Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Debata Kwaśniewski vs Kaczyński, kto "wygrał"?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=149371)

Tompior 01-10-2007 22:20

Debata Kwaśniewski vs Kaczyński, kto "wygrał"??

Kto wg was "wygrał" dzisiejszą debatę??

Glamri 01-10-2007 22:25

Kwach wygrał. Dobrze odpowiadał chociaż Kaczor nie dawał sobie w kaszę dmuchać. Mimo wszystko bardziej podobał mi się Kwach.

Rupert 01-10-2007 22:26

Kaczyński wygrał moim zdaniem

Oxygane 01-10-2007 22:28

Oczywiscie, ze Kwasniewski. Kaczor powtarzal sie i nie potrafil skonstruowac zadnej sensownej odpowiedzi, rzucal jedynie oskarzeniami na prawo, a zwlaszcza lewo ;) Olek sprytnie obrocil w zart pytanie na temat picia ;p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rupert (Post 1676330)
Kaczyński wygrał moim zdaniem

Czyzbys nosil kalosze?

Duke Dran 01-10-2007 22:29

@Edit
Yyy to znaczy Kwaśniewski oczywiście.

Korektor 01-10-2007 23:03

.Kaczorek.

Rupert 01-10-2007 23:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oxygane (Post 1676336)
Czyzbys nosil kalosze?

Czyżbyś był zbytnio ograniczony aby nie wytrzymać od dojebania komuś o odmiennym zdaniu?
Kaczyński może i rzucał oskarżeniami ale były to oskarżenia sensowne.
np. to o tym że Kwach ułaskawił dwóch morderców.
Kaczor był spokojny i opanowany a to że Kwaśniewski obrócił swoją kompromitacje w żart znaczy tylko tyle że nie mógł się przed tym obronić.

zresztą, nie mam zamiaru o tym z Tobą dyskutować. Ja szanuje zdanie innych i nie wyśmiewam sie że stawiają na Kwacha.
widocznie TY nie jestes w stanie tego zrobić, dlatego nie mam zamiaru zniżać się do Twojego poziomu aby rozmawiać jak równy z równym ;/

Serious Sam 01-10-2007 23:14

Oczywiście, że Kaczyński.Nie chciałbym, żeby naszym państwem żądził taki człowiek jak Kwaśniewski...

Grocix 01-10-2007 23:23

@Rupert
Niestety, taka jest "elita" tego forum. Co gorsze, inni uzytkownicy mysla, ze to fajne i zaczynaja ich nasladowac.

@Topic
Szczerze? I tak jeszcze nie bede glosowal :)

Rossi 01-10-2007 23:30

Kaczyniak. Kwach to pijok ujijijihjuhuh

janek@ 01-10-2007 23:34

Nie widzialem tej debaty, ale mysle ze jednego debila w naszym kraju juz starczy... Sadzac po opisie debaty uzytkownikow stwierdzam iz Kaczynskiemu nalezy pogratulowac "sprawiedliwosci" jaka soba prezentuje choc do wladzy on sie nie nadaje w przeciwienstwie do kwasniewskiego, ktoremu tanie metry kwadratowe w glowie.

P.S.
Ciekawe co by Marcinkiewicz powiedzial na temat sytuacji politycznej Polski. ;/

Colo_2006 01-10-2007 23:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serious Sam (Post 1676423)
Oczywiście, że Kaczyński.Nie chciałbym, żeby naszym państwem żądził taki człowiek jak Kwaśniewski...

A jednak wczesniej to własnie on rządził .

@topic
Jednak Kwach mnie przekonał :>

Leirdek 01-10-2007 23:46

Kaczka wygrała,Kwaśny piepszył o jednym, a Kaczka ładnie mu dopiekła.To tylko moje zdanie,jeśli się komuś nie podoba to ma pecha8o

Down@

Ty chociaż oglądałeś tą debatę bo mi się wydae jednak że nie do końca?Kaczka jest rulez,kwaśny niech się schowa!!

