Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wasze Ulubione Gry (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=144069)

Zati 15-08-2007 16:55

Wasze Ulubione Gry

Możecie Podawać Tu Tytuły waszych ulubionych Gier.

Moje Ulubione Gry To :

1.Shogun Total War
2.Fallout 2
3.Comand & Conquer : Generals
4.Total Overdose

Honorowe MIejsca Zajmuja :

.Starcraft:Brood War
.Dune 2000
.Sudden Strike
.Sudden Strike Forever

Vanhelsen 15-08-2007 17:06

1. Medieval Total War II - choć gra nadal wymaga wiele dopracowania ale lepsza od I
  2. PainKiller Black Ed. - prosta, tania, z niezłą grafą i... polska :P
  3. Oblivion - co jak co, ale jeden z lepszych RPGów ever...

Tovob Lard 15-08-2007 17:21

1.thps2
2.mohaa
3.cod
4.twierdza

Exodus 15-08-2007 17:42

Huh Juz dawno w takie gry nie gram ,ale:
1.Seria GTA
2.EA SPORTS , ogólnie Fify,NHL ,NBA
3.Kangurek Kao xDD

dartra111 15-08-2007 17:49

-Oblivion IV (najlepsza gra jaką widziałem :) )
-SA-MP (mniej w to gram przez tibie ale polecam)
-Worms wszystkie części (chociaż dawno nie gram)

Żyłka 15-08-2007 17:49

-wszystkie gta
-wszystkie gothici
-mafia (!!!)
-half life 2

SirVanTheKnight 15-08-2007 17:57

Lista Wszechczasów

Taak. Więc teraz to tylko Tibia i czasami Little Fighter 2.
Ale do mojej Wypaśnej Listy Wszechczasów należą:

Jagged Alliance 2 - MEGA HIT!
Fallout 1 i 2
Twierdza i Twierdza: Krzyżowiec
Little Fighter 2
Sea Dogs

A Shoguna - Total War właśnie szukam - BTW, jakby ktoś znał darmowego linka do tej gry po polsku, może być torrent, to bardzo proszę!

Yoh Asakura 15-08-2007 17:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1604734)
  1. Oblivion - co jak co, ale jeden z lepszych RPGów ever...

Hahahaha, omal się nie zakrztusiłem ze śmiechu. Jak można taką pokraczną grę nazwać jednym z najlepszych RPGów ?
@Topic;
Gothic, cała seria. Supreme Commander, Football Manager 2007, PES 6 i The Sims 2. I sentymentalnie Dark Earth i Little Big Adventure 2.

Hieyan 15-08-2007 18:00

Jagged Alliance 2, Kotory, Deus Ex.

Duch Niespokojny 15-08-2007 18:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dartra111 (Post 1604791)
-Oblivion IV (najlepsza gra jaką widziałem :) )

To nie Oblivion IV, tylko czwarta gra z serii The Elder Scrolls o podtytule Oblivion.

Co do tematu:
  1. Betrayal at Krondor - najlepszy erpeg (i w ogóle najlepsza gra) chyba po wsze czasy.
  2. Planescape: Torment.
  3. Fallout 2.
  4. Kohan: Battles of Ahriman.
  5. Rainbow Six.
  6. Heroes of Might and Magic 2.
  7. Championship Manager.
  8. Civilization 2.
  9. Space Empires 3.
  10. Age of Empires.

Fiszbin 15-08-2007 18:15

Saper i Kierki, innych nie znam :/.

Dark Sven 15-08-2007 18:16

Tibja tibja tibja, nje moge bes tibji rzyć!11

1. Americas Army
2. Fifa
3. AoE2
4. MoHAAS
5. MoHAA
6. NfS 5
7. M&B + dodatki

Prócz pierwszych dwóch numerów, kolejność przypadkowa.

Marcin24 15-08-2007 18:24

1. Cold Zero
2. Unreal Tournament
3. Tribes Vengeance
4. Colin McRae 2
5. Warlords 4
Mógłbym jeszcze wiele wymieniać, ale te gry są najbardziej ciekawymi grami w które grałem.

