Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Homo, Bi ? Normalne? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=158836)

Gonzo 26-12-2007 23:26

Homo, Bi ? Normalne?

Czy wg. Was, bycie innej orientacji niż hetero jest 'dziwną innością'?

Przypomnijmy:

Hetero - Mężczyzna i kobieta.
Homo - osoby tej samej płci
Bi - płeć nie ma znaczenia.

Wg. mnie, nie. Każdy ma prawo o decydowania o sobie, z kim spędza życie.

I niestety, martwi mnie tzw. polska homofobia...

bartellox 26-12-2007 23:28

mi to szczerze zwisa ;p
ja jestem normalny, i jest dobrze.. duzo ludzi mowi, ze homo, czy bi to jest choroba.. takie jest chyba tez moje zdanie ;p

Ancient900 26-12-2007 23:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 1808963)

I niestety, martwi mnie tzw. polska homofobia...

Nie tylko polska...
Co do tematu i pytania w sondzie- nie mam nic przeciwko homoseksualistom i bi, niech robią co chcą, ale nie na moich oczach :)

Dark Sven 26-12-2007 23:33

Niech sobie istnieją, o ile mnie nie dotykają. I jeżeli nie organizują tych <cenzura> parad równości. Po kiego <cenzura> im te parady?

Gonzo 26-12-2007 23:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ancient900 (Post 1808978)
Nie tylko polska...

No fakt, ale przynajmniej nie zachodnia Europa... :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ancient900 (Post 1808978)
Co do tematu i pytania w sondzie- nie mam nic przeciwko homoseksualistom i bi, niech robią co chcą, ale nie na moich oczach :)

Dobra, ale jak to uzasadnisz? Np. Obrzydza Cię to? Ale dziwi mnie np. sytuacja:

Dwie lesbijki - mniam.
Dwaj panowie - be.

Batman666 26-12-2007 23:36

Niech se zyją, mmnie to tam nie przeszkadza i sram na te ich parady nie biore w tym udzialu i mnie to rypie ;p. Nie chce miec z nimi poprostu stycznosci. ELo

Ancient900 26-12-2007 23:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 1808982)
Np. Obrzydza Cię to?

Coś w tym stylu. I nie ma znaczenia czy to są dwie kobiety czy dwaj panowie, po prostu budzi we mnie niesmak

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 1808982)
Dwie lesbijki - mniam.
Dwaj panowie - be.

Może dlatego, że to płeć przeciwna? Nie mam pojęcia.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ (Post 1808980)
Po kiego chuja im te parady?

Chcą powstrzymać dyskryminację swojej "odmienności"?

Hu'Hu 26-12-2007 23:39

Hmm... jestem katolikiem i wierze że Bóg stworzył kobietę i mężczyznę żeby się nawzajem uzupełniali. Tak jestem przeciw związkom homoseksualnym, tym bardziej kiedy taka para stara się o adobcje dziecka. Związek kobiety i mężczyzny to nie stereotyp tylko naturalne i prawdziwe istnienie dwóch osób na tym świecie, którego celem jest wydanie potomstwa (jak wiadomo "homo" nie są przystosowani przez naturę do rozmnażania)

Na koniec dodam że u mnie w pracy jest gej. Jest bardzo sympatyczny.Nie popieram tego co robi ale też nie traktuje go inaczej niż pozostałych współpracowników. Choć trzymam dystanssss..... :)

Martka 26-12-2007 23:40

Ja nie mam nic przeciwko homoseksualistom. Nie uważam też, aby homoseksualizm był chorobą lub dewiacją. Dewiacja to dla mnie nekrofilia, pedofilia, fetyszyzm, ekshibicjonizm, masochizm i zoofilia.
Zaznaczyłam pierwszą odpowiedź.

@Hu'Hu
Co do tego, że homo nie są przystosowani przez naturę do rozmnażania nie do końca masz rację. Co prawda dotyczy to tylko kobiet, ale zawsze. Poczytaj o partenogenezie.

