![]() |
Poradnik o cyklopach
Witam jest to mój pierwszy poradnik o expieniu na Cyklopach ! Będzie to krótki poradnik i wszystko będzie dokładnie opisane.
Spis Treści : Początek Cyklop 1: Czy opłaca się expić na cyklopach ? 2: Taktyki, występowanie i loot. No to możemy zaczynać ! Początek Cyklop jak i stone golem nie są trudnymi potworami. Wystarczą dobre skille i wyposażenie, a potwory te nie będą dla was zagrożeniem. Czy opłaca się expić na cyklopach ? Odpowiedź brzmi tak! Cyklop nie jest trudnym potworem a loot jest niezły jak dla słabszych graczy. Doświadczenie też nie jest małe ! Można na nich szybko wbić większy poziom bez straty złota ! Przekonaj się ! Taktyki, występowanie i loot Jak już wcześniej pisałem, Cyklop nie jest trudnym do zabicia potworem. Najczęściej expią na nich Magowie, Druidzi jak i Łucznicy. Magowie, Druidzi i Łucznicy nie muszą mieć dobrych poziomów. Te profesje uciekają od cyklopa i w niego walą, natomiast Rycerz musi się zaopatrzyć w lepszą zbroję, tarczę i miecz. Jeżeli nie chcecie tracić dużo życia musicie spełniać te Wymagania : Knight : 15+ level Plate set minimum 50/50 skille minimum Palladyn : 15+ level Plate set minimum 50 distance minimum Sorcerer,Druid : 13+ level Wand of Dragonbreath, MoonLight Rod Cyklop może zadać rany nawet do 80 hp ! Więc dla knighta polecam Knight Set. Sorcerer i druid muszą znaleźć miejsce do ucieczki tak aby w tyle nie pojawił się drugi Cyklop. No i to tyle o taktykach ! Cyklop nie jest takim trudnym potworem ! Teraz co nieco o loocie! Z cyklopa wylatuje żywność co jest plusem (nie musimy kupować dużo w sklepie.) Wylatuje też Dark helmet (Jest warty 300gp) , Club Ring (Też można sprzedać) i Halberd ! Cyklopy występują w bardzo wielu miejscach. Najlepsze expowiska to Cyclopolis i Mount Sterum! To już ! Cyklop nie jest aż taki silny ! A można na nim sporo zarobić ! Dziękuje za przeczytanie :) i proszę mnie zbyt ostro nie oceniać, jest to mój pierwszy poradnik ! |
.... Moja ocena - 4/10 :/
|
Poradniktak na 5/10 pozatym poco poradnik na cyclopa?
Może jeszcze na bugi bedziecie dawać? |
Poradnik pierwszorzedny,ale bedziesz go musial uaktualnic bo po updacie dojda nowe rasy cyclopow!;)
|
Nieźle ale powinieneś to dać do działu:Wasze propozycje poradników" ;)
|
"Sorcerer,Druid : 13+ level Wand of Dragonbreath"
Druid na pewno z tego go zabije. "Z cyklopa wylatuje żywność co jest plusem (nie musimy kupować dużo w sklepie.) Wylatuje też Dark helmet (Jest warty 300gp) , Club Ring (Też można sprzedać) i Halberd !" Wiem, że to oczywiste ale kasa też wypada >.> "Cyklopy występują w bardzo wielu miejscach. Najlepsze expowisko to Cyclopolis!" Mogłeś sie nieco bardziej wysilić i dodać chociażby Mount Sterum >.> Ogólnie mogłeś to dać do tematu "Taktyki na potwory - pomóż w robieniu strony". Według mnie poradnik napisany na 4/10. |
Xariux dzięki za znalezione błędy !
Już poprawione. Aha i nie wiem czemu ale pisze że nie mogę dodać tego poradnika do działu Poradniki :( Piszę że nie mam uprawnień. :baby: |
Ekhem...