Arka_Sath_Wielki 01-10-2007 23:49

@up chyba on upiekł kaczke :D8o

@Topic

Kwasniewski chociaz potrafi zdanie po polsku powiedziec a to co sklejal kaczor to nawet rownowazniki zdan nie byly :D 8o

By$iu 02-10-2007 06:58

Kaczynski imho.

Korektor 02-10-2007 08:51

IMHO nie pamiętacie jak to było za Kwacha. Ja pamiętam i mówię, że w cale nie tak różowo jak myślicie. Poza tym to Olek jest tak czerwony, że aż bordowy.

Za kadencji PiS przynajmniej coś się dzieje.

Rossi 02-10-2007 09:04

@up
Coś zawsze się dzieje, lecz czy coś dobrego?

Cossma 02-10-2007 09:40

Kwaśniewski

Ksabi 02-10-2007 11:22

To wczoraj była jakaś debata? oO

Arrivald 02-10-2007 11:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ksabi (Post 1676715)
To wczoraj była jakaś debata? oO

Na jakiej wsi mieszkasz?

Vil 02-10-2007 11:41

Co za roznica kto wygral, i co to "zwyciestwo" zmieni ? Przeciez nikt nie ukrywa ze zgoda na cala debate ze strony Kaczora byla tylko i wylacznie gra na rozbicie PO i pozyskanie czesci elektoratu. Wyrachowana kalkulacja polityczna i tyle, zero pozytywnych nastepstw.

Hellraiser 02-10-2007 11:44

Kwaśniewski. Już od paru miesięcy mówię głośne że będę głosował na LiD.

Ksabi 02-10-2007 11:44

Widzę, że na tym forum już nawet ironicznie nie można czegoś powiedzieć :(

Azgheros 02-10-2007 12:17

Niestety w trakcie debaty obydwaj panowie nie wiele powiedzieli co chcą zrobić, przy czym Kaczyński w tym bardziej prowadził - bardziej głosił kłamliwe rzeczy, czego dokonał. Niestety Kaczyński nie dość, że momentami kłamał na bezczela, to jeszcze nie zawsze potrafił odeprzeć ataki Kwasniewskiego, który był w tym po prostu bardzo dobry. Podczas rozmowy widać było, że co by nie mówić o eks prezydence, to ma większą ogładę oraz inteligencję niż Kaczyński. Jak dla mnie zwyciężył zdecydowanie i bezapelacyjnie Kwaśniewski, choć szkoda że dysputa merytorycznie zbaczała z tematów istotnych w kierunku ataków i chwalenia się - mało konkretów, za mało.

gavreonien 02-10-2007 14:56

Kaczniewski.

Oboje są niczego warci.

Times 02-10-2007 15:34

Wg mnie wygrał Kwaśniewski.

Mądrze odpowiadał na pytania Kaczora jak i prowadzących. Dobrze powiedział o Kaczyńskim - sam wychwala tylko swoje rządy i nie widzi tego co zrobiono przed nim. Zbiera tylko żniwa tego co posadzili jego poprzednicy. Fabryki, drogi itp Kaczor tylko przecinał wstęgi i otwierał z impetem zawdzięczając wszystko sobie. Tiaa.. Kaczorek jest przeciw korupcji w rządzie oraz rozdawaniu stanowisk rodzinom ? Ciekawe co na to powie jego brat bo trochę dziwne jest to że dwa najważniejsze stanowiska w tym kraju obejmują bracia i to bliźnicy. Nie lubię Kaczyńskiego bo gada głupoty i trudno się go słucha, ciągle mlaszcze. Jak ktoś by sie wsłuchał w to co on mówi to zaczęłoby to denerwować.

Żal, mr Kaczyński.

Mam nadzieje że przegra Pan te wybory bo polska i tak już za dużo na Panu straciła.

