Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Grafiki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=37)
-   -   MTG: Tibia.pl Edition - 8 pierwszych kart. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=15040)

Vanhelsen 23-10-2004 20:41

MTG: Tibia.pl Edition - 8 pierwszych kart.

Zainspirowany kartą Khana postanowiłem stworzyć edycje MTG "tibia.pl". Edycja aktualnie zawiera 8 kart, są to 3 rare, 3 uncomony i 1 comon. Jaknarazie to tylko 7 kart ale pojawi się ich więcej, jak ktoś che być na karcie to niech napisze coś o sobie a ja sprubuje zrobić odpowiednią karte. Jak komuś niepodoba się jego karta to może zmienię. Karty robiłem w programie Magic SES do tworzenia takowych kartulek. Narazie na kartach są: Matkus, Baron Kaldrick, Khan, Wieszok i Hegemon, prucz tego są karty Ban i Tibia. Karty Hege, Wieszok i Khan są kartami foliowanymi (Hologramy) dlatego ich kolory są takie dziwne. Fanatyków mtg prosze o zachowanie dystansu do kart mojich jak i Khana (W szczegulności, Khan wie dlaczego http://forum.tibia.pl/images/smilies/tongue.gif) I tekst powyrzej (A dokładniej liczby) są już nieaktualne http://forum.tibia.pl/images/smilies/tongue.gif Tutaj możecie zciągnąć program do tworzenia kart. To tyle gadaniny, teraz karty:

Aktualnie jesteśmy w posiadaniu 63 kart.

Karty Wieszoka:
I
Khan The Artist
MatKus
Baron Kaldrick
Wieszok
Tibia
Ban
Hegemmon
II
Dr. Unknow
Shanhaevel
Nightwalker
Khan, The Warior
Zegenis
Baron Kaldrick, The King
Fixiha
Limenu Talisman
She Devil
Mela***
III
TheNatoorath
Music Power
Łasooshek
Kele
IV
Jackiew
]v[ichal
The Fallen
Ganwille
Radek
Superman
Superman v.Foliowana
By$iu
Afinol
Basilisk Armor
V
Hegemmon v2
Rankor
Good Death

Karty Khana:
I
Khan Protektor
II
Fuji San
Greyword
Endless Battle
Rose Sword
Orient Spring
Evul
Power Armor
III
Justice Friends
Action Hank
SPAM
Tenacious D
Mr. rabbit
Khan Protektor v2
IV: Samurai Spirits Edition
Haohmaru
Kibagami Genjuro
Tachibana Ukyo
Nakoruru
Rimururu
Basara
Senryo Kyoshiro
Kafuin Gaira
Hattori Hanzo
Shizumaru
Galford
Amakusa
V
Togashi
Khan Protektor v3

Karty Vini'ego
I
UH
n00b
Bow

Dr.Unknown 23-10-2004 20:43

No dobra, zapodaj mnie, interesuje się SW(jak widać) i rysowaniem, oprócz tego fishing, ale to chyba nic wspólnego nie ma:P, dobrze by było aby na karcie był Jawa(jak nie wiecie--->mój podpis i avatar);)
Z góry dziękować.

Aha mała rada- przpuszczaj avatary przez blura, albo inny filtr;)

Shanhaevel 23-10-2004 20:48

Wybierz mnie, mnie (czyli: proszę o kartę, plz!) !! :P Jestem grafikiem, interesuje mnie Japonia feudalna i RPG. :P

EDIT: Aha, jestem elfim magiem. :P

No... Wykonanie mogło być lepsze. Piksele w oczy biją, ale ogólnie cool!

Nightwalker 23-10-2004 20:49

Super! Może nie są tak dokładnie wykonane jak Karta Khana (z jego tematu), ale naprawdę są fajne ^^

Jakby można to może stworzysz moją kartę :P ^^

PS; Słabo sie znam NA MTG, ale karta Tibia zdjaje się być za słaba.

Czy wiecie, że jedynym znanym posiadaczem wszystkich kart MTG jest Bill Gates :)

Khan 23-10-2004 20:50

O żesz ****a ja *******e!!!! :D

jakie to jest za***iste uczucie byc na takiej karcie :D :D

Czemu moja karta wymaga 'wody' ? Dałbyś 1 mrok i 3 dowolne.
Poza tym ja tez chce zabijac :P (no chyba ze przewidujesz umiescic w decku takze 'Khan Protektor')

BTW - jak udalo ci sie w tak szybkim czasie zrobic tak dokladne karty?? wyslalbys mi na PW szkielet, fonty itp?

