![]() |
Trójpunkt Sworda of Fury !
Dnia owego pamiętnego, zainspirowany słowami osoby która jako pierwsza odkryła sposób na zniknięcie SoFa, postanowiłem opublikować moje spostrzeżenie :
Są dwa punkty po których należy przejść aby spowodować zniknięcie SoFa ! Przemyślałem całą tę sprawę i stwierdziłem że musi być gdzieś trzeci punkt w którym po tp, SoF się znajduje ! Jak dotąd odkryłem tylko tyle że punkty te w tibians.earth na poziomie 0 połączone z miejsca 1 do 2 idealnie przecinają wyspę z SoFem ! Mam nadzieję że zainteresuje was ten fakt, daje on wiele do myślenia... Obecnie nie mogę wstawić zdjęcia ani linku bo taki jest tutaj regulamin :( Ale pewnie umieszczę na tibia.org.pl |
Rezerwuję sobie ten temat do edycjii, zapewne wkleję tu screen lub link jak spełnie podpunty regulaminu...
|
Masz rację, to bardzo ciekawe. Ba, więcej. Wykreśliłem trójkąt równoboczny z tych dwóch punktów.
Trzeci punkt wypada gdzieś w okolicy kanałów z ratami na pacc zone i KORYTARZA Z RYBĄ. Już od jakiegoś czasu zaciekawiała ona rookstayerów. |
Dobra ale przecięcia prowadzisz pod jakim kontem chcesz... Masz kilkaset (jak nie więcej) możliwości przecięcia się tych dwóch punktów xD Sam próbowałem to zrobić, ale przy rozważaniu każdej możliwej pozycji dałem sobie spokój...
|
eee....co?
Trójkąt Równoboczny, nie równoramienny. Trójkąt równoboczny ma wszystkie boki równe, i każdy kąt 60*, więc są tylko dwie opcje. |
Nie musi być równoboczny... A może Nightmare był cienki z matmy i wykombinował cokolwiek ;]
|
Cienki z matmy? o0, a to ciekawostka ^^, raczej az taki przypadek, by sie nie zdarzyl, no chyba, ze specjalnie tak zrobil, zeby zainteresowac, albo znowu ludzie beda szukac "za daleko" xD
|
Heh :) I tak nic z tego nie będzie :/ Wg. mnie niestety nie ma miejsca by zdobyć SoF'a :/ Choć może kiedyś ktoś tego dokona... Trójpunkt? Całkiem ciekawe
|
;p
jak chcecie to szukajcie ,moze ktorys z was jako 1 zdobedzie SOF'a
|
Nikt tak naprawde nie wie do konca na jakiej zasadzie dzialaja te dwie kratki no i przede wszystkim co dzieje sie z mieczykiem. A moze mieczyk to cos na styl hologramu :D ... wiecie ma za zadanie kusic, nacieszyc oko a nie byc do zdobycia.
Wiecie co innego jak by cipp opublikowali ilosc questow na mainie i na rooku a nawet ich nazwy ... wtedy mozna sie zastanawiac. Cipp pisza ze nigdy nie wylaczyli zadnego questu i kazda rzecz w tibi da sie zdobyc. Ale nie zapomnijcie ze pozmieniali wiele questo gdyz byly za banalne ... |
Przedewszystkim ten news zawdzięczam rozmowie Yallaha z osobą która jako pierwsza odkryła ten trick ! Pisała ona że aby znaleść 3 punkt do którego teleportuje się SoF, należy zrozumieć co łączy te 2 punkty. Stąd też trój punkt.
Ale problem w tym jak znaleść trzeci mając te 2... |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
no spoko, spoko
ale niech ktos mi powie, gdzie sa te 2 punkty o których tak mowicie? z gory dzieki ;] |
$vboptions[postminchars]
|
Punkt pierwszy jest wyżej.
|
@Up.
