![]() |
Multimedia, problemy?
Witam, nie wiem czy to wina akurat mojego providera czy Cipsoft, ale od zeszłego tygodnia, dokładnie środy mam lagi, tzn. ruch trwa z kilka minut, występują kicki, czasami da się pograć jakąś godzine, ale to juz naprawde jest sukces, nawet jeżeli się zaloguje to już będzie cud.
Bardzo proszę o jakąś fachową odpowiedż, bo nie wiem co o tym myśleć, czy te lagi to Cipsoft? A może Multimedia? Żadnych wirusów nie mam, bo kumple też mają w sieci Multimedia i z tego samego miasta i taki sam problem mają jak ja. Sąsiad z dołu ma internet w Vectrze, lagi może ma, ale nie ma żadnych problemów z zalogowaniem się, natomiast jak cały dzień mam, tzn. dzisjaj udało mi się zalogować po 11, a potem zaczęły się po woli lagi, potem to już kicki, następnie w ogóle nie mogłem się zalogować. Co robić? Czekam na odpowiedż. :) |
To napewno jest problem tej multimedi. Ja nie mam żadnych lagów czyli to nie jest wina cipsoftu
po fachowe porady zajrzyj tutaj: http://forum.programosy.pl |
Zgłoś się do Twojego providera dlaczego tak się dzieje. Najprawdopodobniej jednak prowadzą oni jakieś prace i pewnie minie to za jakiś czas.
|
Co mam zrobić, co dokładnie powiedzieć?
Dzieje się to już od 10 dni, tzn. ja i moi koledzy mamy problem z zalogowaniem, dzięki że pomogliście mi, ale mam jeszcze kilka pytań.
Tibia6669:Masz internet w Multimedii? Monte:Co miałbym im powiedzieć, nie chce się spalić ze wstydu pytając się, "przepraszam, mam taki problem, otóż od półtora tygodnia nie mogę zalogować się na tibie, mam lagi,kicki". :p Doradzcie mi coś, Tibia6669 na tym forum dokładnie czego mam poszukać? |
Co mam zrobić, co dokładnie powiedzieć?
Dzieje się to już od 10 dni, tzn. ja i moi koledzy mamy problem z zalogowaniem, dzięki że pomogliście mi, ale mam jeszcze kilka pytań.
Tibia6669:Masz internet w Multimedii? Monte:Co miałbym im powiedzieć, nie chce się spalić ze wstydu pytając się, "przepraszam, mam taki problem, otóż od półtora tygodnia nie mogę zalogować się na tibie, mam lagi,kicki". :p Doradzcie mi coś, Tibia6669 na tym forum dokładnie czego mam poszukać? Sorki za 2 posty. |
Przeglądarki internetowe też Ci wolno chodzą?
|
Właśnie!
Właśnie sęk w tym, że przeglądarki, ściąganie plików, ogólnie otwieranie stron jest w porządku, naprawde takie jak powinno być.
Mam 1Mb/s i ściągam po 115,110, 122, różnie i naprawdę jest dobrze, strony się otwierają normalnie, bezproblemowo. Nie wiem, ale chyba jutro będe musiał zadzwonić do nich i spytać się czy nie prowadzą jakiś prac konserwacyjnych, bo jak chce człowiek pograć sobie w spokoju w tibie to normalnie nie może X( Mam nadzieję, że koledzy wyżej doradzą co i jak :) na to licze ;) |
Nie do końca się na tym znam ale być może blokują Tobie port 7171 przez, który łączy się tibia.
Edit: Jak już pisałem wyżej nie znam się na tym, ale być może nie jest zablokowany ten port a tylko ograniczony został dostęp? Po prostu zgłoś się do dostawcy i tak będzie najlepiej. |
Też tak myślałem, ale...
Też tak na samym początku sobie pomyślałem, ale czy ten port jakby mi zablokowali to nie miałbym całkowitego dostępu do gry czy z lagami/kickami?
Ja to nie wiem co się dzieje, zagrałbym sobie w tibie, a że coś się dzieje z internetem, żadne tam wirusy, to już naprawde żenada. Spytałem przed chwilą kumpla, który ma internet w Netii czy nie ma problemów z zalogowaniem się i lagami, to powiedział że wszystko śmiga jak powinno, no to fajnie czyli Multimedia ma problemy :/ |
Nie mam internetu w multimedi.
Na tym forum siedzą spece od komputerów. Załóż temat to napewno ci odpowiedzą ;D |
Miałem dokładnie ten sam problem, schemat odwalał się przez 5 dni, myślałem że to ataki tego całego DDoS. Sprawę przeważnie załatwiało ponowne włącznie kompa.
