![]() |
Pytanie o keylogger
Czesc jestem tutaj nowy i mam pytanie:
oto lista moich procesów mogł by mi ktoś powiedziec które z nick to keyloggery oto screen: [IMG]http://img243.imageshack.us/img243/6...cesyso0.th.png[/IMG] |
..........
Trudno powiedziec:confused:....... ale wejdz na stronke www.tibia.pl i tam jest forum :D i w poradnik i tam jest temat o keyloggerach: jak usunac i itp.
Zobacz .......... |
taskmgr to keylogger, spróbuj zamknąć proces to wyłączy ci Menedżera Zadań żeby zapobiec usunięciu tej strasznej maszyny.
A tak na serio: wystarczy ci skan (też lubię NODa) żeby takowe znaleźć, a taskmgr to proces Menedżera Zadań. Btw. Nazwę procesu keyloggera można dowolnie zmieniać, więc mógłby to być równie dobrze "twojastara*****" jak i "svhost*****". |
Probowalem to zamknac ale sie nie da da sie to jakos usunac??
|
Jak się nie da usunąc, to, to pewnie OWNTIBIA!!!1!1111oneone..... Ale nie bój się, tibia.org.pl i sciągasz OWNtibia deleter :} Ale jeśli źle mówię to mnie poprawdzcie :D
|
Mam Noda ale jak daje skan to mi nic nie wykrywa ale jak to mozliwe ze ten plik to keylogger jak dawalem to samo u kuzyna ktory dzis kupil se kompa dalem menager zadac i tez to samo bylo
@up Wolal bym nie sciagac z tamtad |
Taskmgr to proces Menedżera zadań, już to pisałem prawda? To nie jest żaden wirus.
|
Ściągnij Process Explorer (Properties>/google) i Rootkit Unhooker i obadaj, co znaczą poszczególne procesy.
Cytuj:
|
@Thero
W co kliknac w nodzie zeby sprawdzic czy nie ma keyloggera?? |
Zrób skan hijackthis i wrzuć go na forum, bo na przykładzie screena z Menedżera zadań ciężko cokolwiek powiedzieć.
|
@up
A gdzie to zrobic bo nie wiem. CHodzi mi o to ze juz 2 razy mnie shackowali w tym tygodniu 3 razy padlem przez hack a wczoraj u kuzyna kupilem na allegro 3 cc zalogowalem sie u niego kasa byla i nie che jej stracic |
|
Zrobilem skan i ktore to sa keyloggery?
Cytuj:
|
Inti
Nie rozumiesz ze w keyloggeze mozna zmienic swoja nazwe.Keyloggerem moze byc naprzyklad proces tasklist... raczej ciezko samemu odruznic coto keylogger a co nie wiec raczej nie pisz takich debilnych tematow zeby sobie posty nabic ...
|
Nie loguj się u siebie, jak już to u kuzyna. Zrób formata. I graj u siebie.
|
@up
A nie da sie bez formata? |
@up
Chyba nie. |
Masz tyle gówna na kompie, że jedyną metodą na wywalenie tego shitu jest format. Twój komp jest okropie zamulony... A jeśli nie chcesz robić formata, to przeciedzisz kilka godzinek na wywalenie tego wszystkiego ;]
start > uruchom > msconfig > uruchamianie. zostaw tylko GG, antyvira i to ci w zupełności wystarczy. @edit Cytuj:
|
@up
Jak wywalic te zeczy co mi pokazales? |
Chłopie, z tego co widzę, to jesteś skazany na Tibię i Avasta do końca życia. Wszystkie inne rzeczy to sobie odpuść.
Jestem w ogóle pod wrażeniem, że przebrnąłeś jakoś przez proces rejestracji na forum. Ile Ty w ogóle masz lat? |
Kurde ktos mi wyslal keyloggera nie wiem kto mnialem go pierwszy raz więc nie wiem nigdy sie nie bawilem w takie rzeczy.
Czy Own tibia deleter dziala sciagnolem z tibia.org? |
Nie, nie dziala, i zadne skany tez ci nie pomoga, own tibia jest najczesciej niewykrywalna, zreszta masz tyle syfu na kompie ze nie wiadomo, bardziej by nam pomoglo jakbys napisal jakie gowna ostatnio sciagales.
|
Harpun wrzuc na looz.
