![]() |
Najlepszy hip-hopowy polski kawałek.
Narazie będe zbierał pomysły, później przeprowadzę sondę z pytaniem: która piosenka hip-hopowa jest waszym zdaniem najlepsza. Moim typem są : "Chwile ulotne" Paktofoniki. Proszę o wasze propozycje.
|
Slayer - Angel Of Death. ;)
@down Nie ma to jak nie znać się na żartach. |
@up
Czytanie jest Twoją słabą stroną, czyż nie? @topic Po raz kolejny temat tego typu? -,- Ogólnie trudno wybrać, ale pfk i k44. |
Najlepsza? Najlepsze to są wszystkie tworzone za pomocą tego ziomalsko fajnego programiku:
http://i41.photobucket.com/albums/e2...-223734-78.jpg PS Z tego działu muzyki praktycznie jedynymi podobającymi się mnie byłyby utwory, które stworzył DJ Łysy, głównie "Ale cyrk, ku*wa mać" o ile taki utwór można nazwać hip-hop'em |
Zdecydowanie K44 - Normalnie o tej porze.
Czujesz klimat, zią? ;> |
Peja - Mój Rap moja rzeczywistość wg mnie. Albo jeszcze WWO - W Wyjątkowych Okolicznościach.
|
Myśle że hemp gru, prawdziwa mądrosc ulicy, wersy takie jak "w morde je*ne ku*wy rozjezdzalbym walcem", albo "nienawisc do policji tak zostałem wychowany, ten kto z nimi trzyma już na zawsze jest przegrany" stanowią już trzon edukacji młodego człowieka, kształtując odpowiednio postawy moralne.
|
@ UP
Hemp gru ssie,i nie powinno się oceniać Rapu na jego podstawie ; / |
Peja - wszystko. Można często pośmiać się z idiotycznych tekstów, vide "Szacunek Ludzi Ulicy".
|
@Walekifa: Taa, piwo dla tego pana!
Najlepszy kawałek? Hmm... Myślę, że coś Paktofoniki |
Paktofonika - Priorytety
|
Cytuj:
@Hieyan: Heh śmieszny koleś jesteś... Właśnie z twoich tekstów to sie śmiać można hauha xD |
Cytuj:
|
Cytuj:
@top: nie znam tytułu, ale to. |
Kaliber44 - Do boju Zakon Marii
|
Lewa3wa - Ziomek 1.
Kawałek podany przez Lasoocha też jest dobry ;> |
Cytuj:
Weźmy tekst Oddziału Zamkniętego - Ludzie z ulicy Ukryty tekst:
Dokładnie takie jest moje wyobrażenie o ludziach ulicy, więc sory - po cholere tacy ludzie mają mnie szanować? Cytuj:
Cytuj:
|
Właśnie to chciałem tylko uchwycić z wypowiedzi Dobo
A oddziału zamkniętego nie słucham i nie wiem jakie maja rymy |
Oczywiscie ze:
1. Trzeci wymiar.. -wuuuf 2. wwo & venio i pele- u ciebie w miescie 3. limp ... - rollin 4. abradab- rap to nie zabawa I inne piosenki jaza, 2pac'a, eminema (nie wszystkie). |
Straciłaś cnotę.
|
O.S.T.R.y daje rade ;o
|
Cytuj:
Z listy na innym forum, pisane jakiś czas temu więc pare rzeczy mogło się zmienić: Cytuj:
NAS - Spoczywaj w pokoju Aniu NAS - Szkoła NAS - Aleja numer 6 grób numer 4 (lub odwrotnie z tymi numerkami nie jestem pewny misze z pamięci). @down Biorąc pod uwage, "eskowy hip-hop" to tak, ale jest wiele zespołów, które robią dobrze to co robią. |
A moim zdaniem polski hip-hop to dno...
|
Up@
Przegrana z komercjalizacją. Takie są tego skutki. |
Grammatik - Nie ma skróconych dróg
|
Kaliber 44 - Gruby czarny kot
albo Kaliber 44 - Garbaty anioł |
Cira - Dla Bialostoczan ; )
|
Cytuj:
|
kdk squad- poczatki
kiedy zobaczylem ten klip olsnilo mnie ehh, podziekowania dla pana Lecia, za przypominienie- to nie KBK lecz KdK! i pamietajcie- Lepiej nie krytykujcie KDK - moga was pozbawic zycia. |
Firma-Wirus Hiv Ho Polo
|
Vil pooopieram OSTRego!!
- 1 na 100 - Dzięki Super ;)) Wsłuchajcie się w słowa ;] "zamknij mordę o mnie bo nie wiesz kim jestem" Pozdro i polecam :] |
Większość rapu który słuchacie i tu wymieniacie to czysta komercha. Najlepszymi raperami i składami są grupy podziemne. Wystarczy wejść na odpowiednią stronę. Mogę się wypowiedzieć co do Poznania. Zdziwilibyście się ilu wręcz genialnych raperów nagrywa w Poznańskim Podziemiu jak np. Świerk czy Greg. Ale oczywiście mało kto z Was ich zna. Tak więc pozostaje mi zagłosować na moich undergroundowców których nikt nie zna... Heh.
Świerk - To miasto tętni rapem. |
PFK - chwile ulotne.
|
Emblema- to jest to
K44- + i - OSTR [30 minut] track nr 4 |
Cytuj:
Sluchaj czego sluchasz, i daj sluchac innym tego czego lubia. Sry 'miszczu', tez slucham slayera, burzuma, behemotha, CoB, DB i mase innych metalowych zespołów, ale nie jaram sie jak tym tak jak ty, i nie pokazuje zdjec naszywek na plecaku. @OT nie znam konkretnych tytułów, ale wiem ze kaliber ma naprawde dobre teksty, no i oczywiscie paktofonika. Reszta S.S.I.E aa...prawie zapomnialem o skladzie elo ziomów z KDK _./ |
Cytuj:
A tak na poważniej, to jakiś kawałek 2Pac'a, ale to raczej pod rap podchodzi, chociaż ja tam i tak nigdy tego nie odróżniam. A Polskich naj? to nie ma, polski hh ssie imo. Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Pierwszy Element z mojego miasta. |
Rybencja aka Fisch (po niemiecku brzmi bardziej krieg), Ty to jednak jesteś baran i rogi masz, zamiast płetw. Ma być najlepszy POLSKI hip-gniotowy kawałek!
edit: i mam nadzieję, że 2Pac to nie polski raper/hiphopowiec, bo to dopiero bym ignorancją błysnął xd edit2: a i czekam na ava, spiesz się albo Cię na sushi przerobię i zjem na surowo. |
Cytuj:
Oczywiscie, ludzi z "podziemia" Gdanska tez znasz? "Och jaki jha biedy - wszyscy wokolo sluc haja komercji tylko ja jeden wierny fan rapu slucham tego co trzeba" Co do ankiety. Praktycznie wszycho K44 z naciskiem na "+ i -". Paktofonika od biedy tez moze byc. Nic ze wspolczesnego - nawet "podziemnego" bo to w 95% dno. |
Firma - Na 100%8o8o
http://youtube.com/watch?v=O0z0SNUiVRY @na powaznie Buja ta jamajka, milosc w stu procentach, jaraj, jaraj, jaraj - ostry na prezydenta |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:28. |