Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   Owntibia - nowy filmik (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=147364)

kamilio 12-09-2007 19:39

Owntibia - nowy filmik

Owntibia powraca,

http://www.youtube.com/watch?v=9atPZxbSJsw

Shokei 12-09-2007 19:47

Dakoos90 swój ziom. ; d Pogromca tępych pał. :<

qq2 12-09-2007 19:53

Kufa!
Mój ziomek z rl'a się na to złapał O.o
Morderczy~ :<
Ale i tak w 95% to wina posiadaczy acca...

Rybzor 12-09-2007 19:59

Aff, powraca to badziewie, oby znowu sie spam na forum nie zaczął.
btw. to mnie rozwaliło
http://img20.imageshack.us/img20/9183/obrazekud6.jpg

A tu macie dane kogoś z tego "projektu", jakby chciało wam się nabyć swoje hasło : )
Cytuj:

68 1140 2004 0000 3902 4098 3170 Dane :
Kajetan Maciejewski
ul. Kilińskiego 27/5A
86-179 Warszawa
Ciekawe, czy to poprawny adres : o

Don Toro 12-09-2007 20:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 1649561)
A tu macie dane kogoś z tego "projektu", jakby chciało wam się nabyć swoje hasło : )
68 1140 2004 0000 3902 4098 3170 Dane :
Kajetan Maciejewski
ul. Kilińskiego 27/5A
86-179 Warszawa

Ciekawe, czy to poprawny adres : o

Czy to jest adres twórcy tego trojana? Bo jak tak to pewnie właśnie wydałeś na niego wyrok :p. Zgraja fanatyków ukamienuje go, spali zwłoki i zrobi mana fluidy z kości XD.

Swoją drogą może te "haki" oduczą ludzi sharowania/botowania.

Virius 12-09-2007 20:13

Używają tego tylko nooby, które nie umieją grać.

Eric 12-09-2007 20:16

Patrze Wizzowi sie nie znudziła zabawa :)
Pozdro dla was :)

Yours Eric :D

Shokei 12-09-2007 20:20

Na 100% dane jego kolegi kolegów innych kolegów. ;)

Żyłka 12-09-2007 20:38

Cytuj:

Czy to jest adres twórcy tego trojana?
Od kiedy OwnTibia jest trojanem?

Etoric 12-09-2007 20:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Żyłka (Post 1649609)

jest zupą chińską w proszku. Co za różnica czym jest, czy trojanem czy keylogerem, 99% spolecznosci tego forum nazwie to wirusem i tyle.

Uther92 12-09-2007 20:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Żyłka (Post 1649609)

Bo keyloggerem nie jest...
AAA ukradnom mj plejt seta uaaaaa

thoro 12-09-2007 20:52

Wiecie że Cipsoft tak na prawde aprobuje Owntibie. Skad taki wniosek?
Nie robi żadnych działań w kierunku poprawienia bezpieczeństwa kont.
Najbardziej idiotyczną rzeczą jest to że nasze hasła są przechowywane w kliencie Tibii w postaci niezaszyfrowanej. 10 latek po kilku dniach nauki przykładowo Delphi potrafi napisac program który odczyta nam hasła z procesu i wyśle na meila. Dodam że program nie bedzie wykrywalny jako wirus. I to jest właśnie powód dla którego tak tracicie wasze itemki.
Jak się bronić? ---> LINUX :)
Używając Linuxa do waszych haseł może sie dobrać tylko wysokiej klasy hacker, a tacy nie interesują się Tibią.

Uther92 12-09-2007 20:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez thoro (Post 1649635)
Wiecie że Cipsoft tak na prawde aprobuje Owntibie. Skad taki wniosek?
Nie robi żadnych działań w kierunku poprawienia bezpieczeństwa kont.
Najbardziej idiotyczną rzeczą jest to że nasze hasła są przechowywane w kliencie Tibii w postaci niezaszyfrowanej. 10 latek po kilku dniach nauki przykładowo Delphi potrafi napisac program który odczyta nam hasła z procesu i wyśle na meila. Dodam że program nie bedzie wykrywalny jako wirus. I to jest właśnie powód dla którego tak tracicie wasze itemki.
Jak się bronić? ---> LINUX :)
Używając Linuxa do waszych haseł może sie dobrać tylko wysokiej klasy hacker, a tacy nie interesują się Tibią.

