Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   DraG (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=168210)

orschabal 09-03-2008 13:35

DraG

Z jakiego miecza bić Dragi na masową skale tzn żeby sobie expić na nich.
Skill 75/75.
Eq:B.dobre
lvl:35

Dragon-Fly 09-03-2008 13:41

Z miecza dwuręcznego...

orschabal 09-03-2008 13:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly (Post 1943333)
Z miecza dwuręcznego...

i tu sie nasuwa pytanie numer 28o.
Czy miecz 1 ręczny bedzie zadawać większe obrażenie niż broń 2 ręczna o tym samym ataku.???:baby:

Dragon-Fly 09-03-2008 13:46

Na logikę będą zadawać takie same obrażenia raczej ;].

Refresh 09-03-2008 13:46

Nie. Broń jednoręczka o ataku np.20 bedzie zadawac tyle samo co jednoreczna o ataku 20. Jak masz jednoreczna z takim samym atakiem co dwureczna, wez jednareczna i tarcze chyba ze def dwureecznej jest wyzszy niz twojej tarczy - wez 2 reczna.

Yoh92 09-03-2008 13:51

@UpAll Autorowi tego tematu, chodziło raczej o nazwę Sworda, jakim może bić Dragony na 35 Lv ze Skillami 75/75.

Szczerze mówiąc, to od Gracza zależy, jakim Swordem chce expić. Jednak, jeżeli potrzebujesz Pomocy, to proszę.

Jeżeli chcesz silny miecz jednoręczny, to polecam:
* [item]Bright Sword[/item] - Używasz na własną odpowiedzialność :D
* [item]Djinn Blade[/item] - Polecam, ponieważ ma 38 Atk., czyli tylko o 2 mniej niż Haunted Blade, a jest jednoręczny. Za to ma 22+2 Def.!

Z dwuręcznych mieczy, których możesz użwać na aktualnym Poziomie, polecam:
* [item]Haunted Blade[/item] - Jest silnym mieczem, ale ma mało Def., i nie możesz mieć Tarczy. Jeżeli jednak chcesz, to możesz go kupić.

Jeżeli chcesz wiedzieć o nich trochę więcej, to kliknij na nazwę danego miecza. Znajdziesz tam także, ilość GP za jaką możesz kupić dany miecz.

Pozdrawiam!

Kileros fire'son 09-03-2008 14:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh92 (Post 1943367)
[b]@UpAll[
* [item]Djinn Blade[/item] - Polecam, ponieważ ma 38 Atk., czyli tylko o 2 mniej niż Haunted Blade, a jest jednoręczny. Za to ma 22+2 Def.!

* [item]Haunted Blade[/item] - Jest silnym mieczem, ale ma mało Def., i nie możesz mieć Tarczy. Jeżeli jednak chcesz, to możesz go kupić.

Pozdrawiam!

No to powodzenia :)

neopostman 09-03-2008 14:03

Cytuj:

I myślisz, że każdego 33 knighta na to stać ?

Lasooch 09-03-2008 14:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 1943395)
I myślisz, że każdego 33 knighta na to stać ?

Myślę, że on spojrzał na bronie na Tibia.pl, i pomyślał, że jeśli są odpowiednie na taki lvl, to pewnie cena też jest niska.

Kileros fire'son 09-03-2008 14:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 1943407)
Myślę, że on spojrzał na bronie na Tibia.pl, i pomyślał, że jeśli są odpowiednie na taki lvl, to pewnie cena też jest niska.

A ja myślę, że on po prostu chce być fajny - jak widać nie zawsze mu to wychodzi (Rzadko).

:)

@Yoh
To pierwsze pomyśl zanim odpiszesz. ;)
aaaa i nie jestem "kuuul" nawet tak nie myślę :o

Yoh92 09-03-2008 14:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 1943407)

Nawet nie musiałem zaglądać. Mam 37 Knight na Harmoni. Mam w Banku prawie 300k. Za to, Armor itp., są raczej słabej jakości.
Głównie stawiam na Bronie i Shield, a nie na Armor's itp., więc Kasy mam nie mało ;)

@Down Heh.. Z tym się każdy zgodzi, a ja tylko odpowiedziałem na pytanie zadane przez Użytkownika. Nie było pytania - Z jakiej Broni walić, i za ile ją kupię? - tylko - Z jakiej broni walić na 35 Lv?

@Up Nie każdy jest doskonały, ale ja tylko odpowiadam na pytania. Nie jestem tobą i nie Spamuję, aby być "Cool".

