Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Kto uważa, że trzeba zakazać tematów gdzie żalą się FACC? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=153378)

Erhion 05-11-2007 20:20

Mój temat NIE ma na celu zabronić facc pisać na forum. Ma on na celu zabronić powstawania setek tematów po update gdzie każdy narzeka i zaśmieca się forum.

Teraz atak z drugiej strony.

Jeśli masz dość czytania żalów facców, że nie dostają (rzekomo) nic w update to wybierz w ankiecie opcje tak.

Jak uważasz, że takie tematy mają sens (o zgrozo) zaznacz nie.

Ja nie jestem chamem. Ja po prostu umiem trzeźwo myśleć i rozumiem zasady panujące na świecie. Mam też dość czytania bezpodstawnych żalów i oskrażeń facc.

Sporo osób nie wie o co mi chodzi więc:

MÓJ TEMAT MA NA CELU ZABRONIENIE PISANIA MILIONÓW SPAMERSKICH I GŁUPICH TEMATÓW PO KAŻDYM UPIE, PRZEZ RZEKOMO POSZKODOWANE ŚRODOWISKO FACC. NIE MA ON NA CELU ZABRANIA WAM CZEGOKOLWIEK, A JEDYNIE UTRZYMANIA PORZĄDKU NA FORUM.

Agrael 05-11-2007 20:44

Wiadomo, że dla FACC'ów będzie mniej niż dla PACC, bo w końcu na tym drugim Cipowie lepiej zarabiają. A to, że ktoś się żali to jego sprawa i trzeba być na tyle tolerancyjnym, aby zroumieć czyjeś marzenia,a ten temat nic nie da, bo sam wiem co to jest czekanie na update i w końcu przekonanie się, że możesz na nim więcej stracić niż zyskać. A więc odwal się od innych i daj im się wykrzyczeć :/.

Erhion 05-11-2007 20:46

Cytuj:

A więc odwal się od innych i daj im się wykrzyczeć :/.
A ty odwal się ode mnie i daj mi się wykrzyczeć. Najpierw pomyśl potem napisz. Jak oni mają prawo to i ja też.

Solaxe 05-11-2007 20:49

Stanowczo powinno się zakazać tych narzekań! Darmozjady a jeszcze żądają więcej : d. Sam nie mam PACC i jakoś żyję.

Radarowiwi 05-11-2007 20:57

Cipsoft nie będzie wprowadzał całkowicie darmowej gry, musi mieć też z czegoś zyski a w tibi tym właśnie jest PACC. Jak się FACC'om nie podoba to niech sobie zagrają w warcaby. :baby: :baby: :baby:

Piotrek Marycha 05-11-2007 21:06

juz są zakazane!
Pkt 2. Regulaminu!

Cytuj:

#2 Pomyśl, jaki ma być cel nowego tematu; czy nie będzie to uznane jako spam?

Erhion 05-11-2007 21:14

No ale ten punkt nie jest za bardzo egzekwowany wiec wysłałem taki mały apel. :P

Voon 05-11-2007 21:27

Ba, też mi pytanie!
Jeśli ściągam z neta demo gry to nie narzekam że moje demo ma za dużo funkcji ograniczonych tylko ciesze sie z tego co mam a jeśli chce więcej to kupuje orginał. Ot zasada.

Rafals from hell 05-11-2007 21:45

Zakaqzać to trzeba przede wszystkim tego tematu... Jak widać znowu zaczęły sie rozmowy na temat facców nic nie wnoszą. I od egzekwowania tego czy trzeba zakazać czy nie nie jesteśmy my tylko moderatorzy.

Jurij1234 05-11-2007 22:12

Ciekawe ilu facc wie, że jest water elemental dla facc i gdzie on jest?
Osobiście wierzę w wolność wypowiedzi ale tych tematów jest za dużo.

Yossarian 05-11-2007 23:18

Osobiscie uwazam, ze powinnien byc jeden temat dla graczy facc, w ktorym mogliby oni wypowiadac swoje zale/pretensje/grozby/prosby.
Przed kazdym uaktualnieniem, nudne i irytujace staje sie czytanie narzekan w stylu: znow wszystko dla PACC itp. itd.
Obecnie zyjemy na swiecie gdzie licza sie glownie zasady wolnego rynku i kazdy jest nastawiony na jak najwiekszy zysk(zapewne podczas pracy wasi rodzice takze stosuja te strategie - drodzy gracze narzekajacy na tworcow Tibii), wiec nie ma sie co dziwic, ze Cipsoft kolejne ulepszenia? gry daje glownie dla PACC. Oczywiscie czesc (nikly procent) jest tez przeznaczona dla FACC i z tego powinni sie oni cieszyc.
Mało prawdopodobne jest takze zeby osoba, ktora ma internet, kompa itp. nie byla w stanie nazbierac tych 90 zl na 3 miesiecznego PACCA).
W inne powody, niezwiazane z brakiem hajsu nie wnikam.

