![]() |
Jakby wyglądała Tibia w full 3d
Yo.
Byłeś ciekawy jakby wyglądała tibia z grafą aka wow lub l2?? Wydawało ci się że tibia 3d będzie źle wyglądać?? Też tak myślałem, ale te filmiki przekonały mnie że tibia 3d może istnieć. Te 2 filmiki przedstawiają jak tibia mogłaby wyglądać z grafa 3d. Są to mapki do cs:source, wzorowane na tibijskim świecie. Rookgard: http://www.youtube.com/watch?v=iAzgFXkxIT4 Mino Hell http://youtube.com/watch?v=FLs4ewwkP8M Jak ktoś chce te mapki to podaje linki. http://www.csm2.net/view_map.php?map_id=1835 http://www.fps-map.com/component/opt...146/no_html,1/ Gratz dla autora, w końcu musiał poświęcić swój czas. Corgar Frizz |
"Jakby wyglądała Tibia w full 3d" - do dupy.
|
@up
Gallar ty obejrzałeś te filmy??Od mojego posta do twojego mineło ~2 minuty. coś mi się wydaje że nie widziałeś -.- Więc nie wypowiadaj się jak nie wiesz o co chodzi. |
Rookgard nawet, nawet.. :)
Ale Mino Hell.. ee.. mi się nie podoba. |
Cytuj:
|
Kilka godzin roboty ^^
|
Jesus ktos sie ciutke napracowal o_O Mnie tam sie podoba xd
|
Cytuj:
@topic Moim zdaniem rewelacja. Gdyby tak wyglądała tibia to odrazu chciały by mi się wrócić do niej ;D |
Super. Na razie wszyscy marudzą, że nie chcą 3D, a jakby dostali, to by byli w wniebowzięci. Pozostaje tylko pytanie, czy Tibia 3D, odpaliłaby na przeciętnym komputerze, czy potrzeba by było kosmicznych wymagań?
|
Tibia w 3d byłaby zupełnie inną grą z innym system rozwoju postaci więc lepiej niech pozostanie tak jak jest, przynajmniej się czymś wyróżnia.
|
wow niesamowite O.O
ktos niezle sie napracowal ale i tak wole 2d :D |
niema sensu w 3d wyobraź sobei jak tak byś się uhał albo strzelał w kogoś z sd, np. też stał byś pod dp i bys musiał się non stop obracać żeby patrzeć czy ktoś nieche ci kombo walnąć albo jak byś pkował albo by Cie pkowali to bys nie widzial z czego i kto do ciebie wali głupio nie podobało by mi się...
|
WOW!
Lokacje naprawde ryja beret, bez dwoch zdan. Mysle ze 3D popsulo by klimat "tibiowy", ale wnioslo by wiele w kllimacie RPG. Takze co kto woli ;) Tylko pamietajcie, ze wtedy przede wszystkim uzywalo by sie widoku trzeciej osoby a nie fpp tak jak na tych filmikach ;) |
Cytuj:
|
@Pramus
Co do tego zapychania ramu... Przeprowdziłem kiedyś mały test: temp. procka po 4h grania w tibie: 64 stopnie C temp. procka po ~4h grania w linege2: 68 stopni C Niemówie już o Guild Wars który miażdzy grafa L2 a temperatura dalej w granicach 68 stopni. Ponadto komp uciągający ~1500 osób w l2 (priv serwer do L2) Uciągnie może 300 osób jeśliby postawić ots do tibii. Więc jakby tibia 3d była robiona przez profesjonalistów (chodzi mi głównie o ludzi którzy dłużej się tym zajmują np. Ncsoft, arenanet czy Blizzard) Wymaganie tibii byłyby strasznie niskie. W GuildWars na srednich detalach komfortowo grałem na takim kompie: Pentium 3 750 MHz 384 Sdram Geforce 440 mx Abit BE6-II Więc gdyby tibia 3d byłaby zrobiona profesjonalnie, wymaganie nie byłyby wcale takie straszne, a tibia przyciągłaby jeszcze więcej ludu. |
@Corgar Frizz
Ty sie zastanow nad wymiana chlodzenia na procku, jesli temperatura dochodzi ci do prawie 70 stopni. Poza tym Tibia bardziej obciaza wlasnie procesor niz RAM i zgadzam sie z Toba - gdyby zrobil to ktos, kto zna sie na robocie, Tibia 3D moglaby miec porownywalne wymagania do aktualnej ;) |
TAA,ktoś sie tylko napracowałw rooku bo mino hell to tylko counter strike troche przerobiony.Nic trudnego
|
Moim zdaniem przerobienie Tibii na 3d wszystko by popsuło.
