![]() |
LEGENDY OBSIDI-Czyli ci co byli/s± grub± Ryb± na obsidi
Moj± Legend± będzie i pozostanie [CHAR]Darota[/CHAR]niech mi kto¶ powie czy on jeszcze gra??
Piszcie tu tych co teraz s± grubymi rybami i miasto gdzie siedz± |
Dla mnie jest Pephy :D Po tym nagraniu na dragach i jak solo z Mannowem lecial.
|
Raxilonek <3
I Lord Erus :* |
Ooo tak.. Erus! No tak, jest jeszcze Katmai ;d
|
ryba the wolf
|
A miasto gdzie przesiaduja i gdzie sa slynne wyrzuty z huntow??
|
hmm no wiec dla mnie legend± Obsidii s± dawno upadłe gildie Boom i White Wolves, a szczególnie ta druga bo za ich wojen z NG zaczalem grac na obsidii
a jesli chodzi o konkretne osoby to ryba the wolf, suv, kiroy, lolik the wolf, yunichi, xarabek (noobek), gal'axy, katmai, mentor de'vrie, muator, angatevon, lord panpen, borgo, feero, peero + pol NG, np dorpaz, kleyton, waldorio, azared (oni zrobili pierwsze anni), don augustus (solo anni), meraz (jebany pa i jedyny jak dotad bloker orsha) + niektorzy z katg (np trevlig) no i oczywiscie najlepszy pk team wszech czasow - tartarro wind, maggus the wolf i natsu seri |
kiroy, erus , gal , yunek , ryba , i duzo ze starego ng xd
|
Moim zdaniem Meraz ; ] Jako pierwszy zbloczył orsha no i oczywi¶cie Lord Erus ;p Muator na 100 lvl pallem anni zrobił :D Don Augustus bodajże na 107 lvl jak robił anni został sam vs 2 demce były chyba na yellow ale dał rade ; d Tartarro Wind też wymiatał trap na misiach koło kazz co padła darota i xziin od 6 fe + 3 sd fajne widowisko :D
|
[GUILD]Kooler at the Gang[/GUILD] i moja stara gildia, z Gibarianem, Crudelisem, Puella, Megarollem, Drudkiem Denton, jesli o kim¶ zapomniałem wybaczcie :)
|
@Fin'er
O mnie, chociaż ja w Nova byłem stosunkowo niedługo ^^ @thread Kto¶ tam wspominał o Wolfach, więc imo nie można o Borgo (Borgu?) zapominać... No i o tych co marnie skończyli: Katmai, Ludu Scorpion i Master Cucumber... |
hmm... legend± obsidii zawsze był, jest i będzie Ryba The Wolf :cup:Do legend zaliczyłbym jeszcze reszte Wolfów oraz Gal'axyego, Lorda Erusa, Anty Speeda, Lorda Panpena, Seera no i ofc Katmaia, Sir Randstanda, Ludu Scorpiona i Muatora. Pamietany będzie też Meraz (po tym jak orsha blokował na 104 lvl'u). No to na tyle;)
|
Ja Meraza pamiętam z jego aroganckich hasełek na forum.tibia.com :
"I can say what I want" - nawet do Dorpaza xD |
czemu nikt o najlepszym knajciku nie pamieta? x(
|
Cytuj:
|
Evo'Hawk, Gnir'Hawk, Don'Hawk, Yunichi, Mannow, Dorpaz, Azared Eagon, Archin, Kiroy Wind, Tartarro Wind, Don Zasa, Waldorio, Gal'axy no i Katmai (moj autorytet kiedy zaczynalem gre na obsidii), a i ogolnie dawne KaTG
|
Dodajcie Milidio
Pozdro dla zi±±±bali oraz wrogów :D Jest tu może? Gal'axy?Raxilon?Lolik?Borgo?Sol?Anty Speed? Nie zapomnijcie o PKteam Bonesheard'ow ;) |
Co do pk teamów to jednym z lepszych (jak nie najlepszym) był Tartarro Wind z Maggusem :p Oni też s± dla mnie legęd± ;)
|
@up
Może Ty wkrótce staniesz się obsidiansk± legĘd± ;D |
wszyscy macie racje, ale jak dotad brakuje bardzo waznej osoby jaka jest i byl RAXILON. Nie mowiac juz o tych co zostali wymienieni wczesniej mozna dodac z pewnoscia PEERO, DRACO MINDHUNTERS, NATSU SERI, AWOLVER.
