Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Jak dlugo knight robi 15 mlvl? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=14584)

Cebix 17-10-2004 20:28

Jak dlugo knight robi 15 mlvl?

Szukalem tematu z odpowiedzia, ale nie znalazlem, wiec napisze, co chcialem :P

Otoz: Zalozmy, ze mamy knighta 20 lvl, 0 mlvl, nieskonczonosc kasy :) i kupione utevo lux.

Jesli bym kupywal tylko i wylacznie Mana Fluidy, pil, pil, pil, utevo lux, utevo lux, utevo lux... To ile kasy musialbym wydac, zeby 15 mlvl zrobic?

Takie oto pytanko :P , po prostu jestem ciekawy.

Bikstopa Reaktywacja 17-10-2004 20:35

2000 BPkow mana fluidow chyba by niestarczylo

ale powodzenia :p

DR.UTi 17-10-2004 20:49

Nie wyrobisz..:P

4469573515= Many na 15 m lvl

śr many mf = 65 mp

68762669= MF

6876266900= Tyle byś potrzebował GP :)

Cebix 17-10-2004 21:02

Gr8!

Dzieki, teraz tylko zbieram kase i bede PKowal z SD :D

DR.UTi 17-10-2004 21:08

zbieraj zbieraj...z tego co wiem to teraźniejszy budżet Cachero (164 master) nie przekracza 3M...czyli 3000000 gp:P

Lord Slash 17-10-2004 21:39

hehe

No ale jeśli nie masz kasy to pozostaje ci mana sitting :D :D

Sorcerek 17-10-2004 21:41

zanim ty zrobisz ten magiczny kngihtem... :confused: to ja sorciem bede mial 100 magiczny :tongue: :]

Helixaw 17-10-2004 21:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sorcerek
zanim ty zrobisz ten magiczny kngihtem... :confused: to ja sorciem bede mial 100 magiczny :tongue: :]

No co ty. Sorc potrzebuje na 100mlvl "tylko" 5011140 spalonej many, a rycek na 15mlvl aż 1913187600mp :D. W takim razie prawdopodobnie sorcem miałbyś znacznie większy mlvl, około 500mlvl? Może ktoś dokładnie obliczy?

Dixi 17-10-2004 22:03

tylko ze jest jeszcze jeden maly szczegul : P

knight moze miec max 8 m lvl wiec najlepsza runa dla niego to explosion zaden knight nie bedzie mial nigdy 15-tego : P

Brave 17-10-2004 22:05

A wiadomo jaki najwyższy mlvl został osiągnięty kiedykolwiek knightem?

mati sorcek 17-10-2004 22:21

Na 15 z 14 mlv musi ci sie mana regenerowac tylko 161 lat ;)

WIec powodzenia i do zobaczenia w grobie 8o

Bebilon 17-10-2004 22:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Brave

8Mlvl to normalne u Hlvl knightow, moze i ktos na antice ma ten 9mlvl ale teaczej nie :)

Dixi 18-10-2004 13:29

Bubble ma 8 m lvl obczaj se na tibia.com jak nie wiezysz : P

ghiron 18-10-2004 14:00

Look on www.tibia.de!!!
Tam jest tabela ile many trzeba spalić!!!

HhHmM 18-10-2004 14:11

Lol :)

WIesz największy mglvl knighta to 6 ;) więc życze powodznia :D
Reszta dokładnie jak wyżej :p To :p powodzenia

Kajzer 18-10-2004 14:14

z tego co wiem bubble ma 9 m lev a zalozyla postac 3 lata temu czyli jest to do osiagniecia
Slyszalem tez ze przed wielkim resetem kiedy po tibii smigali kolesie z 500 lev O_o jakis knight mial 12 m lev a wiec do 15 brakowalu mu tylko 3 m levy mysle ze jest to do zrobienia bo np knight z 100 levem to naprawde malo ma do roboty oprocz expienia a z huntow sie trzepie taka kase ze mozna expic przy pomocy exori wiec m lev leci...

