Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Opinie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=136093)

SuperMag 26-06-2007 21:14

Opinie

Tutaj piszcie swoje komentarze związane z Update 8.0. To może ja pierwszy:P:

- Według mnie źle że udupili aż tak sorcerera oraz druida, nie chodzi o to że źle zrobili, że polepszyli knightów i pallów ale powinni nie zmniejszać siły Sorcererów i Druidów tylko powiekszyć jeszcze więcej Knightów i Pallków, wtedy to by sie zrównoważyło.

Pozdrowienia,
SuperMag

Wladca sedesu 26-06-2007 21:17

juz sie cos popsuło nie wbijesz na żadnego serva bo nawet charów nie logniesz bo error ze nie może polaczyć jakiś 20002 =/

Dragon Len 26-06-2007 21:18

Zmieniony wygląd Hatchetów i Power Boltów oraz nowy BP, narazie tylko to zauważyłem. I coś jest nie tak, mam palka 22lvl i 53 dista i gówno 60 w Liona, a w Carion Rotka po 120 siadało.

Up: Czyżby żal dupe sciskał? Może masz tibie 7.92 a nie 8.0, albo po prostu jeszcze serwów niewłączyli...

SuperMag 26-06-2007 21:20

dobry update?

no wiem właśnie nie moge nawet na chary sie wlogować, a wczesniej moglem. Hmm co jest grane ?? :D

@up
e no spokojnie :)

Dragon Len 26-06-2007 21:22

Hmm, servery od A do H napewno działają bo Harmonia działa :)

Bristan 26-06-2007 21:24

Wedlug mnie strasznie zespusli bronie. Chodzi mi o to ze do dobrych borni musi byc wymagany level. Mialem 41 lvl knighta i expilem sobie spokojnie z giant swordem a tu teraz buuuuuu 55 lvl wy,magany zeby miec gs.

CIPY ZROBCIE UPDATE DO TIBII 7.6

wedlug mnie z kadym updatem zamiast ulepszac tibii to cipy ja coraz bardzije psuja

SuperMag 26-06-2007 21:24

Thoria 0 GER
Titania 0 GER
Trimera 0 USA
Unitera 0 USA Non-PvP
Valoria 0 GER
Vinera 0 USA
Xantera 0 USA
Xerena 0 GER
Zanera 0 USA

tylko te serwery nie dzialaja jak na złość ja gram na Thori :D

P.S. Saphira tez nie dziala jeszcze
Saphira off GER

cielakmateusz 26-06-2007 21:25

Ja gram na Zanerze -.-

draenei 26-06-2007 21:30

W tym update pogorszyli wszystkie chyba profesje.Tylko oprócz palla. Przed Updatem moje hity z W Hammera przy skillach ~35/35 wynosiły 50-70 a best 100. Teraz poszedłem na trolle sprawdzić hity. Pudło, pudło pudło 3, 5, 7 i weszło raz 13 ale to wyjątek.

Myślałem, że ten update coś da nowego dla knightów, ale widzę, że trzeba sobie druida/sorca założyć.

@down
Widziałem to. To z Morning starem mam latać...

cielakmateusz 26-06-2007 21:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez draenei (Post 1513255)
W tym update pogorszyli wszystkie chyba profesje. Przed Updatem moje hity z W Hammera przy skillach ~35/35 wynosiły 50-70 a best 100. Teraz poszedłem na trolle sprawdzić hity. Pudło, pudło pudło 3, 5, 7 i weszło raz 13 ale to wyjątek.

Myślałem, że ten update coś da nowego dla knightów, ale widzę, że trzeba sobie druida/sorca założyć.

Lol!
Zauważ ze war hammer jest od lvla -.-

lolader 26-06-2007 21:36

A to czasami nie ejst tak ze jak nie amsz wystarczajacego lvl to wogole nie mozes walic z borni a nie ze walisz po 1,2,3??

Kup.Se.Musk 26-06-2007 21:46

Uptade bardzo dobry.Cipsoft dobrze zbalansował profesję.Jedynym minusem jest nowa ikona.

Jeżeli chodzi o bronie.To większość dostała wymagania lvl-lowe.Jeżeli założyssz broń która wymaga 30 lvl ,a Ty masz 20 to będziesz zadawał mniejsze hity niż z takiego serpent sworda ,,ponieważ DMG jest redukowany.Kumacie?:)

mlodysiwek 26-06-2007 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez draenei (Post 1513255)
W tym update pogorszyli wszystkie chyba profesje.Tylko oprócz palla. Przed Updatem moje hity z W Hammera przy skillach ~35/35 wynosiły 50-70 a best 100. Teraz poszedłem na trolle sprawdzić hity. Pudło, pudło pudło 3, 5, 7 i weszło raz 13 ale to wyjątek.