Gonzo 26-12-2007 23:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hu'Hu (Post 1808996)
Hmm... jestem katolikiem i wierze że Bóg stworzył kobietę i mężczyznę żeby się nawzajem uzupełniali. Tak jestem przeciw związkom homoseksualnym, tym bardziej kiedy taka para stara się o adobcje dziecka. Związek kobiety i mężczyzny to nie stereotyp tylko naturalne i prawdziwe istnienie dwóch osób na tym świecie, którego celem jest wydanie potomstwa (jak wiadomo "homo" nie są przystosowani przez naturę do rozmnażania)

Na koniec dodam że u mnie w pracy jest gej. Jest bardzo sympatyczny.Nie popieram tego co robi ale też nie traktuje go inaczej nich pozostałych współpracowników. Choć trzymam dystanssss..... :)

Widzisz, ja np. to nazwę - krok ku wyjścia z homofobii. ;)

Glamri 26-12-2007 23:41

Dla mnie czyjaś orientacja seksualna nie stanowi najmniejszego problemu.

Yoh Asakura 26-12-2007 23:43

Dopóki gej nie patrzy na mnie z pożądaniem to nie mam nic przeciwko.

Koszyk 26-12-2007 23:44

zaznaczylem 'Tak, jak ktoś tak lubi, i chce... to czemu nie?'

jest mi to obojetne. ja jestem hetero i dobrze mi z tym ;)

Dark Sven 26-12-2007 23:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ancient900 (Post 1808992)
Chcą powstrzymać dyskryminację swojej "odmienności"?

Tak, zablokują na pare godzin miasto, podrą troche ryja, i oczekują tolerancji? Czy teraz mam wyjść z kolegami na miasto, zablokować je i pokazać, że jestem hetero? Na tym to ma polegać? Przecież przeciętnego obywatela to nie obchodzi kto z kim się dupczy (no, o ile nie jest sławny. Wtedy niektórch ćwierćinteligentów to interesuje).

ohtar 26-12-2007 23:57

jak ktoś chce, czemu nie
wiecie że Leonardo da vinci był homo?
bo ja wiem :p

Hu'Hu 26-12-2007 23:58

@Marla
Chyba nie zrozumiałaś. Jeśli mówimy o związkach homo~ to mamy na myśli dwóch osobników tej samej płci. Tak więc zdradź mi w jaki sposób, jaką naturalną metodą mają się rozmnażać?

Masz racje Marla że partenogeneza funkcjonuje w przyrodzie np. pszczoły.. ale my chyba skupiamy się na związkach międzyludzkich.

OpTyK 27-12-2007 00:02

A gdzie opcja "Jestem homoseksualista"?

Ja niestety czuję od około 10 roku życia pociąg seksualny do facetów, koleżanki owszem, toleruje, ale traktuje je bardziej jako przyjaciółki.
Niestety w Polsce nie można o tym głośno mówić, więc trzymam to w tajemnicy, siedzę cicho i zaciskam zęby - nie mówię nawet o tym moim rodzicom, którzy niestety są bardzo konserwatywni. Wie o tym tylko kilka NAPRAWDĘ zaufanych osób, którzy mnie znają i lubią za to, jaki jestem, a nie za to, jaką mam orientację seksualną.

Fire Necromacer 27-12-2007 00:02

Spokoloko, da rade.... dzisiaj wszystko jest mozliwe.

Dobra dobra Optyk, my swoje wiemy, jakie ty tance masz z... kolezankami!

Zreszta, Verlian, wpadlbys na IRCa, chamanie.

I zapomnialem - orientacje to ja mam... czasem dziwna... taka... z zimnymi.... aaaaahhhhhh

Martka 27-12-2007 00:04

@Hu'Hu
http://pl.wikipedia.org/wiki/Partenogeneza

Poczytaj sobie.