Gewof 18-10-2004 14:22

Jezeli macie BRADZO DUZO gp, kilka miesiecy czasu na wypicie mf i czarowaniu to prosze bardzo sprobujcie sobie zrobic 15mlvl knightem... ale i tak wam sie to nie uda... -.-

Kajzer 18-10-2004 14:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez HhHmM
WIesz największy mglvl knighta to 6 ;) więc życze powodznia :D
Reszta dokładnie jak wyżej :p To :p powodzenia

cichy rotfl... nie ma ograniczenia na m lev dla nikogo wiec teoretycznie mozesz miec knightem 100 m lev i exurowac sie tyle ile uha druid :) ale oczywiscie w czystej teorii
a teraz mala sugestia z mojej strony... myslisz ze bubble jest taka dobra? jedynie co zrobila to grala 3 lata bez zmiany serwa bez wielu dedow i sie dorobila a myslisz ze co ze ona nie pracuje? ze nie ma meza? ona gra w wolnych chwilach i zrobila juz niemal 200 leveli zaloze sie ze jest wielu ludzi ktorzy by ja przegonili w lev tylko ze im sie nie chce lub zmieniaja serw co 2 miechy -.-
ty tez pewnie jestes taki sam masz knajta na 12 levie i twoim marzeniem jest zabic draga i nie potrafisz sobie uswiadomic jakie ludzie dziwy wyprawiali w tibii i jakie rekordy bili

Hildex 18-10-2004 14:23

Omg?

Nie zadawać takich głupich pytań! Knight i 15 mlvl jest nie do osiągnięcia...:D
Jak kotś osiągnie 15 mlvl Knightem to ma u mnie 200 zł :P

Kraus 18-10-2004 14:24

:D:):P:]:>;P;)XD
O MOJ BOZE
OMFG
ja *******e
czekajcie zaraz napisze cos ale wlasnie z krzesla spadlem czytajac te posty
<brawo>
ok juz siedze
...
nie znow spadlem
:D
jakie tu debile sie wypowiadaja to glowa mala
o losie
tibia.pl zeszla na psy(jesli ktos chce komentowac to co napisalem to niech wie ze moje imie to Burek i tez jestem psem bo sie wypowiadam w tym temacie skladajacym sie z wypowiedzi samych dzieci co chyba czytac nie umieja:D)

PO PIERWSZE NIE BEDE SIE SPRZECZAL O MLVL BUBBLE,LECZ KIEDYS BYLO GLOSNO ZE AWANSOWALA NA 11 MLVL,TERAZ MA CHYBA 12,ONA CALA KASE NA MFY WYDAJE I NA UHY EXPLO I TAKIE TAM

PO DRUGIE NIE MA CZEGOS TAKIEGO JAK MAKS W TIBII
NIE MA OSTATECZNEJ GRANICY SKILI,LVL,MLVL,OGRANICZNIKIEM JEST TYLKO CZAS

W PRZYPADKU 15MLVL KNIGHTA CZAS WYNOSI 180 LAT SIEDZENIA NON STOP W TIBII

JESLI CHCESZ PIC MANA FLUIDY,TO ZAKLADAJAC ZE MIALBYS 5 MILIARDOW NA NIE,ZAJELO BY CI 2-3 LATA SAMEGO ICH PICIA BY OSIAGNAC TAKI MLVL

POWODZENIA

PS:NIE WYPOWIADAC SIE NA TEMATY O KTORYCH NIE MACIE POJECIA

Ignus 18-10-2004 18:21

jak dobrze ze istnieja jeszcze tacy ludzie jak Kraus bo bym normalnie umarl ze smiechu na tym forum ;), podam wam pare prostych zasad i uwag na temat tibii:
1.w tej grze (jak to zostalo powiedziane) jedynym ograniczeniem jest czas i chec na zdobycie np. lvlu, skilli, mlvlu
2.jezeli komus sie wydaje ze najwiecej kasy u jednej soby to 3 miliony to sie gleboko MYLI!!!!!! tyle (jezeli nie o wiele wiecej) kosztuja itemy typu sov;) (ceny nieznam ale napewno wieksza niz to)
3.juz troche czasu temu bylo pisane ze bubble ma ten 11mlvl i dziwi mnie to ze przez ten czas jej tak zmlal :baby: (a swoja droga zobaczcie na kalkulatorku jakby ona z sd walila na 15mlvl:D)

