Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wyniki testu po podstawówce. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=131349)

RozP 28-05-2007 21:09

Wyniki testu po podstawówce.

Jeśli jest temat o testach po gimnazjum... To czemu nie ma być i takiego?

Ja zdobyłem 38 pkt. Jestem z siebie raczej zadowolony (szczególnie dlatego, że do mojej szkoły chodzą raczej tumany i nikt nie miał więcej pkt ;s). Podzielcie się waszymi wynikami.

PS. Ja praktycznie byłem pewny tej ilości punktów xD

;[ Och, ach!
|\_;[ Spyerdalay?
)) \\

@Edit

Ee... Ja mam dobre oceny, a nigdy się nie uczę. Wystarczy chociaż troszkę uważać na lekcjach, żeby zczaić o co kaman xD

.Matrik. 28-05-2007 21:10

Nie żebym się chwalił, ale parę lat temu dostałem 40... Inna rzecz, że całość składał jakiś... dziwny człowiek, i było to na poziomie 2 podstawówki ;P

Nie żeby mnie to smuciło :)

Czarna_Mamba 28-05-2007 21:12

Nie pisałam, z powodu konkursu matematycznego.

predalien 28-05-2007 21:27

Ja pamiętam że zabrakło mi 3 punktów do max.

Honasolo 28-05-2007 21:47

Ha
Ja was rozwale.
Mialem 25 pkt bez uczenia, uwazania na lekcjach. xD (najmniejszy to byl chyba 4 pkt omg)

Po co sie uczyc w podstawowce jezeli czastka nauki zaczyna sie dopiero w gim???
Nie ma sie tu czym chwalic. ;[

@edit to down.
Nom porzucmy all nauke niech idzie sie jarac...
Zeby nie nauczyc sie czytac to trzeba byc naprawde jakims leniem patentowanym. ;p (chodzilo mi o 3-6 klase)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bastash (Post 1454913)
Wg mnie trzeba mieć potwierdzoną chorobę psychiczną, albo być totalnym debilem, żeby na teście w podstawówce nie wyciągnąć 30 punktów.

Dziex nawzajem :* Wiecej gnoju?

Heidar 28-05-2007 21:47

Podstawówka ? Czyli rok temu - dostałem 37 punktów, no i byłem jakby nie patrzeć dumny, bo drugi wynik w klasie (pierwszy to 39 ;d).

@Up
Żeby nie być debilem i nie być popychadłem

Zillek Edonek 28-05-2007 21:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Honasolo (Post 1454893)

Faktycznie,nie warto się uczyć w podstawówce i przedszkolu, po co mam umieć pisać i czytac, przecież nauczą mnie tego w gimnazjum!

MKenjiSxD 28-05-2007 21:51

;>

Ehh, słabo mi poszło ;p

Ja miałem 31 pkt.
Ale się sie uczyłem ^^.
U nas najmniej w szkole bylo 7 pkt.

;D

Bastash 28-05-2007 21:56

Cytuj:

Ha
Ja was rozwale.
Mialem 25 pkt bez uczenia, uwazania na lekcjach. xD (najmniejszy to byl chyba 4 pkt omg)

Wg mnie trzeba mieć potwierdzoną chorobę psychiczną, albo być totalnym debilem, żeby na teście w podstawówce nie wyciągnąć 30 punktów.

Cytuj:

Bez podstawówki nie wiedziałbyś jak się pisemnie dodaje, mnoży, dzieli, odejmuje etc. Jeśli to Twój szczyt marzeń to szczere gratulacje.

.Matrik. 28-05-2007 22:00

Znam gościa, który dostał 14 i z płaczem wybiegł z sali...

ripper 28-05-2007 22:01

Dajcie spokój z podstawówką. Ten test jest prosty jak pytania w audiotele. 39/40.

Zamor1 28-05-2007 22:02

pfff 4 lata temu mialem 34/40 no z matmy dobry nie bylem, teraz juz lepiej.
Najmniej w klase, a zarazem w szkole miala moja inteligentna kolezanka z klasy - 8 pkt...

Dark Sven 28-05-2007 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1454924)
Dajcie spokój z podstawówką. Ten test jest prosty jak pytania w audiotele. 39/40.

Pytania w Audiotele są proste? 0o

Nigdy, nie znałem odpowiedzi na pytania o em jak miłość w audiotele, więc takie proste nie jest.

30/40

Najlepszy z klasy- 4/40

Rosi 28-05-2007 22:29

Ja na próbnych miałem 20+
A teraz niestety słabo.. .ale nic się nie uczyłem.
17 punktów :D
Dobrze jak na moją szkołę.
:P
Mój przyjaciel 6 dostał.. Drugi najgorszy ze szkoły, a na próbnych dostał więcej odemnie.

