Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nowe światy : Julera i Valoria (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1486)

MatKus 05-11-2003 19:35

Nowe światy : Julera i Valoria

Wreszcie wystartowały długo oczekiwane dwa nowe światy : Julera i Valoria. Julera to świat na serwerach w USA, Valora to świat na serwerach w Niemczech.
CIpowie zalecają, by wybrać świat położony bliżej ciebie, czyli dla nas, Polaków, będzie to Valora.
Oba światy są "normalne", czyli są to typowe światy, na których w normalny sposób można walczyć mieczy graczami.
CIPowie także proszą, by, równierz na nowych światach, ale i na starych, pamiętać o przestrzeganiu zasad.

Gimlos 05-11-2003 19:50

nareszcie sa!!
wlaczam tibia i zakladam gimliego przyjaciela elfow na Valoria . Do zobaczenia na Valori
Edit: niestety serwer zajety:( nawet pacc nie moga wchodzic z tego co widze:)
kiedy juz mi sie uda zalogowac to msg me : Gimli Przyjaciel Elfow
Widocznie juz taka moja dola ze gram zawsze na ostatnich serwerach : wczesniej trimera a teraz ostatnia jest Valoria:D

Klecha 05-11-2003 19:59

Ale ciekawe kidy powiększą pojemność pozostałych serwerów.

Humi 05-11-2003 20:00

loguje sie na nowy swiat valoria i pisze mi takie cos; there are too many players online please try again later. oco tu chodzi przeciez na servie jest 250 osób co mam robic?? pewnie czekac tylko ile

Szafirek 05-11-2003 20:00

Też, ja żem będę na Valori !
Mój nick to "Dragonaires "
Tylko, że nie mogę się zalogować, limit to chyba 240 osób :(

Tym samym zakładam se nowego użytkownika tego FORUM.

Gimlos 05-11-2003 20:06

myslalem ze nie zainteresuje mnie nowy swiat a tutaj niespodzianka:) jestem pewny ze rzucam trimere i ide na Valorie( mam nadzieje ze spotkam duzo qmplow z innych serwkow:) -teraz wszyscy na valoria SupeR)aaa no i naszych moderkow chcialbym wreszcie spotkac:D najfajniej beda mieli ci ktorzy beda pierwsi na mainie sami na serwku o jaaaa

kotomaniak 05-11-2003 20:17

Wreszcie są!!! Ile ja się naczekałem, hoho! Ale i tak tam nie będę grał cha cha!

Wiedzmak 05-11-2003 20:28

eee... tylko 250 osób... dopóki to sie nie zmieni to będe grał dalej na Lunarze (Wiedzmak). Chociaż mam już postać na Valorii ale walnąłem taki nick że nawet go nie pamiętam 8)

Dragonaires 05-11-2003 20:31

y0 all !
Teraz moja przygoda naprawdę się zacznie, za jakiś czas będę jak taki Shtahet na Danubii :)

Tylko dajcie większego limita wejść!

Gumen 05-11-2003 20:36

offffkors witam was na nowym swiecie valori (niepamietam nicku bo wzialem propozycje imienia :D )

Mistrz Czarnego Miecza 05-11-2003 20:52

A ja sie nazywam Jedno Oko (robie palla) LOGUJE I LOGUJE I DUPA :P .

Lord_Yabol 05-11-2003 20:53

Wtam all. Ja zostaje na starym swiecie(Eternia) bo jak widze wiekszosc sie wynosi na nowe serwki i nie bedzie too many:)

Sir Cinek 05-11-2003 20:57

ja tez z wami

tez zalozylem postac na VALORI o nicku Cinol jak bedzie wolne miejsce to sobie tam popykam:P see u in tibia

Raynold 05-11-2003 21:00

Ja już stworzyłem sobie postać na Valorii. Myślę, że zrobię sobie paladyna i druida :)

Mistrz Czarnego Miecza 05-11-2003 21:15

a ja jak widze to tamten amerykański ma mniej niż 250 ludzi !!!!!