Pulaski 15-08-2007 18:44

TIBIA!!!
A oprócz tibii to:
Counter Strike (w to też gram aktualnie)
Wszystkie Gothici
Dark Messiah
Splinter Cell
Thief 2 i 3
Settlers 2

Sylwia656 15-08-2007 19:02

1.Gra wstępna xD
2.Fallout 2
3.Battlefield 2
4.Warcraft 2
5.Starcraft
Kolejność nieprzypadkowa ....

Vanhelsen 15-08-2007 20:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1604805)
Hahahaha, omal się nie zakrztusiłem ze śmiechu. Jak można taką pokraczną grę nazwać jednym z najlepszych RPGów ?
[...]

Można, powiedz mi, czemu ta gra nie zasługuje na miano jednego z lepszych RPG?
Bo nie spędzasz 3 dni na tworzeniu postaci? Bo fabuła jest be czy widok FPP jest be?
A by nie było, dodam do swojej listy jeszcze jedną grę:

Seria NFS - ale bez ostatnich tytułów (Carbon, U1, U2)

Reflux 15-08-2007 21:10

Cóż oto moja lista:

1) Zaszczytne miejsce pierwsze muszę dać Fallout'owi 2 i 1.
2) Nieco gorsze miejsce zajmuje seria Baldur's Gate.
3) Trzecie miejsce należy się StarCraftowi . A więc Starcraft.
4) Planescape: Torment. Musiał się znaleźć na mojej liście.
5) Piąte miejsce zajmuje Counter Strike za innowacyjność.
6) Natomiast szóste miejsce zajmie seria Icewind Dale :) bo lubię dolinę.
7) Seria Elder Scrolls , co tu dużo mówić :P
8) Warhammer 40000 Dawn of War wyjątkowo dobra gra ^^
9) WarCraft 2 i 3 nie mogło ich zabraknąć na tej liście.
10) KotOR n/c.
Te gierki są naprawdę dobre nie to co Tbia ;P

Yoh Asakura 15-08-2007 21:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1605037)
Można, powiedz mi, czemu ta gra nie zasługuje na miano jednego z lepszych RPG?
Bo nie spędzasz 3 dni na tworzeniu postaci? Bo fabuła jest be czy widok FPP jest be?

Bo jest koślawa, nudna, liniowa i plastykowa. Nie ma za grosz klimatu, za cholerę nie można się wczuć w tą pokraczną postać którą się stworzy. A brak klimatu dla gry cRPG to grzech śmiertelny. Poza tym jest cholernie liniowa. Jedyne misje przy których można było wybrać własną ścieżkę to te z bractwa zabójców, ale i one nie były zbyt nieliniowe. No i jeszcze animacja postaci. Gdy dwie osoby walczą, to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Tak beznadziejnie wykonanych animacji nie widziałem jeszcze w żadnej grze.
I apropos fabuły - nie no, tak wyrafinowanej nie widziałem już dawno. Jesteś wybrańcem cesarza, a teraz idź i uratuj świat, tja...
I byłbym zapomniał - fizyka. Śmiech na sali. To ma być havok ? Owszem, elementy otoczenia zachowują się całkiem przyzwoicie (np. zwisające łańcuchy czy pułapki wszelakie w podziemiach) ale uderz najsłabszym fireball'em w szafę z np. książkami. Jakoś nie chce mi się wierzyć żeby to wszystko leciało tak daleko i tak szybko. No i jeszcze zachowanie martwych postaci które spadają - lecą tak jakby były lżejsze od piórka...
Wymieniać dalej, czy już starczy ?

Vanhelsen 15-08-2007 21:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1605146)
[...]
Wymieniać dalej, czy już starczy ?

Starczy, po prostu mamy mocno odmienne gusta jezeli chodzi o ocenianie ;]

@down:Yoh: to inaczej, ja inaczej oceniam co jest niedoróbką a co nią jest ;]

p.s. nie można nie wspomnieć o serii WarCraft z naciskiem na WCII

Reflux 15-08-2007 21:59

A ja muszę jeszcze wspomnieć o nieobecności na mojej liście Serii Gothic. Nie ma jej tam po prostu dlatego bo uważam że ta gra na to nie zasługuje. Nie zrozumcie mnie źle , Gothic to baaardzo dobra gra ale nie wystarczająco by znalazła się na mojej liście.