@down
Widziałem to. To z Morning starem mam latać...

ŻAL MI ŚCISKA DUPE! Gdy widze takie posty

Może sprawdź, poczytaj, popytaj...
War Hammer jest teraz od levela..

draenei 26-06-2007 22:18

@up
O co ci chodzi?
Wiem, że war hammer jest od lvl ale nie wiedziałem, że hity będą aż tak małe.

bulamen7 26-06-2007 22:35

juz serwery dzialaja ....update slaby moim zdaniem

Piotrek Marycha 26-06-2007 22:50

@Daranei - taaa normalnie teraz palek Overpowered! ja 53 pal vs 68 knight -->> 21:02 You lose 145 hitpoints due to an attack by XxXDxXxXx. -.- , moj best wyniosl 88, a srednio wchodzilo ~50, przy czym kumpel walnal mi 2x 140+ a 100+ nawet nie liczylem...

MasterGos 26-06-2007 22:58

ehhh... przed kilkoma sekudami moja kopia tibi wylądaowała w koszu pierwszy raz od 3 lat!!!

Mam dość tego, ludzie to juz nie jest darmowa gra pacc to nie cos co ma ulatwiac gre tylko sama gra. Te 90 zł to ja wole zainwestować np w silki z Silkroad online niz w konto premium. A najbardzej mnie wk$%^... to że all nowe skille(bo tak to się powino nazywać) są dl PACC. cool I tak Cipsoft nie nakłonił mnie na kupno PACC tylko do rezygnacji z tej gry.

Ale wam forumowicze radze zostac przy tej grze bo Cipsoft potrzbuje dużo kasy i (ja) nie chce byście zapychali serwy do innych gier.

Pa Pa...

Kup.Se.Musk 26-06-2007 23:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MasterGos (Post 1513534)
ehhh... przed kilkoma sekudami moja kopia tibi wylądaowała w koszu pierwszy raz od 3 lat!!!

Mam dość tego, ludzie to juz nie jest darmowa gra pacc to nie cos co ma ulatwiac gre tylko sama gra. Te 90 zł to ja wole zainwestować np w silki z Silkroad online niz w konto premium. A najbardzej mnie wk$%^... to że all nowe skille(bo tak to się powino nazywać) są dl PACC. cool I tak Cipsoft nie nakłonił mnie na kupno PACC tylko do rezygnacji z tej gry.

Ale wam forumowicze radze zostac przy tej grze bo Cipsoft potrzbuje dużo kasy i (ja) nie chce byście zapychali serwy do innych gier.

Pa Pa...

Tylko spójrz ,że Cipsoft dał najemnijszy abonament na rynku wśród innych MMORPG.W takim Silkroadzie masz o wiele drożej ,bo kupujesz różne tickety,małpki za o wiele więcej pieniędzy niż PACC.W dodatku w Silkroadzie masz masę botów ;) ,ale nie będę mówić o Silku ,bo to forum o Tibii.Pozdrawiam

Sigurd 26-06-2007 23:26

to update jest wedlug mnie zrypane! zle zrobili poniewaz dali bronie od określonych lvl i nie zdazyelm lvl wbic i teraz musze kupowac bron itd.

Parys 26-06-2007 23:33

Opinie

Co sądzicie o nowym update? Dobry? Zły?
Wszelkie uwagi, opinie i spostrzeżenia tutaj (-;

Even 26-06-2007 23:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kup.Se.Musk (Post 1513312)
Uptade bardzo dobry.Cipsoft dobrze zbalansował profesję.Jedynym minusem jest nowa ikona.

Jeżeli chodzi o bronie.To większość dostała wymagania lvl-lowe.Jeżeli założyssz broń która wymaga 30 lvl ,a Ty masz 20 to będziesz zadawał mniejsze hity niż z takiego serpent sworda ,,ponieważ DMG jest redukowany.Kumacie?:)

nie wypowiadaj sie tu 14-levelowy knighcie -.-

kumpel knight 127 położył z sova solo hydre na 1 uha.. wyrównanie profesji ?
moje hity z visa zmniejszyły sie o 25~ o sdkach nie mówie
niby hit o 25 mniejszy wydaje sie niewielką różnicą, ale to jest odczuwalne, gdy hity srednie to 135~ .. lol ?
wszystko bedzie teraz zajete przez knightów, pallów bo praktycznie na POH będą sobie 80-levelowi rycerze na legalu expic
d lair to samo
hydry ? to samo i to knight solo style bez waste (nie mówie o 50 levelach)

<33333 CIP

DRoN 26-06-2007 23:48

Cytuj:

to update jest wedlug mnie zrypane! zle zrobili poniewaz dali bronie od określonych lvl i nie zdazyelm lvl wbic i teraz musze kupowac bron itd.
Tak, ale teraz słabszą bronią zadajesz podobny, jak nie lepszy, dmg.
Czuć różnicę. Odpaliłem z nudów Tibię, żeby zobaczyć power knighta. Wziąłem mojego 24 knighta (skill 56, knight axe) i może max dmg dużo nie skoczył (nie przekraczam dmg 110, a besta mam 130), ale średnia hitów ostro poszła w górę. Dwarfy soldiery wchodzą średnio na 2 hity (70-80 i 55-65). Roty na 1 hit. Do tej pory nie miałem żadnego dymka i hita poniżej 20 nie licząc takich, że potworowi zostało poniżej 20hp (a wbiłem już 3k expa).

