![]() |
Głosowanie w Tibii
CIPowie postanowili wrócić do starego, dobrego pomysłu, by o niektórych elementach gry gracze mogli decydować za pomocą głosowania. Pod adresem http://www.tibia.com/community/?subtopic=voting znajdziemy pierwsze pytanie dotyczące nazwy nowego rodzaju monet o wartości 100 platynek, które mają zostać wprowadzone w grudniowym update.
Aby móc zagłosować, trzeba się zalogować na swoje konto i mieć na nim przynajmniej jedną postać o poziomie 10 lub wyższym oraz mieć premium account. Równolegle do CIpSoftowej, prowadzimy również naszą ankietę. Nie wpłynie ona coprawda w żadnym stopniu na decyzje w.w firmy, jednak pozwoli wam wypowiedzieć się w tej jakże ważnej sprawie, niezależnie od tego czy posiadacie PACC czy nie. Zapraszamy do głosowania. |
Hmmm, moim zdaniem dobry pomysl, gracze sie poczuja bardziej dowartosciowani swoim wplywem na gre.
|
Zdecydowanie tego było trzeba. Stare pomysły nie są wcale takie złe. Może jeszcze wrócimy do opcji "tylko jedne otwarty backpack" co ;>>>?
|
"All premium players with a character of at least level 10 may vote."
MatKus zapomniał dodać ze trzeba mieć takze Premium Account. Pomysł tego jest bardzo ciekawy,podoba mi sie bardzo.Tylko szkoda ze nie mam PACCa :( |
No, to na ktora monete głosujemy? :-)
crystal coins- to chyba odpowiednia nazwa dla nowej monety ;) Thanks for your vote. |
I oby tak dalej :) teraz gracz bedzie mógł mieć wpływ na grę :)
Mam tylko nadzieję, iż będą do przegłosowania bardziejpoważne sprawy niż nazwa dla nowych monet... edit: wrażenia po pierwszej sondzie. Oddałem swój głos na crystal gdyż ta nazwa wydaje mi sie najbardziej odpowiednia z tych trzech. tibianum to dość beznadziejna nazwa ale cytuję: Cytuj:
zatragil coins- nad tym to ja się wogóle nie zastanawiałem ;) ta nazwa jakoś mi nie pasuje... I buy mpa for 80zatragil coins... brzmi to idiotycznie. co do samej sondy.... hmm... dlaczego nie widać statystyk głosowania? mam nadzieję, że chociaż na koniec powiedzą coś o tym ile osób i na co głosowało. |
Pomysł wypas, wreszcie, można mieć swój wkład w tiię, ale ma jedną wade:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
osobiscie zaznaczylem crystal bo najlepiej brzmi"hi" "change platinum" "100"
NPC: " do you want trade for 1 crystal coin or 100000 golden coin"* crystal coins powinno byc chociaz maniacy tibi zaznaczom tibianum bo jest juz naprzyklad tibianic ale i tak mam nadzieje ze to bendzie crystal *-sugerowana rozmowa z NPC prowadzoncym bank |
Złoto było ok. Platyna to już lekie przegięcie, jakoś nie spotkałem dotąd monet z tego materiału :/ A wy chcecie jeszcze coś lepszego?
Powinni zmienic złoto na miedz, platyne na srebro, a nowe pieniążki dać wtedy złote. |
Zapraszam do glosowania w sondzie na stronie www.tibia.pl
U nas nie trzeba miec pacc! Ale wyniki nie licza sie dla cip soft :( |
Cytuj:
Wymagało by to zmiany wieeeelu skryptów w tibii, gdzie NPCe mówią "gold" "platinium"..., a po za tym gracze przyzwyczajeni są, że złoto to złoto, a platyna to platyna, i zmiana ich nazw wprowadziła by za dużo zamieszania. Wiesz, w średniowiecznych warunkach zapewne nie byli w stanie robić monet platynowych, bo trochę ciężko było stopić platynę (temperatura topnienia to ~3850'C, a złota to nieco ponad 1000'C), jednak pamiętaj, że światy fantasy są przesączone magią, więc kto powiedział, że magowie nie mogą tego zrobić? |
Przestań
Cytuj:
|
Cytuj:
A według mnie ta moneta powinna się nazywać [ motyw z WP ] mithril coin |
Nowe coiny? CIPsoft moglby cos ambitniejszego wymyslic... Np. half-pvp :) Polegalo by to na tym, ze tak jak na non-pvp nie moznaby bylo zabijac gracza ale w half-pvp moznaby bylo robic duele jesli obaj (obytrzej?) gracze sie zgodza....
