Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Następny update ? Co nam przyniesie ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=148427)

Maxpixel 22-09-2007 17:53

Następny update ? Co nam przyniesie ?

Witam wszystkich serdecznie :)

Jak myślicie może macie jakieś informacje dotyczące następnego update ? ;)
Może wreszcie Rook zostanie jakoś powiększony ?
Dodane Questy ?
Może profesja Rookslayer !?

A może by tak wysłać list to CipSoft z propozycją zrobienia takiej profesji ...
Chętnie przeczytam wszystkie wasze informacje dotyczące tego tematu :)
(co sądzicie o takim "liście" ?)

Słyszeliście o jakimś Tutorze na Rooku ? :confused:

Scross'Rooker 22-09-2007 18:08

RE: List. Hmm. sam nie wiem Cipsoft nie przepada za rookerami. Jeżeli osoby chcą się tłumaczyć AS'em, to niech uwzględnią to że po Upie znacznie łatwiej go zabić.
Re: Tutorem jest ulubiony PG RdB, czyli voodoo rhythm.

MasterTusk 22-09-2007 18:09

Niewiem jak inni, ale gdybym ja dostał range "Rookslayer" to niezbyt byłbym uszczęśliwiony.

Pozatym poco zakładac nowe tematy co kazdy update. W koncu i tak bedziemy oczekiwac tego samego, dco w poprzednich -.-. Więc jesli juz nawet ma pojawic się gdybanie, warto nadpisac stary temat.

grilia 22-09-2007 18:10

Stanowcze nie bo ja mam na rooku 37 lvl i chcialbym byc szanowany a nie zeby sie pojawilo na rooku nagle 666 100+ rookstayerów.

Maxpixel 22-09-2007 18:23

Fajnie by było mieć profesje Rookslayer ;)
A nie No Vocation ... :(

Przydało sie by też powiększyć Rook ... Tyle już pracują nad wyspami / miastami i tp. na Mainie czy nie mogą poświęcić trochę czasu Rookowi ... A jak nie chcą Rookslayerów to niech zrobią ze od 8 (lvl) exp nie leci ...

Przydało by się o taki list pofatygować wspulnie spisać i przetłumaczyć ...
Powiększyć rook dodać itemki ...

Leprze itemki były by tylko dla Rookslayerów bo inne Vocationy nie mogły by np. tam wejść ... ;)

Wg. mnie rook jest za mały ...

Przydało by się małe depo i arena walk ...

ErAgOg 22-09-2007 18:25

Ja na rooku chciałbym jedynie żeby dodali domki, bo wystawki są dość ryzykowne, a trzeba się pochwalić swoimi rarkami :D Nawiasem mówiąc dzisiaj lootnąłem MLW :D

Maxpixel 22-09-2007 18:33

GZ :) co do MLW ...

Przydały by się domki o tak!

Trzeba by zrobić taki projekt napisać list i zebrać podpisy :D
Jak ich by było spoooorooo to by coś z tego byłoo :)

Orinoko 22-09-2007 19:47

Przydało by się przywrócenie starych hitów i dodanie jakiegoś axe co ma 16 atk...

Ghand 22-09-2007 19:49

Cytuj:

Może profesja Rookslayer !?
ROOKSTAYER, nie rookslayer.
nauczcie się wreszcie.

jako rookstayer, w sumie chyba można dać parę dodatków, typu weapony, czy potworki, ale bez przesady, bo się Rook przeludni.

/Ghand

Milan ognia 22-09-2007 19:52

Zostając na rooku każdy z nas wie, co robi. Imo mogliby paru noobków na rl podczas upa zabić, ot co.

Neophyte 22-09-2007 19:57

Tak, pomysł dobry tylko że cipsoftowi ani w głowie ulepszać rook...
co do listu do dobry pomysł chociaż i tak pewnie nic nie da
i w w ogóle w jakiej formie chciałbyś napisać ten "list" założyć taki temat
na forum.tibia.com czy jak ?

darushu 22-09-2007 20:09

Oczywiście że chce zmiane...
mam nadzieje ze CIPsoft zrobi jakis krok w kierunek tego, aby bylo jak najmniej botterów.