Teraz wszystko jest ok ; > |
Wytłumacz powoli, ok?
Cheerios mógłbyś wytłumaczyć mi powoli bo nie za bardzo kumam o co Ci chodzi?
Jeżeli chodzi o ten problem to mam go od środy zeszłego tygodnia, restartowanie kompa nic nie ma wspólnego z tym, próbowałem. Do innych użytkowników, czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć co miałbym dokładnie powiedzieć jeżeli będe to jutro zgłaszał do nich? |
Multimedia ma czasem takie cośX(. Lecz nie zdarzylo mi sie zeby to trwalo wiecej niz tydzien. Gdzie meiszkasz?
|
Jeśli chcesz wejść na to forum i nie wiesz jak napisac temat, to napisz go tak jak tutaj napisałeś(najlepiej zastąp słowo tibia jako "gra")
|
Nom.
U mnie to trwa od 10 dni, jestem z Olsztyna.
Nie wiem co robić, teraz udało mi się wbić na serva, ale laguje troche, tzn. czasami tam stoje w miejscu, dziwne. Może jest ktoś kto może doradzić coś jeszcze, pomóc? |
Też mam ten sam problem. . . mam neta z multi i mieszkam koło Olsztyna. Często nie włącza mi się character list a jeśli juz się zaloguje to tylko zrobię jeden ruch i lag parominutowy. Dzisiaj zadzwoniłem do multimedi, powiedzieli mi że problem zostanie przeniesiony do administratora sieci. Jeśli do wtorku nic nie zrobią, idę do multimedi i się zobaczy co będzie.
|
A co powiedziałeś?
A co dokładnie powiedziałeś im? Bo jeżeli np. więcej osób będzie zgłaszało ten sam problem to bardziej się przyłożą i usuną tą usterkę w jak najkrótszym czasie.
Też tak miałem, lag, kilka minut postoje, dostane kicka że mnie z serva wywali to wtedy jest normalnie koszmar, grać się nie da. Akurat teraz nawet grać się da, choć czasami zdarza się, że przelaguje :( |
moich 2 kolegow ma multimedie i nie moga grac w tibie poniewaz maja zablokowany ten port 7171
|
Powiedziałem że z netem all jest dobrze lecz gry przez neta mi nie działają. I powiedziałem że kumpel ma ten sam problem.
|
Też zgłosze.
Właśnie dzisjaj będe to zgłaszał za jakąś godzine, choć teraz nie mam problemów z zalogowaniem się na tibie, może po twojej interwencji wszystko wróciło do normy :p
Oby było dobrze i na przyszłość nie było takich problemów :( |
Cytuj:
|
Wszystko chyba w porządku?
Nie wiem czy będę dzwonić bo narazie wszystko jest w porządku, nie będe dzwonił do nich z braku powodów. Kicków, lagów nie ma, problemów z zalogowaniem się także, więc może się ustabilizowało.
Jeżeli nastąpi problem ponownie, znowu będzie lagowało/kickało to zgłosze to oczywiście natychmiast. |
No ja mam dalej ten problem. Zara dzwonie 2 raz i im nawrzucam. omg jestem 64 w kolejce
|
Też mam multimedie i ten sam problem.
edit: I też jestem z Olsztyna ; d. |
Może coś zrobią...
Właśnie rozmawiałem z nimi i powiedzieli, że u nich wszystko w porządku :confused:
Poradzili mi, żebym wysłał do nich meila z przedstawieniem dokładnej sytuacji i podaniem portu, na który się loguję? Czy chodzi o port do tibi? |
Nom u mnie to samo powiedzieli, wczoraj wszystjo wyslalem wiec zobaczymy co i jak.
|
Mam do was jeszcze 1 pytanie. Czy rok temu nie mieliście może podobnej sytuacji ? Bo ja mam identyczny problem już od dwóch lat zawsze w okresie update.
|
Nieee ja dopiero pierwszy raz tak mam jak wszyscy powyżej. Chyba że nie zwracałem większej uwagi na to.
|
Macie jeszcze jakieś problemy z tibią?
Witam, jakoś teraz to w tygodniu, gdzieś do godziny 18 mam luz, lagów nie ma, lecz po to zdarzają się lagi, przez które szczerze można paść od pk czy draga. Nie wiem czy to akurat jest wina Multimedii, ale teraz do nich dzwonie i będę dalej się pytał czy coś u nich się dzieje, naprawiają,itp.
Jak są jakieś osoby, które mają ten problem nadal, proszę napisać w tym temacie. Dzięki. :) Pozdrawiam |
Nie edytuje, bo chcę o coś zapytać.
