Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Orc Fortress (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=126310)

pyrkosz19 24-04-2007 19:52

Orc Fortress

1.Szukałem. Nie znalazłem więc piszę.
Chodzi mi o szanse 52 EK ze skillami 81/80 na OF. Jaki exp i czy sie zwróci?
GS czy BS? Eq: Royal Helmet, Golden Armor, Demon Shield, Boots of Haste, Knight Legs, i oczywiście bs i gs...

@down
Jak możesz to napisz czy lepsze skille czy też eq potrzebne. I możesz napisać jakie...

Scorpio 24-04-2007 19:56

Hmm..., jakby to ująć.
A, już wiem.
Nie zwróci Ci się.

@edit
Jakbyś szukał to byś znalazł.

Kavi_Dratrumil 24-04-2007 20:14

Na 99% Ci się nie zwróci. Za mały level. Odradzałbym.

AnonimBdg 24-04-2007 22:37

jak poprzednicy ;-)

kamil_palek 25-04-2007 13:16

Ja expie tam knightem 56level skile podobne. Expie przed fortecą i exp około25k/h a loot sie nawet zwraca ale duzo nie zarobisz. Ja biorę ze soba bp uh hmm kilka explo i gfb bp mf club ringi i stealth ringa. Fajnie sie tam expi.

Sayg 25-04-2007 13:19

Ja moim knightem expilem tam na 68 lvlu i mi sie zwracalo. Expilem w srodku fortecy nie przed. Uzywalem gsa. Radzilbym wbic lepszy lvl tak 65~ i mozesz sprobowac.

Mutilator 03-05-2007 07:52

1. Wbij lvl ~65 lub większy.
2. Skille 85/85 jeżeli chcesz tam zarabiać i expić nie zaszkodzą ;)
3. Odradzam metote bs+tarcza, na full defie bijąc zerka dostałem hita za 103... wynika z tego, że lepiej szybko ubić z GS, ponieważ i tak będziesz dostawał duże hity, a z bs troche długo się go bije. Co do innych orków, to bs = żart (przynajmniej na takich skilach.
@edit

Eq oczywiście najlepsze jakie możesz kupić, większość orków bije mocno z melee, więc punkt czy dwa arma przyda i przy dłuższym expieniu będzie widać różnice.

Marfu 03-05-2007 13:53

Moje doświadczenia, a chodze tak od kilku dni :-) (poziom ok. 68):

Aby zarabiac nie sa potrzebne wysokie skile - ja bez skilowania zarabiam na czysto (po odjeciu kosztow MF, UH itp) okolo 2 k na godzinke, przy exp. ponad 20 k na godzine. Ale - mam Avengera, co daje mi dobra obrone.

HMM raczej nie przydatne, zauwazylem, z z nimi (np. bijac leadera) straty rozna... natomiast GFB sie przydaje :-)

Co polecam - bierzesz kilka parceli i jak masz full rzeczy - wysylasz. W zasadzie poza mna wszyscy maja tam zrobionego postmana, wiec problemow nie ma, zawsze ktos skrzynke tworzy.

Polecam latac po poziomie 0 oraz (po dokladnym poznaniu) -1 i +1. Ale na tych trzeba uwazac - na -1 sa nawet warlordy :-)

Tigol 03-05-2007 14:02

Na tym lvl-u ci sie nie zwróci.skile takie jakie masz to ci stykną ale wyższy lvl... no i oczywiście najlepsze Eq i expij z gsem :]

Matikk 03-05-2007 14:28

na twoim miejscu doexpilbym do 80 lvl i wtedy to sie tam zwracaaaa
oj zwraca

IckerEK 04-05-2007 01:13

Skile wystarcza eq raczej tez slabo troszke z lvlem od 60+ mozna juz spokojnie bez waste jezdzic . Na Twoim lvlu tez juz mozesz probowac wydaje mi sie ze troche waste ale bez waste nie ma zabawy :p . Oczywiscie bs+shield zerki mniej wala czyli mniejsze straty . Ja bylem na 37 lvlu i dawalem rade jakos :D ale waste mialem jak cholera :confused:

Tigol 04-05-2007 02:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez IckerEK (Post 1406724)
Oczywiscie bs+shield :confused:

ahahah Bs + shield z skad ty sie urwałeś ?? z gsa to na 2-3shoty zetniesz zerka a z bsa to w pizdu trzeba walic a i on ci wtedy zada dużo obrażeń...

IckerEK 04-05-2007 02:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tigol (Post 1406800)
ahahah Bs + shield z skad ty sie urwałeś ?? z gsa to na 2-3shoty zetniesz zerka a z bsa to w pizdu trzeba walic a i on ci wtedy zada dużo obrażeń...

Hahaha to sie usmialem raczej skad ty sie urwales?:baby:
ja wiem ze nie wiesz nawet co to OF ale mniejsza z tym.
jak masz skile po 80+ i z gsem latasz po OFie
To od zerkow dostajesz czesto mocne hity a z bsem cale gowno -.-
Btw. Sorc sie wypowiada na temat expienia knightem ..zal

Kimo36 04-05-2007 13:54

@up
Popieram :P
Trzeba być kompletnym idiotą aby na zerki brać gs'a :S
Expiłem tam z teamem i zwrócenie zależy najbatdziej od ilości halberd z zerków.
jest sporo gówien typu spearmany, wariory.
Wydaje sie tylko ,że nic nie mogą.
Ale tak naprawde to albo blokują droge do shamanów, albo prebijają nam tylko pancerz aby taki zerk mógł siupać w nas po 100+.

Acha i jeszcze co do tego gs'a ;)
@Tigol
Życze ci powodzenia z tym gs'em.
Waste bedziesz miał wieksze niż twoja dziura we łbie...