Zegenis 23-10-2004 20:51

Ja tez chce na karte (ale chyba to tylko marzenie :() :P
plx :)
P.s jak cos to ja rycerz ^^
A reszta zdaje sie na twoje pomysły :)

Baron Kaldrick 23-10-2004 20:52

Eeehrm, cytatem u mnie powinno byc "Crush, Kill 'n Destroy n00bz!", bo jestem abstynentem..Dodatkowo, czemu mam tylko 3/3 =( Ale ladne karty, trzeba przyznac~

Fixiha 23-10-2004 20:54

ja też poprosze
Fixiha

Shanhaevel 23-10-2004 20:55

@up
Jakby Baron był wkurzony i zobaczyłby siebie na karcie jako piwożłopa i 3/3, pewnie użyły karty "Bann" na Wieszoku. :D :D :D

Khan 23-10-2004 20:56

mam kolejne 2 ale:

po 1 po powiekszeniu obrazka (avatara) warto dać blura.

po 2 proponuje przykleic temat i od czasu do czasu edytowac by dodac nowe karty. Moj 'Protektor' tez by tu wpadł.

limenu 23-10-2004 20:57

czad. Mnie też dodaj. Coś o sobie.. no dobra.

co mogę o sobie powiedzieć? może jestem artist :D.. jestem maniakiem gry chrome (robie za snipera, a jak się wkurzę to albo biorę nitroxa, implanty i robie "rambo" :P, albo hex i robie Armagedon :D :D :D)

Lubię tematykę WW i II WW.

co jeszcze. jak byś chciał wkleić moją mordkę, to wybierz jakiś z moich rysunków. A jeżeli ma to być karta... funkcjonalna, czy jak tam, to może być awatar. A tam, rób co chcesz, to twój pomysł :)

--Edit--

japinię też lubię, i średniowiecze, a także czasy wczesnego chrześcijaństwa.
A jak dodasz protektora Khana dodaj też coś z mojego pacyfikator set. A co do graficzki karty mojej osoby, jak już byś ją robił to NIE wklejaj tego Niemca :P

Vanhelsen 23-10-2004 20:58

Hehe, fajnie, że wam się podoba:

@Khan: Zaraz na GG podeśle ci link do programu. Mam specjalny programik do tego :P
Dlaczego twoja karta jest islandem ??, ponieważ w islandach jest najwięcej kart z tego typu właściwościami, ale w następnej serii będzie 2 Khan, jak chciałeś swamp :)

@Nightwalker: na pierwszy rzut oka karta Tibia jest słaba, ale jak się gra talią wielkokolorowa jest to przydatna karta, np brak nam 1 swampa do wystawienia jakiejś kreatury a ciągle nam nachodzą islandy, to urzywamy takiej Tibi i nieczekamy na swampy :D

@Shanhaevel: fakt, piksle widać gołym okiel, ale to dlatego, że do rysunków urzywałem avatarów z forum.

@Dr.Unknown: avatary są automatycznie rozciągane do odpowiednich wymiarów więc niemoja wina, że takie pikselki, ofkors gdybym bardziej popracował było by git, ale leń jestem :P

she_devil 23-10-2004 20:58

Moi, elfica ;]

Shanhaevel 23-10-2004 21:02

Ej, Wieszok, ale zrobisz mnie czy nie? :P

Zapomniałbym... Podpis zrób jakiś taki krótki i tajemniczy, plz.

Melabux_1 23-10-2004 21:02

Ja też chce Mela***

Interesuje się tibią silny psyhicznie kocha zwierzęta jest przyrodnikiem.Interesuuje się też cyclopami bada ich zjawiska i zachowania.

