![]() |
Pomysł w sprawie polskiej gildii.
Tak więc wiemy, że na Silverze stworzenie dobrej, silnej gildii wyłącznie z polskimi graczami jest rzeczą trudną do zrealizowania. Jednakże istnieją drobne, m.in. Blood Shaman King czy Paradise.
Ja chciałbym stworzyć jedną, dużą gildię ale potrzebuje Waszego wsparcia. Mianowicie nie chce sam o tym decydować, dlatego popytałem kilku polaków w tej sprawie, którzy jeśli jest taka możliwość, mogliby pomóc ją stworzyć. Może czas na zjednoczenie? Bo dla mnie wydaje się lepszy kontakt w ojczystym języku. Wtedy polacy będą bardziej zgrani i pomocni dla siebie nawzajem. Najpierw chciałbym zobaczyć Wasze komentarze na ten temat, ale proszę, żeby wszelkie rozmowy na ten temat działy się szybko i sprawnie. Gildia miałaby pro mniej więcej takie jak w FTPA, ale jak widać to i tak nie jest dobre dla wszystkich. Liczę na Was :). |
Cytuj:
@Btw Blood Shaman To zły przykład :P |
Cytuj:
nie sądze:> "Gildia miałaby pro mniej więcej takie jak w FTPA" nie sądze:> Moje zdanie na ten temat: Mysle ze jedna wielka polska guildia zamiast tych 2 co juz sa stworzone jest dobrym pomyslem... ale ja to bym myslal zeby pogadac z liderami tych 2 guildii ktore sa juz stworzone... zeby obie te guildie zostaly skasowane.. i wtedy na przyklad na forum czy wogole w tibii zrobic glosowanie/jakies wybory i wybrac 1 polaka ktory nadaje sie na lidera all polakow i godnych tego vickow... nom i wtedy invitnac all members z tych 2 guildii.. i reszte polakow ktorzy chcieli by dolaczyc.. nom i moze udalo by sie stworzyc 1 duza polska guildie ;) wiadomo ze nie all pl by doszli ale chociaz byla by tylko 1 polska guildia i byli by w niej all pl ktorzy by chcieli w niej byc(oczywiscie bez polakow huntowanych itp) PzDr |
Jak coś to dajcie mi znać na gg może wrócę do gry.
|
Pro się załatwi, a ty Kacperka znasz dobrze Deose, więc na msn możesz zawsze pogadać..
Nie róbcie mi takich komentarzy, że polacy sie nie potrafią złączyć. Bo nikt się nie odważył tego spróbować, może warto? |
Warto i trzeba spróbować. Ofc jutro będę gadał z odpowiednimi osobami, ale trzeba tu siły polaków, a nie gadania wkółko, że się nie uda...:)
|
I BSK i Paradise to mialy byc guildie jednoczace all pl z tego co pamietam.. tylko ze chyba slabo zaplanowane troche ;/(ale nie pisz ze nikt nie probowal:)) A co do Deosy to on mi juz dawno powiedzial ze jesli potrzebuje pomocy to on pomoze mi zawsze ale zebym nie pisal o kolegow bo on zna mnie a nie moich kolegow i on pomoze tylko mi ;S On sie wkur*** jak ja mu pisze na temat kolegow ;/ raz juz to sie sprawdzilo:P ale wtedy akurat pomogl ;> powiedzial ze to ostatni raz :S
|
W Paradise jest sporo polakow 50+ ,i wciaz dochodza nowi, to nie lepiej by bylo dolaczyc do tej gildi?
|
Ok, 1 część załatwiona:
23:13 Destroyer of Fury [83]: So, I'd like make guild with friends ofcourse 23:14 Ransoex [200]: hmm 23:18 Ransoex [200]: i and my rls friends go respect you |
Cytuj:
@Pan Doskonaly Tez tak myslalem.. tylko ze z drugiej strony napewno duzo osob pomysli ze czemu akurat Kalor Tald ma byc leaderem all pl.. ze sie nie nadaje itp.. I ze Paradise nie ma pro itp.. Mi sie wydaje ze to dobry pomysl jest zeby zaczac od usuniecia all polskich guildii i wtedy wybrac lidera i wymyslic nazwe itp.. nom nie wiem robcie jak chcecie.. ja odrazu mowie ze jesli zobacze ze to ma sens, ze guidlia napewno nei bedzie huntowana i ze nie bedzie to jakis shit to odrazu do niej dolacze ;> Edit: no chyba ze nie dostane do niej invita.. ;P |
23:32 Iro'nya [100]: ctba team ask me
23:32 Iro'nya [100]: before kill someone 23:32 Iro'nya [100]: ill tell them 23:32 Iro'nya [100]: the u are my friend 23:33 Iro'nya [100]: that* 23:33 Iro'nya [100]: and to respect ur guild :) |
Cytuj:
Oct 20 2007, 11:46:55 CEST Killed at Level 84 by Keunecke Br tak zawsze pier*ola a pozniej nie zawsze okazuje sie to do konca prawda ;/ |
To sprawa zamknięta, miałem skulla, mój błąd, źle to załatwiłem. Keunecke robi się coraz większy pa, dla rl Iro podskakuje, więc może źle skończyć.
btw nie spamuj tak :P |
Sądzę, że jest to dobry pomysł.