Kenixia 02-10-2007 16:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 1676653)
IMHO nie pamiętacie jak to było za Kwacha. Ja pamiętam i mówię, że w cale nie tak różowo jak myślicie. Poza tym to Olek jest tak czerwony, że aż bordowy.

Za kadencji PiS przynajmniej coś się dzieje.

No ba- dzieje się, dzieje ;]
Śmieją sie z nas za granicą ; ).

Duch Niespokojny 02-10-2007 16:32

Wygrał Tusk, bo i Kwaśniewski, i Kaczyński bali się stanąć do debaty właśnie z nim :p

Serious Sam 02-10-2007 16:35

Ja chciałbym zobaczyć jeszcze debate Kaczyński vs. Tusk.
PIS GÓRĄ! ;)

@down
Co? Nie zabardzo Cię rozumiem.

Str4t0s 02-10-2007 17:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serious Sam (Post 1676960)
Ja chciałbym zobaczyć jeszcze debate Kaczyński vs. Tusk.
PIS GÓRĄ! ;)

Moher plx?

@topic : Kwaśniewski.

Smetana 02-10-2007 17:17

Oboje są beznadziejni, ale Kaczyński jest ideowo lepszy od komunisty Kwaśniewskiego.

Korektor 02-10-2007 18:26

Do wszystkich, którzy myślą, że z nas się śmieją:

-Na Węgrzech premier został nagrany jak przyznał się do zmieniania wyników postępu gospodarczego itp.
-We Francji co roku butna młodzież pali parę setek samochodów i tłucze się o bardzo błahe powody,
-Łukaszenka zmieniał wyniki wyborów,
-Ruscy co róż straszą świat cięciami. Jednak w rzeczywistości tak na prawdę, to wszyscy mają ich w dupie. No, prócz Walda.
-To całe "centrum wypędzonych" zostało nagłośnione przez nas. Gdyby nie nasze bojkoty, to dopiero 1 na 20 Niemców wiedziałby co to było,
-Oczywiście nie pominę tego, co Niemcole za przeproszeniem od*******ali pół wieku, albo jeszcze dłużej, jeśli wliczyć w to Stasi. Tam dopiero było szpiclowanie...
-Włosi dumnie popierali z Japońcami Hitlera, tera udają, że nie,
-Francuski ruch oporu nie wymaga komentarza, tak samo jak fakt z jaką "zadziornością" walczyli,
-Austriacy nie mieli żadnej aneksji. Sami się w kij szczęśliwi przyłączyli do Niemiec, a faszyzm jest wyznawany przez spory procent ich społeczeństwa.
-Mieli nawet prezydenta (może nadal urzęduje, nie wiem), który pochodził z partii faszystów,
-W Chinach do niewolniczej pracy zapędzono koło miliarda ludzi,
-W Korei Południowej ludzie jedzą trawę i kamienie, (dosłownie)
-Bardzo wysoki urzędnik w Wielkiej Brytanii miał 2 kochanki i żonę, będąc jednocześnie uznawanym, za najbardziej tradycjonalistycznego i najbardziej rodzinnego polityka,
-Nikt nie stawiał się Hitlerowi. Z prawdziwych krajów, realnie zagrożonych była to Polska, Grecja, Holandia, WB oraz USA, ale oni raczej woleli tłuc się z "żółtkami", a do IIWŚ dołączyli przypadkowo,
-Reszta Europy bardzo chętnie z nim współpracowała, od Rumunii, przez Norwegów, na Włochach i poniekąd Francuzach kończąc,
-Książę Karol miał kochankę Kamilę,
-Ci dwaj młodzi, William i Henry(?) przebrali się za nazistów i pokazali publicznie,
-Ruscy testowali bombę atomową na żywych ludziach z rdzennych plemion zamieszkujących wyspy na północ od Japonii,
-Również Ruscy mieli Lenina, Stalina i resztę kochasiów, autorów ZSRR, jednych z większych morderców świata. Zabrali wszystko ludziom ze wsi i szlachcie, zamknęli ich wewnątrz miejscowości i bez jedzenia i wody trzymano.
Jeśli jakiś próbowałby uciec, zabiliby go. Jedni rodzice zjedli swojego 5 letniego syna.
-Angole przypisali sobie rozszyfrowanie Enigmy, oraz wieele najważniejszych faktów, w których bez Polaków, wojna trwałaby znacznie dłużej.
-Ruscy w ramach "pomocy" zrzucali jedzenie i amunicję bez spadochronów, przez co nie nadawały się do użycia,