Czy teraz ma ktoś z was problem z zalogowaniem? Ja czekam i czekam i nie mogę nawet się zalogować :confused:
Dziwne. |
Ja od czasów tych ataków DDos nie moge zrobić nic ;/ a od kilku dni nawet w soldata nie idzie pograć. Myślałem że format coś da ale jest jeszcze gorzej bo nie działa zupełnie nic oprócz neta i gg ;/
|
A więc tak...
Dodzwoniłem się do Multimedii, zostałem przekierowany do Admina, dokładnie osoby, która zarządza siecią i dowiedziałem się tak, że spora ilość osób dzwoni i pyta się o ten problem, a dokładnie o "Tibie", czyli o lagi i inne problemy. Powiedział mi facet, że nie blokują portu 7171, czyli lagi, problemy z logowaniem nie są zależne od nich, a dokładnie od Cipsoft'u. Jak wiemy, jakieś 2 tygodnie temu, może ponad były przeprowadzone ataki DDoS na servery tibii, co wpłynęło na śmierć wielu graczy, lagi,freezy,kicki i i problemy z zalogowaniem. Według mnie, trzeba jeszcze przeczekać z tydzień czasu, może się coś wykuruje, zmieni.
Bądżmy dobrej myśli, Pozdrawiam i jeżeli są osoby chętne, które mają podobny problem niech piszą tutaj. |
Poczekamy, zobaczymy....
Co za problemy, jak nie urok to sraczka, jak pamiętam dokładnie to 24 - 26 zaczęły się ataki DDoS na servery Niemieckiego, i dokładnie dnia 24 pażdziernika nie mogę nic zrobić, tzn. jak już usiadłem po szkole aby pograć w tibie to dosłownie nic nie mogłem zrobić, zalogowałem się, ale lagi i kicki były ogromne.
Tak myślę, że gdzieś w połowie tego miesiąca wszystko powinno wrócić do normy, jak pamiętam podobne problemy były z Vectrą,grr...której nie za bardzo lubiłem, z powodu strasznych lagów, i to nie spowodowanych tym, że jakiś atak DDoS czy problemy techniczne, ale ping na onet.pl był po 70 co zazwyczaj powodowały lagi, czasami kicki. Bardzo proszę, niech udzielają się tutaj te osoby, które mają spory problem z zalogowaniem się i z lagami w tibii. |
;(
Mam to samo co wy. Mam multimedie i mieszkam w Gorzowie. U mnie jest tak ze jak sie zaloguje, pochodze troche to sa takie lagi ze nie da sie nic zrobic a na samym koncu jest kick. Nie wiem co robic, ale wiem ze jedni w Gorzowie maja tak jak ja a inni graja normalnie. Powoli zaczyna mnie to denerwowac B) No nic poczekamy zobaczymy.
|
Hmm może coś dam od siebie.
Jakoś od tygodnia może mniej może więcej mam lagi, pomimo iż z zalogowaniem jest wszystko ok. Nie wiem może mam za wolny net (kablówka, 192 kb/s), fpsy w granicach 20-30. Sądzę że być to związane z cipsoftem ale może mam po prostu coś z netem. pozdrawiam :) |
Nie sądze
Nie sądzę, że jest to wina twojego internetu, ze względu na to iż dzwoniłem do nich i z ciekawości spytałem, czy takie problemy są zgłaszane z tibią, ogólnie z problemami w grach internetowych i mówił, że było kilka zgłoszeń.
Jak już powiedziałem wcześniej, problem może choć nie musi być rozwiązany w najbliższych dniach, lecz byłoby dobrze, gdyby wszystkie problemy zostały zbadane i oczywiście rozwiązane. |
Problem, myślałem że już dobrze.
Dzisjaj właśnie chciałem się zalogować, długo czekałem, ale się udało, natomiast po zalogowaniu lagi.... Wy też tak macie, oczywiście Ci którzy są z Multimedii.
Czekam na odp. |
Też mam internet z multimedii, pamiętam jak jakies pół roku temu modem rozłanczał się co dzień ~4 razy a w okresie wszystkich świętych to masakra jak to chodziło. Do dziś to tak chodzi...
Do tego ci powiem, że mój ojciec był tam u nich (ledwo co strone umie włączyć) to wiecie co mu powiedzieli ? ;d "Czy dobrym logiem łączę się do internetu i hasłem" a te informację są zawarte w modemie (modem wykrywa jako urządzenie sieciowe i tam nic niema takiego jest: ip brama itp) Pozdro |
tez mam z mutlimedii, mam problemy z zalogowaniem, kicki, lagi, freezy, jestem z ostródy... juz tydzien czasu sie to ciagnie i caly czas tak samo :/
|
Zmieniłem sieciowke i all działa \o/
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:26. |