![]() |
Parkour czy Free run?
Czy uprawiasz parkour? A może Free run?
Jesli tak to podam ciekawy link : www.leparkour.pl Mój filmik z chłopakami z s3 (ja to Ateniarz - ten w czarnych spodenkach) http://www.youtube.com/watch?v=-CuVGza37rc UWAGA A to mój pierwszy sampler (nie wiedzialem wtedy czym rozni sie parkour od freeruna) http://www.youtube.com/watch?v=WGTim...elated&search= Oba filmiki nakreciłem z kolegami w Sierpcu http://www.youtube.com/watch?v=PNTvT...elated&search= kolejny filmik nakrecony z teamem ... pod koniec filmu sa pokazane nieudane próby wykonania salta ,360 itp. @offtop: nowy avek. fajny? Cytuj:
Bardzo bym prosil takze o umieszczanie tutaj filmików własnej roboty badz tych ,które znalezliscie w internecie. I o ocene moich i waszych filmików. Z góry Thanks. |
Jako, że nie da się tego uprawiać przy komp, a ja nie wychodzę z domu, musiałem zaznaczyć, że nie uprawiam ani tego ani tego ;/
|
Cytuj:
Ryby nie mają głosu Nie nasza wina że drom nie chce cie wypuścić :> |
@up
Jeśli chcesz być ELO, to coś Ci nie wychodzi naabku. @topic Nie uprawiam ani jednego, ani drugiego... nie na moją kondycję takie sporty. |
Cytuj:
|
Nie uprawiam ani pierwszego ani drugiego
sry, ale nie rajcuje mnie skakanie po scianach |
Ja, podobnie jak Ryba, o świecie za firewallem słyszałem tylko z opowieści dziadka, ale nie do końca mu wierzę...
Ani to, ani to. |
Cytuj:
Wole sporty ekstremalne typu SAPER. |
Próbujecie mi wmówić, że coś jest za firewallem? To może jeszce Ziemia nie jest płaska, a pod spodem nie ma krokodyli?
|
Cytuj:
i Teraz Parkurzyści (?) na niego skaczą. ; p |
Jak na moje oko, ten cały parkur to zwykła dziecięca moda, która znudzi się gówniarzykom za pare lat :) Jedynym + tego jest to, że można troche kondycji sobie wyrobić ;p Już lepiej żeby biegali po ścianach, niż zeby mieli palić po bramach.
|
Cytuj:
Kiedyś uprawiałem, ale potem nie było zbytnio czasu... Cytuj:
A tak w ogóle, im wcześniej zaczynają to trenować, tym lepiej i łatwiej będą mieli później (oczywiście, jeżeli nie zaniechają tego). |
@up2
Zgadzam sie. Systematycznie moze tego nie uprawialem, ale od czasu do czasu z kolega bawimy sie w spidermanow. ;p Nie wiem co my tak naprawde "uprawialismy" (steropian na scianie huehue). |
Żadnej z tych dziedzin nie uprawiam i pewnie nie będę. ; P Średnio mnie to bawi, ale fajnie jest pooglądać jak koledzy fikają. ; P
|
Cytuj:
A ty nie widzisz jak w co drugim parku 8-11 letnie dzieci skaczą przez ławki,murki? Bo ja bardzo często. |
Cytuj:
@Topic Ani to, ani tamto. |
@mwlodi
O BOSHE!!!111 nje zabiai!!111one bendziesz mojim miztszem1!?!??!?!1!!?1/1/1 PLZZZZZZZZZZZ to co to jest w takim razie mastahu? |
Bardzo bym prosil o nie zasmiecanie tego tematu wypowiedziami ze ktos zna Firewalla z opowiesci dziadka . Pragnal bym zaznaczyc równiez ,ze sa to sporty ekstremalne i zanotowano w nich przypadki smiertelne czyli ze nie nalezy krzyczec ze ktos jest dupek nie cwiczac ani pk ani free run ,bo ta osoba moze martwic sie o swoje zycie. Ja tam cwicze parkour ,moja ulubiona technika to Tic-Tac a motywacje mam duza bo kieruje sie zasadą ,,Zycie prowadzi do smierci ,a ja ide na skróty".Parkour jest dla wszystkich niewazne czy jestes gruby czy chudy , jestes chlopak lub dziewczyna czy masz 12 lub 25 lat. Jak dla mnie jest to dobry sposób na odreagowanie stresu,zlosci (np: jak dedne) czy innych emocji. A pozatym poprawia on kondycje fizyczna jak i pomaga przelamywac bariery strachu czyli cwiczac parkour prowadzimy walke ze soba samym co podnosi poziom poczucia własnej wartosci. Jest to także dobry sposób na wyrywanie lasek lub szpanowania przed kolegami. I najlepiej trenowac z kolegami (2 lub 1 od biedy) bo fajniej i bezpieczniej. Ja tam wole trenowac. Ide trenowac...tak...