O_o
Albo wszyscy kłamią albo Ja na prawdę słabo wypadłem :D

DRoN 28-05-2007 22:47

Według mnie nikt nie kłamie.
Ja napisałem 37/40 i się wstydzę takiego słabego wyniku. Ponadto uważam, że jeśli ktoś napisze na mniej niż 75%, to albo ma super pecha i trafiło akurat to, czego nie wiedział, albo ma już zadatki na debila.
Ps. Tak jak zdecydowana większość ludzi "zdolnych" (przeciętnie inteligentnych postrzeganych jako kujonów w podstawówkach i gimnazjach) praktycznie się nie uczyłem, tylko z lekcji pamiętałem.
Głupi jest system nauczania w ogóle. Przedszkole, podstawówka i gimnazjum, to można by zrealizować max 7 lat, a jak ktoś sobie nie daje rady, to niech uczy się tak, jak jest dotychczas (czyli gówniany poziom w podstawówce przez 6 lat i wcale nie dużo wyższy w gimnazjum przez 3 lata oraz oczywiście traktowanie dzieci w wieku 3-6 lat jak umysłowo chorych).

Lasooch 28-05-2007 23:01

Cytuj:

Dobrze prawi, herbaty mu dajcie!

Ja? Próbny - 40, prawdziwy - 39. 3 lata temu (teraz pisałem ten po gimnazjum, wyniki - się zobaczy).

@down: tato ;<

Bastash 28-05-2007 23:02

A co tam, nie będę gorszy:
próbny - 39/40
właściwy - 40/40

Pisane 3 lata temu. Do obu się nie uczyłem, a orłem wcale nie byłem (średnia w klasach 4-6 ~4.5). Wystarczy umieć myśleć.

>up
o_O mama?

Czarna_Mamba 28-05-2007 23:43

Cytuj:

Ha, moja teoria o ponad połowie klasy - debili się jednak potwierdza.

Tompior 28-05-2007 23:48

Nie znam czlowieka, ktory by sie uczyl do testu po podstawowce :D
Ja mialem cos kolo 38/40

Raul 29-05-2007 00:10

Patrząc na wyniki niektórych osób można się jedynie załamać.

Articuno 29-05-2007 00:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul (Post 1455207)

No właśnie, ten test jest serio na poziomie 3-4 podstawówki. Ja miałem rok temu 37 pkt. max z wypracowania:baby:. A propos jaki był temat wypracowania ??

Slythia 29-05-2007 00:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul (Post 1455207)

Na przyklad??

Mialam chyba 38... Eksperymentalny rocznik ^^ i walneli jakiegos dziwnego chronionego kwiatka, ktorego nie znalam. Wiecej nie pamietam.

Raul 29-05-2007 00:22

Nie chcę wymieniać konkretnych osób, ale zdobyć z takiego testu mniej niż 30 punktów, to naprawdę trzeba być "zdolnym".

Kele 29-05-2007 08:56

Z próbnego i właściwego po 39 punktów.

Exolius 29-05-2007 09:41

35pkt :/ cienko

Xantro 29-05-2007 09:46

Też 35;p Test był banalny, a ja popełniłem jeszcze banalniejsze błędy :/
Próbny - 37? 38? Nie pamiętam...
Na właściwym byłem 4 w klasie... Takie teraz pokolenie, udają supah mastah skatów i sie kończy poniżej 30... Najgorzej w klasie to 20 (klasa integracyjna) chodź u niego choroby psychicznej nie ma to ma jakieś tam opóźnione procesy myślenia czy coś takiego. Ale 20... O ludzie o narody!! :/

Exolius 29-05-2007 09:58

Dokładnie :P Pytania były łatwe, jak potem sprawdzałem to wszystko umiałem na loozie a na teście się nie zastanawiałem i mało pkt :(

Sobiera 29-05-2007 10:23

Ja miałem 38 pkt, najmniejsza ilośc w szkole to 4 pkt. Pytania są bardzo łatwe jednak stres i natrafienie na nieznane tematy może zabrać kilka punktów.

Onori 29-05-2007 10:34

Cytuj:

Nie chcę wymieniać konkretnych osób, ale zdobyć z takiego testu mniej niż 30 punktów, to naprawdę trzeba być "zdolnym".
Jesteś na tyle inteligentnym aby oceniać czyjś IQ na podstawie punktów z testu który pisali w podstawówce?. Serdecznie Ci gratuluje.
Znam osoby, które napisały na +25-30 i potrafią włożyć kółko w kółko a kwadracik w kwadracik - ba! moge powiedzieć, że pewne osoby są inteligentniejsze ode mnie w pewnych sprawach (a ja przecież napisałem na +30 pkt) i wcale nie zdiwił bym się jak by również Ciebie zagieli na paru dla nich "prostych" zadaniach, czy też nawet regułkach lub innych bajerkach (tu podkreślam ich wiek! trudno dawać osobie z gimnazium-liceum/technikum - zadanie na poziomie studiów). Chodź moża zostawmy redułki i zadania z tyłu, powiedz mi dlaczego osoba która napisała na mniej niż 30 osób chodzi do najlepszego liceum czy też technikum w mieście? Przecież jest głupi!
No coż, ale widze - że my mamy tu bardzo inteligentne osoby które potrafią określić już pewnie na poziomie przedszkola (czy wykonuje dokładną kopie "ślaczków"), inteligencje owej osoby i przewidziej jej przyszłość.

