![]() |
Platforma Obywatelska wygrywa wybory !
Dosłownie przed chwilą skończyły się wybory, zwyciężyła Platforma z 14% przewagą nad PiSem. Jak uważacie czy PO podoła zadanią które planowali podczas kampanii wyborczej? Czy podołają tym obietnicą? Faktem jest że PiS 2 lata temu też wiele obiecywał i co z tego wynikło...chyba każdy wie. Moim zdaniem to był bardzo rozsądny wybór, Platforma da radę :cup:
|
Według niektorych wroci komuna i beda slamsy. A ja widze co sie dzieje. Wejdz se na outuba i wpisz kaczynski, zobaczysz ile ludzi go nienawidzi. Uwazam ze Polacy dobrze wybrali, ale to były tylko sondaże, jeszcze może sie zdarzyć wszystko.
|
Ale to byl sondaz.
|
Według mnie Tusk da radę ..
dobrze ,że nie kaczorek |
Coz PiS i tak jest "sweet" =D =*
|
Mam nadzieje ze podolaja temu ,wreszcie mohery obalone ;D
|
|
Myślę, że Tusk spełni co najmniej większość swoich obietnic. A obiecywał dużo.
Hanna Gronkiewicz-Waltz już się wzięła za budowę stadionu w Warszawie na EURO 2012, więc wszystko zmierza w dobrym kierunku. A jeśli nie, to wybór jest prosty: Dublin czy Londyn? Cytuj:
|
Ehh, szkoda, że ten Tusk wygrał :-/
|
Ujdzie w tłoku.
Zobaczymy jakie będą koalicje, bo brakuje im paru mandatów do władzy absolutnej : P. |
Musieliscie zrobic topic >.>
No ale skoro juz jest... Nie ciesze sie zabardzo.. bedzie jeszcze wieksza korupcja niz za czasow kaczora, napewno duzo sie nie zmieni.. ale jak sie juz zmieni to na gorsze. |
Czy bedzie lepiej to sie dopiero okaze, narazie wole sie wstrzymac z jakimikolwiek komentarzami. Nie chwalmy dnia przed zachodem slonca.. rownie dobrze nasz nowy rzad moze okazac sie wielka porazka, tak wiec ostrzegam przed przedwczesnym huraoptymizmem. Mimo beznadziejnej opinii publicznej o PiS ostatnie 2 lata rzadow oceniam na plus aczkolwiek nie do konca pozytywnie.
Regards |
Czy będzie dobrze na pewno jak w polscę sie zmieni coś na lepsze .Po wszystkiego nie zrobi ale jak spełni chociaż 30% swoich obietnic .A co do innych partii to chyba Kwasniewski będzie miał dziś jeden atak swojej choroby ;d
|
Dopsz jest.
|
Yes Yes Yes ! Zostaje w kraju ;) Modlę się aby matura z matematyki nie była obowiązkowa :D
|
Osobiście miałem nadzieje że PO będzie bardziej zależne od LiDu, a wręcz moim marzeniem była sytuacja w której PO musiałoby sie z LiDem dogadać w sprawie koalicji. Jest jeszcze jednak nadzieja że taka koalicja powstanie, co więcej, ważne jest żeby powstało PO-LiD-PSL by można było odrzucać veta prezydenckie.
Te wyniki nie są moimi wymażonymi, ale nie jest źle, dziać się dopiero zacznie za miesiąc i wtedy będzie można dyskutować. |
pogadamy za 2 lata : ) badz za 4 ale watpie czy PO wytrzyma tyle czasu jedyny plus to brak buraka i Giertycha...
btw. Jest tak zle ze gorzej nie bedzie wiec nie mamy co sie martwic. |
no, to ładne spięcia na linii sejm <-> prezydent sam się szykują teraz...
Mam nadzieję, że Kaczor nie będzie na tyle wredny by szkodzić ojczyźnie w imię partii brata ;] zobaczymy w przeciągu miesiąca-2ch co z tego wyjdzie, na razie g**** można powiedzieć... |
Cytuj:
|
*wznosi ręce do nieba* Panie, dzięki ci, że nie LiD!
|
tak jest topic! jest topic! mozna lizac mozna lizac mniam ah uh ten tusk ulala mniam mniam
co by sie nie stalo w tv to wszyscy po fakcie wbijaja na te forum aby jako pierwszy zrobic topic albo jako pierwszy sie wypowiedziec mniam uh normalnie ten tusk poki co nie ma co sie podniecac zobaczymy co bedzie i czy ta koalicja LiD PO powstanie bo jak nie to nie bedzie juz tak slodko |
PO nawet nie bedzie probowalo spelnic jakichkolwiek obietnic. Dopchali sie do koryta i jedyne, na czym im zalezy, to zeby utrzymac sie tam jak najdluzej.
|
Bo Kaczyńskiemu wcale nie zależało na władzy, tylko zawsze kierował się dobrem Polski...
|
Nie ma co gdybać.
Pożyjemy zobaczymy. Sporo osób narzekało na rządy PiSu. Ciekawe na co teraz będą narzekać- no chyba nie na własny głos:P |
Cytuj:
|
około godziny 21:10 powstał kilku sekundowy przeciek i wyniki sondażowe zostały podane ;)
Co do PO to szczerze wątpię, że coś zrobią. Polska ma to do swoich polityków, że kto by nie wygrał, to zawsze będzie tak samo, jak nie gorzej! |
@up
Podobno właśnie z tego powodu serwery gadu-gadu zostały wyłączone na jakąś godzinę. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ja to skomentuje dwoma słowami:
Całe szczęście! PO.:cup: |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Żadne wielkie wydarzenie!Tusk plusk na kaczora;)
|
Balem sie ze moze wygrac PiS, ucieszylem sie ze jednak PO :)
ciekawe kogo wezmą do koalicji mysle ze PSL mam nadzieje ze PO nie zawiedzie nas Polaków;) pozyjemy, zobaczymy :) |
Cytuj:
Nie wiem co o tym myslec. PIS pomimo, ze walczyl z korupcja i tak jest jej mnostwo. Boje sie co sie stanie gdy PO usiadzie do wladzy przecie nie sa oni nakierowani na walke z korupcja wiec mozemy sie domyslac ile zlotych dziurami przepadnie. Przynajmniej nasze stosunki miedzynarodowe beda stabilne. P.S. Narescie armia moherow przegrala. |
jestem umiarkowanie zadowolony bo mimo wszystko jestem za lewica :p cieszy mnie oswiadczenie Olejniczaka gdzie powiedzial ze nie bedzie blokowal kazdej ustawy PO bedzie popierac te,ktore uzna za "dobre"(powiedzialem w mocnym skrocie,zara cytat skoluje) mam nadzieje ze prezydent nie bedzie duzo vetowal...
|
Świnie się zmieniły...
|
Ech, ja i tak bede za PiS ;P
|
Już nie będę mówił, że PO coś zmieni, bo prawie każdy wie, że tak się nie stanie.
Ja dalej jestem za LiD(l)em. :evul: |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:44. |