|
@up
bo sie poplacze ;( @Topic Ani to ani tamto wole w pilke pograc ;). @Ancient900 Zgadzam sie w 100% :D @mwlodi Cytuj:
|
Nie uprawiam obciachowych sportów. A jeśli miałbym się wypowiadać na temat różnorakich mód - nigdy nie dałem się żadnej wciągnąć.
|
Na tym forum jest wiecej sztywniaków niz myslalem... Dla was tylko tibia sie liczy? Co mnie moda na transformery obchodzi ja jestem dorosly i mnie zabawki nie obchodza, czy jakies kreskówki z polsatu ...tylu ludzi w wieku 20+ lat trenuja i dla nich parkour to styl ich zycia... na razie przewaza opcja nie trenuje ani tego ani tego.... lol. Wy pewnie byscie chcieli zeby w tibii byly plotki i porecze do skakania co? Rozumiem w pilke pograc czy w kosza ale w ogole bez sportu zyc to na zdrowie nie wychodzi...
|
Cytuj:
|
@up2
Wolę pograć w piłkę, niż skakać przez ławkę parędziesiąt razy dziennie... |
Cytuj:
|
Cytuj:
A czego się spodziewałeś po forum o adresie www. forum.tibia.pl? Cytuj:
Cytuj:
Pozdro i poćwicz ;* |
Cytuj:
|
Cytuj:
http://www.youtube.com/watch?v=-CuVGza37rc link do filmu traucerów z mojego miasta (traucer - osoba uprawiajaca parkour). Obejrzyjcie według mnie fajnie nam wyszlo (ja to ateniarz - ten w czarnych spodenkach). Obejrzyjcie tez mój sampler ,który powinien byc obok. Niestety ten jest nieco starszy a wtedy nie znamlem roznicy miedzy parkour a Freerun. Oto link do niego: http://www.youtube.com/watch?v=WGTim...elated&search= Najtrudniejsze bylo salto do przodu - pierwsze próby były na piaskownicy. Co do tego filmu z kolegami z s3 to siniakow przy treningach nalapalem wiele a raz zwichnałem reke. Naszczescie to bylo przed kreceniem filmu.Oba filmy nakreciłem z kolega w Sierpcu. Dlaczego dalej trenuje? Bo w miescie nuda... Pozatym parkour to mój styl i hobby ,które pozwala mi sie w pełni wykazać . To nie jest takie latwe jak widac na filmie - poczatkujacy latwo moze wybic zęby. Nie wiem czemu ale to nie moja wina ,ze jestem troche niski jak na 3 gimnazjum |
Cytuj:
Co do filmiku. Na początku było napisane, że nie zobaczymy salt. To fajnie, ale czemu jedno było podczas wyświetlania napisu? Film strasznie przeciętny. Kilka dzieciaków skacze przez siatkę mało co się przy tym nie zabijając. Otoczkę psują też komentarze pod filmikiem. Do tego Linkin Park, mało co się przy tym nie porzygałem. |
Normalnie imponujecie mi... dzieciaki w moim wieku skaczą przez tą samą barierkę po 3 razy i to jest ten cały parkour? ;<
|
@Rotherdamie
gram w piłkę nożną więcej niż przez połowe mojego życia i wyjebane mam na jakieś skakanie przez siatki i ławeczki, już wole bieg na 100m przez płotki, jeśli cie to ciekawi-.- Powiedz coś więcej o tym "stylu parkour" :D buziaczki misiu |
Żeby była jasność - w Tibię nie gram już od dłuższego czasu. Nie wiedzieć czemu, ty z góry zakładasz, że jeśli ktoś nie bawi się w skakanie przez płotki, to jest szaleńczo mocno uzależniony od Tibii.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Rotherdamie: Nawet, nawet. |
Taki mały apel...
