Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Dengarie- projekt cRPG (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=165349)

kubass 13-02-2008 04:09

Dengarie- projekt cRPG

Tak! pewnie myślicie "znów następny projekt który na pewno nie wyjdzie!!" ale mylicie się bo ja mam zamiar tą grę dokończyć !!:D. Pracuje nad projektem już około dwa miesiące, pisze w VB.NET(tak c++ lepszy ale nie mam czasu na uczenie się nowego języka) i dokańczam właśnie map editor. Brakuje mi grafik i trochę wolnego czasu :D ale tak czy tak pracuje każdy dzień nad ta gra. Ostatnio zrobiłem dwu dniową przerwę bo pisałem stronę po raz pierwszy w htmlu do mojej gry (szczerze?? nie wyszła mi :D:D).
A oto moja strona: http://www.kubass.yoyo.pl
Jeśli jesteś dobrym grafikiem i chcesz robić ze mną grę to... wejdź na ta stronę a tam pisze co zrobić :D

Kozunek 13-02-2008 11:07

Napisz pokrótce o czym będzie ta gra to ci może spróbuje stronkę zrobić. O ile mi się spodoba :D

Bluray 13-02-2008 11:11

Dokończyć chciał każdy, ale nie wszystkim się udało. Jednak życzę Ci powodzenia w tworzeniu tej gry.

Stasioman 13-02-2008 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kubass (Post 1896829)
Tak! pewnie myślicie "znów następny projekt który na pewno nie wyjdzie!!"

Owszem, tak właśnie myślimy - -' Ostatnio znowu jakiś się pojawił...
W każdym razie - powodzenia, ale biorąc pod uwagę ile już jest zrobione...
Czym ta gra ma się wyróżniać od innych?

kubass 13-02-2008 18:08

Ile zrobione?? Hmm... map editor już kończę tylko grafik mi brakuje :D. Jak już map editor skończę to wtedy wszystko szybko pójdzie bo to jest jakieś 50% silnika :D. A czym ta gra będzie sie wyróżniać od innych to zdaje mi sie ze prawie wszystkim :D

Arcan 13-02-2008 19:32

Więc podaj chociaż jedną różnicę.

kubass 13-02-2008 21:37

Nie chce mówić bo chce wam zrobić niespodziankę jak skończę pisać tą grę :D

edit: Dałem jakiś malutki opisz gry na stronie.

kubass 22-04-2008 23:21

Odswiezam ten temat poniewaz zrobilem juz bardzo wiele i chcialbym wam sie pochwalic :P. Wysztko o grze mozna przeczytac na stronie glownej projektu www.kubass.yoyo.pl a najnowsze screeny z gry sa w dziale galeria :P.

Frapper 23-04-2008 07:16

toto jest chyba jakis zart.

_WrD_ 23-04-2008 08:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kubass (Post 1896829)
ja mam zamiar tą grę dokończyć !!:D.

To dokończ, a nie mówisz, że dokończysz.
Btw robisz tą grę sam, czy masz jakichś grafików itp? Jak nie to gl, następny shit wyjdzie.
I, jak mniemam, grafika będzie taka jak w Tibii, perspektywa z góry? Pfff...

Frapper 23-04-2008 13:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2017379)
To dokończ, a nie mówisz, że dokończysz.
Btw robisz tą grę sam, czy masz jakichś grafików itp? Jak nie to gl, następny shit wyjdzie.
I, jak mniemam, grafika będzie taka jak w Tibii, perspektywa z góry? Pfff...

Tam masz skriny.. Tibia przy tym to crysis wsrod 2d mmorpg

Erhion 23-04-2008 13:58

A ja mam zamiar kandydować na prezydenta. Myślicie pewnie, że to kolejna osoba, która tak gada? ALE JA mam zamiar tego dokonać.

GŁOSUJCIE NA MNIE. Lista numer 5, miejsce 13.

Chleb dla głosujących.

Jeśli ortografia w tej grze będzie jak na stronie to pożal się Boże.

_WrD_ 23-04-2008 14:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 2018004)
Tam masz skriny.. Tibia przy tym to crysis wsrod 2d mmorpg

Rzeczywiście, nie zauważyłem.

@Kubass
CZŁOWIEKU! Jak już zdecydowałeś się na ukośną perspektywę, to ją zachowaj! Co to jest - drzewka ukośne, ludzik prosty. Żal.

Smoly 23-04-2008 14:36

Nie mogę się doczekać kiedy ta gra wyjdzie :) Na pewno w nią zagram ! Kończ ją szybko bo właśnie przestałem grać w GW , z WoW'em też kończę,a Crysisa odrzuciłem tydzień temu,bo czekam tylko aż wyjdzie ta gra ! Nie przejmuj się tym co oni mówią ! Jesteś świetny w robieniu gier ! Rób to co do Ciebie należy ! Gdy skończysz tą grę, bierz się za następną !

