![]() |
Debata Tusk vs. Kwaśniewski. Kto Waszym zdaniem wygrał?
Pytanie jak w tytule.
Kto Waszym zdaniem wygrał? Moim zdaniem, od początkowych minut los Tuska był przesądzony. ;) |
Jakoś mnie do tego nie ciągnie.
|
Tusk oczywiście. Był trochę za delikatny, ale jego argumenty i tak zmiotły kwacha. A wystarczyło trochę pocisnąć przeszłością i alkohOlek by leżał kwicząć na ziemi :P. Moim zdaniem dla postkomunistów i członków pzpr nie powinno być miejsca w dzisiejszej polityce.
|
Zdecydowanie Tusk.
|
w tej debacie wazniejsze od tego kto wygral, jest to kto przegral - a przegral zdecydowanie PIS (pomimo ze w debacie nie bral udzialu :>)
|
Co prawda oglądałam tylko kawałek, ale uważam, że tym razem Tusk miał dobrego partnera do merytorycznej dyskusji.
|
Hm. Moim zdaniem pojedynek byl wyrownany, ale to ze wzgledu na to ze Tusk nie byl brutalny a mogl byc. Przeciez nie wypomnial mu wprost komunistycznej przeslosci, pijanstwa itp. Darze sympatia Kwacha, ale mysle ze Tusk jest po prostu bardziej uczciwy i wiarygodny.
|
No pewnie, bo każdy postkomunista to złodziej i szuja = > Nie lubię Kwacha, ale argument dotyczący jego "czerwonej" przeszłości jest tylko ciut lepszy od dziadka w Wermachcie.
|
TeUeSKa. Kaczynski sax : <
|
Cytuj:
|
No pewnie, sbków też zaciągnijmy na szafot, bo donosili. To były zupełnie inne czasy. Prawda jest taka, że nie ma ludzi złych - są tylko sytuacje, które wyzwalają w człowieku złe zachowania. A nawet jeśli robili to z czystej wygody - cóż z tego? Każdy człowiek ma prawo żyć tak, by to on był szczęśliwy. Jeśli TERAZ nie szkodzą społeczeństwu, to z tego, co robili, kiedy była inna władza i inna sytuacja w społeczno-polityczna?
|
Cytuj:
|
IMHO, remis z małym wskazaniem na Kwacha.
Tusk leżał na deskach w pierwszej części - pytanie o podatki w Irlandii, którą tak co chwila wychwala. Potem jeszcze to ułaskawienie :| Kwach dał plamy pytając o kościół - ciekawe co chciał usłyszeć -.- Edit: Chyba chciał zaznaczyć odrębność LiDu od PO-PiS. |
@Smetana
A ja bym rozstrzelał takich fanatyków jak ty. @topic Wygrał Kwaśniewski. Mówił bardziej merytorycznie, i w przeciwieństwie do Tuska może swoje tezy poprzeć doświadczeniem, tak w sprawach państwowych, jak i tych zagranicznych. Tusk tak naprawdę niewielkie ma pojęcie o rządzeniu, a jego jedyna poważna rola polityczna była dość drugoplanowa (słynny "Lewy Czerwcowy"). Tusk także nie potrafił odpowiedzieć jak wyglądały przemiany w Irlandii. Dość dziwne jak na polityka, który te przemiany firmuje i chce je w Polsce wprowadzać. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Jeśli chcesz wszystkich byłych członków pzpr pozabijać jako zbrodniarzy, to ja postuluje zniszczenie wszystkich pomników Piłsudzkiego za przewrót majowy, i wszystkich, którzy uważają go za bohatera narodowego. Tylko wtedy jakoś mało polaków zostanie. Aha, byłbym zapomniał. Pozabijajmy wszystkich byłych AK-owców za pacyfikacji wsi białoruskich i ukrańskich. To były ZBRODNIE! |
Za malo konkretow bylo.... jak bylo pytanie o konkretach to sie migali ahh ;/ Bylo duzo krytyki wobec obecnego rzadu... nierozumiem co tu ma piernik do wiatraka... po co te wspomnienia z przeszlosci? Jak dla mnie co bylo to bylo... wazne co bedzie :) Mam nadzieje ze problem z lustracja zniknie po wyborach bo dlamnie to ona jest bezsensu :P Kogo obchodzi ze ktos podpisywal lojalnosciowke czy cos takiego...