Gogar 27-12-2007 00:11

Mi to nie przeszkadza, byle nie mieli dzieci.
Poza tym samą nazwą obrażasz takich ludzi. "Homo, Bi? Normalne?" Czy według Ciebie ci ludzie są nienormalni?

gyagen 27-12-2007 00:21

dopóki nie widzę ich publicznie w obscenicznych pozach-ok i nie widziałem nie ma problemu.Dopóki nie chcą adoptować dzieci -też toleruję. Dopóki mnie nie dotykają-toleruję.Jeśli chodzi o większą tolerancję dla lesbijek to dla mnie to rzecz normalna i dla większości facetów.Związki partnerskie-tak
parady-nie
adopcja-nie
publiczne fizie mizie-nie
prawo do robienia czego sobie tylko chcą w domu-tak.
i tak zaraz ktoś na mnie wyskoczy ,że nie jestem tolerancyjny albo poda <cenzura> przykłady ,że na zachodzie europy jest tolerancyjnie i ql. I <cenzura> Z TYM-w Holandii legalnie działa partia pedofili-też fajnie?podoba się?

spider-bialystok 27-12-2007 00:23

Do lozka nikomu zagladac nie zamierzam i homosiow traktuje zupelnie normalnie, jesli sa ludzmi, ktorzy swoja dewiacje zachowuja dla siebie i nie obnosza sie z tym.

Jednak ;] Nigdy nie uznam tego za naturalne, homoseksualizm mozna leczyc .
A co do dyskryminacji homosiow w Polsce - mit stworzony przez ludzi pokroju Roberta Biedronia. Propagandzie homoseksualnej mowie nie.

Gonzo 27-12-2007 00:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gogar (Post 1809081)
Mi to nie przeszkadza, byle nie mieli dzieci.
Poza tym samą nazwą obrażasz takich ludzi. "Homo, Bi? Normalne?" Czy według Ciebie ci ludzie są nienormalni?

Chodzi tutaj o podstawowe zagadnięcie HOMOFOBII... Wg. Homofobików to jest nienormalne. Przeczytaj mojego całego posta.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gyagen (Post 1809101)
dopóki nie widzę ich publicznie w obscenicznych pozach-ok i nie widziałem nie ma problemu.Dopóki nie chcą adoptować dzieci -też toleruję. Dopóki mnie nie dotykają-toleruję.Jeśli chodzi o większą tolerancję dla lesbijek to dla mnie to rzecz normalna i dla większości facetów.Związki partnerskie-tak
parady-nie
adopcja-nie
i tak zaraz ktoś na mnie wyskoczy ,że nie jestem tolerancyjny albo poda zajebisty przykłady ,że na zachodzie europy jest tolerancyjnie i ql. I CHUJ Z TYM-w Holandii legalnie działa partia pedofili-też fajnie?podoba się?

Z tego wynika, że lesbijki są ponad gejów. Jest to niesprawiedliwe traktowanie, nawet już nie jako gejów czy lesbijek - tylko jako ludzi.

Araash 27-12-2007 00:25

"niech mnie nie dotykają" i będzie LOOZik :)

Misza 27-12-2007 00:29

Wziąłem drugą opcję, bo rozbrajająco brzmi. ;>
Toleruję, jeśli nie próbują mnie podrywać.
<3 Aval

gyagen 27-12-2007 00:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 1809110)
Chodzi tutaj o podstawowe zagadnięcie HOMOFOBII... Wg. Homofobików to jest nienormalne. Przeczytaj mojego całego posta.

Z tego wynika, że lesbijki są ponad gejów. Jest to niesprawiedliwe traktowanie, nawet już nie jako gejów czy lesbijek - tylko jako ludzi.

Ta większa tolerancja objawia się tym,że nie odpycha to jeśli robią to dwie ładne kobiety-może to i niesprawiedliwość ale malutka.

parady-nie
adopcja-nie
publiczne fizie mizie-powiedzmy.
tylko jeden punkt się zmienia jeśli o to chodzi.
Chociaż nic tak nie w*****a człowieka jak jakiś denny reportaż w tv i hasełko"Love parade to największa parada równości...bla bla bla"-GóWNO PRAWDA.