nierozumiem jednego, niema juz licznika postow ani czegos takiego a jednak kazdy uparcie chce napisac co mu sie wydaje :/ nawet jezeli to brzmi tak "w tibii knight niemoze uzyskac wiecej niz 6 mlvl bo niema dalej czarow":/ plz ludzie

Mati Crusher 18-10-2004 18:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ignus
[...]nawet jezeli to brzmi tak "w tibii knight niemoze uzyskac wiecej niz 6 mlvl bo niema dalej czarow":/ plz ludzie

to by znaczylo ze sorc nie moglby osiagnac mlvla wiekszego niz 40 :d LOL

aktus 22-10-2004 17:01

heh u najta nie ma sensu sztucznie podwyzszac mleva bo tego nie wykorzysta... i tak juz to jest najbardziej kaleka postac jezeli chodzi o czary... hlevel najt uha sie najwyzej do 1/3 swojej ilosci hp. to jest tak samo jak bysmy chcieli trenowac sorcem/drutem do 30+/30+ bo wtedy bedzie hit troszeczke wiekszy... <sciana> da sie uzyskac, ale wiecej stracimy na treningu niz na expieniu...

Gremlin 22-10-2004 19:49

Cytuj:

zbieraj zbieraj...z tego co wiem to teraźniejszy budżet Cachero (164 master) nie przekracza 3M...czyli 3000000 gp
Wiekszosc high lvl jest stosunkowo biedna, najbogatsi sa ludzie ktozy zajmuja sie zawodowo handlem i maja 50-100 lvl, PG na ogol ma troche kasy ale wiekszosci wydaje na runy.

Cytuj:

A wiadomo jaki najwyzszy mlvl zostal osiagniety kiedykolwiek knightem?
Na pewno 8, niektozy mowia ze kiedys by na Antica knight z 9 ale zginal i go stracil, Bubble na 99% nie ma wyzszego niz 8.

Cytuj:

wiec teoretycznie mozesz miec knightem 100 m lev
Tibia jest pisana w C, wiec biorac pod uwage pojemnosc najwiekszej standartowej zmiennej to raczej zeby knight wyszedl ponad 20 mlvl potrzeba by bylo przepisac kod Tibi.

Cytuj:

Jezeli macie BRADZO DUZO gp, kilka miesiecy czasu na wypicie mf i czarowaniu to prosze bardzo sprobujcie sobie zrobic 15mlvl knightem... ale i tak wam sie to nie uda... -.-
Z samego 14 na 15 mlvl trzeba by siedziec i regenerowac mane przez ~1700 lat... ew pic mana fluidy co 2 sekundy (exhoust) non stop przez 5 lat i 8 miesiecy.

Cytuj:

PO PIERWSZE NIE BEDE SIE SPRZECZAL O MLVL BUBBLE,LECZ KIEDYS BYLO GLOSNO ZE AWANSOWALA NA 11 MLVL,TERAZ MA CHYBA 12,ONA CALA KASE NA MFY WYDAJE I NA UHY EXPLO I TAKIE TAM
1. Nie pisz samymi duzymi literami.
2. W normalny sposob (mana fluidy/ladowanie many) nie jest mozliwe zdobycie takiego mlvl przez rycerza.
3. Kazdy high lvl wydaje kase na runy i mana fluidy :)

Cytuj:

juz troche czasu temu bylo pisane ze bubble ma ten 11mlvl i dziwi mnie to ze przez ten czas jej tak zmlal
Wypowiadala sie sama Bubble, ktos znany czy koles na 15 lvl, a moze ktos dal screena pod tytulem buble_fake0001.jpg? (mile widziany link do tematu na tibia.com/tibia.de gdzie to bylo obwieszczone)

