Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Ostrożnie z Foldą! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1335)

Owoc 30-10-2003 19:36

Ostrożnie z Foldą!

Jak powszechnie wiadomo, Folda to świetne miejsce do polowań, ale trzeba uważać. Jeśli jesteś nowy, nie schodź za głęboko pod ziemię, bo np. wpadną na ciebie 3 orc spearmanay i kaplica. Jeśli zejdziesz do takiego miejsca, gdzie wszędzie jest lawa i idzie się takim jakby wąskim "chodnikiem" OD RAZU Z TAMTĄD ZNIKAJ!!! Można tam spotkać fire elementale, które spalą cię na skwarek w ciągu kilku sekund, nic miłego :(
A jeśli masz słaby ekwipunek to w ogóle nie idź na Foldę bo zginiesz od rotów i będzie lament :D :D Natomiast jeśli masz sensowny eq to bez problemu tam poexpisz nawet na 8 lvl. I ostatnia uwaga - na Foldzie zdarzają się PK, więc nie zabierać zbyt cennych rzeczy - wystarczy 20gp na transport, trochę jedzenia, lina (może się przydać aż niekoniecznie). Jak zginiesz to wielkiej szkody nie będzie :D :D

marred 30-10-2003 19:52

Echhh, za pozno, ja juz sie spotkalem z Fire Elementarem, dwa uderzenia przezylem (zostalo mi z 20 HP), niestety, nie zdolalem uciec przed trzecim uderzeniem i poszedlem do piachu. Ale miejsce fajne, znalazlem takie skarby, jak:
- baga pelnego viking helmetow (jakis biedak nie wiedzial, ze mozna opylic :P )
- brass armora na ziemi (j.w.)
- forse na ziemi (no coz, tu to wogole nie rozumiem, byo to ok. 50 GP)

UwE_007 31-10-2003 18:37

no wlasnie za puzno gdy tam bylem mialem 18 lvl i napadly mnie az 2 FE i doszedlem az do polowy =]
calkiem dobry rekord =]
a doszedlem do 2 drabinki i tam byly wlasnie 2 i zaczolem uciekac
no ale mnie wkoncu zabily =[
bylem na foldzie pierwszy i ostatni raz =]

Gumen 31-10-2003 18:51

ja tez raz bylem aleee barrdzo dawno ii baaardzo krutko zabilem tyylko kilka trolli i poszedlem :P

Soul Hunter 03-11-2003 13:35

A ja tam ciągle chodziłem poprzednią postacią,
miałem maga i od 8 lvlu spokojnie dojechałem do 14 kiedy to 3ba było pójść na coś silniejszego :)
w zasadzie to zabijałem tam tylko roty, mino, trolle i orki, ale nie robi. Szybko exp rósł, do czasu...gdy musiałem uciekać przed niejakim "Mazuron" który jest normalnie mass killerem. Gość niby nie wysoki lvl 21 chyba, ale atakował tylko słabych :/ ah ta Isara, ciekawe czemu się z tamtąd wyniosłem? :D

julita 03-11-2003 19:58

Tak czytam ten temat i to miejsce mnie bardzo zaciekawiło... Tylko czy moglibyście mi powiedzieć, gdzie jest ta Folda???????????????????????????
Mieszkam w Ab, czy będę mogła tam dojść????????
Z góry thx 8)

Szpila 03-11-2003 21:08

na zachód od AB
na mapie: http://www.tibia.pl/images/mapy/pozostale/respawn.gif w lewym górnym rogu takie biale nawet podpisane :P

julita 04-11-2003 17:47

A czy ta folda jest tylko dla pacc?
Bo z tego, co widzę to trzeba do niej dopłynąć...
Odpowiedzcie, plz... :]
Z góry thx ;)

Pikol 04-11-2003 18:23

Nie, Folda nie jest tylko dla pacc tylko dla wszystkich. Poza tym na Folde trzeba uwarzac rownierz ze wzgledu na pk.

Brat the Beard 04-11-2003 18:26

PACC

Folda nie jest PACC. Ja mam Free Accout i moj kumpel tez i jakos tam poplynelismy. Ja zabijalem na 9 lvl bez problemu mnostwo Forst Trolli. Stracilem 5 hp bo nie zdazylem podniesc wloczni podczas ataku 2 Trolli :D Wkurzylem sie wzialem swojego longsworda i zabilem odrazu 2 lodowe trolle. Pozniej jak z moim kumplem co ma 10 lvl poszlismy na poludnie jaskini, spotkalismy roty i minosy. Oczywiscie przeszedl moj wstret do rotow. Uciekalem, uciekalem i nagle stanalem i zaczalem walke. Pokonalem (sam :] ) rota i sie cieszylem. Po drodze z powrotem spotkaliscmy ok 10 lodowych trolli i odplynelismy na Maina.

