![]() |
Zagadki na intelgencje
Witam : ) .. mam do was pytanie :P .. czy znacie może jakieś fajne zagadki na inteligencje ? .. np.
karzesz dla kogoś mówić ciągle "rzydelec" .. i w pewnym momencie pytasz sie go czym jesz żupę? " .. jeżeli sie nie kapnie powie widelec xD .. :P Z takim czyms fajnie sie brecha z kolegów :P Nie widzialem na forum takiego tematu xD |
Cytuj:
No to skoro to jest inteligencja, no to znam: Czym się różni żaba od zwłaszcza? Żaba jest zielona a zwłaszcza na pysku Czym się różni gołąb od zwłaszcza? Gołąb siada na oknie, a zwłaszcza na parapecie Czym się różni wróbelek? Że ma jedna nóżke bardziej Oraz pytania: Biorąc pod uwagę, że 4 letni kot, ma w kłebie 24 cm, i waży 24 kg, oblicz ile waży kilogram kota. Albo rozdziel przecinkami "mypenisinyourcoffe" |
To, co przedstawiłeś na pewno nie jest zagadką na inteligencje. W google tego dużo jest.
http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,52340,1716330.html Test na inteligencje. |
W szkole jest 8 sprzataczek i 1236 dzieci , ile lat ma dyrektor?
|
Albo to: jest 6 krasnali, 5 słoików z ogórkami i 5 szklanek mleka. Czego nie dostanie szósty krasnal?
|
Nie pamiętam już linku do strony,ale było takie coś (Ponoć jak chciałeś dostać prace w Japoni to dalawi ci to zadanie i sprawdzali twój poziom IQ):
Jest Policjant,więzień.Matka i 2 córki.Ojciec i 2 synów. Są po 1 stronie rzeki,muszą wszyscy sie przedostać na drugą tratwą,Ale ;] : Trawa mieści tylko 2 osoby,Policjant nie może sam zostawić więznia z resztą rodziny,Matka nie może zostawić córek z ojcem ani z więzniem,Ojciec nie może sam zostawić synów z Matka ani z więzniem,Tratwa mogą pływać tylko : Policjant,Matka,Ojciec Ja się męczyłem nad tym około 30min. ;p @Down Ehh TY! |
Cytuj:
@topic Jakiś tam pasterz czy kij go wie ma przeprowadzić przez rzekę Owcę, Wilka i Kapustę. Do łódeczki może zabrać tylko jedno z nich. Musi uważać bo gdy zostawic Owcę i Kapustę, Owca ją zje. Gdy zostawi Wilka z Owcą, Wilk zje ją. Ot, prostsza wersja tego co podał Vansider ;) |
Cytuj:
Ok to teraz moja kolej: 1. Jakiego koloru jest czerwony maluch? 2. musisz kupic glosniki masz do wyboru 2 sklepy. W 1 sklepie te same glosniki, ktore chcesz kupic sa o 20 zl drozsze niz w 2 sklepie. Jaki sklep wybierzesz jezeli drozsze po roku sprzedasz kuplowi o 15zl drozej niz te tansze??? |
Cytuj:
A na moją zagadke z kotem nikt nie odpowiada? Cytuj:
|
kilogram xD
|
Cytuj:
|
A co jest cięższe: Kilogram siana czy kilogram żelaza?
Str4t0s Rispekt ; > |
@up
2 kilogramy sloniny. Na ilu nogach chodzisz po zapalki do biedronki? Mozesz sie pomyslic o 3. @down Gratuluje wygrales. ;p Wygrales nagrode pocieszenia czyli zestaw ogrodniczy do szukania kasztanow na pustyni. |
Cytuj:
|
2@up
Odp. NIkt nie chodzi do biedronki ! |
Ad. biedronki:
Pół Polski kupuje w biedronce. Jest to ta większa czy ta mniejsza połowa? |
Cytuj:
|
Polecam idiot test 4.
|
http://www.teksty.jeja.pl/nowe,4,tes...eligencje.html
Coś dla inteligentniejszych: Do pokoju wchodzi 2 ojców i 2 synów. W pokoju na stole leży 12 zł. Wszyscy podzielili się równo po 4 zł, czy jest to możliwe? |
Możliwe, ponieważ do pokoju wszedł syn, jego ojciec i dziadek więc 12/3=4 :)
Jeszcze nikt nie rozwiązał mojej zagadki :D |
Krasnale nie istnieją
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
moje
Z 24 zapalek 7 kwadratow uloz tez smieszne |
Cytuj:
|
Cytuj:
kolejne pytania: dlaczego mówi się szewc i krawiec, a nie krawc i szewiec? ten kto odkrył że krowa daje mleko, czego on tam do cholery szukał? |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Na polowanie poszło dwóch ojców i dwóch synów. Upolowali 3 zające,którymi bez trudu się podzielili. Jak to zrobili?
Edit: Ech,dopiero zauważyłem, że jest tutaj podobna. Ale niech już zostanie. Wyobraź sobie że jesteś pilotem.Wylatujesz z 10-cioma pasażerami z Pragi do Londynu,gdzie wysiada dwóch i wsiada pięciu pasażerów,Nastepnie lecisz do Rejkiawiku,gdzie wysiada sześciu pasażerów,a wsiada jedenastu.Z Rejkiawiku lecisz do Los Angeles,gdzie nikt nie wysiada,a dosiada się ósemka pasażerów,z Los Angeles lecisz do Ankary,gdzie wysiada pięć osób. Ile pilot ma lat? Wyobraź sobie,że lecisz z ekipą nad oceanem.W pewnym momencie jeden z twoich kolegów zrzuca z samolotu worek śmieci,i worek ziemniaków.Który spadnie pierwszy? Ojciec Li Ma cztery córki. Jedna ma na imie Naa,Druga Nea, a trzecia Nja, jak ma na imię czwarta? Wyobraź sobie że Biegniesz w wyścigu,właśnie wyprzedzasz drugiego zawodnika,na którym miejscu jesteś? |
@Walekifa:
Ad. zagadki z pilotem - pilot ma tyle lat, co osoba zgadująca. W końcu miała sobie wyobrazić, że nim jest. Ad. Ojca Li - czwarta córka ma na imię Li. Ad. wyścigu - drugie. Wszystkie te zagadki były w CDA, a poza tym są banalnie proste. @Edit: Gdzie był Mojżesz gdy mu zapałka zgasła ? |
Cytuj:
|
Cytuj:
z tym że zrzuca śmieci to nie spadnie na ziemie bo lecą nad oceanem |
A dlaczego ala ma kota?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Tylko ta z córką i wyścigami O.o @ DOWN Luz,tylko do czego ty dążysz? :P |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
O czym mysli zawalowiec przed stosunkiem? he?
|
@Worki nad oceanem
W tym samym czasie. Dlaczego ludzie do podwójnego cheeseburgera i frytek, zamawiają colę light?! |
Ale te zagadki się inteligentne zrobiły...
@Walekifa: spaliłeś to z oceanem. Powinno być 'który pierwszy uderzy o ziemię?'. Jak chcecie trudnych, logiczno-nielogicznych zagadek, to polecam wam Abstacticę 2. W jedynkę nie grałem, a trójka IMO ssie. http://victorygames.com.pl/Abstractica2 Zaciąłem się na 54 lvl. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:58. |