![]() |
Ulubiona partia polityczna...
Hmm...tak z ciekawości jaka jest wasza ulubiona partia polityczna ?;>
moze aby urozmaicić dodam ankiete:) |
PeO. Czemu? Najbardziej odpowiada mi program + więzy rodzinne :)
|
Ofc ,że PO
|
jeah ja też PO i wygrywa :D
a najbardziea chyba nieznosze PiSu ale to juz inna bajka :D |
LiD jest tani!
@Smetana Szymona nie oglądasz? :P |
KW LPR (mam nadzieję, że o to chodziło w ankiecie). A konkretnie UPR.
@up Socjalizm z definicji nie jest tani. |
ĘĄ 10znaków
|
PPPP Jest moja ulubiona. Czemu jej nie dodałeś ? :(
|
dodałem :D
na samym dole inne :D |
Dopisz ĘĄ !!!
Szymonek na premiera!! |
wybaczcie, ale już chyba nie mogę nic dopisać ...nie da się :(
wymieniłem najważniejsze partie dla reszty jest tabelka "Inne" :P:P |
UPR bez dziesieciu znakow.
|
Ędward Ącki z nami jest ! Ędward Ącki jest the best !! Szkoda że nie kandyduje :D
|
Zdecydowanie Lewica i Demokraci. :)
Jestem lewicowy. |
Zanim zaczniesz robić sondy może by się jako tako rozeznać w temacie? W Sondzie pojawia się LiD, który nie jest partią polityczną, ale komitetem wyborczym. Co lepsze, nie dość że mamy LiD, to jeszcze SLD.
|
Czy naprawdę na forum nastoletnich maniaków Tibii poszukujesz poważnej i wartościowej rozmowy na temat polityki? ;]
|
ulubiona partia?
PO i PIS (o nie dwie podałem! Jak mogłem!;() Czyli: POPIS |
PiS (znaków)
|
PO.
Why? A no bo raczej nie dadzą rady takich schizów robić jak panowie z PiS-u, a poza tym premier nie byłby taki mały obciachowy burak... |
haha znowu ktos wyskoczyl z tym ze LiD jest lewicowy ;o
|
Być może dlatego, że jest tam kupa lewicowych polityków? =p
|
moze tez dlatego ze nazywaja sie Lewica i Demokraci?;)
|
LiD jest partia centrowa, lewica nazywa sie sam i to tylko dlatego ze wywodzi sie z pseudolewicowego SLD. Z prawdziwa lewica nie ma za wiele wspolnego, poza jeszcze stosunkowo zbieznym programem ( w kwestiach swiatopogladowych i spolecznych znacznie od czystej lewicy odbiega ).
Nazwa tez brzmi smiesznie, mniej wiecej na poziomie Unii Polityki Realnej albo Prawa i Sprawiedliwosci ;D |
Podejrzewam, że połowa z was zaznaczyła PO bo ogląda te wszystkie Szymusie i Kuby a nawet nie wiedzą czemu PiS jest zły :/
|
Cytuj:
|
Cytuj:
zastanawiałem się nad PO i PSL, wybrałem to drugie ;) |
No tak, rozmowy na temat polityki są teraz trendy.
Zaznaczyłem inna. Mianowicie mam na myśli P (skrót podobno półoficjalny, więc może ulec zmianie). Być może jestem łatwowierny i dzieje się tak dlatego, że temat który poruszają jest dla mnie bliski, ale wydają mi się najbardziej wiarygodni z tych wszystkich polityków od siedmiu boleści. Sprawiają wrażenie osób naprawdę normalnych, którym bliskie są problemy polskich internautów. Z "normalnych" partii raczej PO, ale to kwestia wyboru mniejszego zła. |
LPR (a szczególnie UPR)
|
Cytuj:
a to że głosują na PO to nie znaczy że uważają, iż PiS jest zły |
POwiem za Pięćset złOtych.
|
Daje wam propagandową grę :)
http://www.grzegorzkarpinski.pl/gra/ Czego tu ludzie nie wymysla... jak macie podobne gry to dawajcie linki :) Ahhh ta wyborcza goraczka....towarzyszy nam nie mal wszedzie :P:P |
Po
Zdecydowanie PO.A gdzie ęą? i edward ącki ? :PP
|
Wybieram PO bo PiS to złoooooo :D wiecie ze kaczynski sie nei zgodzil na debate na stojaco z powodu jego wzrostu ?? muhuahuahauhaua :D zal takiego panstwa ktorym rzadza tacy ludzie ;D zmienmy to xD
|
Oczywiście, że partia Ędwarda Ąckiego. ĘĄ ROX
|
LPR, ale to tylko ze względu na UPR. No i ĘĄ.
|
UPR ................
|
Cytuj:
oo nie słyszałem o tym :D @Kaczyński Pij mleko, będziesz wielki...:p |
Cytuj:
|
Wole PO od PiS, ale nie wiem czy wiecie, że Platforma ma wprowadzić prywatyzacje szkół i szpitali. Wtedy to będzie totalne szambo!! W mniejszym stopniu mnie to obchodzi, bo moja mama jest pielęgniarką!!
|
Cytuj:
Ten slogan mozna traktowac najwyzej jako narzedzie walki politycznej i zniechecenia ludzi do PO. ============ Prywatne zaklady zdrowotne to raczej cel do ktorego powinno sie dazyc, choc u nas ze wzgledu na strukture zarobkowa i socjalna ciezko to zrealizowac. Zauwazcie, ze prywatna przychodnia rzadzi sie prawami wolnego rynku i konkurencji, czyli w jej interesie jest mozliwie jak najlepsza jakosc leczenia, a juz na pewno lepsza niz konkurentow. W jej interesie jest mozliwie najlepiej dzialajacy sprzet diagnostyczny, sama dba o swoje wydatki wiec od duzych, odgornie sterowanych podmiotow jest po prostu efektywniejsza. Do tego prywatna sluzba zdrowia = brak koniecznosci oplacania skladki zdrowotnej, co w praktyce oznacza: jestes zdrowy - nie placisz, jestes chory - decydujesz czy placisz i ile placisz, czyli generalnie taki wariant moze teoretycznie byc nawet tanszy niz "darmowa" panstwowa sluzba zdrowia bedac jednoczesnie lepszym i bardziej przyjaznym dla konsumenta. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:26. |