![]() |
Masakra na Lucerze (Ghazbaran)
http://www.tibiacam.tv/cams.php?id=fwnholri090g5hut
po tym co tutaj zobaczylem, nie jestem pewien czy nawet ekipa Ruthless z Harmonii dalaby rade filmik na TibiacamTV |
Ciezko bylo, ale dobrze rozpoczeli go zabijac;/ ale nie dali rady.
Mysle ze first ubija tego potworka na harmoni:P |
02:11 Condricts Noix [199]: 14:37 You lose 1699 mana blocking an attack by Ghazbaran.
MASAKRA |
tam gdzies nawet 2k + hit wszedl:P
|
Trzeba przyznać, że jest to potwór do zabicia niesamowicie trudny.
|
Cytuj:
|
Może i by się udało, gdyby Ghaz~ nie przerzucił się na tego gościa w mage outficie =/
|
Potwór do zabicia trudny, ale nie przez swoją siłę czy coś, ale przez te jak ktoś wyżej nazwał"wiatraki"
|
Jakby blokerzy mieli zmieniarke stone skinow i ludzi ktorzy by ich uhali to pewnie by sie udalo...
|
Scorpion Andree też może paść. Na Secura padł Farlo Beat czy jakos tak. Też ek 230. Kto pierwszy? Secura czy Harmonia?;)
|
Problemem jest to, że Blokerzy nie będą chcieli nosić SSA, bo boją się o EQ gdy padną. Więc noszą aole:confused:
|
Cytuj:
|
I tak Noob eq z SSA, da im więcej niż Joł eq, z Aolem...
|
Cytuj:
No oczywiscie Ghazbaran w ogole silny nie jestes a to ze bije hity za 2000+ to przypadek tak ? Przewazne blokerow zabija solo bo wiatraki atakuja innych blokerow ale to maly szczegół... |
Cytuj:
@Down Zle to ujalem. Jesli dobrze widzialem, Ghazbran summonuje Death~ wiec tak czy siak sa one przy blokerach. |
@Up
po co sie maja przezucac, jak nikt ich nie bije? |
Cytuj:
|
I tak zabiją ghazbarana w końcu i będzie tylko chwilową legendą jak orshabaal. Orshabaal walił hity nawet po 3k, ale to pojedyncze rekordy.
|
Cytuj:
-znajduje się w ciasnym pomieszczeniu -przyzywa potwory które mają dużo HP -są tam także "wiatraki" których zabić się nie da -ekipa strzelająca stoi na schodkach -część blokerów musi zająć się wiatrakami Jak ci prosciej to wytlumaczyc? narysowac? Teraz przykład ferdka..czy to silny boss? NIE(lecz się silnie leczy), ale jest w pomieszczeniu gdzie dojście do niego uniemożliwa masa demonów, strzelające wieżyczki i inne gówna które rozpraszają ekipe. |
Według mnie jedyny możliwy sposób na zabicie go to strapowanie go ze WSZYSTKICH stron blokerami tak, by nie miał jak się przerzucić. Im by się udało, ale brakowało chyba z jednego blokera z boku;/
|
ahha podobalo mi sie jak dobijal blokerow tym gfb z energi xdd
|
No widać, że na tym filmiku już była lepsza organizacja, problem w tym, że padł jeden bloker, powstała luka i już Ghazek się przerzucił na shooterów, jego trzeba otoczyć jak największą liczbą blokerów, wszystko sprowadza się to tego, aby odgrodzić go i jego deathslicery od shooterów.
|
2196 Kozacko wygląda 8o
|
Ghazbaran
Moim zdaniem ten Ghazbaran jest za słaby, miesiąc może dwa i zostanie pokonany... CipSoft dobrze zaplanował te Deathslicer i to że jest w ciasnym pomieszczeniu, jego 'gfb' trafiają shooterów, potwór powinien walic 3,5k+, combo do 5k wtedy to byłby problem a teraz? Kwestia czasu, założę się że wielu myśli tak samo.