Corrnn 06-11-2007 02:33

Nie trzeba nawet 90zl zbierac, biedne facci moga uzbierac sobie na guardach/mino ~200-400k i kupic pacc od gracza ^.^

Rafals from hell 06-11-2007 09:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corrnn (Post 1732603)
Nie trzeba nawet 90zl zbierac, biedne facci moga uzbierac sobie na guardach/mino ~200-400k i kupic pacc od gracza ^.^

Niestety często są to oszuści ;] nawet h-levele ;]

Erhion 06-11-2007 19:54

Trzeba kupować od osób, które są znane i sprawdzone przynajmniej przez kilkanaście osób na serwie.;)

Cygan Slejter 06-11-2007 20:27

Ten temat jest tak samo idiotyczny jak tematy w których żalą sie facc, ze gowno maja....

Erhion 06-11-2007 20:38

To twoje zdanie.

Ptakuba 06-11-2007 21:22

Ten temat jest jak lokata.
Może od razu powiedz żeby usunąć Free Account, bo wszystkie facce to darmozjady, thieves, nooby i sataniści?
Racja, nie powinno być stosów takich tematów, ale odpowiadać w nich (nawet mówiąc, że powinniśmy więcej dostać) nie możesz zabronić.
A teraz odpowiem w stylu moich kolegów z Acidcave: (nie brać do serca)
- jeśli uważasz, że free account to wersja demo - idź się utop (wybacz Trang)
- jeśli uważasz, że liczą się tylko pieniądze - idź się powieś (sorki, Acid :P)
-jeśli uważasz, że free account powinien mieć wszystko co premium - skocz z wieżowca (nareszcie coś własnego :P)
- jeśli uważasz, że free account to nazwa Azerbejdżańskiego zakonu sufrażystek wyznających wielkiego pora, stań o północy w beczce śledzi, zatańcz makarenę, powiedz w ciągu 0.666 debilosekundy "jsbgkazbglksabflkgbsg lubię ser", zacznij kampanię ratowania nieumarłych kałamarnic z Marsa przed skażeniem atomowym, a następnie idź się utop, powieś, lub skocz z wieżowca.

Rafals from hell 06-11-2007 21:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Badon (Post 1733573)
Ja nie wiemjak to sie stao ale drisiaj padlem na trolu a mialem 9 lefel i falilem z axabo jestem knajtem ;( moze to gamamemaster mnie zaciupal !????? podajoc sie za trola. :baby:

Po pierwsze twój stan: na emeryturze... a grasz.
No ale mniejsza z tym.

Nie wiem czy ty masz dysleksje, dysgrafie, dysortografie, czy jakieś inne dysmózgowie, czy po prostu robisz z siebie celowo debila.

Na pewno Gamemaster zamienił się w trola i z aktywnych 40tyś. grazcy wybrał akurat 9 levela, bo mu się nudziło.

A tak poza tym to zły temat wybrałeś.

Kod:

Boże, widzisz i nie grzmisz!

Mukos 07-11-2007 00:14

Ja popieram zalozyciela temetu w 100% bo tak mnie wk******* te nooby na faccu ze to maks i jeszcze te ich "frie itemz" zal

Erhion 07-11-2007 18:27

Cytuj:

Tak uważam, ale się nie utopie. Sorry.;)

Cytuj:

- jeśli uważasz, że liczą się tylko pieniądze - idź się powieś (sorki, Acid )
Zmodyfikuje to. Pieniądze rządzą światem i realnym i tibijskim.

Voon 07-11-2007 20:31

Cytuj:

Osobiście wierzę w wolność wypowiedzi ale tych tematów jest za dużo.
Tu już nie mowa o wolności wypowiedzi to jest po prostu masowy spam (niestety)

Cytuj:

Już napuszczam wody do wanny :)

Jakoże aktualnie jestem FAcc to nie zakładam durnych topiców "tylko pacce X( !!1!!!!!1!one!!1" etc tylko wygodnie przeciągam sie przed monitorem wiedząc że to tylko gra, tak dzieciaczki, tylko gra.

Ptakuba 07-11-2007 21:22

Wiem że to tylko gra.
A tych aluzji nie musicie (chociaż możecie:p) odbierać poważnie.
Ja miałbym najlepiej bo największy wybór. Teraz mam trochę czasu. Chyba wybiorę skok :p

Lord_Piterek 07-11-2007 21:58

jak juz jest wam naprawde zle, zrezygnujcie z jakis przyjemnosci - ot dostaje kiesezonkowe marne bo marne ze aż żal - 30 zl mies. ale nie narzekam - odloze je. Na ferie jesli dobrze pojdzie bede mial pacc. W czym problem?:(

A dam se ch*ja uciac ze wiecej kasy dostajecie tylko kupujecie cos co wam nie potrzebne

Lisa 07-11-2007 22:05

@ Topic

Zalisz sie, ze ci to przeszkadza?! To kup im wszystkim PACC... Ten temat jest w stylu "narzekania": "narzekam bo tamci narzekaja" ... :baby::baby::baby: nudza cie takie tematy? wkurzaja? to po co czytasz... omijaj!