Gremlin 05-11-2003 04:16

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez marred
znalazlem takie skarby, jak:
- baga pelnego viking helmetow (jakis biedak nie wiedzial, ze mozna opylic :P )
Takie skarby to sie nazywaja loot bag i jak by cie wlasiciel zobaczyl to albo on albo ty bylibyscie nastepnym glosem ze na Foldzie duzo pk :)

2 krodkie rady:
Na PvP nie zagladaj do cudzych lootbagow (ciekawosc skraca zycie)
Na non PvP nie trudz sie z robieniem lootbaga (nerwy skracaja zycie, a i tak nie doniesiesz go do depo).

Fred 05-11-2003 18:49

Ja wsumie nawet nie wiem gdzie jest ta folda :(:(:(

eerion 06-11-2003 05:27

Ja kiedyś w zamku ze smokiem koło Ab znalazłem faaaaaaaajny lootbag. Ktoś chciał go wciągnąć, ale dziura się okazała zasypana. My z kumplem go wzięliśmy, donieśliśmy do AB i sprzedaliśmy wyszło ponad 600gp na głowę!! to był fart niezły, ale jeśli tworzysz na PvP swój lootbag i masz niski level (do 20-25) to miej swój lootbag ciągle przy sobie, nie ukrywaj bo mogą szachnąć łatwo. Zresztą w ogłóle nie można uklrywać

Berials 08-11-2003 22:35

Ja się na folde wybieram i mam co do tego pytanie:
Z którego portu wypływa się na folde ?
Jest jakis northport czy co ten?

Gremlin 09-11-2003 09:17

Nie, idz od Carlin max na Polnoc a pozniej wzdlurz brzegu na Zachod, nie mozesz przegapic bo tam nic innego niema :)

Berials 09-11-2003 11:29

A czy opłaca mi się na 12lvl ze skillami 38\33, Knightem grając płynąć na folde? Moje wyposażenei to scimatar ,dvarfen shield,scale armor,brass legs,soldier helmet. Czy na folde płynąć czy na coś innego??

don'diego 29-02-2004 11:42

mialem malego pecha(a raczej duzego).
poszedlam na folde i pozabijalem frost trolle
poznij byla tam taka dziura i tam sie wspialem po linie
znalazlem tam polar beary
okazalo sie poznij ze che isc z tam tad a tam gdzie byla dziura byla ona zasypana.
(nie mialem shovel)poznij przyszedl gosc i uratowal mnie

więc co z tego wynika??
pewna rada

NA FOLDE BIERZ ZAWSZE I SHOVEL I LINE PAMIENTAJ ZAWSZE

Crofax 01-03-2004 18:24

Mam foldy serdecznie dosyć. Gdy wreszcie wskoczył mi tam wyczekiwany lv i wracałem do wyjścia i spotkałem gościa który zapytał: Cytuje : br?.
A potem dostałem fire bombą gfb i z kuszy i po wszystkim. FOLDA DO DU....!! (Cenzura)

------------------
Player on the trimera.

Pebiz 01-03-2004 19:17

eeeee tam wy gadacie takie straszne zeczy o tej foldzie bylem tam nic strasznego przyjemne frost trole troche grozniejsze polar bear'y (podkreslam ze mam 8 lvl)a tak to tam nic niema chyba ze w podziemiach tam bylem tylko troche bo mi sie pochodnia skonczyla a ogółem to jest ZAJEDWABISTA :):):)

Rodim 01-03-2004 20:01

Venore

czy z venore dostane się na foldę a jak nie to z jakiego miasta ??

Madi 01-03-2004 20:44

Hehe... jak bardzo dużo jest tam PK? Bo ostatnio chciałbym sobie troche pozabijać (PK aby było wszystko jasne :P). Może się wybiore ;)

Lord Muminek 03-03-2004 15:53

Ja tam chodziłem od 10 lvl'a i nabiłem 13 lvl na rotach, f trollach i minosach. Raz wybrałem sie ponownie na Folde (16 lvl) i poprzednio widziałem tam Slimki wiec postanowiłem se isc poexpic na nich (normalnie to rozwalalem Slima bez problemu) na poczatku byly 3 Slimki :D potem sie rozdzieliły i bylo 6 :O a na koncu sie zrobiło 8 ;( Zablokowały mi droge i You Are Dead. (ale jednego Slimka zabiłem :P )

Œwir 03-03-2004 18:43

Z Thais

Czy da się na Folde dostac z Thais?
Jeśli tak to za ile?
Nie mam ochoty na przeprowadzki........... :D

Termbest_pol 03-03-2004 20:36

Ale podajdzie mi linka do tego Venry plz bym se poszedl

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:07.