Chlopak ma problem i chce bysmy mu pomogli, wiec moze jakos trzeba mu wytlumaczyc co i jak a nie sie na niego drzesz! |
tibia 8.0 z www.tibia.com i chyba tyle
A i jeszcze przed update sciagnolem tibie 8.0 to byl link z keyloggerem bo przez przypadek kliknolem w link Nie mówcie o formacie bo to jest tez komp mojej siotry a ona ma tu prace i inne zeczy pozatym ja mam dużo ważnych żeczy |
Cytuj:
Napisz nam spokojnie co ostatnio sciagales i z kad. |
C:\WINDOWS\SYSTEM32\winlogon*****
C:\WINDOWS\system32\services***** Te jak dwa napewno, ale rowniez beda jeszcze jakies z nazwa tego czego sciagales, a masz tyle gowna ze tylko format ci pozostanie. |
Te plkiki mam usunać bo nie bardzo rozumiem twojego posta
|
Cytuj:
To ważne procesy systemu, jak chcesz sie pozbyc owntibi to może użyj FindIt (download tibia.pl) albo usuń Kod:
C:\WINDOWS\services***** Kod:
O4 - HKLM\..\Run: [Windows] C:\WINDOWS\services.e xe |
Sciagnolem pisze mi ze znaleziono own tibie, daje usun i mi sie pokazuje:
[IMG]http://img124.imageshack.us/img124/7...iojhak4.th.png[/IMG] |
daj jescze loga z hijackthis
a pracujesz na koncie z uprawnieniami administratora? |
Jak siostra ma pliki to zgraj je na płytkę.
|
Jak tak czytam wypowiedzi tego nieszczęsnego małolata to aż żal...
1. Oczywiście, najlepiej wchodzić na strony typu: www.tibia.freepacc111.ze.pl podawać tam swoje passy. 2. Oczywiście najlepiej ściągać scrackowane blackd proxy (tego sie nie da scrackować...) w dodatku z zakończeniem exe. 3. Dobrą radą jest też wchodzenie na strony podawane na kanale Trade i podawanie tam swoich passów aby "dołączyć do gildi" 4. Świetny pomysłem jest ściąganie "gołych fotek mojej 18 letniej siory" z zakończenie exe. bądź innym nędznym syfem. 5. Jeśli jesteś wrażliwy nie czytaj tego: Jeśli nie umiesz grać w Tibie to w nią nie graj Żeby się zabezpieczyć przed kg to ściągnij jakiś firewall (bankowo nie masz), ja polecam PC Tools Firewall Plus. Po co pytasz? Pokaże na przykładzie KG o nazwie scvhost (prawidłowo bez c lecz evul h4x|0r zmienił nazwę). Otóż tak: włączasz Tibie, logujesz się... wyskakuje ci komunikat od PC Firewall Plus że coś próbuje nawiązać połączenie do netu. Ty klikasz "BLOKUJ" i nasz Master Hacker może ci naskoczyć ;) (nie, jeśli myślisz, że każdy KG wygląda tak jak mój przykład mylisz się, ja podałem jedynie bardzo prosty i prymitywny przykład kejlogiera) |
A może po prostu uruchomimy ogólno-forumową akcję nie pomagania noobkom i niech się uczą na własnych błędach, albo niech wypier****ją.
|
Cytuj:
|
To s*******ajcie jak nie masz nic do powiedzenia to niepisz noobie
|
@Up
Nie chodziło mi bezpośrednio o ciebie, ale codziennie dostaje na PW wiadomości od nobów i mniejwięcej tak wygląda konwersacja. -Pomoszesz mi uzunąć gejloggera plax -Daj loga z hijackthis -A zkąd to wziać ? -www.tutaj ;) . pl -i co ? -www.poradnik.pl ;) -Nierozumie I jak tu takiemu pomagać -.- |
Cytuj:
@Flasherq Mam NODA jezeli to nie starcza daj jakis link do jakiegos firewalla |
Cytuj:
http://img120.imageshack.us/img120/8...edalienrx1.jpg |
@up
Co ma znaczyc twój post bo nie bardzo rozumiem a z tamtym wytlumaczeniem to zartowalem |
Cytuj:
Co do firewalla to podałem nazwę tutaj masz link: www.google.pl ... albo nie, nie będę bardziej cię poniżał podam dokładny link: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=84&id=2161 EDIT: Gratuluję niewiedzy. LEKCJA 1 Temat: Co znaczy słowo OWN3D? - ćwiczenia |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:57. |