Aczkolwiek w mojej gildi jest aktualnie 44 osób. Cały czas dochodzą nowi ludzie... gildia się rozwija, przyszli członkowie od Huntera Gorna z gildi, z Blood Shamanów również. Przymierzam się do kupna Guild Halla, na Guild chacie rozmowa cały czas jest :>, jest to chyba najlepsza polska gildia ;P jeśli o takiej można mówić wogóle :evul: |
Moje zdanie jest takie zeby dolaczyc do Paradise, nie widze zastrzezen co do lidera, i inni chyba tez nie;p ,lidera bedzie mozna pozniej zmienic na gracza z najwyzszym lvl, ale i tak nie przyniesie to zadnych zmian wiec zostawil bym tak jak jest:p po co robic zamieszanie.
pozdro |
@up
Zero pojęcia o mocnej, sprawnej gildii..najlepiej od razu all evul polaków zaprosić i będzie spox -.-. |
napisz jasniej o co ci chodzi jak mozesz^^
|
Cytuj:
Ale nie tylko moja opinia jest tu wazna... temu napisalem ze moze wielu mowic ze ty sie nie nadajesz na lidera all pl. Nom a druga sprawa jest taka ze Guildia ktora stworzylby Destro miala by chyba troche wiecej respektu wsrod Br. |
Omg o liderze się pomyśli jak będzie jednogłośna decyzja..dajcie temu pare dni, bo od razu ja nie chce, bo sie zaraz rozpadnie..dajcie troche czasu, dajcie mi się zorganizować.
|
Ja bym nie rozwiazywal Paradise, destro pisze o zalozeniu takiej gildi ktora juz praktycznie istnieje wiec po co zakladac ja 2 raz?tu jest wiekszosc pl z wysokimi lvl,wiec po co kombinowac, zeby byl inny lider?
|
Kick -.-
@Pan Ja chce stworzyć coś innego, nowego i mocnego bo jak widze kto jest w paradise to żal, twój pomysł odpada. Sporo ludzi widzę, co są hunted albo wogóle nie grają. To ma być stabilna gildia? |
Ja mysle ze to moze miec jakis sens... ale musza byc zasady ktorych sie tzreba bedzie mocno trzymac...
- lvl wymagany ( np. 50 60 70... 200 ) - no naab plz w gildi bo odrazu przejebiemy se... Ja juz mam kandydata na lidera Destroyer of Fury :D Destroyer of Fury na przywodce :P Ja tez moge wesprzec szeregi gildi ( jak mnie oczywiscie chcecie) ale jak bedzie wynikalo na to ze ma to jakis sens i przyszlosc ... bo to co pamietam to pl gildie szybko sie noobi... np moonchildren Black heroes of silvera a reszty niepamietam bo byly krotko metrazowe :P dawajcie pomysly na reguly i zadady Gildi :D |
Cytuj:
@all agreed all co napisal Wiadro... :> |
@Wiadro
Dlatego mówie, ignore all messages with "proszę wez mnie do gildii plx", nie liczy sie sam lvl, ale też doświadczenie, zaufanie..Potrzebna mi jest wasza pomoc i już wielkie dzięki dla Seby , który mi narzuca sensowne pomysły:). Ide spać, do rana nowe myśli napłyną :p. |
Nom seba ma good pomysły czesciowo je wykorzystalem w mojej wypowiedzi bo w 100% sie z nim zgadzam. A co to tego ze nie ino lvl sie liczy to masz racje napisałem to w drugim myslniku :P
KoChAm silvere za te lagi i kicki ostatnimi czasy... ;/ Jak tu 100 wbic ...;/ p.s. Jak ktoś chce dawać głupie komentarze albo pisać bez sensu to niech sie wstrzyma BIG PLZ :) |
Cytuj:
Dobry pomysł, ja na to idę :) |
DOBRA Polska gildia, ktora przetrwa dluzej niz 2 tygodnie(wiec musi byc z protem raczej :\ ): jestem ZA
Wg mnie lider: musi to byc osoba szanowana i zaufana zarowno wsrod BR jak i PL, oraz miec plecy. Pamietam czasy Moonchildren, ahh to bylo zycie :D caly czas hunty, przypominam sobie jak gralismy pod gh w pilke albo sie na party bawilismy, albo jak Klukens jebal kase za gh ;d Jeszcze bym proponowal zrobic takie cos jak gildia [GUILD]Flowers On The Grave[/GUILD] z Anticii :) zalozyli strone fotg.pl i tam jest wszystko ladnie opisane, jaki jest kodeks (regulamin) gildii, black book, zasady rekrutacji, forum... Ale to juz na samym koncu ^^ |
@Paradise
Hmm , nie wiem jak to powiedzieć żeby nie urazić gildi... ( Może nie będę mówił xD ) - Chodzi mi o to że Kalor , zaprasza każdego 45+ polaka , nie ważne czy noob czy nie. @Lider Uważam że destro byłby dobrym liderem ;> W gildi chodziłoby szczególnie o zjednoczenie się wszystkich polaków , no i nie słuchanie ciągle na guild czacie po br -.- ile to oni wybotowali ;C @Wiadro Nom ; C Ja czekam tylko aż lagi sie skończą , akceptuje pacca i jedziem pg :) |
Co do zasad wszystko będzie ustalone. Moim zdaniem czas na głosowanie kto ma zostać liderem, a także zagłosować na vicków.