Rookmasterek 22-09-2007 20:14

Rookgaard jest dobry taki jaki jest... Od 7.8 kazdy update coraz bardziej psuje rooka, jak chcecie lepsze itemy, potwory etc... macie main

Maxpixel 22-09-2007 20:19

Rook a Main to inne rzeczywistości nie chodzi tu o PK czy coś ale na Mainie coś gdzieś poexpisz zaraz jakieś hunty coś tam wyzywki a na rooku to ekipki questy fajniej jest albo powiem inaczej mam na Mainie 35 MS i nie mam z niego uciechy...

Może byśmy w tym Temacie skonstruowali taki "List" edytując wiadomość jednego usera np. moją i jak byśmy go skończyli może dało by się to jakoś załatwić przez Tibia.pl ... Mają jakiś kontakt z CipSoft ...
Może chociaż odrobinę pomyśleli by o rooku ... ;)

Czekam na wasze propozycje ...

Pacz_knight 22-09-2007 21:21

Fajnie jak by bylo:
-Profesja Rookstayer a nie no vocation. (ktos juz pisal)
-Specjalny out dla rookstayera.
-Mini ani na roku.
-Wiecej questow.
-Nowe lokacje.
-Specjalne potworki na roqu.

Takie tam propozycje. ;)

Raxev 22-09-2007 21:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 1663292)
Fajnie jak by bylo:
-Profesja Rookstayer a nie no vocation. (ktos juz pisal)
-Specjalny out dla rookstayera.
-Mini ani na roku.
-Wiecej questow.
-Nowe lokacje.
-Specjalne potworki na roqu.

Takie tam propozycje. ;)

Outfit dla Rookera to IMO citizen..
Wolałbym być bez profesji i nie ulegać żadnym ograniczeniom..
Zapewne wielu lubi Rook z powodu wielkości i przytulności..
A dlaczego Rook ma mieć jakieś inne powah elo potworki, ma już as i munstera ;]

Maxpixel 22-09-2007 21:44

"Pacz_knight" twoje propozycje będą wykorzystane i to są chyba te o których wszyscy myśleliśmy :D Teraz musimy znaleźć kogoś kto ładnie / składnie pisze i napisze nam to ładnie składnie po Polsku i ktoś kto to nam :D ładnie składnie przepisze na Angielksi ...

Jeszcze :
- Domki na Rooku <-- tylko dla profesji Rookslayera ...
- Depo
(niechcijmy za durzo bo jeszcze nam usuną rooka ;) To ma być tylko >> PROŚBA <<

Walczymy o równe prawa dla Rooka!!!
Jeszcze podpisy by sie przydały że jest poparcie ...

Może :
Nick : Xxxxxxxx
World : xxxxx
Profesja :xxxxxx
Mail :
[email protected]

Couranger 22-09-2007 21:51

Tak tak mini anhi , mini demon helmet , i jeszcze niech dodadza mozliwosc pekowania na rooku a i jeszcze mini orshabaal , i wogole niech juz sie nie skupiaja na Mainie tylko na rookardzie :) ,

ludzie mozecie se pisac listy do cipek i tak nic wam to nie da bo rook to jest tylko wprowadzenie do prawdziwej gry ktora czeka nas na mainie ...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maxpixel (Post 1663340)
"Pacz_knight" twoje propozycje będą wykorzystane i to są chyba te o których wszyscy myśleliśmy :D Teraz musimy znaleźć kogoś kto ładnie / składnie pisze i napisze nam to ładnie składnie po Polsku i ktoś kto to nam :D ładnie składnie przepisze na Angielksi ...

Jeszcze :
- Domki na Rooku <-- tylko dla profesji Rookslayera ...
- Depo
(niechcijmy za durzo bo jeszcze nam usuną rooka ;) To ma być tylko >> PROŚBA <<

Walczymy o równe prawa dla Rooka!!!
Jeszcze podpisy by sie przydały że jest poparcie ...