|
Mi sie tibia 3d nie podoba wole obecna :)
|
;d
Mi osobiście się bardzo podoba. Mino hell troche gorsze ale może być...
|
Tylko ja nie moge sciagnac tych mapek : PP ?
|
Noo zatkalo mnie. xD
Fajnie by to wygladalo, ale ile by wtedy tibia wazyla? Napewno duzo... P.S. Gratulujemy autorowi filmikow. |
Tylko, że wszyscy zapominają, że:
a) dla większości graczy, to właśnie ta głupia grafa jest najlepsza b) Za zmianą w środowisko 3D poszła by ogromna zmiana całego systemu walki PvM, PvP, skillowania, interakcji ze światem itd... Zrozumcie, że Tibia jest grą dość prostą! Przejście do 3D wymusiło by jej skomplikowanie i to nie tylko pod kontem programisty ale i gracza... |
@Zalfik
Testowałem na laptopie więc taka temperatura to normalka. Jakby było 80+ wtedy mógłbym się o to pomartwić. BTW. a gdyby stara tibia zostałą taka jaka jest?? Cipki by zrobiły poprostu nowe serwy itd, tylko ile taki client by warzył?? ~2 Gb? BTW2. Wymagania na pewno byłyby wyższe, ale w granicach rozsądku np procek 1 GHz, 512 ramu. Teraz raczej większości ludzi nie przeszkadzałyby. A pozatym nawet z takimi wymaganiemi tibia by poszła na 2 razy slabszym sprzęcie. @down Właśnie o tym napisałym w swoim poście... |
Można zastosować coś takiego jak w Lineage. Pierwsza część gry była troche przestarzała to zrobili Lineage 2. mogłaby powstać Tibia 2. A stara zostałaby jaka jest, choć w Lineage 1 nie grałem.
|
A ja mysle ze tibia 3D mogla by byc nawet dobra ale wolal bym zeby widzilo sie postac od tylu a nie jej oczami :) .
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Gratz'y dla gościa, któremu chciało się to robić.Najbardziej podobała mi sie muza w tle przy części "Rookgard" (Hammerfall - Hearts on Fire):). Natomiest Tibia 3D... napewno nie w stylu CS'a, jeżeli już to coś jak L2, Neverwinter Nights...
Jednakże to spowodowało by ogomne utrudnienia w systemie PvP, ogólnej interakcji, rozwoju i wyglądu postaci... Myslę że pozostanie przy 2D prze najbliższe parę lat będzie jak najbardziej ok. :) |
3d tibia to bedzie next klon GW albo Lineage... o wszystkim co teraz znacie i lubicie w tibii moglibyscie od razu zapomniec
|
Tibii 3d niema i nie będzie jak narazie tibia ma coaz więcej graczy więc cipsoft pewnie nawet sie nad tym nie zastanawiał. Wszystkie grafiki musiałyby być robione od nowa a troche tego jest to nie jest robota dla kilku grafików, musiałby powstać całkiem nowy silnik gry jeśli na jednym serwerze byłoby 950~ osób mogłyby powstać ogromne lagi. Przed wprowadzeniem w życie musiałyby byc setki testów trzeba by było zatrudnić więcej ludzi wprowadzić nowoczesne serwery tibia zajmowałaby kilka gb przez same grafiki nie mówiąc o wymaganiach, czasu jaki wczytywałyby się wszystkie mapy a przede wszystkim czasu w jakim zostałyby zrobione itp itd... Niech tibia zostanie taka jaka jest...