Więc all niech piszą :). |
W sumie to ja moge dolaczyć jak chcecie :P chociaz retired... ale moze uptade cos zmieni :) a co do gildi to czy jestes w ftpa czy gdzie indziej, to jak beda chcieli i tak cie zajebia i tak pozdro for all :)
|
Lider: Destroyer of Fury
Vice leaders: Seba Konieczny, Wiadrociąg, Ace Inferno(jakby chciał dołączyć), Ambel Kart Dla mnie to by pasowało;) |
Cytuj:
@Topic Trzeba to zaznaczyć na Forum tibia.com lub w opisie gildii żeby było wyraźnie wiadomo. GILDIA PRO BY FTP. @Name Czas na nazwe... Proponuje nie robić nic typu "Polish Gang" lub "Fire Dragons" tylko jakaś fajna nazwa coś przekazująca... |
podoba mi sie ten pomysl( moze wroca czasy moon jak to bylismy zjednoczeni byla zabawa a nie tylko exp exp exp)
na poczatku listopada mam zamiar aktywowac pacc wiec moze dla mnie snie znajdzie miejsce na vice??;) |
Cytuj:
|
nie chodzi mi o br
chodzi o pl: wtedy nie bylo tylu s[porow pomiedzy pl bylo cos takiego jak wzajemna pomoc zabawa itd |
@topic
Moje zdanie jest takie. Pomysł dobry ale tylko pozornie wydaje sie taki prosty. Jeśli miało by to wypalic to na pewnych twardych regułach. Przede wszystkim co niektórzy uznaja pewnie za podlizywanie sie, jest wejscie w układ z br. Niestety bez tego taka gildia nie ma szansy powodzenia. Juz jeden mój pomysł z tym związany przekazałem destroyerowi. Co z tego wyjdzie okaże sie wkrótce. Druga sprawa według mnie na początku bedzie ważne ustalic niestety ale wysokie minimum levela. Z czasem jesli gildia by dobrze prosperowała mozna by go sukcesywnie obniżac. No i przede wszystkim narazie sami zaufani ludzie |
Destro moze z twojego punktu widzenia paradise nie jest stabilna gildia, ale co ty o tym mozesz wiedziec jak nie jestes w tej gildi i nie wiesz jaka panuje tam atmosfera, jak narazie wszyscy sie dogaduja i jest ok.
Jezeli wiekszosc to nooby i zal ci tej gildi, to poradzisz sobie bez niej w realizacji swoich planow, no napewno pare osob przejdzie do Ciebie, ale Ci ''byle kto'' zostana chyba w paradise. |
@doskonały
Nikt nie mówi że Paradise jest złą gildia. Destroyer poprostu chce stworzyć coś wiecej Gram na Silverze prawie od początku i z własnego doświadczenia wiem że było dużo polskich gildi które poprostu sie rozpadły. Istnieja oczywiście wyjątki lecz jednak cześciej było tak ze gildie sie rozpadały. Nie twierdze że tak bedzie z Paradise. To co chce stworzyć Destroyer to gildia która przede wszystkim zjednoczy polakow z najwyższymi lvl i z największym poważaniem. Chce stworzyć gildie która bedzie miała szanse bytu w tym BRutalnym świecie jakim jest Silvera |
@doskonały
To załóż swój temat o gildii Paradise, bo ja tu nie przyszedłem rozmawiac o łączeniu czy dochodzeniu tylko o nowej gildii. Bez pro od ftp nie dacie niczemu rady..spójrz na członków Paradise i się zastanów trochę, bo ja tam widze pare osób co są hunted. btw mieliście głosowac :p, ja proponuje nazwe Brothers of Honour xD |
Cytuj:
btw nabiczki: http://img134.imageshack.us/img134/6...czanyjoaa9.jpg |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:33. |