Irlandia = chwyyyt marketingowyyy ;) Oglnie to wg. byl remis, Tusk wyrazniej wygrywal podkoniec debaty :) P O Z D R A W I A M X D |
Z tym zabijaniem mocno przesadziłem, pomyślałem chwilę, i usunąłem to. Udowodnienie komuś czegoś byłoby praktycznie niemożliwe, no i niektórzy zostaliby bezkarni (archiwa z pewnością zostały częściowo uszkodzone/sfałszowane). Ale odsuwanie takich ludzi od polityki wydaje mi się sensowne (mniejsze ryzyko koneksji itd).
Jeśli chodzi o Piłsudskiego miał on wiele ciemnych kart w swym życiorysie. |
Zaznaczyłem Kwasa. Wolę już Kwaśniewsiego niż tego Tuska ;p
|
Według mnie był remis, z lekkim wskazaniem na Tuska. I to już nie chodzi o część merytoryczną, ale raczej o konieczność wygranej PO nad PiSem. Dodatkowo ostatnie przygody Kwaśniewskiego oraz sposób rządzenia przez ekipy Millera/Beliki jakoś nie skłaniają mnie do głosowania na LiD.
@semtana Nie można sądzić ludzi za to w jakim żyli ustroju. Według ówczesnego prawa, spora część SB wykonywała jedynie swoje obowiązki. Jedynie we wczesnych latach 50-tych UB był naprawdę morderczą organizacją ( czasy Stalina). Uważam, że ludzi którym przyszło zyc, pracować i rządzić w tamtych czasach nie powinno się oceniać za same bycie w systemie komunistycznym, ale za ich dokonania zarówno te złe jak i dobre. |
Cytuj:
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, fakt czesc o gospodarce wygral Kwasniewski ale reszta nalezala juz do Tuska |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Krotko i na temat i bez obrazy :)
JEBAC CO BYLO KIEDYS :) Wiem wiem zachowalem sie jak dziecko :baby: 8o |
O przeszłości się pamięta ale się nią nie żyje.
|
Oczywiście Tusk <3 B)
|
Cytuj:
|
Moim zdaniem wygrał Donald Dusk ^^
i nie dlatego, że go lubie lecz dlatego ,iż był do debaty lepiej przygotowany :) |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Tusk po debacie był mocno podniecony. Jakby czuł się zwyciezcą . I ten jego triumfalny gest uscisniecia dłoni z zyczeniami dla Kwacha.
Ale według mnie Kwach wygrał. Tusk tak jakby mówił nie na temat i starał sie uniknąc odpowiedzi na pewne pytania co dawało przewagę Kwachowi. Ale są ludzie ,którzy sadza ,ze Tusk wygrał. To jest dosc kontrowersyjny temat. Rozbawiło mnie jak Kwach powiedział Tuskowi ,ze mu kiedys powie jak wybory prezydenckie wygrac krok po kroku. |
@up
Mafia to organizacja przestepcza, UB byl to urzad, organ panstwowy - swego rodzaju policja, tyle ze polityczna. Prawo pozwalalo im robic to i owo. Warto pamietac, ze za zabicie ksiedza Popieluszki (mimo iz nie mam respectu do jego legendy), zostali skazani bezposredni sprawcy zabojstwa. Tak wiec nie bylo to bezprawie. Mafia to organizacja jawnie i brutalnie naginajaca prawo. Twoje porownanie jest wiec co najmniej nie na miejscu. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Imho nie oglądałem ale z sondaży wynika że wygrał Tusk. Kwaśniewski się stoczył z tą prowokacją alkocholową...więc wiadomo na kogo ludzie głosowali...
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:30. |