Pozdrawiam

Oszczędź sobie wstydu kolo.Na twoim miejscu zacząłbym zbierać kasę na nintendo, bo w Internecie bym już się nie pokazywał.Projekt żenada,już chyba saper ma lepszą grafikę.Na paincie można coś takiego namalować

Kimo36 23-04-2008 14:51

Znowu Gate Online? >,<

kubass 23-04-2008 22:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2018030)
Jeśli ortografia w tej grze będzie jak na stronie to pożal się Boże.

Nie bedzie takiej ortografii w grze bo tam bedzie po angielsku. Sry ale musze sie przyznac nie umiem pisac po polsku ale jak to mowia na nauke jest zawsze czas :P

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2018041)
CZŁOWIEKU! Jak już zdecydowałeś się na ukośną perspektywę, to ją zachowaj! Co to jest - drzewka ukośne, ludzik prosty. Żal.

Jak ty umiesz rysowac ludzika pod ukosem to prosze bardzo narysuj bo ja nie umiem. Tak czy tak ta grafika co teraz jest nie bedzie uzyta w pelnej wersji gry wiec zostawie ja taka jaka jest dopuki nie znajde grafika.

lololol 23-04-2008 23:05

to gowno i tak padnie po max 3 miesiacach =)

_WrD_ 24-04-2008 08:29

@up
Dokładnie ^^

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kubass
Jak ty umiesz rysowac ludzika pod ukosem to prosze bardzo narysuj

HAHAHAHAH, nie rozśmieszaj mnie... JA mam ci rysować ludzika? JA?! Hah ^^

sphinx123 24-04-2008 08:36

Jak zobaczyłem 'projekt cRPG' to odrazu wiedziałem że będzie następny klon Tibii... Wy macie dauna z tą perspektywą chyba =___= no nic, czekamy na coś odkrywczego...

Arcan 24-04-2008 13:03

Twierdziłem, że gry nie należy oceniać tylko za grafikę... do tego czasu.
Aż boję się pomyśleć, jak radzisz sobie z angielskim jak ojczysty język ci sprawia kłopoty :confused:

Frapper 24-04-2008 14:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcan (Post 2020143)
Twierdziłem, że gry nie należy oceniać tylko za grafikę... do tego czasu.
Aż boję się pomyśleć, jak radzisz sobie z angielskim jak ojczysty język ci sprawia kłopoty :confused:

matura - jenzyk opcy - polzki

Cacuss 24-04-2008 15:04

Cytuj:

Wy macie dauna z tą perspektywą chyba =___= no nic, czekamy na coś odkrywczego...
No już bez przesady z tym narzekaniem na perspektywę. A czy w innych grach cRPG 2D jest jakaś pomysłowa perspektywa? Nie. A dlaczego? Bo perspektywa nie ma być pomysłowa tylko po prostu ma być. Perspektywa sobie istnieje i tego nie zmienisz. Chyba, że ma być z lotu ptaka(jedyne "jakieś" rozwiązanie jeśli chodzi o 2D). Ale to ja już wolę patrzeć na wszystkie podobne do Tibijskiej niż na okrągłe głowy symbolizujące ludzi.

Bluray 24-04-2008 15:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lololol (Post 2019655)
to gowno i tak padnie po max 3 miesiacach =)

CO?! Ja bym aż tyle nie dawał .....

Frapper 24-04-2008 16:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cacuss (Post 2020346)
No już bez przesady z tym narzekaniem na perspektywę. A czy w innych grach cRPG 2D jest jakaś pomysłowa perspektywa? Nie. A dlaczego? Bo perspektywa nie ma być pomysłowa tylko po prostu ma być. Perspektywa sobie istnieje i tego nie zmienisz. Chyba, że ma być z lotu ptaka(jedyne "jakieś" rozwiązanie jeśli chodzi o 2D). Ale to ja już wolę patrzeć na wszystkie podobne do Tibijskiej niż na okrągłe głowy symbolizujące ludzi.

To wez warriora, i przypakuj. Masz szanse na zobaczenie glowy i przedramienia.

Arcan 24-04-2008 19:25

W przypadku Almory Online wyszło to dość ciekawie.

@edit
Co za ignorancja. Nie zdajesz sobie nawet sprawy, jak ważny jest język polski. Powiedz mamie, żeby przestała za ciebie pisać wypracowania i tłumaczyła ci twoje błędy. Uwierz mi, tak będzie dla ciebie lepiej.

kubass 24-04-2008 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcan (Post 2020143)

Nom sprawia mi klopty bo nawet nie umiem napisac wypracowania po polsku. Dlaczego?? Bo jak w polsce cos napisalem zle to naczuyciel nie powiedzial co jest zle tylko dal pale i opierdolil mnie. Dlatego pozniej matka pisala za mnie wypracowania :P
Z angielskim bylo inaczej bo bylem zmuszany do pisania wielu wypracowan
i tak z dnia na dzien bylem coraz lepszy.

A zreszta po co ja odpowiadam na ten offtopic ?? Na przyszlosc tego typu komentarze bede ignorowal bo nie ma sensu odpowiadac na nie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:13.