Mezik 05-11-2003 21:32

Jejeje :D

Jejeje wrescie nowy serverek :P. W sumie i tak zostane na Eterni, ponieważ już sie przyzwyczaiłem tam grać :P. Na nowym będę pykał czasami :P

Duriel 05-11-2003 21:40

:)) Zrobiłem sobie postać na Valorii (Rasmuso) ale zm ojego kochanego kngihta na Novej nie zrezygnuję :D

Gohinto 05-11-2003 21:48

witam...

:D :D :D czekalem czekalem i jest nareszcie, ale too many players,..........a to walone nooby (...) :D
Robie nowego uzytkownika na forum ..... si ja ol :D :D :D

Rodim 05-11-2003 21:52

cześć

muj nick na valori to sesaj or knight ciekawe czy jutro sie dostane na ten świat pa

Polopirynka 05-11-2003 21:56

czesc ludziska to ja wasza polopirynka :D
dzis na valorie juz3x weszlam :D fart co nie(...) c ya

------------------

Mam zamiar byc drugim walkorem :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D 8) 8) 8)

Raynold 05-11-2003 23:16

Kilka rzeczy mnie zastanawia: kto pierwszy wyjdzie z rooku? Czy można się czegoś spodziewać na mainie, tzn czy jest coś takiego, co jest tylko raz, na samym początku, co potem zniknie, albo coś... Tak sobie myślę, jak to będzie: przychodzisz na zupełnie nowy świat, idziesz gdzieś expować ze świadomością, że właśnie TY jesteś pierwszą osobą, która przyszła na foldę, zabiła rotworma, itd, itp :P

cykoor 06-11-2003 02:23

osz to wal!!!

prubowalem sie zalogowac na serverze jak bylo 141 osob i tez pisalo ze too many players :|

i co z tym fantem zrobic??!!

vade 06-11-2003 02:25

Ej ludu nie przenoscie sie tak gwaltownie na na nowy swiat bo to zle sie odbije.
1. Too many players
2.Respawn maly
3. Wysokie ceny przedmiotow

Ale no cóż wszystkim ktorzy tam zaczeli grac zycze powodzenia.

Mistrz Czarnego Miecza 06-11-2003 07:43

kurde mać...szkoda że dziaj szkoła, jutro szkoła a w sobote dopierow wejde na serwa (wykorzystuje restarta o 9:00 :P :P :P ;) :) :):) ;) ).

n3m3s!s 06-11-2003 09:15

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez cykoor
osz to wal!!!

prubowalem sie zalogowac na serverze jak bylo 141 osob i tez pisalo ze too many players :|

i co z tym fantem zrobic??!!
Z free acc. zalogujesz sie gdy bedzie mniej niz 100 osob.
Zerwer jest podzielony: 100 miejsc dla free, 150 dla pacc.

Szumek 06-11-2003 09:40

Ja sie nigdzie nie przenosze na zaden nowy server.
Nawet gdybym postac zalozyl to bym sie nie zalogowal.
Poco sie denerwowac jak zwieksza limity na nowych serverach do 500 to dopiero beda mogliludzie pograc teraz to niema sensu.
Jest jeszcze jedna sprawa ze sa tacy ktorzy beda na obu grac. Na przyklad na Isarze bedzie trenowac a na nowym serverze bedzuie expowac i takim sposobem servery beda non stop zapchane i bedzie niemozliwoscia sobie pograc.

Zycze wszystkim chetnym zeby sie zalogowali na nowe servery i przyjemnie expowali ja poczekam mam czas.

Mezik 06-11-2003 10:15

Hmmm :P

W sumie zgodze sie z tymi co mowia ze nie warto sie teraz przenosic. Stwierdzilem ze nie ma to sensu, bo zadnej radochy i gry na razie z tego nie bede mial. Trza poczekac :).

Equilibrum 06-11-2003 10:16

Fajnie, zalozylem sobie postac na Valoria i nie moge sie podlaczyc bo pisze mi too many players online :/

Mogli by juz zwiekszyc ilosci slotow...