Mam pytanie. Czy ten czar "rzut bronią" jest dla facc i gdzie i za ile można go nabyć?

Turilot 26-06-2007 23:55

Grałem tylko chwilkę po upie i uważam, że jest dobrze. Ograniczenia poziomowe dla broni to najfajniejsza rzecz jaką mogli zrobić. Nie podoba mi się tylko wygląd royal helmetu teraz wygląda jak nocnik z plasteliny.

kajkoikokosz21 27-06-2007 00:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 1513636)
Co sądzicie o nowym update? Dobry? Zły?
Wszelkie uwagi, opinie i spostrzeżenia tutaj (-;

Dla mnie normalnie super bo knighta mam. Ale jak słyszałem i widziałem to inne profesje nie ubolewają nad swoją słabością... Nawet lepiej- już spotkałem parę wysoko lvl pk -.-

Elmer 27-06-2007 00:41

Jest takie powiedzenie: "kto daje i zabiera ten się w piekle poniewiera".
Stworzyłem swojego maga za czasów "dominacji knightów". Dobrze wiedziałem co wybieram. Sorc był wtedy słaby, ale elitarny. Niewielu podejmowało się gry tą profesją. Zauważcie, że gdy nadszadł zimowy update 2006 mimo wzmocnienia sorca nic nie zabrano knightowi. Ba dostali możliwość bardziej opłacalnego huntu z użyciem manafluidów. Teraz Cip soft pieprzy wszystko co może.

Wiadomo, że Cip soft od jakiegoś 1.5 roku wprowadza zmiany dążące do sprowadzenia jak największej liczby dzieciaków, poprzez coraz to nowe update. Wg mnie to nie jest w żadnym stopniu ta sama tibia co kiedyś. Nie czuje się tego czegoś co pare lat temu przyciągało do tej gry. Komercja wzieła górę. Przykre i prawdziwe. Moje miejsce jest gdzieś w tibii 7.1-7.6 więc grać już ne zamierzam ;)

Dragone 27-06-2007 00:42

Mi sie strasznie nie podoba przez 1 rzecz, gram na serverze nonpvp.
I nie mogę trenić ponieważ jedynym źródłem skili był SLIM ale teraz cipsof zwiększył dmg i nie moge trenic bije w tego slima z knifa na full defa i brakuje summonow best hit to 23 LOL

Rafayen 27-06-2007 00:44

Wydaje się fajny nawet =P Najwieksza Afere zrobią Sorki Druidy ale i tak tydzień popłaczą i bedzie ok =P

Bardzo podoba mi się to że nie można używać wszystkich broni na 10lvlu czy tam 20 =P

Lirdej 27-06-2007 01:06

Mi update średnio się spodobał. Fakt jestem nisko lvlowym sorkiem, ale mniejsza z tym. Jeśli chodzi o lvl broni to z nie którymi przesadzili i to sporo. Dmg nie sprawdzałem nie wiem. Obniżyć o kilka procent atak sorka myślę, że było to jednym z lepszych wyjść (choć to bardzo ugodziło high lvlowych sorków). Zmierzam do czego innego. Otóż przestańcie narzekać jednemu to się nie podoba, drugiemu to. Nie podoba się, nie graj. A gadanie, że teraz wszystkie miejscówy przez palów i knightów będą zajmowane to aż żal za dupe ściska. Przed tym update to właśnie knighty i palkowie tak mówili. Teraz może się jakoś wyrówna. Taki sork to bez jaj był wymiatacz teraz mu ukrucili siłę i bardzo dobrze. W ten sposób nie będzie noobów sorków (może i w tym mnie), którzy uważali, że jak sork to wszystkich ściągnie.

Marvelo 27-06-2007 09:22

Jak dla mnie update do bani. Sam gram knightem i nie zrobił mi ten nowy update, bo i tak noszę broń dla wyższych lvli. Co kolejny update, pojawia się pełno 10-latków, którzy nie wiedząc nic o tej grze mogą wbić high lvl. Tibia 7.5 była the best.

Laleczka voodo 27-06-2007 09:39

@Even

tak cie to martwi? zrob sobie knighta...