Cacuss 09-03-2008 14:17

Każdy gra jak lubi. A ja jeszcze dorzucę, że kiedyś z broni dwuręcznych częściej wchodziły hity krytyczne. Rok temu na pewno bo sam to sprawdzałem, a nawet był taki temat na tym forum i to się potwierdziło. Nie wiem jak teraz bo od tego czasu były już dwa updaty.

Coach 09-03-2008 15:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh92 (Post 1943421)
Nawet nie musiałem zaglądać. Mam 37 Knight na Harmoni. Mam w Banku prawie 300k. Za to, Armor itp., są raczej słabej jakości.
Głównie stawiam na Bronie i Shield, a nie na Armor's itp., więc Kasy mam nie mało ;)

@Down Heh.. Z tym się każdy zgodzi, a ja tylko odpowiedziałem na pytanie zadane przez Użytkownika. Nie było pytania - Z jakiej Broni walić, i za ile ją kupię? - tylko - Z jakiej broni walić na 35 Lv?

@Up Nie każdy jest doskonały, ale ja tylko odpowiadam na pytania. Nie jestem tobą i nie Spamuję, aby być "Cool".

Myśląc tak jak ty, można dojść do wniosku, że równie dobrze mógłby expić z Sabre , w końcu jest tania i na jego lvl , a hity też będzie z niej bił :baby:

Freddd 12-03-2008 13:59

Cytuj:

@UpAll Autorowi tego tematu, chodziło raczej o nazwę Sworda, jakim może bić Dragony na 35 Lv ze Skillami 75/75.

Szczerze mówiąc, to od Gracza zależy, jakim Swordem chce expić. Jednak, jeżeli potrzebujesz Pomocy, to proszę.

Jeżeli chcesz silny miecz jednoręczny, to polecam:
* [item]Bright Sword[/item] - Używasz na własną odpowiedzialność :D

Jeżeli chcesz wiedzieć o nich trochę więcej, to kliknij na nazwę danego miecza. Znajdziesz tam także, ilość GP za jaką możesz kupić dany miecz.

Pozdrawiam!

HAH ty wiesz ile Djinn Blade kosztuje ?? Pomysl czlowieku zanim cos napiszesz na Djinn Blade to rzadko kiedy stac 100+lvl a co dopiero o 35lvlu tak samo Haunted Blade jest bardzo drogi i 35lvl moze jedynie o nim pomarzyc.

orschabal 12-03-2008 14:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Freddd (Post 1948159)
HAH ty wiesz ile Djinn Blade kosztuje ?? Pomysl czlowieku zanim cos napiszesz na Djinn Blade to rzadko kiedy stac 100+lvl a co dopiero o 35lvlu tak samo Haunted Blade jest bardzo drogi i 35lvl moze jedynie o nim pomarzyc.

Z kąd ty możesz wiedzieć ile mam kasy????
Pieniądze dla mnie nie grają większej roli.

Suton 12-03-2008 15:08

allegro rox ??

Coach 12-03-2008 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez orschabal (Post 1948175)

Djinn blade częściej służy do ozdoby niż do expienia B)

Alcata 12-03-2008 15:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez orschabal (Post 1948175)

Nie dosc, ze djin blade to moze 1 rocznie wypada i tylko co 3 osoba go sprzedaje to jeszcze rzada kosmicznej sumy 700k+

@Blacksteel sword

Saints 12-03-2008 15:26

jak pieniądze nie grają dla ciebie roli to wystarczy ci bs, kup sobie pacc, kilka bp manasow i bij z exori + miecz...

PS. wg mnie lepiej wbic 80lvl i kupić sobie magic sowrda (48atka) niż djin blade, ceny są podobne :D

Juhhhhy 15-03-2008 15:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez orschabal (Post 1943323)
Z jakiego miecza bić Dragi na masową skale tzn żeby sobie expić na nich.
Skill 75/75.
Eq:B.dobre
lvl:35

Blacksteel Sword - dostepny z areny. Polecam zdecydowanie jego.

LexZiom 21-03-2008 02:08

Ja również polecam blacksteel sworda i sam go uzywam i mocne hity wchodza raz 205 w draga polecam!!

Sligar 21-03-2008 11:47

Żeby nie zakładać nowego tematu.
55 knight 70 sword fighting z Giant Swordem po expi na venore d lair bez waste ? Chciałbym palić tylko mfy a w cięzkich sytuacjach SHP.
Nie chce zbyt dużo z meele dostawać, a GS ma 22 def.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:46.