Korektor 27-12-2007 00:51

Niech robią co chcą. Nie mam nic przeciwko osobom o odmiennej orientacji niż większość społeczeństwa. Byle by nie adoptowali dzieci, bo to niby prawo dorosłej osoby, lecz w takim przypadku krzywdzi się dziecko. Jakiekolwiek by nie były jego relacje z rodzicami, i tak wprowadza to wiele sprzeczności w jego młodą i rozwijającą się psychikę.

Quezacoatl 27-12-2007 01:35

Nie mam nic przeciwko innym orientacjom seksualnym, mimo to wolę podchodzić do niektórych ostrożnie. Homoseksualiści również często bywają w porządku ludźmi. Ale jak jakiś gej zacznie mnie podrywać albo powie coś z podtekstem to...

http://i8.tinypic.com/5zgvhtz.gif

Jestem hetero i inni wiedzą o tym, jak jesteś homo to nie próbuj przekonać do siebie kogoś kto jest hetero.

Vanhelsen 27-12-2007 01:57

Cytuj:

[...]jak wiadomo "homo" nie są przystosowani przez naturę do rozmnażania[...]

Idąc tym rozumowaniem, para gdzie np: kobieta, jest od urodzenia bezpłodna, nie powinna mieć prawa do adopcji, wszak to wbrew naturze... (nie bym był za adopcją, po prostu zwracam uwagę na średniej jakości argument...)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez marla666 (Post 1808999)
JDewiacja to dla mnie nekrofilia, pedofilia, fetyszyzm, ekshibicjonizm, masochizm i zoofilia.
Zaznaczyłam pierwszą odpowiedź.

Fetyszyzm? Prawdę mówiąc każdy z nas w pewnym sensie jest fetyszystą ponieważ ma mniejszego bądź większego bzika na punkcie konkretnej części ciała partnera, dla mnie to dewiacją nie jest...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ohtar (Post 1809052)
jak ktoś chce, czemu nie
wiecie że Leonardo da vinci był homo?
bo ja wiem :p

NIe on jedyny z tych "znanych" ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gyagen (Post 1809101)

A co rozumiesz przez te "fizie-mizie"?

Co do parad, mnie to po prostu śmieszy... nie tędy droga do tolerancji imo...

A czy toleruję? Proszę bardzo, sam mam w gronie znajomych parę osób homo/bi i jakoś piątkowy browar w tym gronie ma taki sam smak i tyle samo %, jazz ma ten sam klimat a rozmowy można prowadzić nawet na wyższym poziomie niż z heterykami, czyli zwisa mi kto z kim, nie koniecznie zwisa mi gdzie...

p.s.
Gonzo widzę zabiera się za temat, który raz na 2 lata na forum pojawić się musi :D

<.< 27-12-2007 02:46

Toleruję ich, byle by nie adoptowali dzieci.

Exodus 27-12-2007 04:26

Dla mnie to mogą sobie życ, póki się tym chwalić nie bedą.

A co do pojęcia "homofobia" to nie ma takiego czegoś. Jeśli to ma być chorobą to czymże jest homoseksualizm.

Hellraiser 27-12-2007 04:45

Nie akceptuję ich i nie będę się z tego tłumaczył. Chociaż większy respekt dla lezb :D

Ville 27-12-2007 06:47

Cytuj:

To jest jedna z moich odpowiedzi dlaczego stalem sie i pozostaje ateista:
Nie wiem czy ktos zaprzeczy ale zdaje mi sie ze homoseksualista rodzi sie z pociagiem do plci podobnej. Skoro TO jest prawda to chyba oznacza ze Bozia stworzyla geja i lesbijke tak samo jak hetero. Ale niestety gej i lesbijka od urodzenia az do smierci nie ma szansy na zbawienie CHYBA ze zgodzi sie cierpiec do konca zycia do (wspol)zycia z plcia ktora go obrzydza...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ (Post 1809046)
Tak, zablokują na pare godzin miasto, podrą troche ryja, i oczekują tolerancji? Czy teraz mam wyjść z kolegami na miasto, zablokować je i pokazać, że jestem hetero? Na tym to ma polegać? Przecież przeciętnego obywatela to nie obchodzi kto z kim się dupczy (no, o ile nie jest sławny. Wtedy niektórch ćwierćinteligentów to interesuje).

