Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nowy nabór do supportu! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=167130)

Atimcia 26-02-2008 22:27

Nowy nabór do supportu!

Ogłaszamy nowy nabór do grupy współpracowników tibia.pl - "support tibia.pl"!

Na czym polega praca supporterów?
Głównie na zbieraniu i aktualizowaniu danych na temat potworów, questów, przedmiotów i innych ważnych danych do zamieszczenia na stronie... Poszukujemy pracowitych, aktywnych i chętnych do tworzenia serwisu graczy. Jeżeli uważasz, że jesteś odpowiednią osobą - zgłoś się!
Dla najbardziej pracowitych będą czekały nagrody w postaci PACCów.

Satysfakcja gwarantowana!
Jednak support, to nie tylko praca. To przede wszystkim satysfakcja. Będziesz pomagał w Tworzeniu Największej Polskiej Strony Fanowskiej! Codziennie ponad 100 000 ludzi analizuje informacje, nad którymi pracuje support. Czy to nie piękne mieć swój udział w tak wielkim przedsięwzięciu?
I jeszcze coś... Support, to najkrótsza droga do zostania moderatorem tibia.pl w przyszłości. :)

To nie jest konkurs, z którego zostanie wyłoniona ograniczona liczba zwycięzców. Wybierzemy tyle osób, ile uznamy za stosowne.

Zgłoszenia można składać tylko w >>tym<< temacie.

UWAGA!
Nabór do supportu kończy się 11 marca - NIE WCZEŚNIEJ! Jeżeli Cię wybierzemy, dowiesz się o tym ode mnie po 11 Marca! Nie przez GG, nie w tibii - jedynie przez PW na forum. Dowiedzieliśmy się, że były już próby wyłudzenia haseł do gry. Osoby podawające się za członków Tibia.pl Teamu pisały przez GG lub w tibii, że wybory zostały wcześniej zakończone i są już nowi członkowie, tylko potrzebują haseł do gry w celu weryfikacji danych.
PAMIĘTAJ: Nikt z naszego teamu nigdy nie poprosi Cię o hasła do Twojego konta.

Scobel 26-02-2008 22:49

No cóż ... czas pokaże czy się spiszecie ...

Ale pamiętajcie iż jest to ważna funkcja i powinno się ją sprawować na poziomie. Obecnie Support się zmienia - wiadomo, że na korzyść ... Lecz to nie znaczy iż każdy kto zechce się tam dostanie bez problemu ... :)

Ati, Ryba ... Podziękował :)

Ma'tys 26-02-2008 23:48

Powodzenia wszystkim startującym, support to w sumie fajna sprawa.

Kshaq 26-02-2008 23:51

No to ja już zaczynam witać nowych supporterów :)

HydesCart 26-02-2008 23:53

Co to jest "supprot"?

neopostman 27-02-2008 00:20

Support to inaczej współpraca w tworzeniu strony =).

Jeszcze z ciekawości, kiedy skończycie nabór ?

Atimcia 27-02-2008 00:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 1925797)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Atimcia (Post 1925450)

Podania przyjmujemy do 11 marca 2008, do godz. 22:00.

i masz odpowiedz:)

Scobel 27-02-2008 01:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 1925797)

Support to z Angielskiego Wsparcie, najczęściej odnosi się do Tech Supportu - Wsparcia Technicznego danego produktu, ma też kilka innych bardzo podobnych znaczeń. Reasumując SUPPORT to najprościej pisząc WSPIERANIE czegoś, kogoś ...

Rybzor 27-02-2008 07:41

A ja od siebie pragnę tylko zachęcić do składania podań ;)

Gawus 27-02-2008 08:15

Tak dla waszej wiadomości, jak już tam będziecie, róbcie tak, żeby was wszyscy znali - przydatne..

I odradzam próby dojścia ludziom takim, którzy nie mają czasu - wiem, każdy chce tam dojść nawet Ci którzy wiedzą, że nie będą nic robić (i wylecaą po pierwszych 2tygodniach)

Zastanówcie się czy chcecie narobić innym zawodów dodawania Was, wyrzucania i w ogóle, marnowanie czasu na rozpatrywanie wniosków osób nieodpowiedzialnych..

W supporcie jest naprawdę trudno - momentami.. - również i łatwo, były okresy, w których do roboty było tylko spamowanie i zaśmiecanie supporty ;p.

a z tymi moderatorami, to taki pic na wodę ;)

edit/
kuźwa, piszcie te podania wyraziściej i czyściej.. chociaż jakieś <enter> po każdym zakończonym pkt.

Bloodmoon 27-02-2008 13:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kshaq (Post 1925732)
No to ja już zaczynam witać nowych supporterów :)

A starych nie chcesz już witać? :p

Kshaq 27-02-2008 14:56

To niech starsi wrócą :) Raczej niewiele osób deklarowało ponowne złożenie podania.