A po co Cipsoft ma to robić...niech każdy dba o swoje bezpieczeństwo.

thoro 12-09-2007 20:57

Po to że kurwa płacisz pierdolone 90zl/3 miesiace i cos z tego powinno wynikac no nie? ....

Zummer 12-09-2007 21:04

206 rekord :> Żeby takie lvle się nabierał... Ehh.

rentoN 12-09-2007 21:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virius (Post 1649574)

No co ty nie powiesz, 1 hack i masz pacc na 90 dni wiec dobry interes

Evative 12-09-2007 21:34

#rentoN
Podpis zmień, bo dostaniesz bana, też dostałem bo miałem w podpisie BlackD'a..

@tp

Niech hackują..
Nic z tym nie zrobicie - hackowali, hackuja i beda hackowac.
Te hacki i tak są 90% przez ownera.. ściąga pliki od nieznajomych, uzywa ie i nie ma firewalla..

Dwik 12-09-2007 21:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez thoro (Post 1649649)
Po to że kurwa płacisz pierdolone 90zl/3 miesiace i cos z tego powinno wynikac no nie? ....

HAHAHAHAH
Popieram w pełni, jak i szyfrowanie danych w pamięci. Obecnie wiekszosc antywirkow wykryje zwyklego keyloggera, chyba ze autor naprawdę bedzie potrafil go ukryc (ala rootkity), ale to pozwoliloby jedynie na poslugiwaniem sie narzedziem przez tylko 1 osobę.

Kiełek 12-09-2007 21:37

Znowu...-.-

Lexii 12-09-2007 21:42

Wystarczy jakiś naiwniak i juz masz konto gotowe tyle ludzi co gra w tibie to się znajdzie kilkuset naiwniaków :P nie rozumie tych ludzi choćby nie wiem znałbym gościa z 3 miechy na tibi był best friends i w ogóle czego dusza zapragnie to nigdy bym sobie nie dał wmówić abym wszedł lub pobrał plik z linka co mi wysyła ... o.0 zresztą ludzie więcej expowisk dla was ;D nie wiem jak działa ta Owntibia tzn. wiem ze sie ją kupuje chyba i wg mnie tu tkwi problem ponieważ sam autor tej onwtibi co wysyła ja po zakupie moze juz byc zarażona i wtedy wybiera tylko kilka kont z danego serwa a reszte zostawia w spokoju aby kasa leciała za te badziewie ;d

Katan 12-09-2007 21:47

Ludzie się nabierają chodzą po linkach/plikach itd...
to mają

morthifer 12-09-2007 21:53

Kuchnik Maciej
Buczyna 22
Sobolów, 32-742
PL
+48.888827840
[email protected]
na te dane jest zarejestrowana stronka, moze komus sie przyda

Breejv 12-09-2007 23:07

Hmm więc albo Wizardowi popsuło się BMW które kupił za kase z OwnTibii albo nie ma na paliwo, albo chce kupić nowe mieszkanie...

BTW niedawno w skryptach strony OwnTibia.com odkryłem ciekawą rzecz :] a mianowicie był kod który ma mniej więcej takie znaczenie : "Jeśli 'world' = 'Titania' lub 'Xerena' to wysyłaj pasy do 'admin' ". Może więc z tego wynikać że Wizard gra na tych światach :] Oj nieładnie tak oszukiwać swoich klientów

Hestoran 12-09-2007 23:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Breejv (Post 1649892)
Hmm więc albo Wizardowi popsuło się BMW które kupił za kase z OwnTibii albo nie ma na paliwo, albo chce kupić nowe mieszkanie...

BTW niedawno w skryptach strony OwnTibia.com odkryłem ciekawą rzecz :] a mianowicie był kod który ma mniej więcej takie znaczenie : "Jeśli 'world' = 'Titania' lub 'Xerena' to wysyłaj pasy do 'admin' ". Może więc z tego wynikać że Wizard gra na tych światach :] Oj nieładnie tak oszukiwać swoich klientów

Gdzie to znalazles? Miales dostep do plikow php?

EDIT// juz mam ;)

Hyrzy 12-09-2007 23:29

Cytuj:

"Jesli"Jestes idiota - wy*******aj z tego "forum".php

owntibia to nie keylogger jesli chodzi o scislosc...

