![]() |
Niesamowite nowości!
Tego roku Mikołaj ma w worku kilka specjalnych prezentów dla Ciebie. Często proszono o to na forum propozycji, teraz wreszcie w grze: dzielone doświadczenia! Leczące moce druidów oraz fantastyczne blokowanie silnych rycerzy w końcu zostaną odpłacone, tak samo jak obrażenia zadane przez magów i paladynów.
By dzielić punkty doświadczenia, lider Twojej drużyny musi aktywować tą opcję poprzez menu. Niemniej jednak, nie możliwym będzie, żeby osoba o poziomie 150 polująca na smoki nabijała doświadczenie przyjacielowi z poziomem 10, który bezpiecznie czeka w mieście. Aby dzielenie doświadczenia było aktywne, muszą być spełnione pewne warunki. Po pierwsze, tylko postacie o podobnym poziomie mogą dzielić doświadczenie podczas polowania. Precyzyjniej; poziom najsłabszego gracza w drużynie nie może być mniejszy niż 2/3 poziomu najsilniejszego członka party. Oznacza to, że postać z 40 levelem może współpracować z 60, jednak z poziomem 20 już nie. 200 poziomowy gracz może dzielić doświadczenie z 300. Po drugie, odległość wszystkich członków drużyny od lidera musi być mniejsza lub równa 30 segmentom Dzielone doświadczenie działa również, kiedy jesteś jedno piętro wyżej lub niżej. Na koniec, wszyscy członkowie drużyny muszą być zaangażowani w polowanie. Oznacza to, że powinni oni leczyć innego członka drużyny lub atakować potwory. Dzielone doświadczenie nie jest jedynym prezentem świątecznego update. Możesz w końcu decydować o wyglądzie swojego łóżka! Odwiedź lokalny sklep z meblami aby zakupić zmodyfikowane zestawy zielonych, czerwonych, żółtych lub zwykłych-niebieskich. Aby upiększyć swój domek używając nowych rodzajów łóżek, użyj zestawu na poduszce pustego łóżka i zostanie ono przemodelowane w mgnieniu oka. Weź pod uwagę to, że zestawy te działają jedynie na łóżkach, więc będą one bezużyteczne, jeśli Twój dom lub pokój jest zbudowany z szałasu, słomianych mat lub hamaków. Czy nie czułeś się jak ryba bez wody, gdy wędrowałeś po tibijskich plażach i miałeś ochotę wskoczyć do tego wspaniałego oceanu? W Tibii zostały otwarte pierwsze publiczne pływalnie. W specjalnie odseparowanych miejscach (nie chcemy abyś został pożarty przez rekiny), gracze mogą szybciutko przebrać się w ich kostiumy kąpielowe i wskoczyć do niebieskiego, tibijskiego morza! Nie tylko pływania może stać się Twoją ulubioną rozrywką, także przyjaciele grający w piłkę wodną pokochają możliwość uprawiania swojego hobby. |
Tibia - Gra dla Architektów Wnętrz ... Żałosne ... a gdzie klimat RPG. A może RPG to właśnie będzie odpowiedni dobór koloru pościeli czy zasłon ??
Ps: Ten hmm czepek wygląda jak biedronka (inne kolory ofc) na łbie pływaka ... PS.Ps: Jak to czytam to się zastanawiam, kiedy w Tibii będzie można skakać ... |
Jestem naprawdę zadowolony z pomysłu Cipa. Teraz będę mógł efektywnie pomagać moim mniejszym kolega ! Co do pływania ciekawa koncepcja. Ciekawe co będzie dalej ? Helikoptery samochody ? xd !
|
HAHAHA
10 znakow bo to chyba nie wymaga komentarza ;) Chociaz dobry pomysl z tym party, teraz bedzie mozna chodzic na wspolne hunty |
z jednej strony fajnie... z drugie zal, ale gdyby tibia byla podobna do innych rpg to kto by chcial w nia grac?
|
2
bedzie zajebiscie
|
jestem sudmy ^^
Cytuj:
|
Nie no cipy trochę przesadzają z tym pływaniem w wodzie. Ale ogólnie to update mi się podoba i z niecierpliwością na niego czekam, bo wreszcie mój druid zyska na sile.B)
|
Już się nie mogę doczekać. Chociaż bardziej czekam za nowymi questami i potworami.
|
Hahaha Tibia Simy? Lol nóp pl0x0r, ta gra schodzi na psy, dobrze że już w nią nie gram ;] Co jeszcze? Może dadzą zwierzaki albo możliwość hodowania roślinek? xd
|
omg jeszcze plywania brakowało i tych łóżek...
