![]() |
Jaką Wybrac Profesje Na NON-PvP
Witam ^^ chciałbym sie dowiedziec jakąprofesjąna non pvp sie najlepiej gra,i duzo zarabia GP =) i dosc szybko expi ^^
|
Sorcerer.. A drut to dla uhuw ale poexpic tez mozna
to tylko moje zdanie |
włąśnie sie zatanawiam knight albo druid.... wolałby mdruid ale podobno ma byc ten update dla knightow =P mam knighta i druida na 20+lvl ^^
|
masz skromne szanse ze ktos ci pozwoli wytrenowac przyzwoite skille, proponuje dowolna klase magiczna.
|
czemu ? skille trenuje sobie spokojnie nikt nie przeszkadza bo nooby o tym miejscu nie widza ^^ (folda) tam co trza pickiem wykopac ^^
(kurde no nie iwme ciagle kim grac) xD niech jakis mistrz mi tu napisze + i - knighta a druida na non pvp plx ? =P jak sie komus chce oczywiscie ^^ |
Co prawda nie wiem jak sie gra na non-pvp ale knightem jak będziesz chodzil na hunty z shooterami to przy odrobinie szczęścia do loota zgarniasz lwią cześć albo i więcej ;] a oni nawet o tym nie wiedzą a jak juz sie dowiedzą to i tak ci nic nie zrobią xD
|
Jak masz pacc to i ze skillami nie ma problemu. Ja proponuję mimo wszystko knighta (sporo expowisk, a nie jak sorc na przemian tomby, guardy, dragi ew. hydry, później piraci.) Dobry exp to elfy, dworci, żółwie, scaraby. Na pewno znajdziesz coś dla siebie.
|
Gram knightem na Neranie i wcale nie ma tak dużo noobów jak się wie gdzie chodzić skillować. Polecam Knighta :sword:
|
masz pac rob MSA, facc druta
PZDR |
Mam ek na non pvp _/ Kasa leci b. szybko jak bym chcial to bym mógl zarabiać 50k~ dziennie :P, ale to na paccu (dworcs;]).
|
Nie Paladyna xD!
Polecam rycka, ponieważ na facc ma kilka expowisk między innymi: EF, DC czy PoH. Rycka łatwo wyskillowac do 80~~ skilla na którym już może iść na Mintalwin, robić lootbagi 10k oz w jakieś 1-2h i łapać w ten sposób kase:) Druidem expisz praktycznie na facc tylko na guardach, więc ci się szybko znudzą, poza tym za mf zwracać ci się bedzie tylko, gdy bedziesz robić lootbagi. |
Cytuj:
Knight to profesja dla NO-liferów, polecam sorca, druta lub paladyna. (na facc ten ostatni jest najlepszy) |
Cytuj:
-Hi -No kill Please -plx itenz -no have no kill please <twoje monsterki do traina właśnie zostały zobite przez 8 lvl sorca z wandem> odkąd na Tibie zleciały się 10-13 latki i dzieci Neo to zrobienie 70/70 bez brania czegoś na uspokojenie to duży wyczyn. (na not pvp) @topic weź palka zrobisz 40-50 dista znacznie szybciej niż 70/60 knightem i już możesz w miare szybko expić. |
Cytuj:
Ciekawe czym chcesz expic na guardach druidem, czyżby różdżką która ma 1sqm zasięgu? |
Cytuj:
Mechanika tibii jest totalnie zjechana, glupszej gry pod tym wzgledem nie widzialem. |
Wez paladyna, zrobisz szybko 40-45 distance i juz mozesz fajnie expic na ghostland lub kazz (roty) a skill sam elci w gore z duza szybkoscia :)
|
Knight na facc ma do dyspozycji tylko expowiska oblegane przez mase noobów z wandami, ja jak gram palem to sobie pójde na ghostland poziom -3 z dsami i ghoulami w pierwszej jaskini i biegam po calej wybijajac dsy: zero noobow bo jaki noob z wandem przyjdzie na zbiorowisko ds? I zaloze sie ze robie tam wiecej expa (mój exp to około 20k/h) niz knight ktory expi razem z 5 innymi ludzmi w ef/dc/poh lub tez czeka na expowisko i robi 0k/h. (ja nie musze czekac bo na ds sie codziennie wbijam i nikogo nie ma) Nie musze chyba wspominać ze sie z samej kasy i viking helmetów zwraca bo inaczej bym tam nie chodzil. Pokazcie mi expowisko na facc gdzie knightem zawsze mozna sie wbic i jechac przez 24k/h??? A ja na ds tak moge, bo nikt nie przychodzi na ten poziom chociaz oczywiscie tyle nie gram ale moglbym.