@Topic

wg mnie update wypadlo niezle.. chociaz i tak napewno beda jakies poprawki ;p

Babanek 27-06-2007 09:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marvelo (Post 1514217)
Jak dla mnie update do bani. Sam gram knightem i nie zrobił mi ten nowy update, bo i tak noszę broń dla wyższych lvli. Co kolejny update, pojawia się pełno 10-latków, którzy nie wiedząc nic o tej grze mogą wbić high lvl. Tibia 7.5 była the best.

Update super... Prof. Knight i pall były słabe przez długi okres czasu zawsze dostawaly w dupe przez sorc -.- Mam sorca a kine mialem to wiem jak to jest.
po 2) zrobił zwiększyl ci hity :) ale cuz... po 3) 10-latek nie wiedząc nic jak może kupić czar ? :S

Ice and fire 27-06-2007 09:44

dla mnie wszystko dobrze ... ale nowe czary knighta dla pacc .... a przecież odebrali hmm i gfb ..... fajna rekompensata mam nadzieje że to zmienią lol ...

Babanek 27-06-2007 09:46

Mi nic nie pszeszkadza teraz jest dobrze.
Jestem zadowolony z update :)

pablomorales 27-06-2007 10:26

no ale chyba wszyscy zapomnieli ze Cip Soft robi ta gre dla pieniedzy a nie w czynie spolecznym, wiec ich nie interesi ze facc stracili, zrobia wszystko zeby przyciagnac kase i niewazne ze to beda dzieci. Kasa to kasa. zreszta nie znam firmy robiacej gry komputerowe zeby dawala cos free. a jak byla to znikla juz dawno.

Xeve'h 27-06-2007 10:59

No mi sie podoba, tak jak wczesniej w ludzi nie moglem przekroczyc hita za 80 tak teraz w testowaniu hitow odpowiednio na ek z enchanted spear weszlo 135, w ed weszlo 159, a co do potworkow to w kongre 309. Szkoda tylko ze tak sd oslabili no ale ciesze sie ze ms stracil, bo taka roznica jak byla wczesniej miedzy profesjami to przegiecie :D

Pienkna Knight 27-06-2007 10:59

A ja nie wiem co o tym całym updacie myśleć...Z jednej strony super - z moimi skillami zabiłem guarda na 2 hity....ale z 2 strony....Podczas treningu zabiłem Dwarfa zwykłym clubem na 5 hitów na balanced...:/ trening będzie teraz duuużo cięższy:///

knight-kuba 27-06-2007 14:49

fakt skillanie bedzie ciezkie sam obecnie skillam i widze roznice ( a skillam na slimach) zreszta wg.mnie to troche przesadzili z tym update poniewaz i owszem byla znaczna roznica miedzy sorkim a najtm/palem ale mogli sorka zostawic w spokoju a najta/pala polepszyc i wtedy bylby git a tak to ciezko choc najt bedzie lepiej expil i bedzie w stanie solowac to coraz mocniejsze potworki -->wiec dla mnie bomba:D

Revoyalito 27-06-2007 19:52

@up
Całkowicie się z Tobą zgadzam. Fajnie, że ulepszyli najta/pala, ale sorców i drutów mogli zostawić w spokoju. Sam gram sorcerem i dalej przy nim zostane bo mi sie gra przyjemnie więc nie widzę powodu dla, którego mam przeżcuać się na najta jak masy dzieci neo.:baby:

SuperMag 28-06-2007 00:06

Update...

Dokładnie, powinni Sorców i Drutów zostawić w spokoju i tylko polepszyć tych Pallów i Najntów, bo przegieli z tym Update naprawde jak mój BestHit w Scaraba na skilla 65/63 to 205 to co jest grane ??!!! Jestem w 50% zadowolony z UPDATE.

Z pozdrowieniami:
SuperMag

Piotrek Marycha 28-06-2007 01:06

@oslabienia sorcow/drutów - wrócili do systemu tibi 7.5 tylko ze w inny sposob, mianowicie sorc low lvl jest slaby i sie ciezko gra a potem sie równa a na koniec przezyzsza ( TAK PRZEWYŻSZA! MDW dalej sieka z sd tysiącami a Seromontis moze o takich hitach pomarzyc!)

@wzmocnienie palkow/knightow - na pierwszy rzut oka pojawiaja sie obawy ze przegieli w druga strone ale zobaczy sie wszystko w praniu za tydzien albo dwa

@pvp - qrfa, dodtad JEDYNA profka ktora mogła zagroźić życiu innego gracza był sorc(WTF?) knight i palek to mogli sobie postukac tylko z broni ... pomyslcie, co czuliscie kiedy bil was 100ek? bo ja bym sie tylko zastanawial czy nie przyjda jego kumple, bo solo to mógł pucowac pałki, a 100 ms w chwile nieuwagi mogł mnie rozjechac ... (btw patrz profil)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:35.