Jestem prawie pewien ze pominalem kogos, ale nawet jesli ich nie wymienilem to zostana dodani przez kogos innego. Co do grubych ryb - to oczywiscie BLACOV :D |
Ja tam nigdy niezapomne Muatora i Angatevona,oczywiscie cala gildia Boom:p
For Blood&Honour mjolnir! |
Dla mnie legend± Obsidi jest [CHAR]Draco Mindhunters[/CHAR] założyciel guildi [GUILD]Stormriders[/GUILD] która także my¶le że zostanie zapamiętana na Obsidi.
|
Mannow.
wiecej ludzi ktorzy osiagleli na obsidii nie bedzie. bez obrazy dla ludzi z Boom czy cos ale nie gralem wtedy gdy oni ale nie slyszalem o nich nigdy nic dobrego tylko to ze frajersko przegrali wojne z ng |
no wlasnie moglby ktos cos o tym Boom napisac ?
|
[CHAR]Benek Plaxx[/CHAR]
|
Swoista rewolucja na serverze, kilku naprawdę dobrych graczy zwrócila sie przeciwko NG-ersom. Wiekszosc jednak szcerze mowiac grac nie potrafila xp
W tym okresie miała miejsce największ± i najkrwawsza bitwa w historii Tibii. ( Gdzie¶ w archiwach tibia.net możecie znależć opis bitwy pod thais nazwanej RED DAY ON OBSIDIA.) Ponad 200 ciał lezalo nad północn± bram± Thais. Gildia Boom zajmowala wowczas Dark Mansion. Jak w wiekszo¶ci wojen Obsidijskich tak i w tej NG na poczatku siedzialo w pztach, po 2 czy 3 przegranych Openkach. Potem stopniowo następowal rozłam Boom'u, nocna masakra na Boomie na Edron, czy inne sytuacje ktorych nie pamietam. Także kilku czlonkow Boom'u sprzedalo się NG-ersom. Najbardziej z tamtych czasow utkwila mi w pamieci akcja kiedy to Yunek z Ryba biegli do Mannowa, Yunek rzucil bursta, UE i Mannow lezal na deskach na dwarven bridge, a jesli mnie pamiec nie myli w niedlugim czasie w ten sam sposob padl Yunek od Mannowa ;p Ogolnie w tamtych czasach Obsidia miala klimat. Niepowtarzalny ;s |
Zgadzam sie z przedmówc± :P Ostawiłem tibie już ok 2 lata temu. Pamiętam pierwsze kroki na Obsidii :) (pozdro Yunich :D ) Pamiętam to napięcie przed wojn± z NG, kiedy namawiali¶my Katmaia i Yunichiego do wojny ;p W szkole cały dzień rozmawialismy na temat tej wojny, zeszyty pełne były strategii heheh to jeszcze czasy gimnazjum :) ¦piewali¶my Tartarro'wi ROTĘ :D Aby przeszedł do naszej, Polskiej gildii (przypomne ze wówczas był członkiem NG). Fajne czasy naprawde miło powspominać :) Teraz tibia nie ma dla mnie żadnego uroku i my¶lę ze nie chodzi tutaj o to że dorosłem :P
A co do moich legend to napewno : Yunichi, Tartarro Wind :), Raxilon na pocz±tku swoich wojaży, Mannow-trzeba przyznać. Miło też wspominam nasze akcje PK, które, jak czytam dużo osób jeszcze pamięta :D Naprawde miło :) Z podrowieniami, Maggus The Wolf |
Zgadzam sie z Thavenixem i Sserbem. Obsidia w tamtych czasach miala zupelnie inny klimat (chociaz moze z powodu starego klienta, ktory jakby nie patrzec byl duzo lepszy). :D
Ma ktos moze jakies filmy z tamtych czasow? |
Cytuj:
a suv wciaz gra. dobije 3x100 na jednym acc to bedzie ladny wyczyn B) |
Awolver, orneciarzu xDDD
dawaj gg na priva :) |
Awo do mnie tez napisz :D
Nadal masz tego smiesznego bloga? " Spiewaj k**rwa albo kick " hHRERHERHEHREHERHErherhereh |
Awolver i Maggus hehe, dawno was tu nie bylo, wogole co tam slychac u was?