Jesli chodzi o sorca/druta to sytuacja ma sie podobne jak u knighta + mogą ewentualnie pojsc na mniej oblegane expowiska z summonami (np. dragi gdzieś tam na draconii lub innych miejscach gleboko pod ziemia) i robić tam śmieszny exp pokroju 7k/h narazajac do tego swoje zycie. Takie jest moje zdanie a wy mozecie miec inne tyle ze ja to wiem z wlasnego doswiadczenia. I tak jak juz wczesniej ludzie wspomnieli palem wystarczy wbic 40 dista co trwa mniej niz 5 godzin czyli praktycznie w granicach bledu statystycznego (porownujac do calego czasu grania postacia) wiec mozna spokojnie powiedziec ze pal expi bez treningu. Ja osobiscie wbilem 33 dista i poszedlem expic na trollach z arrows i mi sie zwracalo bo jeszcze strzały dorabiałem w trakcie expa a 13 lvl do robienia strzal wbilem serpenciokiem na tych samych trollach. (hehe oczywiscie to nie jest prawidlowy rozwoj paladyna i bron boze tak robić ale mi się nie chciało podnosić spearów nawet do tego 40 :D) Na facc jedyną licząca się profesją jest paladyn a na pacc dochodzą jeszcze sorc i drut. |
Cytuj:
Dragi na wysokim lvlu napewno znajdzie się jakiś wolny resp Mintwallin zajęte często ale jak już expisz to przekracza 24k/h Nie jest "aż tak" źle jak mówisz> (jest jeszcze gorzej) |
Cytuj:
OF zajete jest przez 50+ knightow 24/7, dragi to samo przez knightow i paladynów 70+, mintwallin prawie zawsze ktos tam jest bo juz od 30 mozna expic a exp knightem wcale nie lepszy niz paladynem i wieksze koszta (nawet nie wiecie jak te mino guardy ciągną hp knightowi, prawie jak dwarf guardy >.>, palem omijasz to gówno na odległość) I na dodatek we wszystkich tych miejscach musisz robic knightem lootbagi zeby sie zwrocilo >.> Ja expie palem bez tego gownianego worka i mam wolna miejscowke 24/7 a strzaly kupuje sie 10 sqm dalej... Po prostu żyć nie umierać dopóki ktoś nie popadnie w rytunę i nie będzie zmuszony do zmiany miejsca ze wzgledu na nudy. Ja popadlem w rutyne expiac od 20 do 35 lvl na guardach wiec zmienilem guardy na ds i gitara gra. :D |
Graj PALADYNEM nie musisz skillować za dużo, (wystarczy do 45 a potem samo leci) a kase też nieźle można palkiem zarabiać. I jest dużo miejsc na facc gdzie możesz expic (kopalnie, ghostland, potem POH)
|
Cytuj:
Nie expi się na guardach tempestem, tylko z volcanica praktycznie do 45 lvla. Druid jest skazany na volcanica na facc do konca, chyba ze of tempest+hmm/gfb+monks i poh gdzie z tempestem mozna ladnie expać. Na pacc do 60~~ lvla volcanic sie przydaje na hydrach i necro:) Cytuj:
|
Na non-pvp kazda profesja jest dobra bo nikt cie niepkuje :D .