I gdzie nam do takich rzeczy? Czy w tle tych punktów (niektórych z ogromnej ilości możliwych) na prawdę taki Giertych z OH-LEY-KNEE-CHUCK'iem na prawdę są aż tacy ośmieszani? Nie jesteśmy w centrum świata, opamiętajcie się. Nikt się z nas nie śmieje, to nasz chory wymysł.

Str4t0s 02-10-2007 18:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor

Północnej ;)

Kuryca 02-10-2007 19:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Str4t0s (Post 1677000)
Moher plx?

Uwazasz, ze kto jest za PIS, jest moherem? Kolejna ofiara medii, gratulacje.

@topic
Nie za bardzo ogladalem, chociaz juz wole cokolwiek od Kwacha.

Caer 02-10-2007 19:35

@Korektor:
Niestety żaden z napisanych przez Ciebie przykładów, nie jest śmieszny.
Cytuj:

Jeśli chciałbyś się z tego śmiać, to nic, tylko gratulować.

@Topic:
IMHO był "remis". Wątpię, żeby którykolwiek z nich zdobył jakąś znaczącą ilość głosów dzięki tej debacie. Panowie nie przedstawili żadnych konkretów.

Kaczyński prawie że bez przerwy atakował, oskarżał i obrażał, nie zapomniał również wspomnieć o "układzie".

Kwaśniewski umiejętnie się bronił i od czasu do czasu sam celnie atakował - jak chociażby jego wywód o "oczywistej oczywistości" Kaczyńskiego.

Jeśli jednak mam głosować, to oddaje głos na Kwaśniewskiego. Ten polityk po prostu bardziej do mnie trafia. Nie obraża bez przerwy innych, potrafi składnie się wypowiadać.

Rafayen 02-10-2007 19:35

A Mnie to pierdo... kto wygral a kto nie ... tylko M jak Milosc pozniej było ;D

Korektor 02-10-2007 19:36

@up,
Jeśli uważasz, że to miało być śmieszne, to sobie podaruj...

Baron Kaldrick 02-10-2007 19:48

@Korektor
A ja głupi myślałem, że wojna to się 60 lat temu skończyła i nie powinno się wyciągać głupot, jakie państwa wtedy robiły, a Kaczyński ze spółką w tej chwili wystawiają się na pośmiewisko.

Ashlon 02-10-2007 20:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Baron Kaldrick (Post 1677305)
@Korektor
A ja głupi myślałem, że wojna to się 60 lat temu skończyła i nie powinno się wyciągać głupot, jakie państwa wtedy robiły, a Kaczyński ze spółką w tej chwili wystawiają się na pośmiewisko.

Ta, z takim podejsciem za kolejne 60 lat mlodziez niemiecka bedzie mowila, ze Hitler byl w sumie w porzadku.

@Debaty nie ogladalem, bo bylem poza domem. Wiele i tak z niej przewidzialem - uklad, pijanstwo Kwacha, obrazanie ludzi przez Kaczynskiego itd. Kwachu i Kaczynski sobie warci, tyle, ze pierwszy ma oglade/inteligencje i umiejetnie ugladza sobie ludzi, a drugi ma armie beretow.

Milan ognia 02-10-2007 20:03

@Korek:
To, co pokazałeś, to nie było śmieszne, tylko straszne. A kaczki i spółka wystawiają na pośmiewisko Polskę.
@Topic:
Kwiaśniewski.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:26.