Może :
Nick : Xxxxxxxx
World : xxxxx
Profesja :xxxxxx
Mail :
[email protected]

Ty lepiej wyslij list z prosba o wyslanie slownika ... jak widze takie bledy to zygac mi sie chce

Maxpixel 22-09-2007 21:58

Nie grasz na Rooku to nie wiesz o co nam chodzi ... :baby:
Może i przesadzamy z tym Ani i tp ...
Ale coś takiego powinno się ukazać ... Mocniejszy uleprzenie Rooka ... ;)

darushu 22-09-2007 22:06

1. Nie potrzebujemy "ulepszania rooka", jest taki jaki byc powinien...
2. Jeżeli już coś koniecznie mieli by dodać to jakis kilka mini domkow 4-9 sqm.
3. Rook Anihilator? I com? Nagrody, iron helmet, spike sword itp? Nie trzeba zadnych lepszych broni na rooku.
4. Nowe potwory? Hm... jezeli juz cos w tym stylu, to dobrze by bylo stworzyc jakiegos bossa z prawdziwego zdarzenia, ktorego w stanie by bylo pokonac w mocnej grupie... cos takiego jak ghoul np. ;)
5. Uwierz, ze i tak nie rozpatrza Twojego listu, a na pewno juz nie zrobia tak jak Ty mowisz... Pomysl ile listow dostaja od graczy, z roznymi prosbami... Bez kitu :)

Maxpixel 22-09-2007 22:15

Wiem co to znaczy dostawać od groma listów z durnymi groźbami miałem coś takie co sie zwie OTS i był dobry ale szkoda o tym gadać ...

Jak może zbierzemy sporo poparcia to chociaż coś troszeczkę zrobią ...

A jak Rook to tylko wprowadzenie to po H*J robili takie Questy jak :
- Antidote rune
- Goblin Hell
- Pick
- Legion Helmet

Nie sadzę żeby ktoś kto chce tylko wyjść z rooka aby iśd DALEJ wkładał sporo pracy w przygotowanie się i wykonanie takich questów bo nwet taki 8 lvl bez problema idzie dalej bez tych questów ... I jak by już je chciał zaliczyć to by musiał zbierać kasę na LF ...

A jak tak znienawidzili Rooka to niech będzie na starcie NPC : Chcesz iść na Rook YES or NO ...

Couranger 22-09-2007 22:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maxpixel (Post 1663410)
Wiem co to znaczy dostawać od groma listów z durnymi groźbami miałem coś takie co sie zwie OTS i był dobry ale szkoda o tym gadać ...

Jak może zbierzemy sporo poparcia to chociaż coś troszeczkę zrobią ...

A jak Rook to tylko wprowadzenie to po H*J robili takie Questy jak :
- Antidote rune
- Goblin Hell
- Pick
- Legion Helmet

Nie sadzę żeby ktoś kto chce tylko wyjść z rooka aby iśd DALEJ wkładał sporo pracy w przygotowanie się i wykonanie takich questów bo nwet taki 8 lvl bez problema idzie dalej bez tych questów ... I jak by już je chciał zaliczyć to by musiał zbierać kasę na LF ...

A jak tak znienawidzili Rooka to niech będzie na starcie NPC : Chcesz iść na Rook YES or NO ...

sa to qusty pokazujace ktore maja ci uswiadomic co to jest quest na czym polega ... i ze trzeba kliknac w jebana skrzynke zeby dostac nagrode np banana az takie trudne do skapowania to jest?

Maxpixel 22-09-2007 22:27

To czemu K***A nie zrobili korytarza co po koleji uświadamia co jest co ...
po co zrobili SS Quest na pewno da się go zdobyć ale czemu tak się trudzili żeby go zrobić ? Po co to tylko wprowadzenie ...