LUDZIE,NIE MYŚLCIE,ŻE WSZYSCY TUTAJ GRAJĄ W TIBIĘ O.o. To,że ktoś mówi,że parkour ssie,nie oznacza,że cały dzień siedzi przed monitorem.. No ludzie... Prawda jest taka,że użytkownicy(nie wszyscy oczywiście,ale większość z bywalców..) z owionu o tibii już dawno zapomnieli... I zdecydowana większość wpada tylko tutaj pogadać,a działów związanych z tibią wcale nie rusza... Edit.. Cóż,już o tym mówiono,nie przeczytałem wszystkich postów przed napisaniem swojego. @ DOWN Wyluzuj się,i koniec... |
Cytuj:
Podaj tez pare osob ,które nie moga zyc bez twoich postów bo ja np wole wspomoc program polskie sztuczne serce (serce jak wiemy jest do zycia niezbedne) ,a nie uzalezniac sie od twoich postów jak te osoby ,których moze wkrótce poznam. @Sildar Bardzo ci dziekuje za to ze pomogles uzytkownikom i byc moze jak do tej pory jedyny nie nazwales parkour ,,zabawa w skakanie przez plotki". Ja moge zginać wykonujac jeden z tych skoków ,a ktoś to nazywa zabawa az mnie krew zalewa jak to slysze... @Ancient 900: Cytuj:
@Walekifa: Cytuj:
|
Cytuj:
@top Trenowałem PK.. po rozwaleniu kolana, biorda, barku i nadgarstka przerzuciłem się na guildwars. bezpieczniejszy sport |
Nigdy tego nie uprawiałem i uprawiać nie mam zamiaru... Czemu ? Otóż odpowiedź jest prosta, jest to najbardziej idiotyczna odmiana 'sportów ekstremalnych', (czy gdzie tam się to klasyfikuje) jaką kiedy kolwiek widziałem. Może jest to efektowne jak ktoś wypierdoli salto, ale z pewnością 50% parkourowców, w Polsce to niestety dzieciaki poniżej 16 roku życia, które po nauce 'monkeja' rezygnują z dalszych ćwiczeń. To jest jak już ktoś wcześniej powiedział moda, jak kiedyś była moda na Dragon balla, pokemony, hip hop czy deskorolke. Za rok ktoś znowu coś wymyśli nowego, a parkoura będą ćwiczyć tylko ci, którzy robili to dla czystej przyjemności, a nie ci co robili to bo wszyscy to robią.
@Rotherdamie Kolego, jak patrze na twoje posty to mnie normalnie skręca. Mam 15 lat, uważasz że gram w Tibie, bo nie uprawiam tego szajsu ? Nie gram w klocki od roku i nie skacze jak debil po pawilonach i jakoś żyje. Głównie czas spędzam w domu albo z kolegami. 3 klasa gimnazjum i zależy mi na dobrych ocenach (tu ktoś wyśmieje, bądź wyzwie od kujona), chociażby po to, żeby zadowolić rodziców (teraz będzie maminsynek). A o kondycje w pewien sposób dbam, bo w lato śmigam na rowerku, a w zime na łyżwach albo na basenie ;). Po za tym zrozum, każdy jest inny, każdego interesuje coś innego ;) Inni bawią się komputerami a inni skaczą po murkach i poręczach :) |
Cytuj:
A i salto to nie parkour ,a element Free run. Cytuj:
http://www.youtube.com/watch?v=CLTVHNdYJXY Freerun z kilkoma elementami parkour jakie widzieliscie w moim wystepie z s3 dla porównania podam jeszcze raz link do niego. http://www.youtube.com/watch?v=-CuVGza37rc Freerun jest trudniejszy ale efektowniejszy ,a parkour efektywniejszy i szybszy i dlatego uznalem go za bardziej przydatny od freeruna (choc salto z barierki 2m tez potrafie) http://www.youtube.com/watch?v=PNTvT...elated&search= A to filmik gdzie ja i chlopaki zaczynalismy dopiero trenowac (nie spodziewam sie dobrych opini) http://www.youtube.com/watch?v=WGTim...elated&search= A oto mój sampler (gdy nie wiedzialem co to Freerun) |
Znowu wszystko porównujesz do Tibii. Moim największym osiągnięciem w tej grze był 25 Level, nic ponadto. Cieszysz się, że robisz coś, co nazywasz "king kongiem przez stół", a ja ci powiem, że wykonam parę innych czynności spoza twoich zainteresowań, z którymi ty nie dałbyś sobie rady. Tylko jaki sens ma równanie się z tobą w dziedzinach, które cię nie interesują?
|
@o świecie
nie znacie się!!!111oneoneoneeleven!! Świat jest na grzebiecie 4 słoni które stoją na wielkim żółwiu, który dryfuje po wszechświecie! |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Chcesz normalnej odpowiedzi? Nie uprawiam bo nie bawi mnie to i ciężko się skacze w glanach do kolan. Happy? Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:06. |