![]() |
Bodek i narkotyki.
http://bodek.narkotyki.patrz.pl/
Co o tym sądzicie? jest to dosc stare nagranie... slucham go juz chyba poraz 20... Naprawde polecam przesluchanie tego wykladu... 37 min zleci wam szybko... Ja uwazam ze Bodek ma racje... narkotyki to nie jest cos co pomaga ludziom(ą?) tylko szkodzi... nidgy nie cpalem nigdy nie zapalilem czy cos... po przesluchaniu tego odrzuca mnie od narkotykow nawet nie chce miec z tym stycznosci... // Nie znalazlem innego tematu o narkotykach... wiec postanowilem go zalozyc i poznac wasze zdanie... |
Takich rzeczy uczą w zerówce.
Na prawde dziwie się ludzmi, którzy w starości chcą wypluwać resztki zanieczyszczonych płuc. P.S. Niestety większość ludzkości to barany. :confused: |
Ludzie nie uzywaja narkotykow bo to szkodzi ;|
Albo maja slaby charakter i ulegaja presji otoczenia, probuja i sie uzalezniaja albo robia to dla dreszczyku emocji, ew. biora amfetamine (glownie studenci) zeby byc na chodzie o wiele dluzej |
Jak ktoś chce, to niech ćpa. Co wam do tego?
|
@up
Że to działa jak domino, i że z jednego ćpającego w szkole/biurze/osiedlu, zrobi się po krótkim czasie pół szkoły/biura/osiedla ? @narkotyki Niech nie będzie niczego. |
Cytuj:
|
I tak powinno sie zalegalizowac wszystkie narkotyki, bo kto chce je brac i tak bierze. Poza tym alkohol jest legalny, a dziala podobnie jak narkotyki i tak samo potrafi uzalezniac.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@topic Nikt nie powinien jarać i ćpać! Żal mi tych którzy to robią, na przykład u nas jest jeden taki kolo w klasie, ma 15 lat tak jak my wszyscy w klasie, a jest niski, i brzydki, ciągle się na lekcje spóźnia, nie gada jak normalny koleś i nie może usiedzieć spokojnie na lekcji... Niestety jest tak, że te utwory hiphopowe promują jaranie, i mówią, że to wszystko nie szkodliwe - stek bzdór, inspiruje to tylko dzieci do jarania... |
Wiecie co jest śmieszne? Że wypowiadają się tu ludzie którzy nigdy nie próbowali. Wielcy znawcy, przesłuchali jakiegoś nagrania, poczytali tu i tam i myślą, że cokolwiek wiedzą. A tak naprawdę od groma ludzi, wasi rodzice, dziadkowie palą fajki, i jakoś nie robi się z tego afery. A uzależnia to bardziej od thc ;x
|
Szkoda kasy na drugi ;)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Poza tym kazdy czlowiek ma swiete prawo szkodzic sobie, jesli chce. |
Cytuj:
Cytuj:
Jadles kiedys kupe? zapewne nie... czemu? przeciesz wszystko jest dla ludzi... 'I chocby ktos Ci to zaserwowal w krysztalowym pucharku z ananasem nie tkniesz tego' |
Co to THC jest ono mniej szkodliwe od fajek i pieprzenie że każdy kto zapali jointa skończy na heroinie/amfetaminie jest tak samo trafne jak to, że każdy co wypije piwo skończy pod sklepem z jabolem w ręce.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Topic Był kiedyś taki jeden temat, całkiem ciekawy. ;) Polecam: http://forum.tibia.pl/showthread.php...ight=narkotyki |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
@EDIT Co do tego ze byl juz topic o narkotykach to wiem... ale zostal on zamkniety... Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ja nie jestem za legalizacją drugów, kiedyś miałem taki okres ale to przechodzi ;) lepiej nie pchac się w to gówno... @down: czyste THC, ale paląc trawkę nie jara się samego THC ale również całą zieleninkę na około... |
Cytuj:
|
@Koszyk
Jak ktoś chce wcinać kupę, niech wcina, mogę mu nawet dostarczać. JA nie chcę wcinać kupy i co mi do tego, że ktoś to robi? |
Cytuj:
Amfetamina tylko pobudza, nie masz po niej zadnych chorych akcji |
bodek pierdoli glupoty, jednak idea odciagniecia nieletnich od siegniecia po narkotyki jest jak najbardziej prawidlowa.
generalnie poza paroma osobami, liche macie pojecie o narkotykach i ich obecnosci w kulturze, wiec wiekszosc postow brzmi conajmniej smiesznie zachecam do siegniecia po fachowa literature, pokazuje troche inny punkt widzenia niz otaczajaca nas zewszad (juz od ~10 lat, niestety) propaganda antynarkotykowa |
Ten koleś był kiedyś u mnie w szkole.
