden Death zadajesz obrażenia 445 do 624 czyli w pvp będzie to 222 do 312 obrażeń. Dla porównania, siła UH dla 150 knighta z 8 mlvl Ultimate Healing leczy 810 Czyli średnio jest to 3.5 (!) razy więcej niz palek na takim levelu jest w stanie uderzyć z Sd. Doliczając do tego siłe bolta (powiedzmy 50 obrażeń choć wątpię aby tyle weszło w knighta na 150+, dalej będzie to ponad 3 razy mniej. A więc uderzając z 3 Sd +3 bolty a więc wydając 3*325gp = 975gp zada średnio 801 obrażeń + cos z bolta, a więc knight zużyje UH za 175 gp i uleczy się do full. Co chcę tym udowodnić? To, że knight posiadając nawet tyle samo run UH co pal SD (wątpliwa sytuacja) wciąż będzie w stanie wziąć go nawet na przetrzymanie w PVP. Nie chce by uznano że gloryfikuję knighta. Wręcz przeciwnie ta profesja jest słabsza od postaci czarujących, po prostu to paladyn jest profesją, której nikt nie potrzebuje (może poza nielicznymi sorcami na non-pvp na Dl'e), która w PVP nie jest w stanie zdziałać więcej niż knight, może co najwyżej wystrzelać więcej run, a jego exp na pewno nie jest szybszy niż exp knighta. |
Ja ma m 8 lvl knaighta i nie jestem ta kbardzo zadowolony bo knaight na 8-9-10 lvl to latwy ,,kąsek'' dla wiekszego lvl najczesciej sorka lub druta, fakt lvl idzie szybko potem jak ma juz lepsze skile to jest ,,frajda'' ale według mnie i moich kumpli knaight to najgorsza profesia ale kazdy patrzy z innej strony do okolo 15 lvl rycerz jest dośc slaby potem zaczyna się zabawa....
PozDro.... |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:15. |