Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Karnawał w Tibii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=163867)

Rothes 01-02-2008 17:16

Karnawał w Tibii

Jak można przeczytać na oficjalnej stronie gry wiele państw obchodzi w lutym karnawał. Autorzy gry postanowili wprowadzić ten zwyczaj również w Tibii. NPC Stan w Venore (znajduje się tutaj) sprzedaje kostiumy potworów:
  1. Common Costume - kosztuje 500 gp
    Zmienia losowo w Dwarf Guard, Dworc Voodoomaster, Minotaur Mage, Orc Warrior lub Pirate Cutthroat
  2. Uncommon Costume - kosztuje 1000 gp
    Zmienia losowo w Banshee, Diabolic Imp, Frost Giant, Lich lub Quara Hydromancer
  3. Deluxe Costume - kosztuje 1500 gp
    Zmienia losowo w Behemoth, Demon, Juggernaut, Rahemos lub Serpent Spawn
Poza tym można u niego zakupić również, znane wam z poprzedniego roku, Party Trumpet (80 gp) i Party Hat (600 gp).

Szybkim sposobem na pozbycie się przebrania jest wejście do wody. Event potrwa do końca miesiąca.

Życzymy miłej zabawy!

Aqerto 01-02-2008 17:19

Fajnie. A takie pytanie na ile będą te stroje nieskończoność chyba nie czy do końca miesiąca??
@edit
Trzeba to oblać tibijskim piwem xD

Johanes19 01-02-2008 17:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aqerto (Post 1874756)
Fajnie. A takie pytanie na ile będą te stroje nieskończoność chyba nie czy do końca miesiąca??
@edit
Trzeba to oblać tibijskim piwem xD

no wlasnie jak dlugo bo tak to bez sensu wydawac te 1,5k aff

Caruel 01-02-2008 17:37

już naprawdę nie mają czego wymyślać lol

niemogewymyslecnicka 01-02-2008 17:46

niech oni najpierw zlikwiduja lagi

Garlion 01-02-2008 18:04

Juz widze te zadowolone miny dzieci z carlin... ale co zrobic, w koncu to tez sa gracze ;)

aripck 01-02-2008 18:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Garlion (Post 1874843)
Juz widze te zadowolone miny dzieci z carlin... ale co zrobic, w koncu to tez sa gracze ;)

wiesz co? nie wiem czy dziecią z carlin nie będzie żal tych 500gp :baby:

@topic
pomysł dobry, oby więcej takich mini eventów.

Garlion 01-02-2008 18:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez aripck (Post 1874851)
wiesz co? nie wiem czy dziecią z carlin nie będzie żal tych 500gp :baby:

@topic
pomysł dobry, oby więcej takich mini eventów.

No w sumie to racja. A ciekawe czy chociaz znajda droge do venore

Miszczu 01-02-2008 18:27

Co kraj to obyczaj ;).

harry95 01-02-2008 18:45

Po pierwsze w tym temacie bylo napisane ze event potrwa do konca miesiaca a tu wyskakuja z pytaniami:
-A takie pytanie na ile będą te stroje nieskończoność chyba nie czy do końca miesiąca??
-no wlasnie jak dlugo bo tak to bez sensu wydawac te 1,5k aff
Po drugie jeśli macie laggi to tylko i wyłącznie wasza wina wiec po co takie cos:
-niech oni najpierw zlikwiduja lagi

Orlik45 01-02-2008 18:51

Pomysł fajny. Ja niestety nie wezne w tym udziału bo nie dawno założyłem nową postać i mam tylko 2.8 k :P

Adow Adan 01-02-2008 19:02

Nie wiem na co to komu , lepiej niech sie zajma problemami , w których masa ludzi sie podpisuje(od tyg. ciagle kicki). Mam troche kasy , ale nie wiem po co komu zamieniac sie w demona /innego monstera. Jezeli chcieli by cos dodac na karnawal to mogli wymyslec jakis nowy outfit za 10k out + 20k i 50k 2x addon , a nie jakies stwory.

WielkiSorc 01-02-2008 19:15

W depo w venore, na każdym z polskich światów roi się od 8 lvl'ów w strojach demona... Depo rodem z OTS o niskim poziomie. O dziwo do carlin nie dotarła jeszcze fala przebieranek, ale to tylko kwestia czasu...

KrEmAs KAc 01-02-2008 19:19

Fajnie i ciekaw jestem ile takie cuś będzie trwać.

bajdus 01-02-2008 19:20

Czy to jest dla pacc???

Czy kostiumy sa dla ludzi z pacc czy free acount tez moze to kupic???pozdrawiam

Johanes19 01-02-2008 19:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adow Adan (Post 1874962)
Nie wiem na co to komu

to po co sa roze, outfity, addony najlepiej tylko expic i skile wbijac...

Monsword 01-02-2008 19:26

niemoge kupić deluxe costium....