Nie jest... sprawdź sobie w map edytorze... Cytuj:
Jestem pewien, że można by wymyślić jeszcze parę teorii... Pytanie tylko, czy to ma jakiś sens? |
Moim zdaniem gdyby nie ten tajmniczy Sof by nie było sensu gry na rookgaard :p
To my Rookstayerzy mamy szukać rozwiązania i kombinować ,aby po ciężkiej pracy osiągnąć nasz cel i zdobyć Sword of Fury. |
CIPsoft nienawidzi rookslayerow... to czasem sie zastanawiam poc oten caly sof
|
Cytuj:
@topic Te trzy punkty... gdzieś (chyba nawet w pierwszym poście tego tematu) czytałem, że odkryli dwa punkty mogące być trzecim wierzchołkiem trójkąta równobocznego. Można to sprawdzić. To znaczy tak jak w Lighthouse Queście - niech jakieś osoby staną w każdym z tych punktów (lub tylko w trzecim) a kolejna niech np. leci do wysepki z SoF lub do Mino Hell i spróbuje otworzyć drzwi. Może zadziała. A co do tej mapki - ta kreska bardzo przypomina mi trójkat Pitagorejski. Może by znaleźć trzeci punkt w oparciu o to? Ale wydaje mi się, ze za bardzo kombinujemy. W końcu Knightmare mówił, że "szukacie za daleko, a rozwiązanie macie tuż pod nosem". Ale nie psuję zabawy. Sprawdzę te punkty na Antice, razem z kolegami z klanu Halton. |
hmm z tego obrazka wynika że punkt SOF nie dzieli odcinka |12| na pół tylko to dostrzegłem
|
Nawet Master Slayer powiedział , że gdzieś musi być 3 punkt , który przywruci SoFa bądź coś w tym rodzaju.
|
@muminek666x,
Próbujesz wzbudzać w nas litość? Ludziska, mam dla was przykrą wiadomość. Tam nie ma żadnych przecięć. Srójkąt nie trójkąt, kupcia i siusiulki. Na Tibian Earth jest wszystko na dłoni. Można połączyć dwa punkty. ale to nic nie daje. :P Można poprowadzić ramiona trochę w górę, tworząc trójkąt... ale te ramiona można poprowadzić nawet do tasaka który leży za ladą Toma i uciąć sobie nim łeb! ^^ Vial |
Rozrysowalam trojkat rownoboczny i trojkaty 30, 60 o wierzcholkach w punktach znikajacych sofa. Z moich obserwacji wynike, ze na zadnym z wierzcholkow trojkatow 30, 60 nie ma pola dirt flor. Wiekszosc z nich na podziemnych poziomach mapy znajduje sie w wypelnieniu earth, a niektore na stone wall (da sie "uzyc" [?]). Poza tym wszystkie punkty na powierzchni leza na jakichs drzewach. Czyzby nalezalo uzyc drzewa, tak jak na Blood Herb Quescie?! Wierzcholek trojkata rownobocznego znajduje w domku Billego. Na poziomie +1 jest to dokladnie jego lozko! W podziemiach sa to spidery dla pacca. Ten wierzcholek stanowi jedyny punkt, na ktorym moze stac czlowiek. Jesli dodadza mozliwosc spania w reasting roomie Amber, to moze bedzie dalo sie rowniez polozyc w sypialni Billego(jeden z wierzcholkow). Stone walle bedace wierzcholkami zostaly w calosci dodane w update 7.9. Wczesniej bylo tam "earth".
Nie gwarantuje poprawnosci wyliczen. Istnieje mozliwosc pomylki o 1 sqm w prowo lub lewo a w tej sytuacji wiele by to zmienilo. Zaraz zahostuje obrazek i dam mapke z zaznaczonymi punktami. |
Jak to określił jeden z naszych polityków: "Pic na wode, fotomontaż ";)
|
Cytuj:
@Topic Faktycznie, przepraszam, sorry, wybaczcie, darujcie, odwalta się-pomyliłem sie i już! Ale cóż, to może być jakaś zwykła rzecz. Np. jak w Serpentine tower, gdzie mamy zapalić (czy tam-zgasić, nie pamiętam) pochodnię, żeby uwolnić elementala. |
A czy nie mozna przyjac ze trzeci punkt istnieje ale nie ma ze tak powiem w LINIACH, Kwadratach i innych figurach geometrycznych nic wspolnego z pozostalymi 2 punktami ?? W tibi chodzi o spotrzegawczosc i przypadek. A jak on to odkryl ?? Tyle lat poszukiwan i nagle trach ... znalazl 2 punkty a 3 to jak ?? Z Gwiazd wyczytal czy z fal ... Pamietajcie ze jezeli wogole kiedys byl quest na SOF to nie zostal on stworzony w ostatnich Updatach, czyli zadne nowe tereny nie maja z nim nic wspolnego.