Jak zrobili Rook to powiń się nim opiekować i od wersji 7.8 (ktoś pisał) cały czas go tylko psują ... Nie pamiętam czy coś by dodali ... Tylko usuwają ...
Chociaż by zrobili tą profesje Rookslayer i 2 cary i wszyscy byli by szczęśliwi ...

Couranger 22-09-2007 22:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maxpixel (Post 1663442)
To czemu K***A nie zrobili korytarza co po koleji uświadamia co jest co ...
po co zrobili SS Quest na pewno da się go zdobyć ale czemu tak się trudzili żeby go zrobić ? Po co to tylko wprowadzenie ...

Jak zrobili Rook to powiń się nim opiekować i od wersji 7.8 (ktoś pisał) cały czas go tylko psują ... Nie pamiętam czy coś by dodali ... Tylko usuwają ...
Chociaż by zrobili tą profesje Rookslayer i 2 cary i wszyscy byli by szczęśliwi ...

omfg jak ci sie nie podoba to nikt ci w tibie nie karze grac ...
jak ci malo tego chujstwa na rooku idz na non pvp masz to samo co rook tylko bardziej rozbudowane kapewu ? i tak nic na rooku juz nie zmienia wiec nie ma co nawet gadac o tym

Maxpixel 22-09-2007 22:33

A jednak jest jakaś garstka ludzi co chce to zmienić ... ;)

Mic_12 22-09-2007 22:35

Po co gdybać ?

Witam ! Myślę, że na Rooku nie wiele się zmieni, bo i po co ma się zmieniać. Aby, zdobyć 8 poziom to co jest w zupełności wystarcza. Mimo wszystko jakieś zmiany mogą "dotknąć" Rooka, stanie się tak ponieważ coś sie zmieni na Mainie.
Najlepszym tego przykładem był ostatni update.

Pozdrawiam !

Fpitolony w sprawe 22-09-2007 22:37

Wrocic dawne hity i by bylo wszystko w porzadku ... Nawet boterzy by mi nie przeszkadzali :P
Co oczywiscie nie oznacza, ze nie chcialbym ich wszystkich wytepic... Z forum tez.

MasterMapet 22-09-2007 22:51

Nie wiem po co zakladac takie teamty typu :"co bysmy w tibii chcieli (rookgaard lub main) a co nie. I tak CipSoft tego nie zrealizuje.
:p

Pedziej 22-09-2007 22:54

Tibia to komercyjna gra najleprzym argumentem dla cipków było bym im pokazać ile na wszystkich światach ludzi gra na rooku z paccem wtedy <może> przeczytali by "wasz" list

Maxpixel 22-09-2007 23:27

No to tak zrobmy :D
Jest taka strona jak http://www.rookstat.com/

Tam możemy łatwo zliczyć takich graczy :)

Ameriov 23-09-2007 00:58

No juz byl taki temat "Co byscie chcieli dodac na rooku"
CipSoft nie odpowie lub da ci nagane za e-mail, od tego jest dzial proporsals.
Btw. po co ci tutor? Jak cos to znam 2ch, Klocek i ja xd

Żyłka 23-09-2007 01:22

Cytuj:

Ty lepiej wyslij list z prosba o wyslanie slownika ... jak widze takie bledy to zygac mi sie chce
A nie czasem rzygać*?

Cytuj:

omfg jak ci sie nie podoba to nikt ci w tibie nie karze grac ...
No, szczerze mówiąc, to nienajlepiej z twoją ortografią jest.

Co do tematu - każdy rookstayer wiedział na co się decyduje zostając na Rookgaardzie. Również powinien się liczyć z faktem, że Rookgaard jest aktualizowany zdecydowanie rzadziej niż Mainland, więc niech teraz nie wymaga zmian.

Sebarka 23-09-2007 10:09

Tutorów ?

Ameriov, Klocek, Spritq, Voodoo Rhythm

Temat ?

http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=1386365

Closed, plax.

Maxpixel 23-09-2007 12:01

Nie chce być Tutorem nie wiedziałem ilu takich jest na Rooku ...