Dark Deni 27-02-2008 15:48

hmm no i stało sie .;(

Ojciec Dyrektor 27-02-2008 15:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kshaq (Post 1926347)
To niech starsi wrócą :) Raczej niewiele osób deklarowało ponowne złożenie podania.

A ja np. złożyłem wniosek :P xD jedynie pozostaje czekać na podobną wiadomość jaką dostałem od Dwima 09-12-2006 13:20 xD

Down:

phiiiii.... po 1,5 roku roboty nic nie dostałem.

..::QRAS::.. 27-02-2008 17:41

no dla mnie jest smieszne dawanie podania ludzi ktorzy 2008 roku sobie acc zrobili i wogole nic ich nie widac nie slychac ...

Temon 27-02-2008 17:59

Powodzenia all :P

:cup::cup::cup::cup:

neopostman 27-02-2008 18:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 1926796)
no dla mnie jest smieszne dawanie podania ludzi ktorzy 2008 roku sobie acc zrobili i wogole nic ich nie widac nie slychac ...

No fakt, żeby być suporterem, trzeba być aktywnym a niektórzy wogóle tej aktywności nie wykazują =/. Tak samo wkurzające są odpowiedzi na pytanie "dlaczego właśnie ty?" typu "to sobie sami wykminicie". Tu nie chodzi o to żeby się domyślać jaki jesteś tylko żeby przedstawić siebie z jak najlepszej strony.

Monte 27-02-2008 18:14

To startujcie ;-) Powodzenia życzę.

Krukson 27-02-2008 18:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 1926864)
No fakt, żeby być suporterem, trzeba być aktywnym a niektórzy wogóle tej aktywności nie wykazują =/. Tak samo wkurzające są odpowiedzi na pytanie "dlaczego właśnie ty?" typu "to sobie sami wykminicie". Tu nie chodzi o to żeby się domyślać jaki jesteś tylko żeby przedstawić siebie z jak najlepszej strony.

W takim razie osoba powinna być jeszcze poprawna stylistycznie/ortograficznie/etc. :)
Bo sama aktywność to nie wszystko.
Ktoś niekiedy jest aktywny pisząc bezsensowne posty i tematy.
Osoby milczące nieraz mają bardziej pokaźną wiedzę od tych aktywnych na temat dyskusji o rzeczach, w których nie biorą udziału.
:)

xxxsliferxxx 27-02-2008 20:09

???

Skąd mam wiedzieć czy mnie wybraliście, czy nie? Wyślecie e-maila czy to bedzie pokazane na Tibia.pl...Pozdrowionka :)

Thadel 27-02-2008 20:19

#up
Cytuj:

O przyjęciu do grupy poinformuje Cię OSOBIŚCIE przez PW w 14 dni od zakończenia przyjmowania podań!
Nie potraficie czytać?

Krukson 27-02-2008 20:39

Btw. Wiem, że to nie moja sprawa.
Ale niech popatrzą na to Ci, którzy będą wybierać.
Temat jest drugi dzień. I jest już w nim 18 stron. Do 10. marca pozostało kupe czasu. Nie lepiej byłoby co jakiś czas temat zamykać i wybierać osoby nadające się do pracy? Bo po 10. marca jak wyjdzie z +50 stron to monotonne stanie sie czytanie tego w jednym ciągu. A tak, temat byłby zamykany co parę dni, a i wam byłoby łatwiej. Jak kiedyś, z dwa lata temu na konkursie :)

..::QRAS::.. 27-02-2008 21:07

Masz calkowita racje , komu by sie chcialo czytac 30-40 stron bardzo podobnych zgloszen i jest to nurzace i napewno na dluzsza mete meczace (80% dzieciaczkow po <14 lat niewnoszacych nic) [moze i mocno powiedziane ale takie sa moje odczucia gdy patrzysz a na kazdej stronie po 4 zgloszenia z "nowy na forum"]

lord of mag 27-02-2008 21:13

lol

Zlozylem podanie no zobaczymy moze cos tu zmienie....X(X(X(X(X(X(

Rybzor 27-02-2008 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krukson (Post 1927355)
Btw. Wiem, że to nie moja sprawa.
Ale niech popatrzą na to Ci, którzy będą wybierać.
Temat jest drugi dzień. I jest już w nim 18 stron. Do 10. marca pozostało kupe czasu. Nie lepiej byłoby co jakiś czas temat zamykać i wybierać osoby nadające się do pracy? Bo po 10. marca jak wyjdzie z +50 stron to monotonne stanie sie czytanie tego w jednym ciągu. A tak, temat byłby zamykany co parę dni, a i wam byłoby łatwiej. Jak kiedyś, z dwa lata temu na konkursie :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 1927436)
Masz calkowita racje , komu by sie chcialo czytac 30-40 stron bardzo podobnych zgloszen i jest to nurzace i napewno na dluzsza mete meczace (80% dzieciaczkow po <14 lat niewnoszacych nic) [moze i mocno powiedziane ale takie sa moje odczucia gdy patrzysz a na kazdej stronie po 4 zgloszenia z "nowy na forum"]

Nie podejmujemy takich akcji z uwagi na to, że potem zgłoszenia mogły by się dublować i w rezultacie mogło by być jeszcze więcej roboty.