Gadał dużo śmiesznych rzeczy ale wszystko kręciło się wokół tego aby wbić młodemu do łba trochę mhrocznych treści dot narkotyków. Imo z osób na sali którzy słuchali i nie brali, to nabrali trochę rozwagi co do tego tematu, a Ci, co brali, olali kolesia totalnie i wydawało im się, że gada bzdury ; p Jeśli chodzi o mnie to fajnie mi się go słuchało i jakoś nie czułem, że zmarnowałem czas, który tam przesiedziałem. |
Kiedyś było to wieczorem w radiu. Wiem, bo wtedy byłem "na trasie". Ciekawie opowiadał, nie wiem jakie to ma zastosowanie w praktyce, ale chętnie tego posłuchałem ;p
|
Cytuj:
Co z tego wynika?..., może to, że narkotyki nie są wpisane w kulturę europejską "od czasów prehistorii"?... -.-" :baby: @down: nie tylko Hitlerowskim, druga strona (tzn USMeani) też mieli przy sobie działki amfy na "nagłe wypadki na polu walki"... |
Co do historii. Wiecie, ze zolnierzom hitlerowskim podczas IIWS podawali amfetamine, by byli bardziej sprawni bojowo? :>
A co do Bodka: Chlopak dobrze gada, ale momentami bije od niego taka hmmm 'polityczna poprawnoscia' w stylu: "to zle, tak bardzo zle ze strach =O" |
zaslepiony jestes
opiaty znane sa od tysiecy lat, nie wazne czy jako heroina czy 'zwykle' opium. Narkotyki w kulturze euroazjatyckiej (jak w kazdej innej zreszta) obecne sa od zawsze. To wlasnie od nich wziela sie religia. W kulturze europejskiej najczesciej uzywane byly wszelkiego rodzaju grzyby, powoj i konopie |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Temat o narkotykach na tym forum wygląda podobnie do tematów o muzyce. Flame war od początku do końca, z czego duża większość osób albo nie wie o czym mówi, albo powtarza znane sobie slogany. |
Cytuj:
|
THC wypala szare komórki. Koleżanka ostatnio mi przedstawiła rok starczego kolesia, który od 3 lat pali marihuanę. Wszystko wyglądało mniej więcej tak:
-Siema, jestem Filip. -HEHHEHEHEHE FAJNIE : D D: D Był zupełnie trzeźwy. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Tak, tak. Wszystko zaczyna się od trawki...
Wpadasz w towarzystwo i zielono całymi dniami. Nie wystarcza... dochodzi Władek. Teraz to już biało-zielono na zmianę. To też nie wystarcza... no to może meta? Dobra biało-biało-zielono. Potem może kodeina albo dxm? Okej no to jazda. Potem królowa heroina... i stajesz się największym kumplem pana X z przychodni, zaczynasz w*******ać Prozak i modlisz się żeby wyjść. Takie pierdolenie nie ma sensu. Czemu? Popatrzcie ilu ludzi na kg wdupia efedrynę. Ilu na litry wtłacza w siebie kofeinę. Jeśli mówimy o narkotykach, a co dopiero o legalizacji to na tą listę powinna trafić też kawa i czekolada oraz pełno leków na kaszel, etc. |
Kodeina aż tak szkodliwa nie jest ;p
|
lmfao
kodeina to opiat, opiaty sa raczej szkodliwe, w koncu prowadza do uzaleznienia fizycznego no i mozesz skonczyc jako helupiarz jadac na opiatach zeby bylo smieszniej, dxm zostalo wprowadzone jako mniej szkodliwa alternatywa dla kodeiny z lekach na kaszel. |
mogę sie przyznać, pierwszą styczność z narkotykami miałem z rok temu?
Powiem wam, to zależy od siły charakteru człowieka, ja np. powiedziałem sobie, że nigdy nie ruszę żadnej chemii, i jak narazie żadnych piguł, fety, ścierwa, kwacha. Nic. Jedyne co to tylko czasem skun, pytacie po co? Nieliczni napewno napiszą, jesteś głupi że bierzesz coś takiego, jest w tobie zuo, nie wyrośniesz na nikogo, ale ucze sie dalej tak jak sie uczyłem, chociaż jaram od właśnie tego roku (oczywiście są przerwy jak 1 miesiąc itp) Wszystko zależy od podejścia, i siły umysłu. |
Ta, wszystko od sily umyslu. Nie mowie ze umrzesz czy qrwa staniesz sie downem przez to, ale jakis wplyw to na ciebie ma. Niekoniecznie musi to byc silne i musisz to zauwazac ; ). Wszystkie srodki wywieraja na nas jakis wplyw - predzej, czy pozniej.
|
Nie ma to jak wiara w swoją siłę. Powodzenia.
Btw - nie, nie jestem przeciwnikiem narkotyków, po prostu bawi mnie podejście 'ja jestem silny'. Oczywiście nie każdy przechodzi od trawy do hery, ale ilu takich było? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:01. |