Yoh Asakura 15-08-2007 22:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1605194)
Starczy, po prostu mamy mocno odmienne gusta jezeli chodzi o ocenianie ;]

Po prostu oceniam gry surowiej i nie przymykam oczu na takie "niedoróbki".
A co do mojej listy - zapomniałem o SpellForce 2, Freelancerze, KotORze i grach z serii Abe's Oddysey i Exodus (nie wiem czy tytuły są poprawne, daaaaawno nie grałem).

Sozemego 16-08-2007 03:09

Morrowind
Baldurs Gate 2
Dungeon Keeper 2
Knights and Merchants (ta, przynudzala czasem, ale duzo czasu nad nia spedzilem)
NFS 2
Abe'y oba tez byly genialne. Szkoda, ze nigdzie nie potrafie tego znalesc.
KKND 2
Heroes of might and magic 3
Transport Tycoon (xd)
Jak sobie cos jeszcze przypomne to dopisze.

Żyłka 16-08-2007 03:14

W Abe'y grałem na psx, dziś nie za bardzo wiem na czym te gry polegały, ale kiedyś się grało.

Lasooch 16-08-2007 03:25

Bez numerkuf, ciężko ocenić. Albo, numerek 1 wyszczególnię:

Final Fantasy VIII.

Dalej: Oddworld: Abe's Exoddus (Oddysee też... pamiętam, że połykałem obie pod rząd, Eksodus imho łatwiejszy i fajniejszy od Odysei, mimo że na koślawym sterowaniu na klawiaturze miejscami miałem problem, choć z Joypadem w łapce udałoby się n razy szybciej), Fallout 1 i 2, TES 3: Morrowind, Crash Bandicoot 2 i 3, Chrono Trigger, Chrono Cross (choć ta gorsza : p), Spellforce: The Order of Dawn, M:TW. I to wszystkie, które mi przychodzą atm do głowy. Ah, jeszcze zaj*biaszcza Hogs of War <3.

AA!1 Call of Duty.

Co ciekawe, większości z nich z takiej czy innej przyczyny nie ukończyłem :'( - kiedyś wrócę...

Misza 16-08-2007 03:27

G1, G2 +NK, Shivering Isles (dodatek do Obka), 'nowa' seria Prince'ów (szczególnie WW), Sacred: Underworld (bo w podstawce nie ma krasnala ani Doliny Łez ;////), Summoner... i trochę innego śmiecia.

Hellraiser 16-08-2007 03:44

Wszelkiej maści gry piłkarskie EA Sports, wszelkiej maści oficjalne managery firmy EIDOS etc, seria GTA, Unreal Tournament, atm to chyba wszystko.

Zati 16-08-2007 10:00

Pisze Bo Przypomniało mi sie kilka fajnych tytułów :

1.Dungeon Siege 2 << Bardzo Fajny Rpg
2.Hidden & Dangerous 2:Courage Under Fire <<< Polecam Boska Gra
3.The Longest Journey
4.Counter Strike
5.Dungeon Kepper 2
6.The Elder Scrolls 3: Morowind

Yoh Asakura 16-08-2007 10:09

Naprawdę nie rozumiem co ludzie widzą w Morrowindzie. Gdy dodali go do CDA z ciekawości zainstalowałem i moim oczom ukazała się paskudna i cholernie nudna gra. Widać, że fatalna animacja postaci to znak firmowy Bethesdy. IMO Morrowind jest nie warty nawet splunięcia.

Szybki'Byll 16-08-2007 10:24

Gothic I,II,III,NK

Counter Strike 1.6 NoN Steam

GTA SA,VC

Duch Niespokojny 16-08-2007 10:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1605709)
Naprawdę nie rozumiem co ludzie widzą w Morrowindzie. Gdy dodali go do CDA z ciekawości zainstalowałem i moim oczom ukazała się paskudna i cholernie nudna gra. Widać, że fatalna animacja postaci to znak firmowy Bethesdy. IMO Morrowind jest nie warty nawet splunięcia.

