![]() |
Rookgaard - jak przejść korzystnie?
Rookgaard jest wyspą nowych graczy. Trafiają tu zarówno Ci którzy zaczynają swą przygodę z Tibią, jak i Ci, którym poprzednia profesja nie spełniała oczekiwań. W tym poradniku postaram się przedstawić „wyspę nowych” oraz spróbuję pokazać jak w miarę korzystnie przenieść się na Mainland. 1. Ogólnie o Rookgaardzie A) Plusy:
Poziom---------------Punkty Doświadczenia 1------------------------------------0 2----------------------------------100 3----------------------------------200 4----------------------------------400 5----------------------------------800 6---------------------------------1500 7---------------------------------2600 8---------------------------------4200 D) Potwory występujące na wyspie:
2. Facc Area (Tereny dla posiadaczy darmowego konta) Miasteczko:
Tereny poza miastem (część wschodnia)
Tereny poza miastem (część zachodnia)
3. Pacc Area (tereny dla posiadaczy płatnego konta)
4. Taktyki A) Szybkie przejście Rookgaardu – Polecam najpierw zebrać podstawowe wyposażenie (Studded armor, leather legs, viking/brass helmet, leather boots, oraz mace/carlin sword/hatchet). Dokonamy tego zbierając Meat/Ham z potworków na południu od miasta Facców i sprzedając je u NPC Billy/Willy. Nestępnie udajemy się na jedno z expowisk:
B) Korzystne przejście Rookgaardu – Najpierw zbieramy Rook Seta (Legion Helmet, Chain Armor, Studded Legs, Leather Boots, Cooper Shield, Katana/Mace/Hatchet). Następnie udajemy się na expowiska:
5. Opuszczenie Rookgaardu The Orcale, The Gatekkeper
6. Ciekawostki:
Mam nadzieje, że pomogłem. Proszę o komentarze. To mój pierwszy poradnik, powstał przy pomocy Użytkownika Avallach. SirAdasii - Ogólnie o Rookgaardzie, Facc Area, Opuszczenie Rookgaardu. Avallach - Pacc Area, Taktyki, Ciekawostki, Mapki. |
Poradnik dobry. Dobrze ,że został zatwierdzony i widzę olbrzymi postęp od wersji początkowej który był w propozycjach poradników.
|
Cytuj:
|
Świetny poradnik! <10znaków> ;)
|
Poradnik ok, ale mogłeś wspomnieć o jaskini spiderów i bugów w mieście na pacc arena. Jest to fajne expowisko, można tam dość szybko przejść rooka (1,5h~)
|
Poradnik ladnie napisany, przejrzysty estetyczny, ale dopatrzylem sie jednego bledu:
Cytuj:
Mimo bledu poradnik bardzo ladny, 9+/10. |
Cytuj:
Cytuj:
|
poprawione ^^
|
oo Dobry poradnik. Gratuluje pomyslu. Pozdrawiam
|
Fajny poradnik i ciekawa teoria z tymi skilami. Nie wiedziałem o tym :).
Wychodząc z rooka miałem sword fighting 15 czy 16 (nie pamiętam dokładnie) i dalej na mainie trenowałem sworda.. Teraz mam 67/65 w swordzie. Myślicie, że teraz powinienem się przerzucić na axa lub cluba (oba te skile mam 10) czy dalej trenować sworda. Co mi się bardziej będzie opłacało? |
Poradnik bardzo dobry i co najwazniejsze przejrzyscie napisany.
|
Cytuj:
skiluj sworda ;] dziwna teoria z tymi współczynnikami, ale przydatne dla przyszłych najtów ;] poradnik oceniam na 9+/10 jeden minus: -rookslayer (popraw na rookstayer) |
Cytuj:
Napisze adassiemu zeby poprawil. Apropo teorii, to mam zamiar ją sprawdzić, ktos chętny? |
Bardzo dobry poradnik.
|
wow
Wow niezly napisales poradnik przpisze go na swoja strone a podpis bedzie By SirAdasii
www.arber.dbv.pl |
@up
Ja radził bym najpierw zapytać o zgodę autora, ponieważ nawet jak podpiszesz że to jest jego praca on może nie wyrazić zgody na umieszczenie jego pracy na twojej stronie. @topic Według mnie nic specjalnego. No ale dla początkujących graczy może to być skarb :) |
Cytuj:
|
Avallach w sprawach autorstwa traktuje CIe jak manager'a ;)
|
taki mały błąd , teraz wyrocznia najpierw pyta o miasto ,a później o profesje
|
Fajny poradnik wszystko ładnie rospisane :)
|
Cytuj:
@Topic Poradnik ok :) 8,5/10 [Było by 9/10 ale wybacz, wkurza mnie to że ludzie mówią Rookslayer a nie Rookstayer] @Edit Cytuj:
Cytuj:
|
co do tego skillowania
co do tego skillowania to nie prawda. kiedys sprawdzalem i wychodziło na to samo. jak sie przechodzi na maina to TAK JAKBY się w ogole tego nie skillowało.