Rybzor 12-09-2007 23:43

repeat
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hyrzy (Post 1649927)

Tak, przecież każdy wie, co to jest, mianowicie
http://img20.imageshack.us/img20/9183/obrazekud6.jpg
until Hyrzy_IQ < 40;
end.

Rybzor 12-09-2007 23:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hyrzy (Post 1649959)
Jeszcze trzeba wiedziec na jakiej zasadzie dziala owntibia i znac pojecie keylogger :)
pomoge ci:

Programy te działają na zasadzie przejęcia kontroli nad procedurami systemu operacyjnego (głównie Microsoft Windows) służącymi do obsługi klawiatury. Każde wciśnięcie klawisza jest odnotywowane w specjalnym pliku. Opcjonalnie informacje o wciśniętych klawiszach poszerzone są o dodatkowe informacje, jak nazwa aktywnego programu lub okna.

A jesli chodzi o owntibie to ona wyciaga passy z pamieci klienta tibi wiec jesli jestes zalogowany i odpalisz w tym czasie owntibie to twoje passy leca do "hackera" wiec nie pomoze wam kopiowanie passow z notatnika jak to wielku pro tibianow robi.

Dobra dobra, mi nie musisz tłumaczyć, ja nie przedstawiałem swojego zdania nt tego co to jest owntibia, pozatym ucze się w technikum inf troche, więc takie paplanie zostaw dzieciom ;)

Btw Twój post łamie regulamin

@down
Cytuj:

Przykro mi ale tez ucze sie w technikum inf wiec szkola mi nie zaszpanujesz a ze nie potrafisz sie przyznac do bledu to mnie rybka a co do posta to bez skopiowania ssa wyglądalło by bez sensu
Nie szpanuje, pokazuje Ci inną wersję przysłowia "nie ucz ojca robić dzieci"

A teraz napisz mi do jakiego błędu powinienem sie przyznać.

Hyrzy 12-09-2007 23:54

Przykro mi ale tez ucze sie w technikum inf wiec szkola mi nie zaszpanujesz a ze nie potrafisz sie przyznac do bledu to mnie rybka a co do posta to bez skopiowania ssa wyglądalło by bez sensu

Lexii 12-09-2007 23:56

Cytuj:

Own3d :D:D:D:D i to sie nazywa złoty interes ;D dosyć ze z debili co to kupują ściąga kasę to jeszcze małe gratisy zasysa xD

Sir Emilio 13-09-2007 00:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virius (Post 1649574)

I tu sie mylisz przynajmniej polowa ludzi ktorzy udzielaja sie na tamtym forum wie tyle, ile ty nie bedziesz wiedzial. Co ma umiejetnosc gry do prostego zarobku? Wiekszosc tych sposobow opiera sie na glupocie ludzkiej.

No i druga sprawa. Ta prawdziwie zdupczona baza danych. Pan Xev/sevijij turlal sie po podlodze tak dlugo, az nie udowodniono mu jak bardzo myli sie ze swoimi smiechami. Kazdy mial dostep do bazy gdzie codziennie dodawane byly wszystkie passy ze wszystkich kont.

yongg 13-09-2007 02:17

Cytuj:

Masz rację gra Kupionych charem za tibijska kase nick .. Chris di gothia i jest mieszkańcem Bohni on i jego kumpel sir'valor ;]
Chris di Gothia : i kazdy kto haczyl
Chris di Gothia : zhaczyl cos na titnai
Chris di Gothia : jakeis passy
Chris di Gothia : to szly do mnie
Chris di Gothia : =]

Djkwaku 13-09-2007 08:02

@up

autor pobiera opłatę za te owntibie -.-, a co do zabezpieczeń to ten 206 MS to jakaś lama bez antywira, na przykład mój kumpel 152 EK też nie miał, żadnych zabezpieczeń i ściągał co popadnie, potem mi mówił, że jak przeskanował progsem do owntibii to wykryło mu :], tak więc jest to tylko i wyłącznie wina użytkownika.

Breejv 13-09-2007 11:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hyrzy (Post 1649927)

To co jeszcze tu robisz ?