O ile wogole wiecie kto ja jestem hehe, |
ja wiem ja wiem kim jestes ja wiem
kurwa jestes ruda o jeee ;d |
Przyznam sie bez bicia ze sam mialem przyjemnosc trenowac z Awo (wtedy jeszcze nie Slayer, lecz Axel'Apocaliptic). :baby::cup:;(
Moje legendy: 1. Mudry (dziwne bo 3 miechy temu na 91 lvlu mial Elder Druid (wtf?)) - best druid 4 me :o 2. Van del'sal - nie raz mi kał uratrowales bejbe. Dzieki :) 3. Nirwa Oblivion, Nirwarator , Peero, Gal'axy, Master Cucumber, Taer, Don Zasa, Angatevon, Benek Plaxx, Voltomix, no i posuvacz. Co do grubej Ryby to tylko Ryba the Wolf. Nolitas - SisBro :* xd Oczywiscie nie mozna zapomniec o Slayer Del'Sal:cup: |
Benek Plaxx ale stary owner (Piotr)
|
Yunichi, Katmai,Angatevon
|
Dokladnie tak samo jak wyzej. :)
|
Legendy mowicie.. Niech no sobie przypomne ..
Xarabek(1st 7 magic lvl o ile dobrze pamietam?) Gal'axy Tartarro Mannow Yunichi Katmai Cale stare ng mm Waldorio? Oczywiscie Raxilon A najwiekszym pa i typem ktorego do dzis najbardziej nie trawie na calym tym serwerze byl jest i bedzie kleyton. Obsidia to od poczatku byl dziwny serwer, a to dlatego ze ng nie mialo zadnej konkurencji na starcie, poza tym wszyscy polacy ktorzy byli w starym ng(no moze oprocz bodajze kiroya?) nie byli traktowani zbyt dobrze.. Stosunki zaczely sie psuc, pozniej Yunichi padl za to ze wbilby 100 lvl szybciej niz Mannow i jakos doprowadzilo to do bardzo nierownej wojny.. Roznice lvli w boom i ng byly przeogromne, poza tym boom skladalo sie w 70% z losowych nie znajacych sie ludzi wiec ciezko zebysmy wtedy te wojne wygrali.. Pamietam 4 wieksze potyczki, Veno(wtedy jak gal padl po dosc dlugo trwajacym trapie), 2 razy pod thais i masakra na edron gdy nas zaskoczyli, ale tak to juz jest jak sie mysli niewiadomo co.. Akcja z Yunim i Mannowem tez byla niezla, wtedy sie ob szykowalo ale o ile dobrze pamietam do niczego nie doszlo, bo ng kampilo.. Ale jeszcze w pamieci jedna fajna akcja mi zostala z tej wojny(moze dlatego ze to byla moja zasluga :D) kiedy waldorio padl na edron po dosc dlugiej gonitwie zakonczonej trapem nad dp Jesli ktorys z tych ludzi (Tartarro, Gal'axy, Yunichi) albo ktokolwiek inny kto mnie jeszcze pamieta znalazl tego posta to prosze o kontakt :D /Hsev |
Dlaczego nikt nie napisze ze kiroy? przeciez to on byl przez dluuuugi czas jedynym polakiem w ng ktory naprawde duzo mogl xd
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:00. |