eerion 29-05-2007 10:42

Cytuj:

(tu podkreślam ich wiek! trudno dawać osobie z gimnazium-liceum/technikum - zadanie na poziomie studiów).
Taa.
Ja znam sporo osób, też byłem w tej grupie, która w 3 klasie przerabiała materiał, normalnie będący na studiach dopiero.
I normalnie z tym lecieliśmy

Cytuj:

powiedz mi dlaczego osoba która napisała na mniej niż 30 osób chodzi do najlepszego liceum czy też technikum w mieście? Przecież jest głupi!
Powiem ci coś - nawet najlepsze liceum ci nic nie da jak się sam nie będziesz uczyć. Te dobre cię będą tak męczyć, że jeśli zaliczysz rok, to zdasz maturę, ale może to być na granicy.
Nic poza tym.
Bez wkładu nie ma efektu

Cytuj:

Też się pod tym podpisuje.

A ile miałem pkt?
Nie pisałem. Nie ten rocznik

Onori 29-05-2007 12:02

Cytuj:

Ja znam sporo osób, też byłem w tej grupie, która w 4 klasie przerabiała materiał, normalnie będący na studiach dopiero.
Nie widzisz różnicy między moimi słowami a Twoimi? podkreślam słowo "przerabiała".

Cytuj:

Powiem ci coś - nawet najlepsze liceum ci nic nie da jak się sam nie będziesz uczyć. Te dobre cię będą tak męczyć, że jeśli zaliczysz rok, to zdasz maturę, ale może to być na granicy.
Nic poza tym.
Bez wkładu nie ma efektu
Co nie zmienia sensu mojego pytania - jak taka "tępa" istota mogła się tam dosteć?

Slythia 29-05-2007 12:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 1455503)
Taa.
Nic poza tym.
Bez wkładu nie ma efektu

Hm.. Wlasnie obaliles caly sens mojej nauki. Jakos od 1 podstawowki sie obijalam (nic nie robilam), w 6 klasie otrzymalam dzieki temu bardzo dobra srednia, dostalam sie do jednej z najlepszych szkol... Zdalam mature i nie czuje, ze ja jakos zawalilam przez kompletny brak nauki. Po protu wybralam przedmioty, z ktorych nigdy nie musialam sie uczyc (no prawie). Wiec nie podzielam twego zdania.

Lasooch 29-05-2007 17:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 1455503)
Taa.
Ja znam sporo osób, też byłem w tej grupie, która w 4 klasie przerabiała materiał, normalnie będący na studiach dopiero.

Coś w ten deseń, książkę z matmy dla 3 gim skończyliśmy dawno temu, teraz lecimy z materiałem z 2 klasy liceum (a przynajmniej w podręczniku dla 1 klasy liceum, który wpadł w łapki nauczyciela, tych tematów nie ma - prawa Viete'a, funkcja kwadratowa z parametrem i cośtam jeszcze - chociaż ten podręcznik nie jest dla klas z rozszerzoną matmą, może w tym coś jest).

@down (ad. skasowanego): wielkie dzięki ;*
nie ma za co :D - Wald~

Str4t0s 29-05-2007 17:11

Kiedys napisalem na 33/40.:faceoff:

Shanhaevel 29-05-2007 17:18

Bez kłamania:
próbny: ok. 38/40
właściwy: 40/40.

Wald_Kerius 29-05-2007 17:25

A może mi ktoś przedstawić w jaki sposób przebiega ten egzamin? Co w nim trzeba wykonać, jakie są polecenia? Wyczytałem z waszych postów, że trzeb było napisać jakieś wypracowanie. Jaki był temat w tym roku? Ja szczerze mówiąc kończąc podstawówkę czegoś takiego nie miałem i jestem ciekaw jak to teraz wygląda.

Meryba 29-05-2007 17:45

Wald Kerius tu są wysztkie pytania i odpowiedzi
http://www.oke.poznan.pl/pliki/arkus...prawdz_072.pdf

matiiii 29-05-2007 18:01

Rok temu:
z próbnych: 27-31/40
z normalnego: 35/40 (4 wynik w szkole :P)

Dark Sven 29-05-2007 18:32

O qwa!

Tibia jest boska. Większośc graczy jest po prostu niesamowita. Każdy zna minimum 4 języki, jest mistrzem świata w 3 dziedzinach, ma kumpli mistrzów, średnią powyżej 4,5; i po 200 lvl w tibii (każdy gra godzinę dziennie, nie maniaczy, nie przeżywa strat). Nie wspominając, że każdy ma 40+/40 z testu na koniec podstawówki.

Czuje się taki beznadziejny ;'(

Exodus 29-05-2007 18:52

@matii
jakas marna szkoła

@up
nie zalamuj sie dla takich jak ty tez sa szkoly =D

Ja pamietam jak pisalem kilka lat temu to mialem 40/40 jeszcze jedna osoba tez miala max(w klasie).W sumie ten egzamin jest prosty , prostszy niz probny...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:23.