Ignus 22-10-2004 22:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
Wypowiadala sie sama Bubble, ktos znany czy koles na 15 lvl, a moze ktos dal screena pod tytulem buble_fake0001.jpg? (mile widziany link do tematu na tibia.com/tibia.de gdzie to bylo obwieszczone)

tak sie sklada ze ten temat byl na tibii.pl ale juz bardzo dawno temu B) i jestem pewien ze nawet brales w tej dyskusjii udzial :] tak wiec twoja postawa ironicznego widza sie w pelni niesprawdzila ;) a pytal sie gosciu ktoremu odpowiedzialo sporo ludzi i z tego co pamietam najwiarygodniejszym byl typ ktory mowil wlasnie o tym mlvlu

Randagast z Isary 24-10-2004 21:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Brave

Na Isarce najwyzszy mlvl miala slynna Hya'Ite bo az 9!!!. Lecz niestety zginela i mlvl spadl jej do 6 wiec sie lekko zdenerwowala :)

Gremlin 24-10-2004 22:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ignus
tak sie sklada ze ten temat byl na tibii.pl ale juz bardzo dawno temu B) i jestem pewien ze nawet brales w tej dyskusjii udzial :] tak wiec twoja postawa ironicznego widza sie w pelni niesprawdzila ;) a pytal sie gosciu ktoremu odpowiedzialo sporo ludzi i z tego co pamietam najwiarygodniejszym byl typ ktory mowil wlasnie o tym mlvlu

Nawet jesli bralem udzial to mowilem to samo co tutaj:
NIE mozliwe jest zdobycie 15 mlvl rycerzem w normalny sposob (siedzenie z mana i mana fluidy), nawet zakladajac ze od powstania Tibi non-stop ktos by zlopal mana fluidy.

roland 25-10-2004 08:03

Jest

Gremlin, napisałeś coś głupiego:) Oczywiście, że jest to możliwe...
Szukam sponsorów, bo nie mam 30 milionów K, gram na hibernie, i jeśli zbiorę tyle forsy to kupie m fluidy i zrobię 15 mlvl!!!

Palmir 25-10-2004 09:09

Ten post pisze stalmir tylko niemoglem sie wlogowac na swoje konto bo zapomnialem hasla :/. No wiec tak moze sie to wydac glupie ale co to byl ten wielki restart tibii?? :O? Prosze o wyrozumialosc w tibie gram od wakacji wiec wszystkiego niewiem.

ponczus 25-10-2004 10:27

@Roland czytałeś co napisał Gremlin?? Żeby używając mfów awansować z 14 na 15 potrzeba prawie 6 lat do tego dodajmy pewnie jeszcze z 30 albo i więcej żeby awansować na ten 14, po drodze z dwa hacki postaci, z 10 restartów tibii, i cholera wie co jeszcze.

Piszecie że któryś tam knight miał 9 mlvl. Z tego co wiem na Antice był jeden knight który awansował na 8 mlvl ale zginął i już go nigdy nie odzyskał. Natomiast na Eternii była inna rzecz. Stoję sobie kiedyć pod depotem w ab na Eternii, wpada rycek 30 lvlowy i krzyczy Utevo res "demon, Utevo res "demon. Niby nic specjalnego a jednak zsumonował dwa demony. Wtedy to się dopiero działo.

P.S. Tak wiem dlaczego tak się stało i co się później stało :P Zobaczymy ilu ludzi pojedzie mnie od tego że jest to niemożliwe i że jestem głupi.