Rafals from hell 07-11-2007 22:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 1734535)
Tak uważam, ale się nie utopie. Sorry.;)

Zmodyfikuje to. Pieniądze rządzą światem i realnym i tibijskim.

Znakiem tego jesteś typowym materialistą. I prawdopodobnie masz kumpli w RL i w Tibii, dla których liczy się tylko kasa ;]

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon Arculin (Post 1734726)
Już napuszczam wody do wanny :)

Jakoże aktualnie jestem FAcc to nie zakładam durnych topiców "tylko pacce X( !!1!!!!!1!one!!1" etc tylko wygodnie przeciągam sie przed monitorem wiedząc że to tylko gra, tak dzieciaczki, tylko gra.

Firma jak wydaje wersję demo informuje o tym użytkowników. Znajdź mi miejsce, w którym znajduje się taka informacja... to tylko twoje i innych przekonanie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lisa (Post 1734905)
@ Topic

Zalisz sie, ze ci to przeszkadza?! To kup im wszystkim PACC... Ten temat jest w stylu "narzekania": "narzekam bo tamci narzekaja" ... :baby::baby::baby: nudza cie takie tematy? wkurzaja? to po co czytasz... omijaj!

dyby to był jeden taki temat można by to ominąć, ale nie jak jest ich 3 lub więcej...

Martka 07-11-2007 22:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafals from hell (Post 1734974)
dyby to był jeden taki temat można by to ominąć, ale nie jak jest ich 3 lub więcej...

Ja widziałam tylko jeden...
Podaj mi proszę linki do tych pozostałych, bo wątpię, że jest ich więcej... Może (niektórzy) gracze facc żalą się, ale nie poprzez zakładanie osobnych tematów, tylko wypowiadając się w postach pod
innymi tematami.

Scartex 07-11-2007 23:07

Free account players byli sa i beda...

Kazdy kto teraz ma pacca tez biegal kiedys z free acc

Tak wiec nei wiem po co ten temat...

Stac cie na pacc (niewazne czy za zl czy za GP) - masz
nie stac cie i musisz biegac po facc area - nie masz i sie Wkurw...

Proste logiczne ... Temat do kasacji ... Bezsensowny

Rafals from hell 08-11-2007 00:49

Bo jakaś osobą godna stanowiska moderatora prawdopodobnie je usunęła... ;]

Rafals from hell 08-11-2007 00:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafals from hell (Post 1735203)
Bo jakaś osobą godna stanowiska moderatora prawdopodobnie je usunęła... ;]

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scartex (Post 1735019)

Tak wiec nei wiem po co ten temat...

Stac cie na pacc (niewazne czy za zl czy za GP) - masz
nie stac cie i musisz biegac po facc area - nie masz i sie Wkurw...

Zrobił bym to dawno gdybym takie uprawnienia miał...

Albertus 08-11-2007 16:25

jak dla mnie to facc maja za dużo ,

facc powinny dostać jedno miasto ( carlin bo to noob city ) a przy nim expowiska na level 8-15 , 15-25 i 25+

więcej im sie nie powinno należeć , przynajmniej inne miasta by sie odnoobily , ale jak by tak było pacc powinien być tańszy do 50 zl za 3 miesiące , bo tereny pacc były by wogle puste , cip i tak by ładnie zarabial

Erhion 08-11-2007 17:32

Cytuj:

Mamy wolność słowa to raz. Dwa istnieje temat gdzie żalą się FACC wiec ja mam pełne prawo na taki temat. Nie chcesz to nie pisz.

Cytuj:

Znakiem tego jesteś typowym materialistą. I prawdopodobnie masz kumpli w RL i w Tibii, dla których liczy się tylko kasa ;]
Źle myślisz. Nie jestem materialistą. Ja po prostu wiec co i jak jest ułożone w naszym świecie. To, że kasa rządzi światem.

Cytuj:

Zalisz sie, ze ci to przeszkadza?! To kup im wszystkim PACC... Ten temat jest w stylu "narzekania": "narzekam bo tamci narzekaja" ... nudza cie takie tematy? wkurzaja? to po co czytasz... omijaj!
A ty omijaj ten temat jeśli ci on przeszkadza.