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Knight
<10 znaków> |
na non-pvp chyab najlepiej :
sorc : dobry na wszystkich światach ( kasy średnio ) paladyn : na non pvp mordęga i harówa , ciezko druid : chya najlepszy na non-pvp duzo kasy , latwy exp i leczy wiec o blokera nie trudno knight: + jak amsz skille wysokie i amly lv to masz male szanse ze ktos cie zabije ( doprowadzi do twojej śmierci ) przez co masz bezpieczniejsze skille i wogule zycie bezpieczniejsze - ciezko z lootbagami |
Lampa czemu gadasz takie głupoty? I to w każdym temacie? Nie nabijaj postów w głupi sposób tylko zrób to mądrze...
|
Najlepiej grac drutem :P NA kazdym swiecie go lubie :PAh te uhy
|
Cytuj:
|
Wez sorcka, najtrudniej jest do 60lvla, ale pozniej na dragach masz z gorki :)
|
ja gram trocha na no-pvp i twierdze tak knight jest dobry jak masz uhmakera ktury uhy daje ci za free sorc jest ogulnie fajny bo nikogo nie poczebuje ja gram druidem na honerze i jak bys tam zagral to bysmy sie dogadali <rub knighta> ale ja rzałuje rze nie mam palla :evul:
|
Grywam na Non-PVP, posiadam Knighta i Druida. I jak dla mnie, na początku lepiej się grało Knight'em, ale najpierw musiałem zrobić skille 40/40. Po tym zabiegu chodziłem na Rotwormy (12-13lv) i zarabiałem średnio ale stać mnie było czasami na zmiany w ekwipunku (6k za Fire Sword). Od 15 poziomu zaczęła się prawdziwa zabawa, posiadałem dużą ilość życia, runy (light magic missile) oraz Sorcera u boku. Robiłem za czołga, i razem chodziliśmy na Beholdery. Raz nawet dało się go wysolować.
Potem gdy zginąłem na Dwarf Soldierach (nawałnica, gdy wróciłem były 4 inne ciała) wkurzyłem się i zrobiłem Druida. Na początku nie jest źle, ale jest mały wybór potworów (Knight'em chodziłem gdzie dusza popadnie, zwiedzałem wszystkie miasta kolejno i biłem z run Wyverne). Aby Druidem chodzić gdzie indziej, należy zdobyć min 13 poziom (zmiana różdżki). I tak dalej expic aby znów zmienić różdżkę. Póki nie posiadasz czaru do robienia run gra się wydłuża, nudzi ponieważ musisz chodzić na to, na co możesz. Według tych opowiastek, lepszy jest Knight jeżeli masz trochę więcej czasu ale Druid potem ma to coś, coś co zachęca do gry. |
Cytuj:
Przestań grać na tej honerze tylko idź do szkoły prosze ! |
Knight....
Ja wole Knighta ! :wiking: Ale jak sie wbije 60\60 skille do 15 lvl [wedlug mnie to pozniej do 20 lvl-a idzie z gorki fajne sie hitki daje xD
|
Cytuj:
|
Huhu
Trzeba wziąść fajną profesje najlepiej pala takiego co strzela z boltów :P
Głupi temat, nie lepiej wymieni ktoś wady i zalety wszystkich profesji i nowi gracze sobie wybiorą ci co grają trochę już poznali te cechy + trochę inteligencji. Ci co teraz wpadli na taki pomysł powiem tylko jest już taki temat. Która profesja najlepsza ----- KuRwA ZaleŻy Dziękuje za przeczytanie posta Pozdro. |
Nie ma lepszych i gorszych profesji nawet na non-pvp , chodzp olecam sorka z tego powodu gdyz jak walicz czary obszarowy nei razisz blokera np. gfb, ue, mort hura mozesz te czary spokojnie walic tak samo knight jest odbry bo nie obrywa od sorka / druta ;]
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Na non-pvp możemy wybrać profesję, którą lubimy, lub którą chcemy spróbować sił. Wg. mnie najlepiej się grywa knightem. Szybko lecą skille, a potem szybki exp na fibuli ;p |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:06. |