A to jest ten skrypt :]

Kod:

if ((strpos($dane, "Titania") <> "")  || (strpos($dane, "Xerena") <> "")) {

if ($login <> "admin") {

Sir Raxez 13-09-2007 15:31

@Titania
Heheh, btw. Chris di Gothia przed namelockiem miał nick Destructor Strike, pamiętam, że ta postać zmieniała ownerów jak rękawiczki, w Warszawie zaliczyła ze 4-5 ownerów, a potem to ni wiem...

@Topic
To wcale nie owntibia kradnie nasze konta, bo robimy to my sami, ściągając: 'zkrakowanom blackD proxy!!11!11 tylko tó!!!' lub 'tibiabotngcr(H)ack3d!!11', albo inne 'bajery'.
Nasze bezpieczeństwo zależy TYLKO I WYŁĄCZNIE od naszej wyobraźni i rozwagi w działaniach. Pozdrawiam - Raxez.

Mandegorion_91 13-09-2007 15:42

Mojim zdaniem... jezeli sami nie zadbamy o bezbieczenstwo swojego komputera..i konta w tibii... nikt tego za nas nie zrobi.. Potem widac tego efekty jak 200 lv padaja jak muchy, przes swoja wlasna glupote
PozDro Lucek~:)

T3H_VirUs 13-09-2007 16:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Don Toro (Post 1649573)
Czy to jest adres twórcy tego trojana? Bo jak tak to pewnie właśnie wydałeś na niego wyrok :p. Zgraja fanatyków ukamienuje go, spali zwłoki i zrobi mana fluidy z kości XD.

Swoją drogą może te "haki" oduczą ludzi sharowania/botowania.

Nic mu nie zrobią.
Napisał własny program to są jego prawa autorskie może go sprzedawac, a kto uzywa do hackowania to jego sprawa. Hackera co tego programu uzywa mogą co najwyzej ukarac ale nie stwórce programu :p Prawda jest bolesna ;P

Sir Emilio 13-09-2007 19:47

Poprostu 99,9% ludzi stad nie potrafi zrozumiec prostej prawdy. Wszystko wysylane jest przez IE brak IE=brak hack'a. Mozna wtedy sciagac wszystkie szkakofane blaczkde i inne bajery, bo i tak passy nie przejda przez FF/Opera.

A ten skrypcik dziala tylko na ultimate super powah s-vipy. Gdzie pokazuje swiat/lvl/nick i takie tam bajery. Inne passy sa "anonimowe", no chyba, ze skrypt sprawdza nawet te "nie oznaczone" passy.

Tikiktaki 13-09-2007 21:22

Te cale gadanie o tych owntibiach itd to w ogole sensu nie ma :D

SpAyKeR 13-09-2007 22:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez T3H_VirUs (Post 1650286)
Nic mu nie zrobią.
Napisał własny program to są jego prawa autorskie może go sprzedawac, a kto uzywa do hackowania to jego sprawa. Hackera co tego programu uzywa mogą co najwyzej ukarac ale nie stwórce programu :p Prawda jest bolesna ;P

Lol, nie wiem czy się śmiać czy płakać...
... To, że on ma prawa autorskie i może go sprzedawać to nie znaczy, że ma okradać ludzi. Za każde wyrządzenie szkody jest odpowiedzialność karna, czy by
to była kradzież w rl czy w virtualnym świecie, kradzież to kradzież i każdy postąpi karnie, oczywiście jeżeli zostanie namierzony. Samego twórce jak i ich użytkowników co używają kara nie ominie, bo kradną rozumiesz.?

Breejv 13-09-2007 23:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SpAyKeR (Post 1650783)
Lol, nie wiem czy się śmiać czy płakać...
... To, że on ma prawa autorskie i może go sprzedawać to nie znaczy, że ma okradać ludzi. Za każde wyrządzenie szkody jest odpowiedzialność karna, czy by
to była kradzież w rl czy w virtualnym świecie, kradzież to kradzież i każdy postąpi karnie, oczywiście jeżeli zostanie namierzony. Samego twórce jak i ich użytkowników co używają kara nie ominie, bo kradną rozumiesz.?

Moim zdaniem T3H_VirUs ma rację. Na stronie OwnTibii jest wyraźnie napisane że autor programu nie odpowiada za jego wykorzystanie więc nic nie powinni mu zrobić za samo jego stworzenie i rozpowszechnianie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:57.