Cytuj:

A dam se ch*ja uciac ze wiecej kasy dostajecie tylko kupujecie cos co wam nie potrzebne
Często taka jest prawda. Nie zawsze ale czasami.

Cytuj:

Zrobił bym to dawno gdybym takie uprawnienia miał...
Ale nie masz. Jak znikną tematy gdzie żalą się FACC jak chocby ten w UPDATES to mój można też usunąć. Chociaż wole by został dla potomnych. :P

Cytuj:

Firma jak wydaje wersję demo informuje o tym użytkowników. Znajdź mi miejsce, w którym znajduje się taka informacja... to tylko twoje i innych przekonanie.
Może nie jest tak napisane ale tak traktuje się FACC.

Askaral 08-11-2007 17:39

Chcecie facce miec wiecej? Kupcie pacca.

Voon 08-11-2007 18:08

Cytuj:

jak juz jest wam naprawde zle, zrezygnujcie z jakis przyjemnosci - ot dostaje kiesezonkowe marne bo marne ze aż żal - 30 zl mies. ale nie narzekam - odloze je. Na ferie jesli dobrze pojdzie bede mial pacc. W czym problem?

To byś został bez wacka bo PAcc'a można przecież kupić jak dostaniesz jakąś extra kase na urodziny, dzień dziecka, od babci etc i wcale nie trzeba rezygnować z normalnych przyjemności.

Cytuj:

A jakbyś inaczej to nazwał? Masz bulwersa bo uważasz że tibia jest darmowa a PAcc to tylko dodatek, ułatwienie?

Cytuj:

Ja widziałam tylko jeden...
Podaj mi proszę linki do tych pozostałych, bo wątpię, że jest ich więcej...
Jakiś czcigodny człowiek je usunął bo takie reportuje sie nabierząco

Cytuj:

Ale czy każdy zakładał głupie topiki dot. update głownie graczy z PAcc?

Cytuj:

...bo tereny pacc były by wogle puste , cip i tak by ładnie zarabial
Niestety marzenia, na niektórych światach zaróno PAcc jak i FAcc area są zapchane, niestety.

Ptakuba 08-11-2007 19:02

@Albertus: Ty patrząc na mój 1 post w tym topicu, możesz hmmm... wypić truciznę :P
Więc według ciebie wszystkie facce to nooby i debile, a każdy pacc jest święty? Dziecko neo...

Lisa 08-11-2007 19:58

@ Bloo

omijac nie bede bo sie ucze od ciebie czyli - narzekam na narzekajacego, ktory narzeka, ze inni narzekaja... :baby:

NARZEKAJMY WSZYSCY bedzie fajnie... zrobmy wszyscy tematy typu "narzekam", "narzekam bo tamten narzeka", "narzekam z innymi", "narzekam bo tamci tez narzekaja"...

masz pretensje, ze tamci zakladaja takie tematy a ty sam nie lepszy... :baby: zaraz powstanie nastepny temat tego typu etc etc... maslo maslane

Arlash 08-11-2007 20:04

Widac ze wiecej osob jest na TAK ja rowniez jestem na TAk i woogle jestem przeciwny tym z facc bo tylko zatruwaja zycie swoimi ,,free itanz plx'' ,,play?'' ,,br?'' ,,pl?'' kazdy wie o co mi chodzi (ZLIWKIDOWAC FACC!!) :)

Lisa 08-11-2007 20:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arlash (Post 1735952)
Widac ze wiecej osob jest na TAK ja rowniez jestem na TAk i woogle jestem przeciwny tym z facc bo tylko zatruwaja zycie swoimi ,,free itanz plx'' ,,play?'' ,,br?'' ,,pl?'' kazdy wie o co mi chodzi (ZLIWKIDOWAC FACC!!) :)

to sa nooby... zlikwidowac FACC... hmmm a tobie zabrac PACCa... ops i wtedy co? bys nie istnial :( :baby:

Ptakuba 08-11-2007 20:43

@Arlash: "A ty jesteś pan łysy jak dupa!" źródło: Kiepscy
A wszystkie pacce to debile, thiefy, uciekające z czyimś lootem na pacc area i szpanerzy. Czy to prawda? Nie! Ale część tak robi. Nie wierz stereotypom. Są facce które nie są noobami, są też pacce które nimi są.

Doktór Lewatywa 08-11-2007 20:55

@Do autora tematu:

To jest wolny kraj i każdy może wyrazić swoją opinię.

Lasooch 08-11-2007 20:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ptakuba (Post 1736031)
uciekające z czyimś lootem (...) część tak robi

I tu zonk, bo, kotku, nie ma miejsca, gdzie można z facc na pacc area uciec z lootem (chyba, że się go ma w plecaku, ale wtedy to bez znaczenia, gdzie się ucieka). Poza rookowym mostkiem.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:37.