|
@up
Pisze to po raz kolejny... Dobra grafa 3d nie oznacza kosmicznych wymagań. Mapa nie musi być wczytywana całą, client może doczytywać fragmenty mapy z pamięci tak jak to jest zrobione np. w Dungeon Siege. Popatrz na takie GuildWars. Grafa wypasiona, wymagania małe. Pozatym gdyby silnik gry był wydajny na serwer bez lagów weszło by grubo ponad 1k osób tak jak np. w Lineage 2 gdzie na serwie może być ponad 2k osób. |
Inny filmik
To link do innego filmiku z Rooka jest o wiele ciekawszy :]
http://www.ngcity.net/games/view_movie.php?id=105 i interesejacym koncem :P Ma moze ktos ta mapke do CS:Sa ? Bo nigdy jej znalesc niemoglem w necie :/ |
Ehh ludzie ludzie. Wy to macie problemy. Skoro robinie wszystkiego zajęło by duzo czasu to przez ten czas zdążycie ulepszyć kompy prawda?? A co do zmiany technologii to jest nieunikniona a jest wiele gier z dobrą grafiką w 3d i zajebistą grywalnością wiec tym sie nie macie co zasłaniać bo to już nie te czasy że grafika w 3d oznaczała zero grywalności. Wyobraźcie sobie to że np. widzicie kady ruch ataku w tibia a każdy potwór ma swój sposób walki i obrony ...
|
ftibia...
Fajne nawet szkoda ze jeszcze broni z rl tibi nie zrobil a nie z Pistoletem ale i tak fajne ;)
|
nie.. NIE.. NIEEEE!!!!!!!!!! Mówie stanowcze NIE Tibii 3d obojetnie jka cudna byla by grafika.. jak chcecie to niech poprawia grafe w 2d.. nie czepiac mi sie 2d bo w*****e sie!!tym wlasnie rozni sie tibia od innych gier ktore staly sie przecietne becouse zadko sie spotyka gre mmorpg w 2d w dzisiejszych czasach.. NIECH ZOSTANIE JAK JEST!!!
|
Tibia nie może być w 3D zrozumcie to -.- No dobra sklep na rooku fajnie wygląda i co z tego? W większości gier MMO miasta są puściutkie (gigantyczne place i nic więcej) w Tibii mamy domki. Wyobrażacie sobie kładzenie itanów na ziemi w 3D? Poza tym troszku głupio by to wyglądało bez możliwości skakania (to prawda w niektórych grach np. Fable się udało co nie zmienia faktu że to trochę głupie).
Edit: Można by ew. pokombinować z cieniami pamiętam kilka takich obrazków na tibianews.net Jak już koniecznie 3D to niech zrobią inną grę na podobnych zasadach w trójwymiarze. Ahh jeszcze bym zapomniał że w 3D cały system "kratek" (gra pdzielona jest na kwadraciki nie?) poszedłby się srać. |
Tibia w 3D to juz by nie była tibia jak by CipSoft zrobił cos takiego to była by to największa kaszana z wszystkich kaszan
|
Cytuj:
Jakbys ten problem rozwiazal? Bo wiadomo, ze nikt nie bedzie podczas gry sciagal map, grafik eq i wiesniackiej muzyki poniewaz to by grozilo obciazeniem servera. ;/ Z powodu prawdopodobnie duzej wagi tibi w 3d bylaby ona unikana jak ognia. Jakbysmy sciagali podczas gry mapy etc. to wkoncu servery by padly i nici... Dekorowanie domku i ogolne trzymanie domku przestaloby miec jakikolwiek szens. Uswiadomcie sobie ludzie, ze tibia nigdy nie bedzie w 3d poniewaz straci to co wszyscy gracze najbardziej w niej kochaja. m.i.n.: -maly rozmiar -mozliwosc przesuwania eq, itemkow L.P.M co jest niezykle zadkie wsrod mmorg -male wymagania itd. Gdyby tibia stalaby sie gra z grafika 3d, to bylby poprostu kolejny plastik przyciagajacy jedynie grafika... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:22. |