Tigol 04-05-2007 14:26

kto nie wie ten nie wie Noobie a tak sie składa że grałem knightem i wiem -.- a pozatym chcesz to se biegaj z bsem mnie to gówno obchodzi ja wole gsa bo sie szybciej zabija zwłaszczaze skilami 80....;)

Sayg 04-05-2007 16:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kimo36 (Post 1407519)
@up
Popieram :P
Trzeba być kompletnym idiotą aby na zerki brać gs'a :S
Expiłem tam z teamem i zwrócenie zależy najbatdziej od ilości halberd z zerków.
jest sporo gówien typu spearmany, wariory.
Wydaje sie tylko ,że nic nie mogą.
Ale tak naprawde to albo blokują droge do shamanów, albo prebijają nam tylko pancerz aby taki zerk mógł siupać w nas po 100+.

Acha i jeszcze co do tego gs'a ;)
@Tigol
Życze ci powodzenia z tym gs'em.
Waste bedziesz miał wieksze niż twoja dziura we łbie...

Hahahha smieszny jestess... z bsem na ofie? To tylko ze skillami 85~/85~bo z zerkami i liderami sie bedzie meczyl .. Ja polecam znowu gsa bo przy takich skillach mozna zerka nawet wziasc na hita (mi sie tak zdarzylo).

IckerEK 04-05-2007 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sayg (Post 1407817)
Hahahha smieszny jestess... z bsem na ofie? To tylko ze skillami 85~/85~bo z zerkami i liderami sie bedzie meczyl .. Ja polecam znowu gsa bo przy takich skillach mozna zerka nawet wziasc na hita (mi sie tak zdarzylo).

Ehh co Ty mozesz wiedziec o grze knightem
jak na 70+ lvlu masz skile mniejsze niz ja na 36 ale mniejsza o to ..
Moze i Ty expiles na OFie z gs'em miales waste nie z tej ziemii a teraz wygadujesz glupoty na forum az zal to czytac

spitt 04-05-2007 20:26

of knightem hmm 60 lvl minimu i skille 85/85 ;/

LubieChipsy 04-05-2007 20:27

Ja sobie nie wyobrażam knighta z gs expiącego na OF
Tam bardzo często wylatuje leader i 2-3 zerki więc wtedy w gs takie baty sie dostaje ze az szkoda gadać

Waldus 04-05-2007 20:33

Wg mnie waste jak cholera lepiej doklepac jakis 65 na zolwiach/scarabach i wtedy spokojnie mozesz na of z lootbagiem smigac. Teraz gram sorcem ale wczesniej mialem kine wiec troche wiem

Sayg 04-05-2007 21:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez IckerEK (Post 1408497)
Moze i Ty expiles na OFie z gs'em miales waste nie z tej ziemii a teraz wygadujesz glupoty na forum az zal to czytac

To ze mam slabsze skille od ciebie to nieznaczy ze niemoge expic na ofie.
A tak dla twojej wiadomosci wychodzilem na 0 albo lekki + bo jak sie umie expic na ofie to jest gitara a nie wpie**alasz sie na chama w zerki i lidery..-.-
A tak btw. to co TY mozesz wiedziec o expie na ofie tym swoim ~40 ek?

Tigol 05-05-2007 06:13

Sayg przepraszamy zapomnieliśmy że jesteś PRO i wszystko co powiesz to jest prawda 8o

IckerEK 17-05-2007 03:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sayg (Post 1408777)
To ze mam slabsze skille od ciebie to nieznaczy ze niemoge expic na ofie.
A tak dla twojej wiadomosci wychodzilem na 0 albo lekki + bo jak sie umie expic na ofie to jest gitara a nie wpie**alasz sie na chama w zerki i lidery..-.-
A tak btw. to co TY mozesz wiedziec o expie na ofie tym swoim ~40 ek?

Sayg tak sie sklada ze ja juz tym "swoim 40 ek" expilem na OFie z bsem i zwracalo mi sie na mniejszym lvlu niz tobie na wiekszym z gs'em
;( i nie zartuj ze potrafisz expic na OFie bo widac po twojej technice "z gs'em" hhauhauh to sie usmialem <rotfl>

Elvena 17-05-2007 08:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez IckerEK (Post 1408497)

E tam, ja mam prawie 70 lvl i prawie 90 sworda i zawsze jestem na + :) Trzeba tylko wiedzieć jak biegać.. ale tego nauczcie się już sami

jerrry 17-05-2007 09:09

@oftop

a może ma ktoś pojęcie na jakim lvl-u musiałby iść Druid, żeby poexpić. Może być tylko przed fortecą nie mam zamiaru sie pchać w nieznane ;) :p nie krzyczcie za oftop-a
thx z góry

jerrry..

@fanatyk

nie wyczytałem tu nic o avengerze...
wiadomo że lepsza broń-szybsze ubicie ale najpiertw trzeba to mieć a niewieku ma tyle kasy żeby go kupić albo tyle oleju w głowie żeby go zdobyć ;)

Fanatyk 17-05-2007 09:14

Bs/gs?

Gs. Z bsem nawet bym nie próbował, ale głównie dlatego, że bez hmmów za długo bije się lidery :P A różnicy w def nie widze jak biegam bs+shield / avenger. Jeśli jakaś jest to tylko na korzyść avengera. Z drugiej strony, różnica w def między avengerem a gsem jest poprostu kolosalna. Przetestuj sam co ci lepiej pasuje :)

75+, skille 80+/80+ do expa na of. Nie wcześniej, bo będziesz wyciskał mniej expa niż na innych (prostszych) spotach, a tylko będziesz denerwował innych ludzi, którzy tam będą, blokowaniem respa ^,..,^

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:19.