Ma całkiem niezły klimat (chociaż po długich miesiącach spędzonych nad samą Tibią, to człowiekowi chyba każda gra się wyda klimatyczna...) i ciekawy system rozwoju postaci. Grafika też jest niczego sobie, chociaż strasznie monotonna - wszędzie szaro i nudno (chociaż powodem jest tutaj to, że świat, w którym rzecz się dzieje jest właśnie taki a nie inny).

Ryłek 16-08-2007 11:32

Kolejność przypadkowa:
- Seria Silent Hill
- THPS 2 i 3
- Gothic 2
- Fallout 1 & 2
- Seria Final Fantasy (jestem jednak z tych, którzy wolą VIII, IX, X i X-2 niż VII)
- Seria Gobliiins
- Seria Rayman (prócz M i Raving Rabbids)
Ostatnio mi się przyjemnie grało w:
Splinter Cell: Chaos Theory
Microsoft Flight Simulator 2004
Marvel: Ultimate Alliance (tego dopiero zaczynam)

Glacial 16-08-2007 11:37

1. Final Fantasy IV
2. Mafia
3. Świstakowy kłopot
4. Świstakowy kłopot 2

Vanhelsen 16-08-2007 14:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1605709)

Wybacz, ale to jest tylko Twoje zdanie, jest masa osób która uważa serię TES za naprawdę wartą uwagi a popularność Obliviona coś o tym świadczy... A co do animacji postaci, moim zdaniem jest na zadowalającym, jak nie na wysokim poziomie... nie wiem czego Ty się czepiasz (ty mówię bardziej o Oblivionie niż Morrowindzie)

Yoh Asakura 16-08-2007 15:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1606097)
Wybacz, ale to jest tylko Twoje zdanie, jest masa osób która uważa serię TES za naprawdę wartą uwagi a popularność Obliviona coś o tym świadczy... A co do animacji postaci, moim zdaniem jest na zadowalającym, jak nie na wysokim poziomie... nie wiem czego Ty się czepiasz (ty mówię bardziej o Oblivionie niż Morrowindzie)

Przełącz się w Oblivionie na tryb TPP, wyjmij broń i zobacz jak drętwe są postacie. To samo tyczy się Morrowinda.
A co do popularności - Tibia też jest dość popularna, ale czy to oznacza, że jest jednym z najlepszych MMO ?

Żyłka 16-08-2007 17:52

Dobrze, to wymień teraz nazwy darmowych MMORPG, które mogą równać się z Tibią. Silkroad? Uwielbiam robić cały czas to samo w otoczce beznadziejnych chińskich klimatów, a także nic nie tracić przy dead'zie. MU Online? No taki hack'n'slash, który nudzi się po kilku dniach grania.

Poza tym to, że powiesz sobie o Morrowindzie parę złych słów, nie znaczy wcale, że tak jest w istocie. Wyśmiewasz silnik fizyczny użyty w Oblivionie? Pokaż mi grę z lepszymi efektami w tej dziedzinie. Jeśli chodzi o drętwe postaci, to w grze z twojej listy faworytów, The Sims 2, ludzie poruszają się jak kołki.

dartra111 16-08-2007 18:00

[quote=Żyłka;1606398]Dobrze, to wymień teraz nazwy darmowych MMORPG, które mogą równać się z Tibią.

Knight online

Yoh Asakura 16-08-2007 18:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Żyłka (Post 1606398)
Wyśmiewasz silnik fizyczny użyty w Oblivionie? Pokaż mi grę z lepszymi efektami w tej dziedzinie. Jeśli chodzi o drętwe postaci, to w grze z twojej listy faworytów, The Sims 2, ludzie poruszają się jak kołki.

Pomijając fakt, że to bardzo złe porównanie, to The Sims 2 nie było zapowiadane jako "super generacja gier cRPG". Po grze która jest lansowana w ten sposób oczekuje się czegoś więcej.
I jeszcze jedno - nie wyśmiewam całego silnika, tylko z Havoka zaimplementowanego w Oblivionie, bo fizyka jaką prezentuje TES IV to dno i metr mułu.
Cytuj:

Poza tym to, że powiesz sobie o Morrowindzie parę złych słów, nie znaczy wcale, że tak jest w istocie.
A to, że ty powiesz, że Morrowind to super gra, także nie oznacza, że tak jest w istocie...Widzisz, w moim mniemaniu to słaba gra, ty możesz mieć odmienne zdanie i nie możesz zabronić komuś myśleć inaczej.
Cytuj:

Dobrze, to wymień teraz nazwy darmowych MMORPG, które mogą równać się z Tibią. Silkroad? Uwielbiam robić cały czas to samo w otoczce beznadziejnych chińskich klimatów, a także nic nie tracić przy dead'zie. MU Online? No taki hack'n'slash, który nudzi się po kilku dniach grania.
A czy Tibia nie jest monotonna ? Tam też cały czas robisz to samo - łazisz bo brzydkim świecie i ubijasz potwory. Zero klimatu, zero grywalności. A z darmowych MMO to IMO Maple Story jest lepsze, ale to już kwestia gustu.

Żyłka 16-08-2007 18:35

Cytuj:

I jeszcze jedno - nie wyśmiewam całego silnika, tylko z Havoka zaimplementowanego w Oblivionie, bo fizyka jaką prezentuje TES IV to dno i metr mułu.
To miałem na myśli... chyba jasno napisałem, że wyśmiewasz silnik fizyczny Obliviona i prosiłem cię, żebyś podał mi nazwę gry, której silnik fizyczny dorównuje możliwościom Havoka.

Cytuj:

A to, że ty powiesz, że Morrowind to super gra, także nie oznacza, że tak jest w istocie...Widzisz, w moim mniemaniu to słaba gra, ty możesz mieć odmienne zdanie i nie możesz zabronić komuś myśleć inaczej.
Kiedy powiedziałem, że Morrowind to super gra?

Cytuj:

A z darmowych MMO to IMO Maple Story jest lepsze
Cytuj:

Tibia też jest dość popularna, ale czy to oznacza, że jest jednym z najlepszych MMO ?
To, że jedna gra jest lepsza od drugiej, nie wyklucza wcale tego, że ta druga nie jest jedną z najlepszych.

Yoh Asakura 16-08-2007 18:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Żyłka (Post 1606462)
To miałem na myśli... chyba jasno napisałem, że wyśmiewasz silnik fizyczny Obliviona i prosiłem cię, żebyś podał mi nazwę gry, której silnik fizyczny dorównuje możliwościom Havoka.

Nie śmieje się ogólnie z Havoka, tylko z tego który został zaimplementowany w Oblivionie. Ogólnie Havok to świetny engine fizyczny, ale Bethesda po prostu go zniszczyła.
Cytuj:

Kiedy powiedziałem, że Morrowind to super gra?
Owszem, nie powiedziałeś, że jest super. Przez to co napisałem, chciałem ci pokazać, że twój argument działa w dwie strony. Po prostu każdy ma inne zdanie.
Cytuj:

To, że jedna gra jest lepsza od drugiej, nie wyklucza wcale tego, że ta druga nie jest jedną z najlepszych.
A teraz to ja nie napisałem, że Tibia to jedna z najlepszych MMO. Przez tamtą wypowiedź chciałem jedynie pokazać, że jeśli jakaś gra jest popularna, to wcale nie oznacza, że jest dobra. Koronnym przykładem jest właśnie ta nieszczęsna Tibia - gra w nią sporo osób, pomimo tego, że to gniot pozbawiony grywalności i klimatu.

Żyłka 16-08-2007 19:17

Cytuj:

Nie śmieje się ogólnie z Havoka, tylko z tego który został zaimplementowany w Oblivionie. Ogólnie Havok to świetny engine fizyczny, ale Bethesda po prostu go zniszczyła.
W Oblivionie Havok sprawuje się świetnie.

Cytuj:

A teraz to ja nie napisałem, że Tibia to jedna z najlepszych MMO. Przez tamtą wypowiedź chciałem jedynie pokazać, że jeśli jakaś gra jest popularna, to wcale nie oznacza, że jest dobra. Koronnym przykładem jest właśnie ta nieszczęsna Tibia - gra w nią sporo osób, pomimo tego, że to gniot pozbawiony grywalności i klimatu.
Czyli wykluczasz ją z czołówki darmowych gier MMORPG? Niesłusznie, bo może i Tibia jest pozbawiona klimatu, zresztą jak większość MMORPG'ów, ale na pewno nie grywalności.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:18.