Po co komu poradnik na cyclopa?? Idziesz 8 druidm albo 8 sorcem uciekasz i jednocześnie bijesz go z różdżki. A knight i pall.. Jeśli czujesz się na siłach to idź nie widze problemów.... Temat ogólnie nie potrzebny i głupi. 2/10 Dałem 2 bo chociaż napisaleś więcej niż 10 zdań. |
@up
Niektórym to się przyda :) Fajny tylko że krótki w poradniku prawie zawsze są foty i opisane expowiska 5/10 |
No cóż jeszcze takiego poradnika nie było więc może jednak dla słabszych graczy się przyda :D
|
Cytuj:
Jak mod uzna za dobry to ci przeniesie do działu poradniki |
"shit"ka -.- tyle to i 9 level na rooku nawet wie -.- a wogle to jest cos takiego jak: Wasze propozycje poradników
|
Palem to można biegać z 40 distem i bez eq ;p
A cyclop umie jebnąć za 150 + takiemu 15lvl drutkowi czy sorcowi. :p A i jeszcze leci cyclop trophy (czy cóś takiego ;)) Tak to w pożo ale nie potrzebny ;p |
@up
ta za 150 mhm -.- n/c mi jak mialem scale armor i dwarven shield na sobie to mnie max walnal za 83 a bez eq za 130 -.- @topic 3/10 ja moim palem ze skilami 35/xx expilem na cycach bez problemu a juz nawet 9 sorcem/drutem moglem zaczynac... (nie radze na 8 bo jak was walnie to nawet exury nie bedziecie miec) jest duzo do poprawki chociaz by zdjecia, expowiska i jeszcze dzisiaj dojda nowe cyklopy wiec poradnik do kosza :P |
Nie trzeba mieć wcale sorcem 13 lvlu! Ja sobie na 9 tam expiłem spokojnie! (Halberd był raz B) ) Z tym że tam często jest trapowanie i power arbuzing... abussing
|
Ocena
Poradnik oceniam na 7/10. Ogólnie nieźle, ale nie zgodziłbym się, że cyklopy są mało kosztowne, bo jeżeli idziesz na kilkanaście naraz to bez wydania dużej sumki, m. in. na uhy, na dodatek na niskim poziomie, nie uda ci się ich pokonać. Wszystko zależy od ich ilości. Ogólnie git B).
|
Zrób jeszcze poradnik o ratach, bugach, trollach i rotach.
|
Ancient 900
Czemu nabijasz posty ? A tak po za tym dodam nowe rasy cyklopów :) |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Niechce robić new topica więc może tu spytam. Mam Knighta 22lvl skille 59/59 (ciągle skillam) eq: noble armor, p legs, crown helmet, guardian shield i zwykłe butki oraz crimson sword. Do jakich skilli skillać żeby spokojnie expić na cyckach bez dużych strat mam zawsze ze sobą bp health potionków na czarna godzinę.
Niecierpliwie czekam na odpowiedź :) Pozdrawiam :D |
Teraz jedyne co zrobić to czekać na poradnik o ratach bo jak sądzę też wielu osobom może się przydać. Zapewne będzie w nim wiele treści, która będzie jakże ucząca, w której nie pojawią się błędy merytoryczne, ortograficzne, jak również językowe. Jeżeli miałbym oceniać obecny na tej stronie tekst to dałbym mu -1/10 ponieważ prosiłeś aby ocieniać Ciebie łaskawie. Gdybyś tego nie zrobił to dałbym Ci -1/140 a to i tak mało więc zapodałbym Ci również zdjęcie mojej siostry. Poza tym to polecam Ci grać jako rookastayer i edukować nowe pixele w zakresie walki z wieloma groźnymi oponentami typu Cave Rat, Snake lub Bug. Ten poradnik jest przydatny jak papier w toy-toyu: zaraz ukradną i będzie po sprawie, bo kto kupi całą rolkę za złotówkę? Polecam Ci pokazać to wypracowanie twojej pani od Polskiego. Zapewniam Cię, iż będzie ona zachwycona, ponieważ nie grała nigdy w Tibę i nie wie, z czym to się je, oraz nigdy nie tłukła cyklopów między oczy, oraz nie wyrzuciła 90 zł na płatne konto, aby pozwiedzać pixelkowate krainy pełne pixelowatych jednookich monstrów. Zapewne woli chodzić za te 90zł raz na trzy miesiące z jakimś amantem na kolacje do drogiej restauracji niż spędzać samotnie wieczory z towarzyszami z gildii, którzy i tak nie potrafią napisać zdania bez błędu ortograficznego. "ih" poziom "inteligjencji" jest "ruwny" "tfojemu" więc nie rozpisując się polecam Ci zakupić książkę do języka polskiego i trochę z nią popracować. Ponadto jest jeszcze Boska strona, która nazywa się www.tibia.pl i tam możesz się spełniać wyszukując wszelakich błędów w opisach kotów oraz psów w zakładce "Potwory". Jestem twym wielkim fanem. Czekam na poradnik twojego autorstwa dotyczący huncenia na kotach oraz psach i tym podobnych monstrach.
|
Cytuj:
@up Twoja wypowiedz tak mnie zaintrygowała że aż przepuściłem ją przez Worda i chylę czoło bo żadnego błędu nie było xd @topic Poradnik ładny i przejrzysty. Nie rozumiem czemu ludzie stękają że ktoś robi poradniki. Jak jesteście tacy mądrzy to samy róbcie poradmniki. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:39. |