Tibia to gra mmorpg czy jakas szajska gra podobna do The Sims?? Bo po tym co teraz ma wejsc to juz sie simsy robia. Za niedlugo usuna bronie i dodadza starzenie sie postaci i sklepy z ciuchami xD. |
Cytuj:
|
Fajny pomysł z tymi łózkami, ale zupełnie zbędny.
Możliwość kompania sie uważam za bardzo ciekawy bajer.:p |
trzeba kupic czepki
ps:ciekawe czy w tibi 8,4 bedzie mozna zalozyc rodzine tak jak w simsach |
myślę, że 7 znaków wystarczy na skomentowanie pływania
RZAL.BR mieszanka pokoleń rls xD ps. dla nupkuf so wisą so to jezt afanafbetsm (wiem, że pisze się 'żal'). do Pana wyżej: znakomity pomysł, skoro już na poziomie pływania jesteśmy :D:D:D lol600 i może jeszcze dzieci neo bedzie można adoptować xD ach i żeby związki homoseksualne były legalne :D |
bedzie fajowo, wiekszosc umie tylko narzekac, nic dziwnego skoro dla nich wazny jest tylko exp i to ile kto walnie.
|
Fajnie najbardziej ciewkai mnie to jak bedzie sie grać w piłkę:D
|
zaprawde powiadam wam, że żal dupe sciska jak czytam te wasze komentarze...
to chyba dobrze, że można mieć inny wygląd łóżka, bo ten co teraz jest żałosny, a jak wam sie nie podoba to po co wogóle macie domki i je stroicie itemkami????? co do hodowli zwierzątek to można mieć m.in. papugę w klatce nooby zawsze sie wszystkiego czepiają i będą sie czepiać :/ |
Czy oni czasem nie zazywaja LSD?
|
tibia sie rozwija w przeciwieństwie do niektórych :]
fajny up, ale ten pomysl z pływaniem wygał :D |
w następnym upie będzie możliwość jazdy konnej (takie lepsze bohy xD) i kolej podziemna z kazordoon do thais tak jak jest to w wowie między stolicą a miastem krasnoludów :P można jeszcze dodać latające gryfy i inne śmieszne środki transportu :)
a ten nowy NJUS mi się nawet podoba, bo przecież sam exp to za mało :P down: nie masz zbytnio wyszukanego talentu do pisania ironią no ale x) |
Jeju jest !!! w końcu wykąpie się w tibijskim morzu !!! jeszcze nigdy naprawde sie nie kapałem w morzu ale za to wykompie siem w tibii yeah !! i te czepki mhhhmmm cudne normalnie zakochałem się UPDATE PLAX błagam cipy zróbcie jeszcze łóżka dla 2 osób zeby mozna było baraszkować i robić dzieci !! i jeszcze zwierzaczki chce ! bo chce wychodzić z pieskiem na spacer i kotkiem i rybki nakarmic ! i dodajcie lodówki bo przeciez w czym mam przechowywać jedzenie ?! A TAK wogule to jak ja sikam ! niech dodadzą kibelki !!!!! Kocham cie czipsoft daj jeszcze plix coś ekstra super mega orshabala dla 10 lvla zeby mozna bylo robic z 10 na 100 plix !!
tak dla uzupełnienia. Post pisany z ironią |
UWAGA!