""You will be mine XD""

Vanhelsen 23-10-2004 21:05

@upup: opanuj się, 5min temu załorzyłem temat :P, właśnie rozmawiam z Khanem, będziemy w 2 robić całego seta, no może nie całego bo full set to będzie około 350 kart8o(350-średnia ilość kart w setach)

Melabux_1 23-10-2004 21:09

No wiem wiem ale ja też chce :D

P.S wydrukowałem wasdze karty xD

Dr.Unknown 23-10-2004 21:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown
Aha mała rada- przpuszczaj avatary przez blura, albo inny filtr;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khan
Warto dać blura.

Kolejny dowód na to że mnie ignorujecie:P, oczywiście żart, lepiej że Khan powiedział, bo jego prędzej posłuchasz:D

Vanhelsen 23-10-2004 21:14

Ok, zebrałem zamuwienia:

Dr.Unk, Shanh, Night, Khan v2, Zege, Baron v2, Fixiha, Limen, She i Melabuc.

est to 10 kart, zaraz jakoś się z Khanem podzielimy i będzie git :P, kolejne zamuwienia zaczne zbierać dopiero po wykonaniu tych 10-ciu.

Shanhaevel 23-10-2004 21:16

@up
Ewentualnie, mogę dorabiać na boku przy tych kartach (za zgodą Wieszoka, of course). ;)

Vanhelsen 23-10-2004 21:21

@up: Khan już dorabia :P, Ja robie zamuwienia a on jakoś losowo, jak się niewyrobimy to może się załapiesz :P

Nightwalker 23-10-2004 21:39

Ja też zrobiłem swoją kartę ^^ Wieszok już nie musisz robić:)
http://img91.exs.cx/img91/4058/Karta1.jpg

Niestety opis moze byc zryty, bo nie znam się na tych kartach

Edit: Niech ktoś to skomentuje ^^ Plx

Mr. Rabbit 23-10-2004 21:50

Hmmm...
Pomysł na prawdę przedni :). Poprawiłbym jednak według uwag użytkowników te karyty co już umieściłeś ;). Mi osobiście najbardziej podoba się na razie karta Tibia, jako mapka :). Siuuuper. Może dlatego, że jako jedyna na razie wygląda na naprawdę profesjonalnie zrobioną ;).

A oto moje pomysły na karty, skoro ma być ich ponad 3 setki to może pomysły wejdą w życie :):
- Jeżeli będziecie chcieli skorzystać z mojego Avatara, to jako opis proszę albo skrytobójca, albo bloker (ewentualnie Knight);
- dodatkowa nagroda mogłaby być dla konkursu z nagrodą ;). Zwycięska tarcza mogłaby trafić do talii, jako tarcza oczywiście;
- Z Galerii Khana smoka i Rose Sworda dać!!

Na razie tylu :).
Zdravim
Mr. Rabbit

Vanhelsen 24-10-2004 00:25

nowa seria kart wpakowana, zapraszam do zwiedzania, komentowania kart... lub czasopism :P

Hegemmon 24-10-2004 00:37

łoł jestem na karcie i to na jednej z pierwszych kart :) jak to powiedział khan
"jakie to jest za***iste uczucie byc na takiej karcie "
fajnie, dzięki tylko dwa pytania. Dlaczego moja karta ma taki kwardatowy obrazek? ;/ jak podesłałbym ci inny to byś wrzucił?
i jeszcze jedno. Co to znaczy te napisy na karcie ze mną? nie znam sięna tego typu grach. Mógłby mi ktoś coś o tym opowiedzieć? :P

P.S.
przy kartach She_Devil oraz Zegenis wyskakuje mi błąd 404- jak sięniemylę oznacza nieprawidłowy link.

Vanhelsen 24-10-2004 00:59

@Hege: błąd przy She i Zagu poprawiony. Właśnie zauwarzyłem pare bugów przy twojej karcie więc je poprawie :P, jak chcesz inny rysunek to podrzucaj. Takie pikselki podziwiamy bo wykorzystywałem avatary :P

Melabux_1 24-10-2004 01:13

Spox :] a czemu nei mam informacji na karcie?