Lipers 01-02-2008 19:35

kupilem wersje Deluxe i dostalem Behemota:d ale bardzo nie wygodny bo jest za duzy:P

RET0R 01-02-2008 19:55

A ja tam nie będę żyła i zaraz skacze do Veno kupić sobie jakiś garniak xD Nawet fajny pomysł, ale niektórzy muszą sobie ponarzekać...

@ Juggernaut, a chciałem faraona xD
P.S. 1,5k to nie tak dużo nie przesadzajcie, dla mnie to jakieś 5-10 Arcainstów, a dosłownie Holly Orchid, których po 1h huncie na Elf Fortess mam 1-3.

Albertus 01-02-2008 20:07

fajna sprawa ale mogli by ze wybierasz se jakim chcesz byc monsterem , probowalem trafic na faraona wydalem kilka k a pozniej na banshee i nic
zostalem demonem kturego zlikwidowalem , tez mi wielka zabawa wydac 6k+ nie na to co by sie chcialo a pozatym pozniej byl mass kick i juz 4 godzine sie wbic nie moge , lepiej by cos z tym zrobili

Leth333 01-02-2008 20:40

Jak próbuje kupić najzwyklejszy kostium to koleś mi gada, że mószę mieć wykupione zaklęcie zamiany w potworka :( A ja mam za niski lvl na to zaklęcie. Jednak zastanawiam się dlaczego te 8 lvl biegają po dp w kostiumach skoro wymagany jest ten czar (od 23 lvl)?

Adow Adan 01-02-2008 20:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Johanes19 (Post 1874999)
to po co sa roze, outfity, addony najlepiej tylko expic i skile wbijac...

Zalu , chodzi mi o to ze jezeli cos robia to niech to robia dobrze . Lepiej dodac specjalny addon za kase niz kupywac outfity jak na OTS'ie.

Knorek 01-02-2008 21:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Johanes19 (Post 1874768)
no wlasnie jak dlugo bo tak to bez sensu wydawac te 1,5k aff

Lol a co 1,5k to majątek :PP ? Mi sie podoba kupilem i odrazu mi dało demona ^^

Rybzor 01-02-2008 21:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KrEmAs KAc (Post 1874990)
Fajnie i ciekaw jestem ile takie cuś będzie trwać.

Jakbyś przeczytał newsa, to byś się dowiedział : P.

@karnawał
Całkiem średni pomysł, ale komu to przeszkadza? No właśnie.. więc nie narzekajcie bezsensownie, bo w niczym wam to nie zawadza.

Lord_Piterek 01-02-2008 21:56

Za to właśnie lubię Rybę. Nie narzeka, bo właśnie? Komu to przeszkadza? Nie podoba się nie musisz korzystać.

Pójdę i kupię se najtańszy outfit i do domuuuuuu xd (bieda bo jakiś br wyjebał mi loota na 10k oz. do wody -.-)

@edit

fajnie, jestem mino magiem :)

kapi4572753 01-02-2008 22:34

no ja teraz nooby benda wchodzic i bendzie trzeba czekac na no-pvp

bari95 01-02-2008 23:47

grrrr

ale czemu to daja tylko w venore ;/ by dali np.w thais bo:
1.nie chce mi sie de venore isc.
2.niewiem gdzie;/

jak karnawal to powinni dasz wszedzie i moc se wybrac se pojde kupic chce byc orkiem warrriorem dadza mi dwarfa i co i bez sensu;d

KaMiLSpAwW 02-02-2008 00:18

Ojaoja super eful dodali npc który rozdaje outfity. ^.-

tylko sie zastanawiam po co piszecie takei bzdurne rzeczy jak : "nje mam na oufit:<" albo " jestem demem , a hcialem byc faraonem :<"

Jest on daje przebrania i tyle? a , zapomniałerm dodac " fajne to "

otiV 02-02-2008 00:32

dlaczego nie moge zainstalowac cod4 ?

ironia...!!! -.-

Hodal 02-02-2008 00:32

Heh u mnie w Carlin już pełno Demon'ów i Behemoth'ów lata..

Dragone 02-02-2008 00:46

Widać, że Cipy sie starają, mi sie podoba ten pomysł. Pozdrawiam.8o

Emcess 02-02-2008 01:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matiko (Post 1875674)
Jak kupie outlif to ile bedzie trzymal ?
czy jak sie logne to sie zmyje ?
Odpowiedzcie !!!Bo niewiem ! Czy facc terz moze miec ten outlif czy knight tez moze miec tren outlif piszcie !!! Pozdro !!!

Poucz się troche i angielskiego, i polskiego.
Facc może mieć ten outfit, knight i paladyn także. Outfit trzyma 5 godzin online, czyli jak będziesz 5h online to outfit Ci przepadnie, ale jeśli będziesz 1h online a np. 15 offline to outfit nie przepadnie.