|
Mam pytanie:
Czy jak sie w 1 z tych punktów wejdzie to będzie jakiś sygnał? np: lekkie wgniecenie podłogi (mozna to tak nazwać) tak jak w depo albo coś innego? Z góry thx. |
@up
nic sie nie stanie , poprostu jakbys wszedl na zwykla kratke ale bedzie efekt (zniknie spike sword) |
Jeśli już istnieje trzeci punkt to na bank musi to być w starych częściach rooka, starych jak spike sword.
A co jeśli istnieją inne punkty? Nie tylko ten trzeci? Punkty które powodują jakieś "czynności" które muszą nastąpić zanim Spike Sword zniknie? Co do tego jestem pewny w 80% że tak właśnie jest. Co do pojawiania sie Spike Sworda w innym miejscu, to jednak nie jest to prawdą. Po zniknięciu miecza z wyspy "rozpływa" się on niejako z mapy Tibi. Było to sprawdzane w ten sam sposób co odnalezienie tych magicznych punktów, za pomocą programiku do analizowania zmian w plikach z mapami (Zito chyba o tym mówił nawet na tym forum :) ) A i jeszcze warto pamiętać słowa niejakiego Mulfa - człowieka legendy "jeśli bierzesz się za jakiś quest, poświeć mu cały swój czas i energie. Miej przed oczami jego koniec i bądź pewny, że on tam jest i że ci się uda" |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
http://i26.photobucket.com/albums/c1.../narodziny.jpg To był pierwszy raz kiedy to widziałem, miałem w tedy jakiś 8 lvl, wiec to będzie coś koło 10 czerwca 2004 roku |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
1-nie dubluj
2-nie, on się pojawia gdzie indziej |
Na bank trzeba szukać w strefie dla facc.Tylko gdzie? Jest możliwe , że sof pojawia się gdzies na mainie??
|
Cytuj:
Powtarzam juz po raz n'ty. Spike Sword ZNIKA! Nie przenosi się nigdzie. Należy odnaleźć resztę "punktów"/trigerów aby można było go dostać w swoje łapy. Sprawdzane to było za pomocą tej samej techniki jaką odkryto te "magiczne hexy" (skanowanie plików z mapami w poszukiwaniu zmian). Samo zniknięcie Spike Sworda nie jest początkiem questa a jedną z jego części. Co do tego jestem pewny na 100%! |
Cytuj:
Sam nie wierzę w to, że SS gdzieś się pojawia (jestem skłonny przyjąć że pod tymi dwoma miejscami są ścieki, blablabla, i fala zmywa SS'a do oceanu i gasi ogień) ale z tymi hexami to sie upaaarłeś! Jak niepowemco! Te pliki zawierają mapy tibii (minimapę oraz obraz obiektów które tam się znajdują zawsze(budynki etc.)) a nawet jeśli zawierały by też informacje o przedmiotach, to do ch01ery jeśli WIDZIMY ten obiekt! W taki sposób jak ty to mówisz (stawali na polach i w chwili gdy plik się zmienił odczytali że SS(przedmiot) zniknął) teoretycznie można by sprawdzać gdzie ktoś położył lootbag (przedmiot taki sam jak SS-a nawet łatwiej zauważalny, bo wypchany przedmiotami na pewno zawierałby więcej informacji). Noo, istnieje też druga wersja jaką możesz walnąć. Że pliki zawierają informacje o programie pola/przedmiotu/obiektu. Suuuper! Można zobaczyć jaki numer klucza otwiera drzwi do MM, oraz co robi dźwignia u Toma! Albo nie! Skasuje sobie pliki, i wejde na pole w roothell! I co? Nic się nie stanie, bo nie mam magicznych hexów! Ziomie, brachu, człeku, ludziu, facet, koleś, Klocek, bucu, żulu, Proszę Pana, czy czym tam jesteś, zrozum, że to o skanowaniu hexów to Pi34dolenie o Chopinie! |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:29. |