Nie musicie się martwić za nas, my to jakoś przeżyjemy :P

Krukson 27-02-2008 21:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 1927454)
Nie podejmujemy takich akcji z uwagi na to, że potem zgłoszenia mogły by się dublować i w rezultacie mogło by być jeszcze więcej roboty.

Nie musicie się martwić za nas, my to jakoś przeżyjemy :P

Nie wątpię.
Ale szkoda waszych oczu i mózgów :(

#down
Jeśli idzie, zawsze trzeba znaleźć drogę na skróty.

neopostman 27-02-2008 22:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krukson (Post 1927513)
Nie wątpię.
Ale szkoda waszych oczu i mózgów :(

No i to jest typowy przykład, czemu praca jako moderator/supporter nie jest taka łatwa jaka mogłaby się wydawać =).

Ojciec Dyrektor 27-02-2008 22:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 1927596)
No i to jest typowy przykład, czemu praca jako moderator/supporter nie jest taka łatwa jaka mogłaby się wydawać =).

Eee tam gadasz xD Tak dużo znowu na głowie nie mają XD

Bloodmoon 28-02-2008 01:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 1927436)

Podejrzewam, że takie przeglądanie podań jest dość proste. Z tego co widziałem to 90% podań od razu wyrzuciłbym do kosza. Fakt, że to trochę zajmuje, ale dadzą radę. Z pozostałych 10% (o ile nie jestem za dużym optymistą co do jakości podań) wybierasz najlepszych i masz grupę. Ja mam "nowy na forum" i źle się z tym nie czuję. Tym bardziej, że konto ma ponad 2 lata :p

Atimcia 28-02-2008 08:43

Już się nie bójcie:) wszystkie podania z pewnością zostaną przeczytane i z pewnością spośród setek podań wybierzemy tych najlepszych:)

Slythia 28-02-2008 15:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodmoon (Post 1927934)
Podejrzewam, że takie przeglądanie podań jest dość proste. Z tego co widziałem to 90% podań od razu wyrzuciłbym do kosza. Fakt, że to trochę zajmuje, ale dadzą radę. Z pozostałych 10% (o ile nie jestem za dużym optymistą co do jakości podań) wybierasz najlepszych i masz grupę. Ja mam "nowy na forum" i źle się z tym nie czuję. Tym bardziej, że konto ma ponad 2 lata :p

Sorki za off top.. Ale jakim cudem jestes "nowy na forum :P"?

@ANONYM
Murzynow!? Sam jestes murzyn :(.

@Ojciec Dyrektor
Nieprawda ;P.

@topic
Szczerze mowiac troche zdziwilam sie iloscia podan. Zwlaszcza na poczatku. Lecz osoby odpowiedzialne na pewno sie tego spodziewaly i licze na to, ze nie bedzie jakich opoznien przy sprawdzaniu podan.

Ps. Atimciu, mozna cos zrobic z skrzynka pm..?

ANONYM 28-02-2008 17:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 1928299)
@ANONYM
Murzynow!? Sam jestes murzyn :(.

Tekstem "Sam jesteś murzyn :(." załatwiłbyś ludzi na swoim poziomie, a mnie to nawet nie rusza x]
A jakbyś to inaczej nazwał, jeśli można wiedzieć? Wolontariusz? A jeżeli nawet tak to, kto tu jest na tyle biedny, aby potrzebował wolontariuszy?

Ponadto skasowanie mojego posta świadczy tylko o podejściu admina/mod'a do negatywnej krytyki. Chciałbym się jeszcze odnieść do szanownego kolegi, który postanowił usunąć mojego post'a :

Jest to temat zarezerwowany na KOMENTARZE, a mój komentarz był wyrażeniem indywidualnych odczuć na temat naboru nowej bezpłatnej siły roboczej - czy musi być pozytywny, aby ostać się na forum? Nie mam pojęcia, w jaki sposób naruszyłem jakikolwiek punkt regulaminu tego forum, więc czy mogę wiedzieć, dlaczego został skasowany?

