![]() |
Tajemnice Iluzji
Elo wszystkim
W tym temacie chciałbym poprosić was, abyście napisali jakie wy znacie sztuczki iluzjonistyczne. Ja będę edytował ten post i dodawał swoje. :) 1) Wkładamy monetę do dłoni, otwieramy a jej nie ma. Zamykamy dłoń, otwieramy a moneta znów tam jest Tajemnica: Najpierw trzeba poślinić miejsce za dłonią(np. ocieramy nos) potem wsadzamy monetę. Ale jednym palcem w dłon, a drugim z monetą przyklejamy go. Otwieramy a monety nie ma. Potem zamykamy dłoń, wsadzamy znow palca do ręki, a drugim wyciągamy monetę! |
Weź to jakoś jaśniej przedstaw, bo ja już wszystkie palce śliniłem i dalej mi nie wychodzi ; /
|
@up
hahahahahahah Leże i kwiczę ze śmiechu XD tez tego nie rozumiem, ale wole nie próbować ;p Ja umiem to z kartami, że koles wybiera jedną, a ja wiem która to ;> |
Cytuj:
|
Chyba wystarczy obrócić wierzchnią kartę?
|
Cytuj:
|
http://www.freecupsandballs.com/ całkiem ładny zbiór filmów ;]
|
Cytuj:
|
Ludzie...macie coś czy nie?
|
Na polsacie chyba w niedziele leci program "Magic Finally Revealed", chociaż nie jestem pewien czy to się już nie skończyło. Tam było całkiem sporo takich sztuczek i objaśnień.
|
@up
No, ostatnio leciało. Było jak czołg znika chyba. |
@up,
Nie widziałem tej sztuczki, ale pewnie wiem jak ją zrobił ten magik. Poślinił sobie palec i przykleił nos do czołgu. Zasłonił go drugą ręką i wtedy obrócił rękę z czołgiem tak, żeby skrył się za nosem. Potem się całkowicie obrócił i czołg znowu był. |
@up
tak też sądzę. ; ) A no i kiedyś umiałam jeszcze z monetą w pudełeczku zapałek. Tam się wkładało monetę między obudowę górna a koniec szufladki i wyciągając szufladkę żeby ja bylo widać, a potem strzepuje i widać. Głupio to brzmi jak się to tłumaczy ale dosyć łatwe, w necie jest tego sporo. |
No to ja oddam coś od siebie:
sztuczka z palcem i szpilkami Zasłaniamy palec chusteczką i wbijamy w niego szpilki. Tajemnica: W chusteczce wcześniej była kiełbaska/marchewka o takiej samej wielkości co palec. Po nałożeniu owej chusteczki na palec zwyczajnie lapiemy za marchewke i wbijamy w nia szpilki przez chusteczke. the end |
@up
znam to ;-) Ludzie dajcie coś czego nikt nie zna:evul::evul::evul::evul: |
zajebista sztuczka ...
|
http://www.youtube.com/watch?v=Z8qX0ZhzJBU
Powodzenia! ;) Cytuj:
Zdaje mi się jednak, że to coś więcej niż nitki. (ps, radzę oglądać całość, jeżeli obejrzałeś tylko początek, to faktycznie nitki starczą.) |
Też mi problem, przywiązał się linkami do sufitu i obsługa techniczna je wciąga na górę...
|
@up A widzisz gdzieś tu pasy??? Wgniecenia na ubraniu przez linke???
Z reszta gdyby na cienkich niciach probowałby się zawieśić to raczej, by mu to nie wyszło, a z wieloma ludzie zauważyliby kant... Moim zdaniem to jakaś wizualna sztuczka z użyciem zaawansowanego rejestratora obrazu (kto wie może hologram? o.O). Nie wykluczam jednak zwykłej magii. :D |
Cytuj:
Jest zrobiony tak prosto i głupio, że nigdy bym na to nie wpadł. ;p |
@Misza
Wiekszosc iluzji opiera sie na prostocie . ;] |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:32. |