Gimlos 06-11-2003 13:45

apel

jak wszyscy widzimy serwery valoria sa maxymalnie zapchane:( wiec polecam julere ! na razie mozna sie spokojnie dostac :) wiec facc na julere pokazmy amerykancom na co nas stac:P

kotomaniak 06-11-2003 14:57

Dobrze że są małe limity ludzi (na razie). Wyobrażcie sobie 850 typa na rooku? Bo ja nie.

Bambuko 06-11-2003 15:29

Teraz to i na Julerę nie sposób się dostać...

Julera - Slodki Czarus (lvl 1)
Valoria - Doom Wurst (lvl 1)

żadną jeszcze nie grałem..

Mistrz Czarnego Miecza 06-11-2003 15:32

A mój kumpel ma pacca i jak był na rooku na Valori to lepiej niepytać jak tam sie łazi ...a cudjest jak nikogo niema kolo ciebie :) ... kumpel polazł tam gdzie są szczury i bugi to tam było w PIZDU LUDZI :P ...Ja będe grać i tak od soboty (MUSZE EXPIĆ ŻEBY BYĆ THE BEST :P ) i od następnego tygodnia mają zwiekszyć jak, wie to jak ktoś czytał newsy :P .

Gimlos 06-11-2003 15:45

nom niestety nawet na julere ale jak sie o odpowiednej porze sprobuje to jutro ma sie szanse na julere ale na valorie raczej nie:(
Ci nieliczni ktorzy by sie zdecydowali na julere zajrzyjscie na forum do dzialu klany i tematu julera :)

Nikisquad 06-11-2003 16:15

Ja ide na Valorie ale tez nie moge sie zalogowac. Teraz długi weekend musze przejsc ten rook
:)

Pizduœ plastuœ 06-11-2003 17:00

Ja jak se zakładalem zipera na Valori to było 80 osób

I tak nie moglem sie zalogować qrna

ale wchodze na Etrnie ok godz 20 i ku zdziwieniu wlazlem za 2 razem

Weezee 06-11-2003 17:07

Ja na początku robie palka, robie ten setny poziom i jako drugą postać robie druida.

Baske 06-11-2003 18:35

Mam już postacie na tych światach,ale nie mam jak wejść.Za mało miejsc jest.Trzeba się z tym pogodzić na jakiś czas.Piszmy do nich to może zwiększą limit wejść.
:D :D :D :D :P

Dragonaires 06-11-2003 19:22

Weezee, mam zamiar robić tak ja ty !
Nie jesteś sam !! :)

A poza tym, mam drugi poziom :) na Valorii. Opiszę sytuację tam panującą:
Najpierw bez żadnego EQ idziesz do podziemi. Tam znajdujesz 1 rata na 5 min. Wszędzie są ludzie. Zbierasz martwe szczury by sprzedać (to niestety najlepszy sposób na zbieranie kasy na początku). Idziesz do tego co kupuje szczury. Sklep jest zapchany, wszyscy wypychają innych ze sklepu. Gdy zdobedziesz odpowiednią ilość kasy to kupujesz jakąś tarczę. Jesteś trochę silniejszy :)

Mistrz Czarnego Miecza 06-11-2003 20:32

Ok wszystcy Polacy na Valorii sie spotykająi (najlepiej na mainie nie na rooku chociaż... na roooku można sie lepiej poznać) w sobote :P o 9:00 i mordujemy innych żeby nasi mogli wejśći nam pomóc :P (szkoda że tak na rooku sie nieda ;( ;( ;) ). Więc W sobote dodajajemy si do Vipa ...plz (mój nick to "Jedno Oko" :P ) :D :D :D ... Hak niechcecie to niemusicie ! .

throgor 06-11-2003 20:45

potwierdzam, po raz pierwszy stoczylem prawdziwa bitwe o zechlego szczura :P Po za tym juz level 5 i dzis bede probowal wyrwac sie na maina, jak sie wbijecie to kontakt do Kassus to moze dam wam mace free jak bede wychodzil :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:55.