Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Tajemnice Iluzji (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=156077)

MagicznyZabujca 01-12-2007 21:24

Tajemnice Iluzji

Elo wszystkim
W tym temacie chciałbym poprosić was, abyście napisali jakie wy znacie sztuczki iluzjonistyczne. Ja będę edytował ten post i dodawał swoje. :)

1) Wkładamy monetę do dłoni, otwieramy a jej nie ma. Zamykamy dłoń, otwieramy a moneta znów tam jest

Tajemnica:
Najpierw trzeba poślinić miejsce za dłonią(np. ocieramy nos) potem wsadzamy monetę. Ale jednym palcem w dłon, a drugim z monetą przyklejamy go. Otwieramy a monety nie ma. Potem zamykamy dłoń, wsadzamy znow palca do ręki, a drugim wyciągamy monetę!

Bambuko 01-12-2007 23:44

Weź to jakoś jaśniej przedstaw, bo ja już wszystkie palce śliniłem i dalej mi nie wychodzi ; /

Kenixia 01-12-2007 23:59

@up

hahahahahahah
Leże i kwiczę ze śmiechu XD

tez tego nie rozumiem, ale wole nie próbować ;p

Ja umiem to z kartami, że koles wybiera jedną, a ja wiem która to ;>

Hieyan 02-12-2007 00:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kenixia (Post 1772615)
Ja umiem to z kartami, że koles wybiera jedną, a ja wiem która to ;>

Ha, banalne :) Po wybraniu karty, odwraca się pierwszą i ostatnią do góry nogami, całą talie również i wtedy osoba która wybrała wkłada ją do środka ;]

Bambuko 02-12-2007 01:25

Chyba wystarczy obrócić wierzchnią kartę?

Vanhelsen 02-12-2007 03:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hieyan (Post 1772735)
Ha, banalne :) Po wybraniu karty, odwraca się pierwszą i ostatnią do góry nogami, całą talie również i wtedy osoba która wybrała wkłada ją do środka ;]

Tia, ale jak odwrócisz 2, 4, KQJ to g... zyskasz... sztuczek jest wiele, wystarczy przeszukać YT... :baby:

Rater 02-12-2007 10:59

http://www.freecupsandballs.com/ całkiem ładny zbiór filmów ;]

Kenixia 02-12-2007 12:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1772871)
Tia, ale jak odwrócisz 2, 4, KQJ to g... zyskasz... sztuczek jest wiele, wystarczy przeszukać YT... :baby:

tą akurat się robiło bez królów itp ; p. Ale faktycznie, jest tego sporo i to nie jest takie trudne jak sie wydaje XD

MagicznyZabujca 02-12-2007 15:46

Ludzie...macie coś czy nie?

Donas 02-12-2007 15:54

Na polsacie chyba w niedziele leci program "Magic Finally Revealed", chociaż nie jestem pewien czy to się już nie skończyło. Tam było całkiem sporo takich sztuczek i objaśnień.

Arfyd 02-12-2007 16:00

@up

No, ostatnio leciało. Było jak czołg znika chyba.

Korektor 02-12-2007 18:39

@up,
Nie widziałem tej sztuczki, ale pewnie wiem jak ją zrobił ten magik.

Poślinił sobie palec i przykleił nos do czołgu. Zasłonił go drugą ręką i wtedy obrócił rękę z czołgiem tak, żeby skrył się za nosem. Potem się całkowicie obrócił i czołg znowu był.

Kenixia 02-12-2007 18:48

@up
tak też sądzę. ; )

A no i kiedyś umiałam jeszcze z monetą w pudełeczku zapałek. Tam się wkładało monetę między obudowę górna a koniec szufladki i wyciągając szufladkę żeby ja bylo widać, a potem strzepuje i widać. Głupio to brzmi jak się to tłumaczy ale dosyć łatwe, w necie jest tego sporo.

raf420 03-12-2007 01:58

No to ja oddam coś od siebie:
sztuczka z palcem i szpilkami
Zasłaniamy palec chusteczką i wbijamy w niego szpilki.

Tajemnica:
W chusteczce wcześniej była kiełbaska/marchewka o takiej samej wielkości co palec. Po nałożeniu owej chusteczki na palec zwyczajnie lapiemy za marchewke i wbijamy w nia szpilki przez chusteczke.

the end

MagicznyZabujca 04-12-2007 16:16

@up
znam to ;-) Ludzie dajcie coś czego nikt nie zna:evul::evul::evul::evul:

Couranger 09-12-2007 15:14

zajebista sztuczka ...

Quezacoatl 09-12-2007 23:02

http://www.youtube.com/watch?v=Z8qX0ZhzJBU

Powodzenia! ;)

Cytuj:

Też mi problem, przywiązał się linkami do sufitu i obsługa techniczna je wciąga na górę...
Oczywiście nitki trzymają go również w czasie przechodzenia przez obręcze... albo lepiej, obręcze są dziurawe w jednym miejscu. A w skrzyni też są nitki tylko inaczej przytwierdzone, i jak go zamknęli, to szybko te niewidzialne nitki przewiązał to skrzyni...
Zdaje mi się jednak, że to coś więcej niż nitki. (ps, radzę oglądać całość, jeżeli obejrzałeś tylko początek, to faktycznie nitki starczą.)

<.< 09-12-2007 23:08

Też mi problem, przywiązał się linkami do sufitu i obsługa techniczna je wciąga na górę...

raf420 10-12-2007 15:02

@up A widzisz gdzieś tu pasy??? Wgniecenia na ubraniu przez linke???
Z reszta gdyby na cienkich niciach probowałby się zawieśić to raczej, by mu to nie wyszło, a z wieloma ludzie zauważyliby kant...

Moim zdaniem to jakaś wizualna sztuczka z użyciem zaawansowanego rejestratora obrazu (kto wie może hologram? o.O). Nie wykluczam jednak zwykłej magii. :D

Misza 10-12-2007 18:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arfyd (Post 1773661)
@up

No, ostatnio leciało. Było jak czołg znika chyba.

Łojojoj, czołg to najgłupszy trik ever. ;p
Jest zrobiony tak prosto i głupio, że nigdy bym na to nie wpadł. ;p

Batman666 10-12-2007 22:49

@Misza
Wiekszosc iluzji opiera sie na prostocie . ;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:32.