Nowa część niepowtarzalnego symulatora the sims! Aby zagrać zarejestruj się na tibia.com a następnie pobierz klienta z tej samej strony. Cipsoft Team. AHAHHAhAHAHAHAHHAHAHHA |
Żałosne... Czas skonczyć z tą grą, przy której tylko marnuje się czas... Już żałuję zmarnowanego czasu na to gówno.
|
:o Omg. Fajny OTS sie zapowiada ps. moze w nastepnej zapowiedzi bedzie latanieB)
|
Massakra :/
Ehh
Jak zaczęłam czytać to na stronie myślałam że spadne z krzesła :| ZAL! No dobra niech się Tibia rozwija ale nie w taki beznadziejny sposob :/Jeszcze troche a będziesz mógł pracować i zarabiać jak w simsach :/ |
Omg... ludzie jak to czytam co wy piszecie to po prostu śmiech na sali.
Realia Tibii to starożytność, a w tym okresie wojownicy wskakiwali do wody po bitwach i itp (chociaż te czepki to głupi pomysł) Zdobywanie XP razem jest bardzo fajnym pomysłem, bo wreszcie każdy będzie na huncie mógł poexpić a nie tylko shooterzy. To co w Tibii jest najlepszym pomysłem to właśnie domki, w żadnej grze nie ma takiego pomysłu, i właśnie nowe łóżka i bajery do domków to fajny pomysł. Jeśli chcecie zdobywać tylko exp i itemy to idźcie sobie grać w WoW'a, Lineage albo w inne gówno. |
Cytuj:
|
Przykre jest to co oni robia z Tibia... a moze w Tibi 8.3 bedzie mozna oglondac Tv albo trzeba bedzie chodzic do szkoly? Wedlug mnie ten up jest bezsensu... Cipsoft by Popracowala nad programami anty-hackerskimi a nie caly czas up i upy ...ok jeszcze jakby to bylo cos fajnego ale takie juz wymyslaja moze na letnim upie bedzie 3D?
|
Miałem kilka spritów tych łóżek. Kiedy Update?
|
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAA Pływanie w wodzie jak w POKEMON na GameBoya. :D :D :D Jak dobrze, że w to nie gram już. |
O boze jak czytam te komentarze tych osob ktore nic tylko potrafia narzekac...to normalnie az krew zalewa...
Wiem ze kazdy ma Swoje zdanie i w ogole ale co wam kur...a(za przeproszeniem) przeszkadza ze bedzie np kilka kolorow lozek do wyboru? to, ze gra sie rozwija to wam zle? a wam ku...a co tylko triple exp i double loot drop wlaczyc do szczescia? i klapki na oczy i pojechal? lole jedne nic tylko narzekacie i narzekacie....a tak by ktory z was wzial np jakis program graficzny i zrobil leprze spraity i sie pochwail...co za trudno? albo niech w jezyku programowania napisze wlasna gre i zobaczy jak to ku.wa jest latwo i prosto jak ktos z was narzekajacych to zrobi to respect dla was... nastepnym razem sie ku..wa zastanowcie zanim cos napiszecie a nie odwrotnie....X(X(X(X(X( @TOPIC Co do Upa to ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczony i bardzo sie chwali, ze gra sie rozwija w taki sposob dajac nam coraz wieksze wybory:) dla mnie UP jest pozytywny i Cip'y odwally kawal dobrej roboty. Exp Share jest genialnym pomyslem ktorego zawsze brakowalo:) |
Jak zobaczyłem że bedzie można pływać to uznałem że cipy nie mają nic do roboty.No niedługo bedzie to sie nazywać Sim Tibia
niedługo bedzie potrzeba jedzenia,srania,snu i higieny |
Mi się podoba update, a nooby tylko narzekają
|
Teraz pływalnie, potem będą kryte pływalnie a w nastepnym upie bedzie może lodowisko albo skatepark...... a w najgorszym razie stadiony piłkarskie:cup: i burdy na trybunach.:evul:
|
a w tibii 8.2 będzie można skakać i latać!!!
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ciekawe co będzie dalej xDDDD pływanie - lol żal.pl (na co to komu?) |
narzekacie tylko nooby jebane które nigdy niemialy 30+ polowa z was pierdoli nie gram syf,ots a sie pierwsi zalogujecie po upie nc dla was mogli byu wyjebac czip bota tylko reszta ok
|
Matekk~@
Uspokój się. Wdech-wydech, wdech-wydech. Pomogło? |
2up:
Tak mi przykro ale nie wszyscy widzą w pływaniu fajna rzecz. :D |
Cytuj:
Cytuj:
|
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:33. |