Mowie wprost - nie wiem jak wygladaj parady rownosci. Czy "dra ryja" i rzucaja ceglowkami, w tym samym czasie napier******c sie ze skinheadami i neonazi czy niosa pokoi i milosc. Ale Sven odpowiedz mi czy jak kobiety staraly sie walczyc o prawa do glosowania to czy siedzialy cichutko w domkach i gotujac obiadek mezusiowi ladnie prosily o owe prawa czy wyszly na ulice i walczyly? Ach, a udalo im sie czy dalej nie ma tolerancji dla kobiet? Hm?

Zauwazylem tez posty w stylu "gej ok dopoki mnie nie dotknie".
Wiec pytanie do tych osob - skoro nie moze was dotknac to czy podacie mu reke? Bo to w koncu kontakt...

@Edit:
Jestem hetero ale homoseksualistow bede bronic jak swoich.

By$iu 27-12-2007 07:28

A ja nie bede ukrywam, ze jestem homofobem. Nie nawidze pedalow i zaluje, ze Hitler nie urodzil sie pare lat pozniej, moze zamiast Zydow wystrzelalby wlasnie ich.

Slay 27-12-2007 08:21

Nie, nie mam nic przeciwko.

Swoja droga, gdyby podobny temat zalozyl jakis randomowy user, to pewnie lysy Wladek nie dosc, ze by dawno zamknal, to jeszcze dorzucilby warna za prowokowanie flame'ow. =)

Davido16 27-12-2007 09:01

Dopóki nie miałby planów miłosnych związanych ze mną to OK, ale po cholerę te parady?

Milan ognia 27-12-2007 09:03

Ja tam do nich nic nie mam. I niech nawet organizują swoje parady, ale na miłość Boską - niektórzy z nich wyglądają jakby ich z kiepskiego balu przebierańców wyjąć, przez tylko prowokują skinów. -.-"
@Bysiu:
No tak... ręce opadają.

piotrek26111 27-12-2007 09:37

Nie za bardzo rozumiem po co sa w sondzie opcja 1 i 2 skoro one znacza tak naprawde jedno i to samo. Jesli przez dotyk mam rozumiec stosunek seksualny (no bo chyba nie chodzi tutaj o podawanie reki na czesc -.-) to ja nie tylko bym nie chcial zeby mnie "dotykali" geje ale rowniez obce i nieproszone dziewczyny wiec to nie ma nic wspolnego z debatą na temat homoseksualizmu bo wiadome jest ze normalny czlowiek nie daje sie "dotykac" obcym.

Ja jako ateista nie mam nic przeciwko gejom i lesbijkom.

Dj Fara0n 27-12-2007 09:55

Skoro juz nie mozna wytluc tego gejostwa to niech sobie beda, ale łapy precz ode mnie. To samo z adopcją dzieci. Co jak co ale ja bym naprzyklad ostro sie w*****l jak bym zamiast matki mial drugiego 'tatusia'.

Patton 27-12-2007 10:55

Mi oni absolutnie nie przeszkadzaja,powinni zmienic prawo zeby homoseksualisci mogli adoptowac dzieci! Bo oni sa naprawde wartosciowymi ludzi (wiem z autopsji,znam paru)B)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez By$iu (Post 1809388)
A ja nie bede ukrywam, ze jestem homofobem. Nie nawidze pedalow i zaluje, ze Hitler nie urodzil sie pare lat pozniej, moze zamiast Zydow wystrzelalby wlasnie ich.

Hitler sam byl homoseksualista -.-

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:31.