Gravler 02-02-2008 01:57

:/ Nie wiem co boli was w tym evencie? Dla mnie to świetny pomysł, urozmaicenie, można sobie jaja robić i straszyć noobki co jeszcze nie wiedza o tym. A jak wam się nie podoba to nie zwracajcie uwagi to naprawde nie jest trudne. Zrobiły Cipy dobrze a wam jeszcze nie pasi. ahhh. :|
@ Dostałem Juga, liczylem na phara albo demona ;p

Styervo 02-02-2008 02:48

OMG, musiałem się zarejestrować żeby ponarzekać ;p
Tak więc kochane dzieci: nie kupujcie tego szajzu! Jak ktoś tu słusznie zauważył, strój znika po paru godzinach, wejściu do wody lub użyciu czaru "utevo res ina". Stałem sobie pod depo a tu puff - i kasa poszła się kochać. Miasta są zapełnione begemoto-demonowymi noobkami więc nikt pewnie nawet nie zauważy waszej marnej osóbki. Po co macie tracić kasę, czas (udając się do Venore) i szacunek w oczach innych graczy skoro syf zniknie po jakimś czasie? Co prawda fajny pomysł i na początku było całkiem śmiesznie, ale to powinno działać przez cały miesiąc. Tak więc tibijskii noobku, jeśli chcesz kupić najtańszy strój - zrezygnuj... kup se z 8 health potionów, fire fielda, trochę fooda i idź zaszaleć na mieście ;P

(aha... taki mały pomysł... czy to naprawdę trudne dać możliwość zmiany swojego wyglądu (np w kurczaka) na zawsze? I chociażby miało to być tylko dla PACC, wielu ludzi mogłoby wykreować swój własny profil a z ulic poznikałyby klony srebrnowłosych wojowników i klaunów. Nie każdy przecież gra dla cyferek i ikonek służących za pancerze i bronie, a chciałoby także czuć się dobrze w postaci jaką gra (RPG, panowie i panie))

aripck 02-02-2008 03:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Styervo (Post 1875841)
OMG, musiałem się zarejestrować żeby ponarzekać ;p
Tak więc kochane dzieci: nie kupujcie tego szajzu! Jak ktoś tu słusznie zauważył, strój znika po paru godzinach, wejściu do wody lub użyciu czaru "utevo res ina". Stałem sobie pod depo a tu puff - i kasa poszła się kochać. Miasta są zapełnione begemoto-demonowymi noobkami więc nikt pewnie nawet nie zauważy waszej marnej osóbki. Po co macie tracić kasę, czas (udając się do Venore) i szacunek w oczach innych graczy skoro syf zniknie po jakimś czasie? Co prawda fajny pomysł i na początku było całkiem śmiesznie, ale to powinno działać przez cały miesiąc. Tak więc tibijskii noobku, jeśli chcesz kupić najtańszy strój - zrezygnuj... kup se z 8 health potionów, fire fielda, trochę fooda i idź zaszaleć na mieście ;P

(aha... taki mały pomysł... czy to naprawdę trudne dać możliwość zmiany swojego wyglądu (np w kurczaka) na zawsze? I chociażby miało to być tylko dla PACC, wielu ludzi mogłoby wykreować swój własny profil a z ulic poznikałyby klony srebrnowłosych wojowników i klaunów. Nie każdy przecież gra dla cyferek i ikonek służących za pancerze i bronie, a chciałoby także czuć się dobrze w postaci jaką gra (RPG, panowie i panie))

dzięki ze wyjaśniłeś kiedy znika to przebranie ponieważ już miałem ochotę wysłać mojego kumpla do venore po najtańsze przebranie.

co do pomysłu, na pewno dobry ponieważ już oczy zaczynają boleć od tego ataku klonów ;p.

foxer 02-02-2008 10:03

Może i jest to strata pieniędzy, noobki ciekawie reagowały jak widziały takiego potworka (szczególne koło carlin) Nie rozumiem jak można na to wydać 1500gp! Ja kupiłem tylko ten za 500 i było ciekawie[MONSTER]orc warrior[/MONSTER]

sajmonbuli 02-02-2008 10:26

:( :(

to nie fer noob o nicku Spirit Of Ilidan dedl mnie i nie mam kostiumu który mnie kosztował 500 gp a już kasy nie mam na nowy ;(

X(

Z mojego 2 konta Czesio pogromca dzikich besti

Dr@gon 02-02-2008 10:38

Ja kupiłem deluxe costume i zmieniłem się w Serpent Spawna :D

CrY 02-02-2008 10:40

Dla mnie tez to tylko dobra zabawa dla osob stojacych pod dp albo nudzacych sie ..
Mogli wymyslec cos bardziej konkretnego

Marecki666 02-02-2008 10:46

Za behemothem się fajnie chowa lootbagi. :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:42.