Hegemmon 24-10-2004 01:17

http://rd.cenega.pl/XaP//style_a/img...ky/army_23.gif
to tylko tak dla pokazania o co mi chodzi. niedługo go przerobie i dam ci na pw gotowy ;)
jeszcze jedno niewybaczalny błąd. napisałeś na karcie że jestem człowiekiem. otórz moje długie uszy wskazują, iż jestem z urodzenia elfem i jestem z tego dumny ;)

Vanhelsen 24-10-2004 01:22

@Hege, sie wszystko załatwi jutro, ja musze się wyspać!! :P, (P.S: skąd miałem wiedzieć, że ty elf, tam nigdzie niema długich uszu :P)
@Mela***_1: jeśłi pod "informacjami" kryje się brak X/X to informuje cię, że twoja karta jest czarem i takowych opcji nieposiada (Na dodatek wyrąbistym czarem, szkoda, że takiego niema ;()

Dr.Unknown 24-10-2004 02:36

Ok obejżałem karte, podoba mi się, a teraz poprawki:
Dr.UnknowN, czemu wszyscy zjadacie ostatnią literke;), aha i jakbyś mógł, to szło "A long time ago, in a galaxy far, far away"(ważne nie along, tylko a long, bo to różnica jest wbrew pozorom). Ale karta za***ista;)

Baron Kaldrick 24-10-2004 08:22

Cytuj:

Baron Kaldrick, the King
Who is the king? Who is the king? ME! ~ Dzieki, za umieszczenie mnie na takiej karcie. Kilka uwag co do innych kart... Pisze sie waRRior, nie warior. To glowna uwaga. No i, ciagle nie przepuszczasz tych avatarkow przez blura =(

łasooshekh 24-10-2004 09:17

ja tez chce karte!! interesuje sie Call of duty jak wiesz co to:P jak nie to wez cos z II world war... ale masz problem bo nie mam avatarka;P

djkuter 24-10-2004 09:21

ja też bardzo chcę być na karcie :P

interesie sie: piłką nożna, historią, twórczością nienackiego i innych twórców Pana Samochodzika :):):):):);););););):):):):):)

damianek99 24-10-2004 09:57

Ja plz

Wieszok według mnie to jest.............................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ......ekhm........................................ .................................................. .......FULL MEGA WYPAS. Jak byś mógł mnie tam zamieścić tylko zamiast damianek99 jak byś mógł dać Kele. Będe bardzo wdzieczny.

Shanhaevel 24-10-2004 10:33

@Wieszok

No ładnie, ładnie... ale mówiłem ci, że jestem elfim MAGIEM, nie Knightem. :/

No i czemu jestem taki słaby? ;(

Vanhelsen 24-10-2004 11:48

@Baron, Dr: wiem o tych "bugach", już mam poprawione na kompie, zaraz wrzucam na server.

@Shan: tam pisze "elf knight", jak chcesz to zrobie puzniej 2 karte, ale daj inny rysunek :P, A słaby wcale niejesteś :P

@Baron: włąśnie nieprzepuszczam bo niemam, a w google mi nieznalazło ;( jak ktoś może to niech podrzuci dokładnego linka plx :P

Dr.Unknown 24-10-2004 11:57

O karta z Hitmanem wymiata, tylko raz hitman napisane źle- przez 2 't';)
Najbardziej mi się podoba:)
<edit>
*******ony Lycos, nie chce Zegenis'a pokazać:|

Vanhelsen 24-10-2004 12:01

@up: napisałem na początku wielkimi literami, trwają prace na serverze, aktualizuje karty i usuwam bugi, więc zeg niechodzi bo się dobiero wczystuje :P

TheNatoorat 24-10-2004 12:06

Ja zgłaszam się jako chętny do bycia na karcie. :)

Mam propozycję. W tle będzie jakiś napój (który, nie ukrywajmy, psuje czasowo trzeźwość) i moja karta będzie zmniejszać np. atak wroga o ileśtam procent przez ileśtam tur.
A jeśli to nie przejdzie, to chcę być osobą leczącą inne członki (tfu... innych członków) armii, lub jakimś psychopatą co spala innych.
Taka jest wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba!

Dwimenor 24-10-2004 12:23

No to i ja poprosze o karte:D
Ciekawi mnie jak wstawisz mojego Avatera do karty i jak to będzie wyglądać:D
Na Mtg za bardzo się nieznam(tyle o ile przeczytałem z twojego poradnika i popatrzyłem na qumpli w szkole), ale opis mógłby by być w stylu, że muzyka poprawia staty innych potworów w twojej armii(a'la pieśń barda z BG). Nie wiem jak to ładnie ująć.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:58.