|
Cytuj:
Wymyśliłem ta teorię(i zaprezentowałem na konkurencyjnym forum) już ponad 2 lata temu. Sprawdzona została przez ponad 5 osób i zawsze wychodziło na to ,że ilość uderzeń się resetuje tak jak byś na rooku nie skilował. @PS To w końcu pisze się "Rookslayerzy" czy "Rookstayerzy"? |
Cytuj:
Slayer = niewolnik Stayer = od słowa stay = stać, zostać. Jak widzisz, kazdy moze sobie miec rookslayera jak i rookstayera. Pozdrawiam. @topic. Ciekawy poradnik. |
Up
Slayer to chyba cos na ksztalt zabojcy? Slave to niewolnik, z tego co mi wiadomo. |
Poradnik świetny ^^ 11/10 :)
|
Świetny poradnik :) Jestem początkujący, więc mi się przyda ^^
|
Świetny poradnik napisany ładna czcionka ładne mapki wszystko ładnie pieknie ale mógł bys go edytować i dodać coś o pod ziemiach wyspy.
|
Poradnik ciekawy i bardzo dobrze zrobiony :) Przyda sie nowym ;p
|
Bardzo dobry poradnik!!
|
spoko, ale jest Orcale zamiast Oracle, a w spisie potworkow nie ma waspa :O
|
poradnik ok musze szybko isc na maina wiec sie przyda ale dopatrzylem sie jednego bledu
Cytuj:
|
Bardzo dobry poradnik tylko pozmieniaj troche żeczy ponieważ był update i dosyc dużo sie zmieniło, np inaczej sie wychodzi na maina ;)
|
co do poradnika bd musial napisac nowy, gdyż sir adsasi chyba zbyt czesto na forum nie zaglada ;]
|
Witam mam specjalnie dla Was Cracka do bota NG. Wystarczy podmienic plik loader i botowac
www.wrzucacz.pl/file/6931215157900 |
Ładnie ładnie
nawet nie wiedziałem że na Rokkardzie jest tyle potowrów i nie wiedziałem co sie kryje za bramom do której potrzebny jest PACC |
Bardzo ładny poradnik!:) Przydałoby się jeszcze coś wspomnieć o questach... ale bez tego i tak jest dobrze;)
|
jesli chodzi o poradnik to dobry, jedynie jedna rzecz mnie gnebi
cytuje: ,,Na rookgaardzie nie oplaca się skilować Knightem/Paladynem. Co więcej, nie opłaca się nosić broni którą mamy zamiar walczyć na Mainie, oraz tarczy. Już wyjaśniam. Jeśli wbijesz skill na rookgardzie to następny ma wartość ok. 1.75 poprzedniego skilla, czyli musisz 1.75 raza więcej uderzać. Knightem oraz Paladynem ta wartość jest niższa, wiec gdy wytrenujesz np. na rookgaardzie 30 shielding, to potem na Mainie będzie się skilowało duużo dłużej, gdyż wartość następnego skilla będzie większa niż gdybyśmy skilowali od razu knightem.'' nie wiem czy dobrze to rozumiem, kiedy robilem pala nie uzywalem spearow na roku bo szkoda mi bylo kasy ktorej i tak mialem malo natomiast knightem zawsze jakis 16 sword sie wbil. a mianowicie jezeli dobrze zrozumialem to gdybym uzywal np axa to na mainie duzy lvl sword fighting zdobylbym latwiej (szybciej) ? czy poprostu na przykladzie pala nie warto skillowac gdyz na mainie ten 16 dist wbijemy w pare minut (ale na high skillu bedzie lecialo tak samo jakbysmy startowali od 10 ) ? |
WooW
Niezły poradnik :) Ja mam wlasne miejsce do expienia na rooku wprawdzie bez loota ale za to szybko sie lvl wbija:) Jest to takie bagienko pod respem orca spearmana :) Polecam je:] |
Co do teorii skilli, to nie jestem pewien co do jej prawdziwnosci ;/
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:07. |