Pozdrawiam Michalusik |
@up
Racja, w sumie zalezy od szcześcią i lvlu blokerów. Co do czyjejś wypowiedzi. Na nonpvp tez nie jest łatwo. Na Securze jest MOCNA drużyna i tez nie dali rady... |
Rozpędził tą całą ekipę w 2 minuty :D Rewelacyjny potworek :)
|
Kilka blokerów więcej, trochę szczęścia i dobra taktyka to recepta na zabicie tego potwora. Moim zadnie wystarczy blokerów ustawić w linii prostej, tak aby zablokowały drogę wiatrakom i temu dużemu na G do shoterów. Oczywiście w ekipie powinni się znajdywać druidzi który zajebliby sie exurowaniem, najlepiej mass. Dużo sorcererów z SD pallków z assasin starami i po sprawie. Najważniejsze jest to żeby szybko zabić mr G.
|
Poprostu trzeba wziąść kilka razy więcej shooterów. Tak gdzies z 70 osób.
|
Ja to widze tak. Luruja tego bossa pod schodki, piecdziesieciu master sorcow schodzi na dol na mana shieldzie + stone skiny + might ringi, wala ue i na gore. Zalozmy ze straca mu 25tys hp, wchodza na gore , manasy w ruch i druga seria.
|
No i zanim się wymanasują, to on się wyleczy już dawno. Sorka zj3bali w tym upie wiec UE gówno da. Lepiej SD spam już.
|
Cytuj:
Nooo... Masz łeb na karku! Ja od siebie dorzucę to że nie 1 linia tylko 2. To działa jak rdza, gdy wyżre chociażby tą najmniejszą dziurkę to resztę szlag trafi. Pozdrawiam Michalusik |
Miły stworek : d
|
Na poczatku swietnie im szlo, gdy stworek byl otoczony.
Jednak sforsowaniu trapa pokazal swoj evul powah xd Jest to kwestia czasu, podobnie jak Feru i Morg. Pytanie co z niego moze spasc, moze Golden Bow ?@!@!? |
Przypominam że został nam jeszcze jeden potwór z Triangle of Teror.
Pewnie go dodadzą za rok. Tak jak wprowadzili Morga w lecie 2006, Ghazbaran'a w lecie 2007 to pana xXx dodadza pewnie w lecie 2008. I zapewnie będzie dużo potężniejszy od Ghazbaran'a. |
U nas nawet nie udało się doprowadzić go do schodów ;p Główny bloker padł od 2 Nightmare + 5 Deathslicer i Ghazbarn. Te ataki 2k~ to są na dystans z miecza (exori hur :D) wkońcu to jest Mistrz Ostrzy.
|
Cytuj:
|
http://img233.imageshack.us/img233/338/2191hitfj2.jpg
jeszcze nie widzialem zeby jakis potwór wałnał za tyle :P max hit orshaa to chyba 1600 :P jestem ciekaw jaki max hit moze to coś walnąć :p |
Cytuj:
Ten potwór to Zoralurk, jak pisałem wcześniej że Ghazbarn to tylko kwestia może nawet i miesiąca, z Zoralurkiem nie będzie tak samo, hity z łapy 4k+ ^^? Kto to wie... cytuje z TibiaWiki "Zoralurk is a member of the Triangle of Terror. He is known to be "the demon with a thousand faces". Zoralurk has yet never been seen on any Server or Test Server. Expected to get into the game on Summer Update 2008" link: http://tibia.erig.net/Zoralurk A i pisałeś że pewnie go dodadzą, po mojemu to napewno :p. Btw. te całe info o Zoralurk'u i ToT zawdzięczam Drzamich'owi. Pozdrawiam Michalusik |
No to mamy całą Trójcę.
@up: Kierowłem sie tym że w głównym spisie ToT na TibiaWiki nie ma pana Zoralurk'a ;). Ale dobrze że o tym napisałeś ;) @edit: Dodam jeszcze, że Ghazbaran zabił łącznie 13 osób, a deathslicers 2. |
Niezła masakra... :D :confused:
Gdy tak patrze na ten HIT, to se myślę jakie może być jego max kombo Hit[łapa +czary]. :baby: |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:26. |