Ratko 25-10-2004 16:39

hmmm.... demonow summonowac nie mozna xD tym bardziej knightem xD oczywiscie uznaje to za zart :P moze nOOby sie nabiora :D

ponczus 25-10-2004 17:38

up

No to nie jest żart. Zdarzyło się tak naprawdę, ale się wtedy działo ohoho. :D

Piomos 25-10-2004 20:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kraus
:D:):P:]:>;P;)XD

Boże chłopie, ty sam nie wiesz co piszesz. Domniemam, że w ogóle nie masz pojęcia o Antice, a o Bubble słyszałeś tylko z opowieści. Tak sie składa, że jestem w gildii z Wurzelem (184 lvl elite knight - dla nie wiedzących) i mówił mi o paru rzeczach. Sam niedawno ogłosił, że awansował na 8 magic lvl. Na Antice jest kilka osób posiadających 8-9 magic lvl. Więc jak czytam, że Bubble miała 11, a teraz chyba 12 m lvl, to nie moge się opanować od śmiechu :D:D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kraus
PS:NIE WYPOWIADAC SIE NA TEMATY O KTORYCH NIE MACIE POJECIA

Święta racja !

olmk 25-10-2004 20:27

życze szczęścia - jak przejde na emeryture to zadryndam do ciebie i powiesz mi czy sie udało :]

krzykul 25-10-2004 21:56

Tak mi sie wydaje że sposoby na 15 mlvl u knighta są takie:
1.siedzenie i spalanie many pod depo
- nie mozliwe bo:
nie jestes niesmiertelny
nawet 1000000 bp life ringow by ci nie starczyło
i to chyba wszystko
2.Manafluidy
-niemozliwe bo:
(tylko mi nie mow ze masz jakies 100000000 na zbyciu :P)
kopm by ci sie zjarał od tych paru lat siedzenia na kompie
3.łapówka dla GMa:P:P:P
-niemozliwe bo:
nie masz kontaktów z gmami
4.Bug8o
-teoretycznie mozliwe bo:
nie wiadomo czy nie ma takiej jednej pojedynczej kratki gdzie ci sie zycie i mana nie konczy (chodzi mi tu o to ze jak poszczasz takiego utevoluxa to ci mana nie znika a swiatlo sie pali)
A pozatym jak by taki bug byl i bys go znalazl prawdopodobnie trzaskal bys te utevo luxy, a ja bym pomyslał i zgłosil gieemkowi ze taki bug istnieje i prosil bym za odkrycie go 20 mlvl i jakiegos moze MLS-a :P

Madi 25-10-2004 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzykul
A pozatym jak by taki bug byl i bys go znalazl prawdopodobnie trzaskal bys te utevo luxy, a ja bym pomyslał i zgłosil gieemkowi ze taki bug istnieje i prosil bym za odkrycie go 20 mlvl i jakiegos moze MLS-a :P

Za wykrycie takiego buga dostałbyś Shield of Honor ;)

ponczus 26-10-2004 11:40

Cytuj:

Powinienes dodac ze pozniej wszystkie servery i strona tibia.com byly wylaczone na 2 tygodnie a po dwuch tygodniach wszyscy dostali nowe hasla (zainteresowanych odsylam do przejrzenia starych tematow w dziale Niusy)
A co ja będę dodawał :P NIech poszukają :D

CentyBoy 27-10-2004 20:03

Co do Bubble i jej mlv, to slyszalem kiedys chora plotke ze jej swego czasu jej maz, jak wiadomo gm, dal jej z jakiejs tam okazji 15 mlv na pare godzin. I teraz pytania: czy gm moze zrobic cos takiego i czy ktokolwiek oprocz mnie slyszal te bzdury, lub co gorsza uwaza ze moze je potwierdzic?

Radek 666 27-10-2004 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CentyBoy
Co do Bubble i jej mlv, to slyszalem kiedys chora plotke ze jej swego czasu jej maz, jak wiadomo gm, dal jej z jakiejs tam okazji 15 mlv na pare godzin. I teraz pytania: czy gm moze zrobic cos takiego i czy ktokolwiek oprocz mnie slyszal te bzdury, lub co gorsza uwaza ze moze je potwierdzic?

Ja też o tym słyszałem... ale nie sądze by to była prawda. Gm nie może dawać niczego "za darmo" bo by go "wyrzucili" ze stanowiska, a tego to by raczej nie chciał :D .

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:21.