Emcess 28-02-2008 17:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ANONYM (Post 1928560)
Tekstem "Sam jesteś murzyn :(." załatwiłbyś ludzi na swoim poziomie, a mnie to nawet nie rusza x]

Slythia to dziewczyna, a pozatym czy nick Slythia pasowałby do chłopaka? : S

Slythia 28-02-2008 17:51

Cytuj:

A jakbyś to inaczej nazwał, jeśli można wiedzieć? Wolontariusz? A jeżeli nawet tak to, kto tu jest na tyle biedny, aby potrzebował wolontariuszy?

Jestem dziewczyna. I masz racje, nie jestem na twoim poziomie... Gdyz nie mam ochoty sie do ciebie znizac. Przykro mi.

A jak to nazwe? Dobra zabawa, sposob na poznanie paru ludzi... A jezeli brak zaplaty ci przeszkadza, to odpowiedz sobie na jedno pytanie - tutorom placa? Przeciez cip nie jest na tyle biedny... Czyli wychodzi na to, iz tutorzy to tez murzyni, prawda?

Atimciu, coz.. Mam jakies 300 wiadomosci, max jest 100. Wogole zdziwilam sie, iz pm jeszcze dochodza. Niestety, nie moge wysylac ;/.

Rybzor 28-02-2008 18:06

Cytuj:

Nie wiem o co ci się rozchodzi. Czy ktoś tu kogoś do czegoś zmusza? Nie.
Jeżeli żyjesz w świecie, w którym najwyższą wartością jest pieniądz, a ludzie robią tylko "coś za coś", to współczuje ci twojego dzieciństwa. Nie wszyscy myślą/żyją w ten sposób.

Bloodmoon 28-02-2008 19:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 1928299)
Sorki za off top.. Ale jakim cudem jestes "nowy na forum :P"?

Mam względy u góry :D
A tak serio mówiąc to nigdy za dużo nie pisałem na forum ogólnym. Moja cała twórczość znajduje się na forum supportu. Podejrzewam, że te posty nie zaliczają się do puli 30 postów wymaganych, aby przestać być "nowym na forum". Dotąd miałem "member of tibia.pl support" czy jakoś tak, więc nigdy wcześniej nie zwróciłem na ten problem uwagi :p

@ANONYM
Nikt nikogo nie zmusza do pracy w supporcie. To jest całkowicie wolny wybór. Możliwe, że za krótko żyjesz i nie zauważyłeś jeszcze, że praca za darmo nie jest czymś nadzwyczajnym. Szczególnie gdy jakieś zajęcie sprawia przyjemność albo wiąże się z zainteresowaniami. Porozglądaj się dookoła w rl i sam się przekonasz.

Gazik_12 28-02-2008 20:03

Chętnie bym się zgłosił ale chyba i tak nie mam szans, bo level w tibii mam dość mały (28 największy) i nie gram tyle czasu w tibię... już więcej czasu spędzam na forum :P
A tak wogole to nie chcialbym być jedną z osób czytających te zgłoszenia hihi.

Krukson 28-02-2008 20:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gazik_12 (Post 1928995)
Chętnie bym się zgłosił ale chyba i tak nie mam szans, bo level w tibii mam dość mały (28 największy) i nie gram tyle czasu w tibię... już więcej czasu spędzam na forum :P

To weź i szybko kup chara na allegro O_o.
Co z tego, że mały lvl?
Będziesz się zajmował questami dla low lvl'i.
Bo takiemu 150+ na pewno się chcieć nie będzie.
Zawsze znajdzie się jakaś rada, prawda? :)

Cloudres 28-02-2008 20:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gazik_12 (Post 1928995)

Level chyba nie odgrywa największego znaczenia(tak mi się wydaje)

A co do rangi na forum to ja jestem nowy od maja:p. Ale to mi nie przeszkadza bez skrupułów złożyłem podanie i czekam...

Czytając niektóre podania irytowało mnie to że wielu z kandydatów nie miało nigdy prawdziwego doświadczenia w tworzeniu bardziej ambitnego projektu internetowego niż strona o swoim psie...:/ Ale kilka podań było bardzo dobrych więc będziemy mieli zdolną nową grupę (prawdopodobnie)

Skaza 28-02-2008 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cloudres (Post 1929103)
Czytając niektóre podania irytowało mnie to że wielu z kandydatów nie miało nigdy prawdziwego doświadczenia w tworzeniu bardziej ambitnego projektu internetowego niż strona o swoim psie...:/ Ale kilka podań było bardzo dobrych więc będziemy mieli zdolną nową grupę (prawdopodobnie)

Rozumiem o co Ci chodzi ;) 3/4 osób jeśli robiło już JAKIEŚ projekty, to do swojej szkoły... nic poważnego, podstawowy szablon, pewnie bez css + sam tekst. Dziękuję, po robocie, a zapomniałem jeszcze stopki w KTÓREJ są wpisani dzielni uczniowie ;P zawsze od czegoś się zaczyna i nie możemy mieć tego za złe.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:40.