@sonda Ja jestem za tibianumami, crystal brzmi tak troche taniej niz platinium (jakistam krysztal jest raczej tanszy niz platyna). Albo mogli by zrobic diamond coins...:D |
Cytuj:
hi change zi... zier... zigh... ku... jak to bylo? to: change crystal lepiej wypada ;) |
No ja też jestem za crystal, może będzie można przetapiać te monetki na kryształowe puchary ? ;)
|
A może by tak ładnie brzmiało mithril coins?*
ja bym zagłosował na crystalki, ale nie mam pacca:/ *nie czepiajcie się że z tolkiena, bo 1. znalazłem pare razy poza tolkienem nazwe mithrilu 2. a co mówią krasnale: Hail durin:D |
Cytuj:
|
Wreszcie na to czekalem :P teraz jak bede kupowal bohy to nie bede wsadzal je do bp i treadowal tylko pieknie zgrabnie dawal 15 monet (Gram na Elysi stad ta cena ;) ) Najlepsza nazwa bedzie Crystal Coins ;] Cya All
|
WoW tak tak tak,zdecydowanie tego trzeba ,daje szanse takie coś wypowiedzenie sie graczy leprzych i gorszych!! free i pacc sie zjednocza:P ;)
... a wracajac do tej zamany platyny na jeszcze cos to wyobrazam to sobie tak"hi,change platinium,100,yes" 8o |
MITHRIL!!! :)
Szkoda że CIPy na taki pomysł nie zwrócą uwagi... :( A jak nie mithril to crystal. |
Cytuj:
Steve wyraźnie powiedział, że własnie z powodu związków z LotR mithrilowych monet nie będzie. A swoją drogą, jak widzę jestem jednym z nielicznych, którzy głosują na Zatragil. A głosuję na niego własnie dla tego, ze jest to orginalna nazwa. Tibianum coin mi nie brzmi za ciekawie. Kryształowe monety... hmm. mało orginalne, prawdę mówiąc. Dlatego z tych 3 opcji Zatragil mi najbardziej podoba się. |
Pieniążki :P
Nom według mnie najlepsze były by crystal ,ale ja tu nic do gadania niemam bo przecierz niemam PACC :( !! to niefer,że takie decyzje podejmują tylko
PACC'e ja tez bardzo bym chciał mieć tu coś do powiedzenia ;( a PACC jest takie drogie... a pozatym najciekawsze bedzie chyba Crystal coins więdz i ja jestem za takom walutą . to bedzie durze ułatwienie :P Pozdrawiam wszystkich i miłej gry !! PaPa . |
Re UP
Już było mówione, czemu tylko pacc mogą głosować, chodzi, żeby jeden gość mając wiele kont pacc nie mógł oddać dużo głosów. Z tego co pamiętam kiedyś jak były głosowania to chyba nie były tylko dla pacc, ale za to ustawiony był zancznie wyższy lvl (ale to było tak dawno, że nie pamiętam). Drugim argumentem dlaczego tylko pacc jest to, że oni płacą za grę i mają prawo decydować jak się będzie ona zmieniać. A facc gra tylko jako element kampani marketingowej (mam nadzieję, że nikt się nie obrazi), no bo w końcu nie jest to projekt OPEN a po prostu zwykły komercyjny produkt. |
Pomysł dobry dla każdego. Nie trzeba taszczyć 100platyn o wadze 10 ,tylko 1 monete o wadze 0.1 . Dobre jest dal hight lv on zazwyczaj mają full kasy która zajmuje dużo miejsca :]
|
Niezły pomysł z tym Half-PvP. :P
Mnie ciekawi to, jaki one będą miały kolor (pieniądze). Moje propozycje: http://www.hellslayer.republika.pl/COINS.BMP |
Cytuj:
co do tego ze nie widziales nigdy platynowej monety, to proponuje udac sie do tibijskiego banku i wymienic kazde 100 gp na 1 platynke edit: wydedukowalem z tego posta ze: 1) "platyna to lekkie przegiecie" 2) "nie spotkalem dotad monet z tego materialu" podsumowanie i opinie wlasne: wedlug mnie autor posta nie zna platynowych monet w swiecie tibii i uzywa tylko zlotych monet. napisalem wyzej skrotowo po co sa inne monety niz zlote. jezeli kogos obrazilem/urazilem/nadepnolem na noge to przepraszam ^^ |
bardzo dobrze ze cos takiego jest i bardzo dobrze ze tylko dla pacc (placisz wymagasz nie?)
|
Cytuj:
Tez oddalem glos na trzecia mozliwosc ~ |
@aktus-wez sie naucz czytac ze zrozumieniem...0_o
Ja tam osobiscie jestem za zmiana na miedz, srebro, zloto, kamienie szlachetne(mozna ugruntowac z 4 znane kamyczki w kolejnosci i wtedy juz by sie mialo walut na kilkanascie lat tibijskich) no i na sam koniec dac platyne... Wszystkie poblemy cipow by znikly, bo np: 1 srebro-100 miedzi 1 zloto-100 sreber-10000 miedzi dajmy na to 1 rubin-100 zlot-10000sreber 1000000 miedzi 1 agat(kolejnosc kamyczkow przypadkowa) 100 rubinow-10000 zlota-1000000 sreber-100000000 miedzi Mozna kamyczkow wymyslac w piiii.... I wtedy platyna to by bylo gdzies 100000000000000000000000000000000000000000000 miedzi... A zanim jakikolwiek Tibijczyk tyleby uzbieral to :D |
Jestem za CC. Kryształki spoko. Były by naprawde cenne ;)
|
Cytuj:
Co do sondy to oddałem głos na Crystal Coins, to też nie pasuje, ale z tych możliwych opcji ta wydawała mi się najodpowiedniejsza. |
Good Idea
Mysle za crystal coins to najlepsza nazwa :P
|
Cc
Tak jak większość jestem za crystal coins :) To zzz.....jest za trudne do zapamiętania. Pamietam jak mnóstwo ludzi pytało hi... ank... jak to bylo ? :D
|
ja tez jestem za CC :D
|
Cytuj:
|
Według mnie żadna z tamtych propozycji nie jest dobra. Jedyne co mi się w tym podoba to sama idea, że gracze od tej pory będą mogli sami decydować o przyszłych zmianach w tibii.
|
To Morze Byc Fajne
wkoncu rzescie pomysleli i byście mogli zmienic że na inych terenach morzna bylo zabijac scaraby a nie tylko dal pacc. ;(
B) ale z tom kasom to dobre :) |
Mogą głosować tylko pacc, bo oni płacą i nie chcą, żeby rzesze niepłacących decydowali o towarze, za który wykładają kasę.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:59. |