Jak chcecie żeby Rook był taki jaki jest durny / mały i beznadziejny to może taki być ... Ale wg. mnie już za długo stoi taki! wszystko się zmienia oprócz jego ...
Czy chociaż niemogi by dodać kilku rzeczy !? Może zapomnieli już o Rooku ...

Chce im uświadomić ilu graczy z PACC gra na rooku ...
Wystarczyło by chyba tylko musnąć Rook i wszyscy byli by zadowoleni ...

Maff 23-09-2007 13:42

@up

Powiedz mi ile grasz na rooku? Na tym forum są ludzie, którzy grają na nim parę ładnych latek. Więc, proszę Cię nie opowiadaj mi tu głupot, że Ci się rook znudził. Nikt Cię na tej wspaniałej wysepce nie trzyma, droga wolna.

@topic

Według mnie powinni zrobić coś w kierunku zmniejszenia ilości nieuczciwych graczy i przywrócić dawne hity. Za żadne skarby nie powinni wprowadzić domków i depo na rooku, to by była zbrodnia przeciwko prawdziwym rookstayerom.

Scobel 23-09-2007 20:27

Lepiej niech nie poswiecaja wiecej czasy naszej wyspie bo ja calkiem Spier@#$%^&

ErAgOg 24-09-2007 19:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maff (Post 1664314)
@up
@topic

Według mnie powinni zrobić coś w kierunku zmniejszenia ilości nieuczciwych graczy i przywrócić dawne hity. Za żadne skarby nie powinni wprowadzić domków i depo na rooku, to by była zbrodnia przeciwko prawdziwym rookstayerom.

No właśnie wydaje mi się, że domki były by dobrym rozwiązaniem. Chyba każdy Rookstayer wolałby prezentować swoje itemki w domku bez ryzyka że ktoś je ukradnie niż robić ryzykowne wystawki. To by raczej nie skrzywdziło dawnych rookstayerów (nowi nie bili by szybciej lvli, ani nie zadawali większych hitów niż starzy wyjadacze) lecz by im pomogło. A co do dodawania nowych potworów (już ASa jeszcze wytrzymam, ale na tym niech skończą) i broni to się nie zgodzę. X(X(X(X(

Wiechoss 24-09-2007 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghand (Post 1663085)
ROOKSTAYER, nie rookslayer.
nauczcie się wreszcie.

jako rookstayer, w sumie chyba można dać parę dodatków, typu weapony, czy potworki, ale bez przesady, bo się Rook przeludni.

/Ghand

Przepraszam ,a gdzie pisze ze na rooku sa Rookstayerzy a nie Rookslayerzy ?
Kazdy mowi jak chce bo to gracze sobie wymyslili .
Wiecej ja jestem rookslayerem - pogromca rookgaardu
poza tym ten temat juz byl wiele razy walkowany

@topic
Mogl by byc jeden Guilhouse. Na kazdym servie jest pewnie jakas grupka graczy bardziej ze sobia zwiazanych i by sie w nim urzadziła.

Raxev 24-09-2007 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wiechoss (Post 1666709)
Przepraszam ,a gdzie pisze ze na rooku sa Rookstayerzy a nie Rookslayerzy ?
Kazdy mowi jak chce bo to gracze sobie wymyslili .
Wiecej ja jestem rookslayerem - pogromca rookgaardu
poza tym ten temat juz byl wiele razy walkowany

@topic
Mogl by byc jeden Guilhouse. Na kazdym servie jest pewnie jakas grupka graczy bardziej ze sobia zwiazanych i by sie w nim urzadziła.

I dlatego nie powstanie profesja na Rooku; byłby Rookstayer - dla takich źle, Rookslayer - inni znowu byliby oburzeni ;]

Jlimakd 24-09-2007 22:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wiechoss (Post 1666709)

Nie mógłby być żaden Guildhouse ponieważ Cip nie toleruje rookstayerów, dla nich jest to wyspa nowych, a coraz większe masy graczy zostający na rooku tylko rookgard przepełniają.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:15.